Etaamb.openjustice.be
Decreet van 22 mei 2023
gepubliceerd op 03 november 2023

Decreet tot oprichting van een centrum voor kinderopvang van de Duitstalige Gemeenschap

bron
ministerie van de duitstalige gemeenschap
numac
2023205455
pub.
03/11/2023
prom.
22/05/2023
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

22 MEI 2023. - Decreet tot oprichting van een centrum voor kinderopvang van de Duitstalige Gemeenschap


Het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt: HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen

Artikel 1.Toepassingsgebied Dit decreet is van toepassing op het centrum voor kinderopvang van de Duitstalige Gemeenschap.

Art. 2.Verwijzingen naar personen De verwijzingen naar personen in dit decreet gelden voor alle geslachten.

Art. 3.Definities Voor de toepassing van dit decreet wordt verstaan onder: 1° adviescommissie: de adviescommissie voor kinderopvang vermeld in artikel 14 van dit decreet;2° Algemene Verordening Gegevensbescherming: de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (Algemene Verordening Gegevensbescherming);3° dienstverrichter: overeenkomstig artikel 2, eerste lid, 3°, van het decreet van 31 maart 2014Relevante gevonden documenten type decreet prom. 31/03/2014 pub. 02/07/2014 numac 2014202570 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende de kinderopvang type decreet prom. 31/03/2014 pub. 23/07/2014 numac 2014203218 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende het centrum voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren sluiten betreffende de kinderopvang, de natuurlijke persoon of rechtspersoon resp.vereniging zonder rechtspersoonlijkheid die in hoofdberoep, bijberoep of als vrijwilliger kinderopvang aanbiedt; 4° persoon die werkzaam is in de kinderopvang: overeenkomstig artikel 2, eerste lid, 4°, van het decreet van 31 maart 2014Relevante gevonden documenten type decreet prom. 31/03/2014 pub. 02/07/2014 numac 2014202570 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende de kinderopvang type decreet prom. 31/03/2014 pub. 23/07/2014 numac 2014203218 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende het centrum voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren sluiten betreffende de kinderopvang, de natuurlijke persoon die als dienstverrichter of in opdracht van een dienstverrichter werkzaam is en zelf kinderen opvangt of direct en regelmatig met opgevangen kinderen in contact komt;5° aangesloten onthaalouder: persoon die werkzaam is in de kinderopvang en die in opdracht van een dienst voor onthaalouders - zonder door een arbeidsovereenkomst met die dienst verbonden te zijn en zonder onder een statutaire dienstverhouding te vallen - bij voorrang baby's en peuters van anderen opvangt en/of eventueel buitenschoolse opvang aanbiedt;6° zelfstandige onthaalouder: dienstverrichter en persoon die werkzaam is in de kinderopvang die zelfstandig, in het kader van een opvangcontract, bij voorrang baby's en peuters van anderen opvangt en/of eventueel buitenschoolse opvang aanbiedt;7° zelfstandige mede-onthaalouders: vereniging zonder rechtspersoonlijkheid van hoogstens drie reeds erkende zelfstandige onthaalouders op een plaats voor gemeenschappelijke kinderopvang;8° centrum: het centrum voor kinderopvang van de Duitstalige Gemeenschap. HOOFDSTUK 2. - Oprichting van het centrum

Art. 4.Oprichting Er wordt een centrum voor kinderopvang van de Duitstalige Gemeenschap opgericht.

Het centrum bezit rechtspersoonlijkheid en behoort tot de instellingen van openbaar nut in de zin van artikel 87 van het decreet van 25 mei 2009Relevante gevonden documenten type decreet prom. 25/05/2009 pub. 14/07/2009 numac 2009203077 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet houdende het financieel reglement van de Duitstalige Gemeenschap sluiten houdende het financieel reglement van de Duitstalige Gemeenschap.

Het is onderworpen aan de bepalingen van dit decreet.

Het centrum is gevestigd in het Duitse taalgebied. HOOFDSTUK 3. - Taken van het centrum

Art. 5.Beginsel van de verscheidenheid In het kader van dit decreet ziet het centrum erop toe dat een kwalitatief hoogstaande en wetenschappelijk gefundeerde kinderopvang en vroegkinderlijke ontwikkeling, alsook pluraliteit en verscheidenheid in de kinderopvang de basis vormen van de uitoefening van zijn taken.

Art. 6.Taken Het centrum vervult de volgende algemene taken: 1° de bevolking algemeen informeren over de maatregelen en het aanbod op het gebied van kinderopvang;2° voor bewustwording en public relations op het gebied van kinderopvang zorgen;3° op eigen initiatief of op verzoek van het Parlement of de Regering behoefteanalysen uitwerken en op basis daarvan aanbevelingen doen om het aanbod aan te passen;4° informatie-uitwisseling en netwerkvorming tussen de dienstverrichters bevorderen en begeleiden;5° studies en onderzoeken op het gebied van kinderopvang uitvoeren of in opdracht geven;6° bijscholingen en voortgezette opleidingen organiseren voor de personen die werkzaam zijn in de kinderopvang;7° de Duitstalige Gemeenschap in opdracht van de Regering vertegenwoordigen in Belgische, Europese of internationale organen en samenwerkingsovereenkomsten sluiten met overheden en instellingen in het binnenland en in het buitenland;8° de zelfstandige onthaalouders en de zelfstandige mede-onthaalouders, in het bijzonder voordat ze hun opvangactiviteit aanvangen, begeleiden en adviseren omtrent de inrichting van de opvangruimten in overeenstemming met de wettelijke bepalingen, de uitwerking van hun pedagogische kinderopvangconcept en de juridische en fiscale randvoorwaarden;9° adviezen opstellen inzake erkenningen van zelfstandige onthaalouders en mede-onthaalouders of inzake het behoud, de verlenging, de wijziging, de schorsing of de intrekking van die erkenningen door de Regering;10° het inkomen vaststellen van de personen belast met de opvoeding van kinderen die door dienstverrichters worden opgevangen of voor wie bij de dienstverrichters opvang wordt aangevraagd en het inkomen vaststellen van de personen die tot hetzelfde gezin behoren als die personen belast met de opvoeding;11° pedagogisch advies voor de dienstverrichters aanbieden;12° inclusie in de kinderopvang bevorderen;13° vroegkinderlijke ontwikkeling in de kinderopvang stimuleren. Het centrum vervult de volgende taken als dienstverrichter: 1° aan kinderopvang doen met toepassing van het decreet van 31 maart 2014Relevante gevonden documenten type decreet prom. 31/03/2014 pub. 02/07/2014 numac 2014202570 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende de kinderopvang type decreet prom. 31/03/2014 pub. 23/07/2014 numac 2014203218 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende het centrum voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren sluiten betreffende de kinderopvang;2° innovatieve proefprojecten op het gebied van kinderopvang uitvoeren;3° de kwaliteit en het klachtenbeheer van de eigen dienstverrichtingen waarborgen;4° de kinderopvangplaatsen in het opvangaanbod van het centrum toewijzen aan de personen belast met de opvoeding. Bij het uitoefenen van zijn opdracht werkt het centrum nauw samen met alle partners die werkzaam zijn op het gebied van kinderopvang.

De Regering kan het centrum met de uitvoering van aanvullende opdrachten belasten, voor zover die betrekking hebben op het takenpakket van het centrum dat in dit decreet wordt afgebakend.

Art. 7.Uitvoering van de taken De Regering kan nog andere raamvoorwaarden voor de uitvoering van de taken vermeld in dit hoofdstuk vastleggen, met inbegrip van eventuele procedurebepalingen. HOOFDSTUK 4. - Bestuur van het centrum Afdeling 1. - Raad van bestuur

Art. 8.Samenstelling De raad van bestuur van het centrum is samengesteld uit de volgende stemgerechtigde leden: 1° twee vertegenwoordigers van de representatieve werknemersorganisaties;2° twee vertegenwoordigers van de interprofessionele werkgeversorganisaties die in de Duitstalige Gemeenschap gevestigd zijn;3° drie vertegenwoordigers van de ziekenfondsen;4° vier vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld;5° een vertegenwoordiger van de gemeenten;6° een vertegenwoordiger van de adviescommissie vermeld in artikel 14. Hebben raadgevende stem in de raad van bestuur: 1° de regeringscommissarissen vermeld in artikel 88 van het decreet van 25 mei 2009Relevante gevonden documenten type decreet prom. 25/05/2009 pub. 14/07/2009 numac 2009203077 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet houdende het financieel reglement van de Duitstalige Gemeenschap sluiten houdende het financieel reglement van de Duitstalige Gemeenschap;2° een vertegenwoordiger van het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap;3° de afgevaardigd directeur van het centrum, tenzij de raad van bestuur voor een bepaalde vergadering anders daarover beslist. De raad van bestuur kan ad hoc deskundigen met raadgevende stem voor zijn vergaderingen uitnodigen.

Art. 9.Aanwijzing van de leden De Regering wijst de volgende leden aan: 1° de leden vermeld in artikel 8, eerste lid, 1°, op voordracht van de representatieve werknemersorganisaties;2° de leden vermeld in artikel 8, eerste lid, 2°, op voordracht van de interprofessionele werkgeversorganisaties die in de Duitstalige Gemeenschap gevestigd zijn;3° de leden vermeld in artikel 8, eerste lid, 3°, op voordracht van de ziekenfondsen;4° de leden vermeld in artikel 8, eerste lid, 4°, en tweede lid, 2°;5° het lid vermeld in artikel 8, eerste lid, 5°, op voordracht van de gemeenten;6° het lid vermeld in artikel 8, eerste lid, 6°, op voordracht van de adviescommissie;7° onder de leden, de voorzitter van de raad van bestuur, op voordracht van de raad van bestuur. Niet meer dan twee derde van de leden vermeld in artikel 8, eerste lid, mag van hetzelfde geslacht zijn.

De hoedanigheid van lid van de raad van bestuur is niet verenigbaar met de hoedanigheid van lid van het Europees Parlement, van de Kamer van volksvertegenwoordigers, van de Senaat, van het parlement van een gemeenschap of gewest of van een regering. Bovendien mag een lid van de raad van bestuur geen provinciegouverneur of geen personeelslid van het centrum zijn, onverminderd artikel 8, tweede lid, 3°.

Art. 10.Duur van het mandaat De leden van de raad van bestuur worden aangewezen voor vijf jaar. Hun mandaat kan worden verlengd. Een lid kan niet voor twee opeenvolgende mandaten als vertegenwoordiger van de adviescommissie worden aangewezen.

Het mandaat van de leden van de raad van bestuur eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, verval van de burgerlijke of politieke rechten, verlies van het mandaat van de verenigingen, instellingen, diensten of groeperingen die kandidaten mogen voordragen of als één van de onverenigbaarheden bepaald in artikel 9, derde lid, zich voordoet.

Elk lid dat de raad van bestuur vóór het verstrijken van zijn mandaat verlaat, wordt vervangen. Het nieuwe lid doet het mandaat van zijn voorganger uit.

Art. 11.Besluitvorming De raad van bestuur kan rechtsgeldig beraadslagen en besluiten als meer dan de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden kan hij geldige besluiten nemen over punten die voor de tweede keer op de agenda staan.

De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij absolute meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 12.Taken De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden die noodzakelijk zijn voor de inhoudelijke en strategische invulling en voor de organisatie en het bestuur van het centrum. Hij zorgt voor een klachtenbeheer.

Hij kan in zijn huishoudelijk reglement vastleggen dat beslissingsbevoegdheden worden overgedragen aan de afgevaardigd directeur of aan andere personeelsleden van het centrum.

De Regering wint het advies van de raad van bestuur in over elk ontwerp van decreet waarbij dit decreet wordt gewijzigd. De raad van bestuur is verplicht zijn advies binnen zestig dagen na de aanvraag uit te brengen, tenzij een andere termijn is overeengekomen.

Art. 13.Huishoudelijk reglement De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op en legt het ter goedkeuring voor aan de Regering. Afdeling 2. - Adviescommissie voor kinderopvang en meewerkende organen

Art. 14.Oprichting van een adviescommissie voor kinderopvang Er wordt een adviescommissie voor kinderopvang opgericht.

Art. 15.Samenstelling van de adviescommissie § 1 - De volgende leden van de adviescommissie zijn stemgerechtigd: 1° één vertegenwoordiger van het centrum voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren;2° één vertegenwoordiger van de Dienst van de Duitstalige Gemeenschap voor zelfbeschikkend leven;3° één vertegenwoordiger van het Centrum voor bevorderingspedagogiek;4° één vertegenwoordiger van de dienstverrichters, met uitzondering van het centrum;5° één vertegenwoordiger van de aangesloten onthaalouders;6° één vertegenwoordiger van de personen van het centrum die werkzaam zijn in de kinderopvang, met uitzondering van de aangesloten onthaalouders;7° één vertegenwoordiger van de ouders van de kinderen die in het Duitse taalgebied worden opgevangen. Hebben raadgevende stem in de raad van bestuur: 1° één vertegenwoordiger van het centrum;2° één vertegenwoordiger van de Regering. Het centrum zorgt voor de notulen van de vergaderingen van de adviescommissie. § 2 - De adviescommissie kiest uit haar stemgerechtigde leden een voorzitter voor de duur van het mandaat. § 3 - De Regering wijst de leden van de adviescommissie aan en wijst voor elk van hen een plaatsvervangend lid aan.

De leden vermeld in § 1, eerste lid, 1° tot 3°, worden aangewezen op voordracht van hun in de adviescommissie vertegenwoordigde instelling. § 4 - De leden van de adviescommissie worden aangewezen voor vijf jaar. Hun mandaat kan worden verlengd.

Ongeacht een vrijwillig ontslag kan de Regering op verzoek van de betrokken instelling het mandaat van een lid beëindigen voordat de normale duur van het mandaat verstreken is.

Bij ontslag van een lid doet het plaatsvervangende lid het mandaat van het vertrekkende lid uit. § 5 - De adviescommissie kan ad hoc deskundigen met raadgevende stem voor haar vergaderingen uitnodigen.

Art. 16.Taken van de adviescommissie De adviescommissie heeft de volgende taken: 1° op eigen initiatief of op verzoek van de raad van bestuur advies verstrekken of aanbevelingen doen omtrent aangelegenheden die door dit decreet worden geregeld, zonder afbreuk te doen aan de bevoegdheid van andere, door de Regering opgerichte organen;2° op verzoek van de raad van bestuur advies verlenen over alle aangelegenheden die verband houden met de bevoegdheden inzake inhoudelijke en strategische invulling van het toepassingsgebied van het decreet en de uitvoeringsbesluiten ervan.

Art. 17.Werking van de adviescommissie De werking van de adviescommissie wordt geregeld in het huishoudelijk reglement van de raad van bestuur dat in artikel 13 wordt vermeld. In het huishoudelijk reglement wordt in het bijzonder de bijeenroeping van de vergaderingen van de adviescommissie geregeld.

De adviescommissie kan rechtsgeldig beraadslagen en besluiten als meer dan de helft van de aangewezen leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden kan ze geldige besluiten nemen over punten die voor de tweede keer op de agenda staan.

De besluiten van de adviescommissie worden genomen bij absolute meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 18.Vergoedingen De leden van de adviescommissie ontvangen geen presentiegeld. Ze hebben recht op reiskostenvergoedingen overeenkomstig de door de Regering vastgelegde bepalingen.

Art. 19.Oprichting van meewerkende organen De raad van bestuur kan meewerkende organen oprichten die hem bij de vervulling van zijn taken adviseren en begeleiden.

De raad van bestuur bepaalt de samenstelling en de taken van de meewerkende organen, maar mag de bij decreet vastgelegde bevoegdheden van de raad van bestuur en van de adviescommissie daarbij niet inperken. Afdeling 3. - Afgevaardigd directeur en personeel

Art. 20.Benoeming De Regering benoemt de afgevaardigd directeur van het centrum en bepaalt zijn statuut.

Art. 21.Taken De afgevaardigd directeur voert de besluiten van de raad van bestuur uit. Hij leidt het personeel en zorgt voor het dagelijks bestuur van het centrum binnen de perken van de volmachten die hem door het huishoudelijk reglement van de raad van bestuur zijn verleend.

De afgevaardigd directeur bereidt de vergaderingen van de raad van bestuur voor, verstrekt hem alle inlichtingen en legt hem alle voorstellen voor die voor het functioneren van het centrum nuttig zijn.

De afgevaardigd directeur vertegenwoordigt het centrum in gerechtelijke en buitengerechtelijke aangelegenheden. Met instemming van de raad van bestuur kan hij delen van zijn bevoegdheden overdragen aan een of meer personeelsleden.

In geval van gerechtvaardigde spoed oefent de afgevaardigd directeur de bevoegdheden van de raad van bestuur uit binnen de perken die in het huishoudelijk reglement van de raad van bestuur zijn vastgelegd.

Hij brengt daarover verslag uit op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur.

Art. 22.Pensioen De ambtenaren van het centrum, met inbegrip van de afgevaardigd directeur, vallen onder de wet van 28 april 1958Relevante gevonden documenten type wet prom. 28/04/1958 pub. 28/02/2011 numac 2011000105 bron federale overheidsdienst binnenlandse zaken Wet betreffende het pensioen van het personeel van zekere organismen van openbaar nut alsmede van hun rechthebbenden. - Officieuze coördinatie in het Duits sluiten betreffende het pensioen van het personeel van zekere organismen van openbaar nut alsmede van hun rechthebbenden. HOOFDSTUK 5. - Vertrouwelijkheid en bescherming van persoonsgegevens

Art. 23.Vertrouwelijkheid Met behoud van de toepassing van andersluidende wettelijke of decretale bepalingen moeten het centrum en alle andere personen die bij de uitvoering van dit decreet en de uitvoeringsbepalingen ervan betrokken zijn, de gegevens die hun in de uitoefening van hun opdracht toevertrouwd werden, vertrouwelijk behandelen.

Art. 24.Verwerking van persoonsgegevens Het centrum is verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens vermeld in artikel 25. Het geldt als verwerkingsverantwoordelijke in de zin van artikel 4, punt 7, van de Algemene Verordening Gegevensbescherming voor de verwerking van die gegevens.

Het centrum mag de verzamelde gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden dan de uitvoering van zijn wettelijke en decretale opdrachten die verband houden met dit decreet.

Het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens geschiedt met inachtneming van de toepasselijke regelgeving inzake bescherming van persoonsgegevens.

Art. 25.Gegevenscategorieën § 1 - Het centrum kan overeenkomstig artikel 24 de volgende categorieën van persoonsgegevens verwerken met het oog op het doel vermeld in artikel 6, eerste lid, 6°, namelijk het organiseren van bijscholingen en voortgezette opleidingen, met betrekking tot personen die werkzaam zijn in de kinderopvang: 1° identiteitsgegevens en contactgegevens;2° gegevens over het einddiploma en de opleiding. Het centrum kan overeenkomstig artikel 24 de volgende categorieën van persoonsgegevens verwerken met het oog op het doel vermeld in artikel 6, eerste lid, 8°, namelijk het adviseren en begeleiden van de zelfstandige onthaalouders en de zelfstandige mede-onthaalouders voordat ze hun opvangactiviteit aanvangen, met betrekking tot die zelfstandige onthaalouders en zelfstandige mede-onthaalouders: 1° identiteitsgegevens en contactgegevens;2° gegevens over de samenstelling van het gezin;3° gegevens over de arbeidsverhouding. Het centrum kan overeenkomstig artikel 24 de volgende categorieën van persoonsgegevens verwerken met het oog op het doel vermeld in artikel 6, eerste lid, 9°, namelijk het opstellen van adviezen inzake de erkenningen van zelfstandige onthaalouders en mede-onthaalouders door de Regering of inzake het behoud, de verlenging, de wijziging, de schorsing of de intrekking van de erkenningen van zelfstandige onthaalouders en mede-onthaalouders door de Regering: 1° betreffende de opgevangen kinderen of kinderen voor wie opvang wordt aangevraagd: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin;d) gezondheidsgegevens;e) gegevens over het crisismanagement bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;f) gegevens over het klachtenbeheer bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;2° betreffende de personen belast met de opvoeding van de kinderen vermeld in 1° en betreffende personen uit hetzelfde gezin: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin;d) gegevens over het crisismanagement bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;e) gegevens over het klachtenbeheer bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;3° betreffende de zelfstandige onthaalouders en mede-onthaalouders, alsook betreffende personen die een erkenning aangevraagd en/of gekregen hebben: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin, als de kinderopvang plaatsvindt in de woning van de persoon die werkzaam is in de kinderopvang;d) gegevens over de arbeidsverhouding;e) gegevens over vroegere of andere activiteiten, zowel professioneel als niet-professioneel;f) gezondheidsgegevens;g) gegevens over politieke, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen die niet verenigbaar zijn met kinderopvang;h) gerechtelijke gegevens;i) gegevens over het crisismanagement bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;j) gegevens over het klachtenbeheer bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;k) gegevens over het einddiploma en de opleiding;4° betreffende alle meerderjarigen die regelmatig in contact zullen komen met de opgevangen kinderen, alsook, als de kinderopvang in de woning van die personen plaatsvindt, betreffende alle meerderjarigen die tot het gezin behoren: a) identiteitsgegevens;b) gezondheidsgegevens;c) gerechtelijke gegevens. Overeenkomstig artikel 24 kan het centrum de volgende categorieën van persoonsgegevens verwerken met het oog op het doel vermeld in artikel 6, eerste lid, 10°, namelijk het inkomen van de personen belast met de opvoeding bepalen: 1° betreffende de opgevangen kinderen of kinderen voor wie opvang wordt aangevraagd: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin;d) gezondheidsgegevens;2° betreffende de personen belast met de opvoeding van de kinderen vermeld in 1° en betreffende personen uit hetzelfde gezin: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin;d) gegevens over de sociale en financiële situatie. Het centrum kan overeenkomstig artikel 24 de volgende categorieën van persoonsgegevens verwerken met het oog op het doel vermeld in artikel 6, eerste lid, 11°, namelijk pedagogisch advies geven aan de dienstverrichters, met betrekking tot de personeelsleden van het centrum en de personen die werkzaam zijn in de kinderopvang: 1° identiteitsgegevens en contactgegevens;2° gegevens over het einddiploma en de opleiding. § 2 - De persoonsgegevens die in het kader van de taken vermeld in artikel 6, tweede lid, worden verwerkt, worden overeenkomstig het decreet van 31 maart 2014Relevante gevonden documenten type decreet prom. 31/03/2014 pub. 02/07/2014 numac 2014202570 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende de kinderopvang type decreet prom. 31/03/2014 pub. 23/07/2014 numac 2014203218 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende het centrum voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren sluiten betreffende de kinderopvang verwerkt. § 3 - De Regering kan de gegevenscategorieën vermeld in paragraaf 1 preciseren.

Art. 26.Duur van de gegevensverwerking De overeenkomstig artikel 24 verwerkte gegevens mogen tot ten hoogste twee jaar na het einde van de activiteiten van de personen vermeld in artikel 25, § 1, worden bewaard in een vorm die identificatie van de betrokkenen mogelijk maakt.

Met behoud van de toepassing van de bepalingen betreffende het archiefwezen worden ze uiterlijk na het verstrijken van die termijn vernietigd.

Art. 27.Veiligheidsmaatregelen De Regering legt in voorkomend geval de nodige veiligheidsmaatregelen vast voor de verwerking van de persoonsgegevens bepaald in dit hoofdstuk. HOOFDSTUK 6. - Financiële bepalingen

Art. 28.Financiële middelen van het centrum § 1 - Voor de uitvoering van zijn taken beschikt het centrum over de middelen die daartoe in de begroting van de Duitstalige Gemeenschap zijn uitgetrokken. Het centrum mag schenkingen en legaten aanvaarden en alle andere inkomsten ontvangen.

Het centrum verricht zijn in dit decreet genoemde diensten binnen de perken van de beschikbare begrotingsmiddelen. § 2 - De gemeenten van het Duitse taalgebied betalen een jaarlijkse bijdrage van in totaal 400.000 euro aan het centrum. De verdeling van dat bedrag onder de gemeenten wordt vastgelegd in een overeenkomst tussen de Regering, het centrum en de gemeenten.

Het bedrag vermeld in het eerste lid wordt jaarlijks aangepast aan het groeipercentage van het gemiddelde indexcijfer van de consumptieprijzen van het betrokken begrotingsjaar. § 3 - In afwijking van artikel 12 van het decreet van 31 maart 2014Relevante gevonden documenten type decreet prom. 31/03/2014 pub. 02/07/2014 numac 2014202570 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende de kinderopvang type decreet prom. 31/03/2014 pub. 23/07/2014 numac 2014203218 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende het centrum voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren sluiten betreffende de kinderopvang kan het centrum geen binnen de perken van de beschikbare begrotingsmiddelen toegekende subsidies voor kinderopvang ontvangen.

Art. 29.Vergoedingen De Regering bepaalt het bedrag van de vergoedingen die worden toegekend aan de leden van de raad van bestuur en aan de deskundigen.

Art. 30.Beroep op de Federale Overheidsdienst Financiën die belast is met de inning en invordering van niet-fiscale schuldvorderingen Het centrum kan de bedragen die op grond van het decreet van 31 maart 2014Relevante gevonden documenten type decreet prom. 31/03/2014 pub. 02/07/2014 numac 2014202570 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende de kinderopvang type decreet prom. 31/03/2014 pub. 23/07/2014 numac 2014203218 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende het centrum voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren sluiten betreffende de kinderopvang moeten worden gevorderd, invorderen overeenkomstig artikel 51.1 van het decreet van 25 mei 2009Relevante gevonden documenten type decreet prom. 25/05/2009 pub. 14/07/2009 numac 2009203077 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet houdende het financieel reglement van de Duitstalige Gemeenschap sluiten houdende het financieel reglement van de Duitstalige Gemeenschap.

Art. 31.Inventaris van de onroerende goederen De raad van bestuur stelt een inventaris op van alle onroerende goederen van het centrum, met vermelding van de herkomst en bestemming ervan. Hij bezorgt die inventaris aan de Regering.

De Regering bepaalt de nadere regels voor het opstellen van die inventaris.

De inventaris wordt voortdurend bijgewerkt door de raad van bestuur.

Elke wijziging of aanpassing wordt jaarlijks, samen met het begrotingsvoorstel, meegedeeld aan de regeringscommissaris, die deze documenten overzendt aan de Regering. HOOFDSTUK 7. - Slotbepalingen

Art. 32.Wijzigingsbepaling Artikel 353bis/12 van de programmawet (I) van 24 december 2002, ingevoegd bij de wet van 24 april 2014Relevante gevonden documenten type wet prom. 24/04/2014 pub. 04/11/2014 numac 2014015170 bron federale overheidsdienst buitenlandse zaken, buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking Wet houdende instemming met het Aanvullend Protocol bij het Verdrag betreffende de instelling en het statuut van een Benelux-Gerechtshof inzake de rechtsbescherming van personen in dienst van de Benelux-Organisatie voor de Intellectuele Eigendom , gedaan te Brussel op 24 oktober 2008 (1) (2) type wet prom. 24/04/2014 pub. 21/05/2014 numac 2014003217 bron regie der gebouwen Wet tot wijziging van de artikelen 1 en 5 van de wet van 1 april 1971 houdende oprichting van een Regie der Gebouwen type wet prom. 24/04/2014 pub. 27/05/2014 numac 2014003226 bron federale overheidsdienst financien Wet tot wijziging van de artikelen 121 en 122 van de wet van 2 augustus 2002 betreffende het toezicht op de financiële sector en de financiële diensten teneinde het beroep te regelen dat kan worden ingesteld tegen bepaalde beslissingen van de FSMA, genomen krachtens de wet van 25 april 2014 inzake het statuut van en het toezicht op de onafhankelijk financieel planners en inzake het verstrekken van raad over financiële planning door gereglementeerde ondernemingen type wet prom. 24/04/2014 pub. 28/07/2014 numac 2014014515 bron federale overheidsdienst mobiliteit en vervoer Wet tot wijziging van de wet van 30 juli 1926 tot instelling van een onderzoeksraad voor de scheepvaart type wet prom. 24/04/2014 pub. 10/06/2014 numac 2014011363 bron federale overheidsdienst economie, k.m.o., middenstand en energie Wet betreffende de organisatie van de vertegenwoordiging van de zelfstandigen en de kmo's type wet prom. 24/04/2014 pub. 27/05/2014 numac 2014014285 bron federale overheidsdienst mobiliteit en vervoer Wet tot bekrachtiging van de koninklijke besluiten genomen met toepassing van de wet van 30 augustus 2013 betreffende de hervorming van de Belgische spoorwegen type wet prom. 24/04/2014 pub. 16/05/2014 numac 2014014254 bron federale overheidsdienst mobiliteit en vervoer Wet betreffende de bekendmaking van verscheidene internationale akten houdende technische voorschriften inzake schepen en de zeevaart sluiten, wordt opgeheven.

Art. 33.Wijzigingsbepaling In artikel 87, § 2, van het decreet van 25 mei 2009Relevante gevonden documenten type decreet prom. 25/05/2009 pub. 14/07/2009 numac 2009203077 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet houdende het financieel reglement van de Duitstalige Gemeenschap sluiten houdende het financieel reglement van de Duitstalige Gemeenschap, gewijzigd bij de decreten van 31 maart 2014 en 13 december 2016, worden de volgende wijzigingen aangebracht: 1° in de bepaling onder 6° wordt de punt op het einde van de zin vervangen door een puntkomma; 2° de paragraaf wordt aangevuld met een bepaling onder 7°, luidende: "7° het centrum voor kinderopvang van de Duitstalige Gemeenschap."

Art. 34.Wijzigingsbepaling Artikel 2, eerste lid, 2°, van het decreet van 31 maart 2014Relevante gevonden documenten type decreet prom. 31/03/2014 pub. 02/07/2014 numac 2014202570 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende de kinderopvang type decreet prom. 31/03/2014 pub. 23/07/2014 numac 2014203218 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende het centrum voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren sluiten betreffende de kinderopvang wordt vervangen als volgt: "2° kinderopvang: de regelmatige opvang van kinderen in vastgelegde ruimten, buiten de woning van de personen belast met de opvoeding, met uitzondering van de activiteiten die vorming, onderwijs, jeugd, jeugdbijstand, cultuur, toerisme of sport als hoofddoel hebben;"

Art. 35.Wijzigingsbepaling Artikel 6 van hetzelfde decreet wordt aangevuld met een tweede lid, luidende: "In afwijking van het eerste lid wordt het centrum voor kinderopvang van de Duitstalige Gemeenschap van rechtswege als erkend beschouwd."

Art. 36.Wijzigingsbepaling In artikel 7, eerste lid, 1°, van hetzelfde decreet wordt de eerste zin vervangen als volgt: alle meerderjarigen die regelmatig in contact zullen komen met de opgevangen kinderen dienen betreffende zichzelf en, als de kinderopvang in de woning van die personen plaatsvindt, betreffende alle meerderjarigen die tot het gezin behoren, een uittreksel uit het strafregister overeenkomstig artikel 596, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering in dat bewijst dat ze geen vermelding in het Strafregister hebben die hen verbiedt om een activiteit uit te oefenen die onder opvoeding, psycho-medisch-sociale begeleiding, jeugdbijstand, kinderbescherming, animatie voor minderjarigen of begeleiding van minderjarigen valt."

Art. 37.Wijzigingsbepaling In hetzelfde decreet wordt een artikel 10.1 ingevoegd, luidende: "Art. 10.1 - Sluiting wegens dringende noodzakelijkheid De Regering kan een kinderopvangvoorziening wegens dringende noodzakelijkheid zonder voorafgaande aanmaning of hoorzitting voorlopig of voor onbepaalde duur sluiten om één van de volgende redenen: 1° als dat in het belang is van de volksgezondheid;2° als er ernstige aanwijzingen zijn dat het welzijn, de veiligheid of de gezondheid van de kinderen in gevaar is;3° als er ernstige aanwijzingen zijn dat de toepasselijke bepalingen kennelijk geschonden worden. De Regering bepaalt de procedure voor de sluiting van een kinderopvangvoorziening wegens dringende noodzakelijkheid en de gevolgen voor de erkenning van de dienstverrichter."

Art. 38.Wijzigingsbepaling In artikel 12, derde lid, van hetzelfde decreet, ingevoegd bij het decreet van 12 december 2019Relevante gevonden documenten type decreet prom. 12/12/2019 pub. 19/02/2020 numac 2020200820 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet houdende eindregeling van de begroting van de Duitstalige Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2018 type decreet prom. 12/12/2019 pub. 24/02/2020 numac 2020200822 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet houdende de tweede wijziging van het decreet van 13 december 2018 houdende de begroting van de ontvangsten en de algemene begroting van de uitgaven van de Duitstalige Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2019 type decreet prom. 12/12/2019 pub. 18/02/2020 numac 2020200818 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet houdende de derde wijziging van het decreet van 14 december 2017 houdende de begroting van de ontvangsten en de algemene begroting van de uitgaven van de Duitstalige Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2018 type decreet prom. 12/12/2019 pub. 24/02/2020 numac 2020200823 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet houdende de begroting van de ontvangsten en de algemene begroting van de uitgaven van de Duitstalige Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2020 sluiten, wordt het woord "dienstverrichters" vervangen door de woorden "dienstverrichters en het centrum voor kinderopvang van de Duitstalige Gemeenschap".

Art. 39.Wijzigingsbepaling Artikel 15 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 15 december 2021Relevante gevonden documenten type decreet prom. 15/12/2021 pub. 15/02/2022 numac 2022020069 bron ministerie van de franse gemeenschap Decreet houdende de uitgavenbegroting van de Franse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2022 sluiten, wordt vervangen als volgt: "Art. 15 - Verwerking van persoonsgegevens De Regering, de dienstverrichters en de overeenkomstig artikel 17 aangewezen inspecteurs en externe deskundigen zijn, elk wat haar of hem betreft, verantwoordelijk voor de in dit decreet vermelde verwerkingen van persoonsgegevens in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Als verwerkingsverantwoordelijke in de zin van artikel 4, lid 7, van de Algemene Verordening Gegevensbescherming gelden: 1° de Regering voor het vervullen van de taken vermeld in hoofdstuk 2 en vermeld in de artikelen 12, 16 en 16.5; 2° de dienstverrichters voor het vervullen van de taken vermeld in hoofdstuk 2 en vermeld in de artikelen 12 en 16;3° de inspecteurs en externe deskundigen voor het vervullen van de taken vermeld in artikel 17. De Regering, de dienstverrichters, de inspecteurs en de externe deskundigen mogen de verzamelde gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden dan de uitvoering van hun wettelijke of decretale opdrachten in verband met dit decreet.

Het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens geschiedt met inachtneming van de toepasselijke regelgeving inzake bescherming van persoonsgegevens."

Art. 40.Wijzigingsbepaling In hoofdstuk 4 van hetzelfde decreet wordt een artikel 15.1 ingevoegd, luidende: "Art. 15.1 - Gegevenscategorieën De Regering kan de volgende categorieën van persoonsgegevens overeenkomstig artikel 15 verwerken met het oog op het verlenen, schorsen of intrekken van erkenningen overeenkomstig hoofdstuk 2, het controleren van de subsidiëringsvoorwaarden overeenkomstig artikel 12, het klachtenbeheer overeenkomstig artikel 16 en het toekennen van het attest voor belastingvermindering vermeld in artikel 16.5: 1° betreffende de opgevangen kinderen of kinderen voor wie opvang wordt aangevraagd: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin;d) gezondheidsgegevens;e) gegevens over de sociale situatie;f) gegevens ter bepaling van de behoefte aan dienstverlening op het gebied van kinderopvang;g) gegevens over de benutting van dienstverlening op het gebied van kinderopvang;h) gegevens over het crisismanagement bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;i) gegevens over het klachtenbeheer bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;2° betreffende de personen belast met de opvoeding van de kinderen vermeld in 1° en betreffende personen uit hetzelfde gezin: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin;d) gegevens over de sociale en financiële situatie;e) gegevens ter bepaling van de behoefte aan dienstverlening op het gebied van kinderopvang;f) gegevens over de benutting van dienstverlening op het gebied van kinderopvang;g) gegevens over het crisismanagement bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;h) gegevens over het klachtenbeheer bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;3° betreffende derden die niet tot het gezin van de kinderen vermeld in 1° behoren, voor zover dat voor het organiseren en aanbieden van de kinderopvang noodzakelijk is: identiteitsgegevens en contactgegevens;4° betreffende de personen die werkzaam zijn in de kinderopvang, alsook, in voorkomend geval, betreffende personen die een erkenning aangevraagd en/of gekregen hebben of zich in een wervingsprocedure bevinden: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin, als de kinderopvang plaatsvindt in de woning van de persoon die werkzaam is in de kinderopvang;d) gegevens over de arbeidsverhouding;e) gegevens over vroegere of andere activiteiten, zowel professioneel als niet-professioneel;f) gezondheidsgegevens;g) gegevens over politieke, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen die niet verenigbaar zijn met kinderopvang;h) gerechtelijke gegevens;i) gegevens over het crisismanagement bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;j) gegevens over het klachtenbeheer bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;k) gegevens over het einddiploma en de opleiding;5° betreffende de personeelsleden van de dienstverrichters die geen personen zijn die werkzaam zijn in de kinderopvang: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) gegevens over het einddiploma en de opleiding;c) gegevens over de arbeidsverhouding;6° betreffende alle meerderjarigen die regelmatig in contact zullen komen met de opgevangen kinderen, alsook, als de kinderopvang in de woning van die personen plaatsvindt, betreffende alle meerderjarigen die tot het gezin behoren: a) identiteitsgegevens;b) gezondheidsgegevens;c) gerechtelijke gegevens. De dienstverrichters kunnen overeenkomstig artikel 15 de volgende categorieën van persoonsgegevens met het oog op de organisatie en het beheer van het aanbod aan kinderopvang overeenkomstig dit decreet verwerken: 1° betreffende de opgevangen kinderen of kinderen voor wie opvang wordt aangevraagd: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin;d) gezondheidsgegevens;e) gegevens over de sociale situatie;f) gegevens ter bepaling van de behoefte aan dienstverlening op het gebied van kinderopvang;g) gegevens over de benutting van dienstverlening op het gebied van kinderopvang;h) gegevens over het crisismanagement bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;i) gegevens over het klachtenbeheer bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;2° betreffende de personen belast met de opvoeding van de kinderen vermeld in 1° en betreffende personen uit hetzelfde gezin: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin;d) gegevens over de sociale en financiële situatie;e) gegevens ter bepaling van de behoefte aan dienstverlening op het gebied van kinderopvang;f) gegevens over de benutting van dienstverlening op het gebied van kinderopvang;g) gegevens over het crisismanagement bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;h) gegevens over het klachtenbeheer bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;3° betreffende derden die niet tot het gezin van de kinderen vermeld in het eerste lid behoren, voor zover dat voor het organiseren en aanbieden van de kinderopvang noodzakelijk is: identiteitsgegevens en contactgegevens. De dienstverrichters kunnen overeenkomstig artikel 15 de volgende categorieën van persoonsgegevens verwerken om na te gaan of is voldaan aan de voorwaarden voor het verkrijgen of behouden van een erkenning die overeenkomstig hoofdstuk 2 is aangevraagd en om de subsidievoorwaarden te controleren: 1° betreffende de personen die werkzaam zijn in de kinderopvang, alsook, in voorkomend geval, betreffende personen die een erkenning aangevraagd en/of gekregen hebben of zich in een wervingsprocedure bevinden: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin, als de kinderopvang plaatsvindt in de woning van de persoon die werkzaam is in de kinderopvang;d) gegevens over de arbeidsverhouding;e) gegevens over vroegere en andere activiteiten, zowel professioneel als niet-professioneel;f) gezondheidsgegevens;g) gegevens over politieke, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen die niet verenigbaar zijn met kinderopvang;h) gerechtelijke gegevens;i) gegevens over het crisismanagement bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;j) gegevens over het klachtenbeheer bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;k) gegevens over het einddiploma en de opleiding;2° betreffende personeelsleden die geen personen zijn die werkzaam zijn in de kinderopvang: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) gegevens over het einddiploma en de opleiding;c) gegevens over de arbeidsverhouding;3° betreffende alle meerderjarigen die regelmatig in contact zullen komen met de opgevangen kinderen, alsook, als de kinderopvang in de woning van die personen plaatsvindt, betreffende alle meerderjarigen die tot het gezin behoren: a) identiteitsgegevens;b) gezondheidsgegevens;c) gerechtelijke gegevens. De overeenkomstig artikel 17 aangewezen inspecteurs en externe deskundigen kunnen overeenkomstig artikel 15 volgende categorieën van persoonsgegevens verwerken met het oog op de begeleiding, advisering en controle bedoeld in artikel 17: 1° betreffende de opgevangen kinderen of kinderen voor wie opvang wordt aangevraagd: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin;d) gezondheidsgegevens;e) gegevens over de sociale situatie;f) gegevens ter bepaling van de behoefte aan dienstverlening op het gebied van kinderopvang;g) gegevens over de benutting van dienstverlening op het gebied van kinderopvang;h) gegevens over het crisismanagement bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;i) gegevens over het klachtenbeheer bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;2° betreffende de personen belast met de opvoeding van de kinderen vermeld in 1° en betreffende personen uit hetzelfde gezin: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin;d) gegevens over de sociale en financiële situatie;e) gegevens ter bepaling van de behoefte aan dienstverlening op het gebied van kinderopvang;f) gegevens over de benutting van dienstverlening op het gebied van kinderopvang;g) gegevens over het crisismanagement bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;h) gegevens over het klachtenbeheer bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;3° betreffende derden die niet tot het gezin van de kinderen vermeld in het eerste lid behoren, voor zover dat voor het organiseren en aanbieden van de kinderopvang noodzakelijk is: identiteitsgegevens en contactgegevens;4° betreffende de personeelsleden van de dienstverrichters die geen personen zijn die werkzaam zijn in de kinderopvang: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) gegevens over het einddiploma en de opleiding;5° betreffende de personen die werkzaam zijn in de kinderopvang, alsook, in voorkomend geval, betreffende personen die een erkenning aangevraagd en/of gekregen hebben of zich in een wervingsprocedure bevinden: a) identiteitsgegevens en contactgegevens;b) het rijksregisternummer;c) gegevens over de samenstelling van het gezin;d) gegevens over de arbeidsverhouding;e) gegevens over de gezondheid van de personen die werkzaam zijn in de kinderopvang;f) gegevens over politieke, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen van de personen die werkzaam zijn in de kinderopvang, die niet verenigbaar zijn met kinderopvang;g) gerechtelijke gegevens over de personen die werkzaam zijn in de kinderopvang;h) gegevens over het crisismanagement bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;i) gegevens over het klachtenbeheer bij dienstverlening op het gebied van kinderopvang;j) gegevens over het einddiploma en de opleiding;k) gegevens over de woonplaats, als de kinderopvang plaatsvindt in de woning van de persoon die werkzaam is in de kinderopvang;6° betreffende alle meerderjarigen die regelmatig in contact zullen komen met de opgevangen kinderen, alsook, als de kinderopvang in de woning van die personen plaatsvindt, betreffende alle meerderjarigen die tot het gezin behoren: a) identiteitsgegevens;b) gezondheidsgegevens;c) gerechtelijke gegevens. De Regering kan de gegevenscategorieën vermeld in het eerste tot vierde lid preciseren."

Art. 41.Wijzigingsbepaling In hetzelfde hoofdstuk wordt een artikel 15.2 ingevoegd, luidende: "Art. 15.2 - Duur van de gegevensverwerking De overeenkomstig artikel 15.1 verwerkte gegevens mogen tot ten hoogste tien jaar na beëindiging van de kinderopvang worden bewaard in een vorm die identificatie van de betrokkenen mogelijk maakt.

Met behoud van de toepassing van de bepalingen betreffende het archiefwezen worden ze uiterlijk na het verstrijken van die termijn vernietigd."

Art. 42.Wijzigingsbepaling In hetzelfde hoofdstuk wordt een artikel 15.3 ingevoegd, luidende: "Art. 15.3 - Veiligheidsmaatregelen De Regering legt in voorkomend geval de nodige veiligheidsmaatregelen vast voor de verwerking van de persoonsgegevens bepaald in dit hoofdstuk."

Art. 43.Wijzigingsbepaling In artikel 16.2, § 2, eerste lid, van hetzelfde decreet, ingevoegd bij het decreet van 2 maart 2015Relevante gevonden documenten type decreet prom. 02/03/2015 pub. 01/04/2015 numac 2015201529 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet houdende instemming met het Protocol, gedaan te Brussel op 16 maart 2010, tot wijziging van de Overeenkomst tussen het Koninkrijk België en de Helleense Republiek tot het vermijden van dubbele belasting en tot het voorkomen van het ontgaan van belasting inzake belastingen naar het inkomen, ondertekend te Athene op 25 mei 2004 type decreet prom. 02/03/2015 pub. 27/03/2015 numac 2015201528 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet houdende instemming met het Protocol, gedaan te Brussel op 19 januari 2010, tot wijziging van de Overeenkomst tussen het Koninkrijk België en de Staat Malta tot het vermijden van dubbele belasting en tot het voorkomen van het ontgaan van belasting en het Protocol, ondertekend te Brussel op 28 juni 1974, zoals gewijzigd door de Aanvullende Overeenkomst ondertekend te Brussel op 23 juni 1993 sluiten, worden de volgende wijzigingen aangebracht: 1° in de bepaling onder 4° wordt de punt op het einde van de zin vervangen door een kommapunt; 2° het lid wordt aangevuld met een bepaling onder 5°, luidende: "5° een vertegenwoordiger van het centrum voor kinderopvang van de Duitstalige Gemeenschap."

Art. 44.Wijzigingsbepaling Artikel 28/13 van het koninklijk besluit van 16 mei 2003Relevante gevonden documenten type koninklijk besluit prom. 16/05/2003 pub. 06/06/2003 numac 2003012302 bron federale overheidsdienst werkgelegenheid, arbeid en sociaal overleg en federale overheidsdienst sociale zekerheid Koninklijk besluit tot uitvoering van het Hoofdstuk 7 van Titel IV van de programmawet van 24 december 2002 , betreffende de harmonisering en vereenvoudiging van de regelingen inzake verminderingen van de sociale zekerheidsbijdragen sluiten tot uitvoering van het Hoofdstuk 7 van Titel IV van de programmawet van 24 december 2002 (I), betreffende de harmonisering en vereenvoudiging van de regelingen inzake verminderingen van de sociale zekerheidsbijdragen, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 24 april 2014, wordt opgeheven.

Art. 45.Overgangsbepaling § 1 - De personeelsleden van de vereniging zonder winstoogmerk Regionalzentrum für Kleinkindbetreuung die zich op het tijdstip van de inwerkingtreding van dit decreet in een arbeidsverhouding met die vzw bevinden, worden bij het centrum in dienst genomen met een arbeidsovereenkomst op basis van een aanbod van het centrum.

In afwijking van het eerste lid bestaan de volgende mogelijkheden voor de aangesloten onthaalouders die op het tijdstip van de inwerkingtreding van dit decreet op basis van het decreet van 31 maart 2014Relevante gevonden documenten type decreet prom. 31/03/2014 pub. 02/07/2014 numac 2014202570 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende de kinderopvang type decreet prom. 31/03/2014 pub. 23/07/2014 numac 2014203218 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende het centrum voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren sluiten betreffende de kinderopvang toegelaten zijn: op basis van een aanbod van het centrum bij het centrum in dienst worden genomen met een arbeidsovereenkomst of in opdracht van het centrum als aangesloten onthaalouder werken. § 2 - Met behoud van de toepassing van de rechtspositionele bepalingen die de Regering heeft vastgelegd op basis van artikel 102 van het decreet van 25 mei 2009Relevante gevonden documenten type decreet prom. 25/05/2009 pub. 14/07/2009 numac 2009203077 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet houdende het financieel reglement van de Duitstalige Gemeenschap sluiten houdende het financieel reglement van de Duitstalige Gemeenschap, ontvangen de personeelsleden vermeld in § 1, eerste lid, in dat geval minstens het bezoldigingspakket dat ze hadden op het tijdstip van de inwerkingtreding van dit decreet.

Art. 46.Overgangsbepaling De crèches, de locaties voor buitenschoolse opvang en de diensten voor onthaalouders van de vereniging zonder winstoogmerk Regionalzentrum für Kleinkindbetreuung die op het tijdstip van de inwerkingtreding van het decreet erkend zijn op grond van de artikelen 7 en 8 van het decreet van 31 maart 2014Relevante gevonden documenten type decreet prom. 31/03/2014 pub. 02/07/2014 numac 2014202570 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende de kinderopvang type decreet prom. 31/03/2014 pub. 23/07/2014 numac 2014203218 bron ministerie van de duitstalige gemeenschap Decreet betreffende het centrum voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren sluiten betreffende de kinderopvang, behouden hun erkenning, onverminderd dit decreet en de uitvoeringsbesluiten ervan.

Art. 47.Inwerkingtreding Dit decreet treedt in werking op een door de Regering te bepalen datum, met uitzondering van de artikelen 1 tot 5, de artikelen 8 tot 27, artikel 33, artikel 36 en artikel 45, die in werking treden op 1 juni 2023.

Wij kondigen dit decreet af en bevelen dat het door het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt wordt.

Eupen, 22 mei 2023.

O. PAASCH De Minister-President, Minister van Lokale Besturen en Financiën A. ANTONIADIS De Viceminister-President, Minister van Gezondheid en Sociale Aangelegenheden, Ruimtelijke Ordening en Huisvesting I. WEYKMANS De Minister van Cultuur en Sport, Werkgelegenheid en Media L. KLINKENBERG De Minister van Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek _______ Nota Zitting 2022-2023 Parlementaire stukken: 269 (2022-2023) Nr. 1 - Ontwerp van decreet 269 (2022-2023) Nr. 2 - Voorstel tot wijziging 269 (2022-2023) Nr. 3 - Verslag 269 (2022-2023) Nr. 4 - Tekst aangenomen door de plenaire vergadering Integraal verslag: 22 mei 2023 - Nr. 58 - Bespreking en stemming

^