gepubliceerd op 08 juni 2009
Besluit van de Waalse Regering houdende goedkeuring van de statuten van de "SA FIWAPAC"
12 DECEMBER 2008. - Besluit van de Waalse Regering houdende goedkeuring van de statuten van de "SA FIWAPAC"
De Waalse Regering, Gelet op de bijzondere
wet van 8 augustus 1980Relevante gevonden documenten
type
wet
prom.
08/08/1980
pub.
11/12/2007
numac
2007000980
bron
federale overheidsdienst binnenlandse zaken
Bijzondere wet tot hervorming der instellingen. - Officieuze coördinatie in het Duits
sluiten tot hervorming der instellingen, gewijzigd bij de wet van 8 augustus 1988, inzonderheid op de artikelen 6 en 9;
Gelet op het decreet van 6 mei 1999Relevante gevonden documenten type decreet prom. 06/05/1999 pub. 09/06/1999 numac 1999027444 bron ministerie van het waalse gewest Decreet tot wijziging van hoofdstuk V van de wet van 2 april 1962 tot oprichting van een Nationale Investeringsmaatschappij en van de Gewestelijke Investeringsmaatschappijen sluiten tot wijziging van de wet van 2 april 1962 tot oprichting van een Nationale Investeringsmaatschappij en van Gewestelijke Investeringsmaatschappijen, enig artikel;
Gelet op de statuten van de "Société régionale d'Investissement de Wallonie", goedgekeurd bij koninklijk besluit van 15 december 1978, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 24 oktober 1979, 8 februari 1980, 14 maart 1980, 18 september 1980, 24 juni 1981, bij de besluiten van de Waalse Gewestexecutieve van 19 september 1984, 6 maart 1986, 19 september en 19 november 1987, 15 september 1988 en bij de besluiten van de Waalse Regering van 12 oktober 1995, 23 mei 1996, 7 maart 2001, 24 juli 2003, 12 februari 2004, 2 december 2004 en 19 mei 2005;
Gelet op het besluit van de Waalse Regering van 8 januari 2008Relevante gevonden documenten type besluit van de waalse regering prom. 08/01/2008 pub. 11/01/2008 numac 2008027008 bron ministerie van het waalse gewest Besluit van de Waalse Regering tot vaststelling van de verdeling van de ministeriële bevoegdheden en tot regeling van de ondertekening van haar akten sluiten tot vaststelling van de verdeling van de ministeriële bevoegdheden en tot regeling van de ondertekening van haar akten;
Op de voordracht van de Minister van Economie, Tewerkstelling, Buitenlandse Handel en Patrimonium, Besluit :
Artikel 1.De Waalse Regering stemt in met de toekenning aan de "FIWAPAC SA" van het statuut van gespecialiseerd filiaal van de "SRIW" (Waalse Investeringsmaatschappij).
Art. 2.De statuten van de "FIWAPAC" worden door de Waalse Regering goedgekeurd. Ze luiden als volgt : "1.
De vennootschap is een naamloze vennootschap van openbaar nut, "FIWAPAC" genaamd.
De vennootschap is een gespecialiseerd filiaal van de "Société régionale d'Investissement de Wallonie" (Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Wallonië) in de zin van de wet van twee april negentienhonderd tweeënzestig, gewijzigd bij het Waals gewestelijk decreet van zes mei negentienhonderd negenennegentig. 2.
De maatschappelijke zetel is gevestigd in Liège (Luik), avenue Maurice Destenay 13.
Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur kan de zetel overgeplaatst worden naar welke andere plaats ook in het Waalse Gewest. De Vennootschap kan, op eenvoudige beslissing van haar raad van bestuur, administratieve zetels, bijhuizen en agentschappen, in België of in het buitenland, vestigen. 3. "De vennootschap heeft als doel : De financiering door het nemen van participaties en onder elke andere vorm, voor eigen rekening of voor rekening van derden, van elke kredietinstelling, verzekeringsmaatschappij of andere maatschappij die in de financiële sector actief is, zonder beperking wat de rechtsvorm of het statuut betreft.
De vennootschap mag ook de opdrachten die haar toegekend zouden worden bij decreet of bij besluit van de Waalse Regering uitvoeren, in dezelfde sectoren alsook voor de financiering van de industriële sectoren die door de financiële crisis zijn getroffen.
Ze kan leningen aangaan waarvoor het Gewest zijn waarborg kan verlenen tegen de voorwaarden bepaald door de Waalse Regering.
In het algemeen, kan de vennootschap alle commerciële, financiële en beheersverrichtingen uitvoeren die noodzakelijk of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doel. 4.
De Vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.
Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op twee miljoen negenhonderdvijfenzeventigduizend euro en wordt vertegenwoordigd door honderd twintigduizend aandelen zonder nominale waarde die elk 1/120000e van het maatschappelijk vermogen vertegenwoordigen. 5.
De vennootschap werd op dertig september negentienhonderd eenentachtig opgericht met een kapitaal van twintig miljoen Belgische frank vertegenwoordigd door twintigduizend aandelen die voor één vijfde zijn volgestort.
Deze aandelen werden vervolgens volledig volgestort.
Op drieëntwintig september negentienhonderd zevenentachtig werd het kapitaal op honderdtwintigduizend Belgische frank gebracht door het scheppen van honderd twintigduizend nieuwe aandelen die volledig volgestort zijn.
Overeenkomstig artikel 47 van de wet van 30 oktober 1998Relevante gevonden documenten type wet prom. 30/10/1998 pub. 10/11/1998 numac 1998021437 bron diensten van de eerste minister Wet betreffende de euro sluiten betreffende de euro heeft een algemene vergadering, volgens onderhands proces-verbaal, op 4 december 2001 het kapitaal in euro omgezet en een kapitaalsverhoging doorgevoerd door voorafneming op de overgedragen winst om het op twee miljoen negenhonderdzevenenvijftig- duizend euro te brengen. 6.
De stortingen op de aandelen die bij hun inschrijving nog niet volgestort zijn, dienen verricht te worden op de tijdstippen die de raad van bestuur bepaalt.
De aandeelhouder die, na een per aangetekende brief betekende ingebrekestelling, nalaat de gevraagde opvraging van storting te doen, moet aan de vennootschap een rente vergoeden ten bedrage van de basisrentevoet toegepast door de grote banken voor kaskredieten vermeerderd met twee punten per jaar vanaf de dag van de eisbaarheid van de storting.
De raad van bestuur mag echter, na een tweede advies dat gedurende één maand zonder resultaat is gebleven, het verval van de aandeelhouder uitspreken of zijn effecten verkopen met inachtneming van de gelijkheid tussen aandeelhouders, onverminderd het recht hem het verschuldigde bedrag alsook elke schadevergoeding te eisen.
Elke opgevraagde of verrichte storting wordt verrekend op het totaal der aandelen die een aandeelhouder bezit.
De raad van bestuur kan de aandeelhouders machtigen om hun effecten vroegtijdig vol te storten; hij bepaalt de eventuele voorwaarden waaronder vroegtijdige stortingen worden toegestaan. 7.
De nieuwe in speciën te onderschrijven aandelen worden bij voorkeur aan de aandeelhouders aangeboden in verhouding tot het evenredig deel van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigen.
Het inschrijvingsrecht gebeurt via de voorwaarden en de modaliteiten die door de wet zijn bepaald. 8.
De aandelen zijn en blijven op naam.
Elke aandeelhouder die zijn aandelen wenst over te dragen moet de raad van bestuur hiervan kennis geven bij een aangetekende brief aan hem gericht, met vermelding van de naam, voornaam en het beroep van de voorgenomen overnemer of, indien deze een rechtspersoon is, zijn benaming en zijn maatschappelijke zetel, alsook het aantal over te dragen aandelen.
De door de voorgestelde overnemer aangeboden prijs en betalingsmodaliteiten moeten eveneens aan de raad van bestuur worden bekend gemaakt door de overdrager die, op verzoek van de raad van bestuur, de werkelijkheid van het bod moet rechtvaardigen.
Geen enkele overdracht van aandelen mag plaats hebben zonder voorafgaande toestemming van de raad van bestuur die met een meerderheid van stemmen dient te beslissen. Bij ontstentenis van kennisgeving aan de overdrager van de door de raad van bestuur genomen beslissing binnen de vier weken na het bericht vanwege de overdrager, wordt de raad van bestuur geacht in de overdracht toe te stemmen.
In geval van weigering van de voorgestelde overnemer genieten de andere aandeelhouders van een voorkeurrecht voor het verwerven van de over te dragen aandelen tegen de prijs en betalingsmodaliteiten aangeboden door de voorgestelde overnemer.
De aandeelhouders moeten hun voorkeurrecht uitoefenen binnen de vijftien dagen volgend op het bod dat hen wordt gedaan door tussenkomst van de raad van bestuur, handelend binnen de vijftig dagen volgend op de kennisgeving van de voorwaarden van de overdracht vanwege de overdrager.
Het voorkeurrecht wordt uitgeoefend in verhouding tot het aantal aandelen waarvan iedere aandeelhouder houder is.
Indien het aantal aandelen waarvoor het aanbod geldig gelicht werd, groter is dan het aantal aangeboden aandelen, worden deze aandelen verdeeld onder de aandeelhouders die er om vragen, in verhouding tot het aantal aandelen waarvan ieder van hen houder is. De raad van beheer voert deze verdeling uit zonder rekening te houden met fracties. Hij geeft de belanghebbenden hiervan kennis en deze kennisgeving sluit de koop af.
Indien het aantal aandelen waarvoor het aanbod geldig gelicht werd, kleiner is dan het aantal aangeboden aandelen, mag de overdragende aandeelhouder, naar keuze, ofwel de verkoop aanvaarden voor het aantal aandelen waarop het voorkeurrecht uitgeoefend werd en aan de overnemer, onder de voorwaarden medegedeeld aan de raad, de aandelen waarop geen geldig voorkeurrecht uitgeoefend werd afstaan, ofwel zijn aanbod intrekken en van de overdracht afzien, ofwel nog van de verkoop afzien voor wat het aantal aandelen betreft waarop de optie geldig gelicht werd en het geheel van de over te dragen aandelen aan de voorgestelde overnemer, onder de voorwaarden medegedeeld aan de raad, afstaan.
De keuze van de overdrager moet ter kennis van de raad van bestuur worden gebracht binnen de vijftien dagen volgend op de kennisgeving door deze laatste aan de overdrager van het resultaat van de uitoefening van het voorkeurrecht. Na afloop van deze termijn, wordt de overdrager geacht afgezien te hebben van elke overdracht.
De betaling van de prijs geschiedt overeenkomstig de modaliteiten aanvaard door de voorgestelde overnemer en medegedeeld aan de raad van bestuur door de overdrager.
Indien de geplande overdracht niet heeft plaats gehad binnen de twaalf maanden volgend op het bericht gegeven aan de raad van bestuur overeenkomstig het eerste lid van onderhavig artikel, of indien de voorwaarden ervan gewijzigd worden, moet de hierboven beschreven procedure voor elke overdracht worden herbegonnen.
Alle berichten, mededelingen en kennisgevingen voorzien in huidig artikel dienen te geschieden bij een ter post aangetekende brief; de termijnen beginnen te lopen vanaf de datum van verzending van de brief vermeld op het bewijs van ontvangst.
In afwijking op hetgeen voorafgaat, zullen de overdrachten toegestaan door een vennootschap aandeelhoudster ten voordele van één of meerdere Belgische vennootschappen waarvan zij een dochtermaatschappij is of die haar dochtermaatschappijen zijn, evenals de overdrachten tussen Belgische vennootschappen, die dochtermaatschappijen zijn van eenzelfde vennootschap aandeelhoudster, evenals de overdrachten voortspruitende uit fusie, opslorping, inbreng in een vennootschap, om welke wijze ook, of verdeling ingevolge ontbinding, vrij blijven mits voorafgaande kennisgeving aan de raad van bestuur, en op voorwaarde dat door het feit van deze overdrachten, de uiteindelijke rechtstreekse of onrechtstreekse controle van de overnemer of de overnemers uitgeoefend blijft op een wijze vergelijkbaar met de controle uitgeoefend op de aandeelhouder voor de overdracht.
Geen enkel aandeel mag met om het even welk recht bezwaard worden zonder voorafgaande toestemming van de raad van bestuur. 9.
Elk aandeel is ondeelbaar. De vennootschap erkent met betrekking tot de uitoefening van de aan de aandeelhouder toegestane rechten, slechts één enkele eigenaar per aandeel. Zo het effect het voorwerp uitmaakt van medeëigendom, vruchtgebuik of pand, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen, totdat één enkele persoon aangewezen wordt om ten overstaan van haar als eigenaar van het aandeel door te gaan. 10.
De vennootschap wordt beheerd door een raad samengesteld uit minstens drie bestuurders en hoogstens acht bestuurders, benoemd voor ten hoogste vijf jaar. Hij wordt paritair samengesteld uit bestuurders aangewezen op voordracht van de "S.R.I.W. en bestuurders aangewezen op voordracht van de andere aandeelhouders.
De bestuurders zijn herkiesbaar. De functies van de uittredende bestuurders worden onmiddellijk beëindigd na de jaarlijkse algemene vergaderingen.
Bij gebrek aan bepaling bij de benoeming wordt de duur van het mandaat van bestuurder geschat op vijf jaar.
Het mandaat van bestuurder is om niet. 11.
De raad van bestuur kiest een voorzitter onder zijn leden die benoemd zijn op voordracht van de "S.I.R.W." en een ondervoorzitter die onder de andere bestuurders is benoemd. Hij kan bepaalde speciale bevoegdheden overdragen aan elke mandataris.
Hij kan de bestuurders die met de bijzondere functies of opdrachten belast zijn, vergoedingen toekennen ten laste van de algemene kosten en de terugbetaling aan de bestuurders beslissen van de kosten gemaakt wegens de uitoefening van hun mandaat. 12.
Vergaderingen van de raad van bestuur vinden plaats in België of in het buitenland door oproeping door de voorzitter, twee bestuurders of elke bestuurder die daartoe speciaal wordt aangesteld.
De oproepingen geschieden ofwel bij aangetekend of eenvoudig schrijven, ofwel per telegram, telex of fax, zelfs per telefoon of e-mail. Elke bestuurder kan tijdens of na de vergadering afzien van deze oproeping en zal in elk geval beschouwd worden als regelmatig opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. 13.
De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissingen nemen indien ten minste twee van zijn leden aanwezig of is.
Elke afwezige bestuurder kan schriftelijk, per telegram, telex of fax of via e-mail aan een andere bestuurder een machtiging verlenen om hem te vertegenwoordigen bij een bepaalde vergadering van de raad en er in zijn plaats te stemmen.
Elke afwezige bestuurder kan eveneens zijn mening uitdrukken en zijn stemmingen schriftelijk, per telegram, telex of fax uitbrengen, maar enkel als de helft van de bestuurders persoonlijk aanwezig is.
Elke beslissing van de raad wordt bij gewone meerderheid van de stemgerechtigden genomen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.
In de uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de beslissingen van de raad van bestuur met eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders worden genomen. Er mag echter geen gebruik worden gemaakt van deze procedure voor het vaststellen van de jaarrekening. 14.
De raad van bestuur is bevoegd alle daden te stellen die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van de krachtens de wet aan de algemene vergadering toegekende bevoegdheden. 15.
De raad van bestuur draagt het dagelijks bestuur en zijn bevoegdheden inzake het bestuur ander dan de bepaling van het algemeen beleid van de vennootschap en de bevoegdheden die aan de raad worden voorbehouden krachtens de wet, geheel of gedeeltelijk over aan een directiecomité, overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van Vennootschappen. Hij houdt toezicht op dit comité.
Het directiecomité bestaat uit vijf leden, aangewezen door de raad van bestuur uit eigen kring, voor maximum vijf jaar. Zij zijn herkiesbaar.
Drie leden van het directiecomité worden aangewezen onder de bestuurders benoemd op de voordracht van de S.R.I.W. en twee leden onder de bestuurders benoemd op de voordracht van de minderheidsaandeelhouders.
Zij kunnen te allen tijde door de raad herroepen worden.
Hun mandaat is om niet. Het geeft geen aanleiding tot presentiegeld of een bezoldiging.
Het directiecomité wijst een voorzitter aan uit eigen leden.
Het comité wordt door diens voorzitter samengeroepen. Elk lid heeft het recht om punten te agenderen.
Het directiecomité beslist collegiaal en mag enkel rechtsgeldig besluiten als minstens twee van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.
Elke verhinderd lid van het directiecomité kan een ander lid van het comité machtigen om hem te vertegenwoordigen. Geen lid van het comité mag drager zijn van meer dan één volmacht.
In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid zulks vereist, kan het directiecomité gehouden worden via videoconferentie of een ander telecommunicatiemiddel voor zover het verslag ervan het voorwerp uitmaakt van een schriftelijk proces-verbaal dat door elk lid van het comité wordt ondertekend.
Het lid van het comité dat rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van het comité behoort, dient de andere leden van het comité daar vóór de beraadslaging over in te lichten en die verklaring te laten vermelden in de notulen van de zitting met de redenen die het strijdig belang verantwoorden. Hij stelt de commissaris ervan in kennis. Hij moet de zitting verlaten en mag niet deelnemen aan de stemming over deze verrichting.
Als voor een bepaalde beslissing twee leden van het comité een strijdig belang hebben zoals bedoeld in het vorig lid, wordt het punt ter beslissing aan de raad van bestuur overgemaakt.
De notulen van de vergaderingen van het directiecomité worden samengebracht in een bijzonder register dat op de zetel van de maatschappij bijgehouden wordt. Er wordt onverwijld een afschrift van de notulen overgemaakt aan de raad van bestuur.
De over te leggen uittreksels zijn ondertekend door de voorzitter van het directiecomité en een ander lid of twee andere leden van het comité. 16.
De vennootschap wordt in alle handelingen vertegenwoordigd, met inbegrip van de handelingen waarin een openbaar ambtenaar of een ministerieel ambtenaar optreden of in rechte : - ofwel door twee leden van het directiecomité of door een bestuurder en een lid van het directiecomité die gezamenlijk optreden; - ofwel binnen de perken van het dagelijks bestuur door de voorzitter of een lid van het directiecomité, alleen of samen optredend.
Daarnaast wordt ze rechtsgeldig verbonden door bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat. 17.
De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen en van de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meerdere commissarissen benoemd voor drie jaar door de algemene vergadering uit de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren, zij zijn herkiesbaar. 18.
Het toezicht op de verrichtingen uitgevoerd door de vennootschap in het kader van de opdrachten die haar toegekend zouden worden door de Waalse Regering wordt uitgeoefend door twee commissarissen van het Waalse Gewest die daartoe door de Waalse Regering worden aangewezen.
Deze commissarissen worden bovendien belast met de controle van de vennootschap vanuit het oogpunt van de wettigheid en het algemeen belang.
De Regeringscommissarissen voeren hun opdrachten uit overeenkomstig de bepalingen van artikel 29, § 2, van de wet van twee april negentienhonderd tweeënzestig betreffende de Federale Investeringsmaatschappij en de Gewestelijke Investeringsmaatschappijen alsook hoofdstuk III van het Waalse decreet van twaalf februari tweeduizend en vier betreffende de regeringscommissarissen. 19.
De jaarlijkse algemene vergadering vergadert de eerste dinsdag van de maand mei van elke jaar, om elf uur.
Als die dat een wettelijke feestdag is, zal de vergadering op de eerstvolgende werkdag plaatsvinden.
Buitengewone vergaderingen kunnen worden bijeenroepen telkens als vereist door het belang van de vennootschap.
Ze moeten binnen de maand van de vordering worden bijeengeroepen, op schriftelijk verzoek van aandeelhouders die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. 20.
De algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats vermeld in de oproepingsbrief. Ze worden door de raad van bestuur of door de commissarissen bijeengeroepen.
De oproepingen op elke algemene vergadering moeten de zaken van de agenda vermelden en gebeuren bij aangetekend schrijven dat minstens vijftien dagen voor de datum van de vergadering wordt opgestuurd; ze worden per luchtpost gestuurd naar de aandeelhouders die in het buitenland verblijven. Elke aandeelhouder kan tijdens of na de vergadering van de algemene vergadering afzien van deze oproeping en zal in elk geval beschouwd worden als regelmatig opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.
Uitgezonderd de beslissingen die bij een authentieke akte verleden moeten worden, mogen de aandeelhouders bij eenparigheid van stemmen alle beslissingen die onder de bevoegdheid van de algemene vergadering vallen schriftelijk nemen. Een afschrift van die beslissingen wordt gericht aan de bestuurders, aan de commissaris evenals, indien voorkomend, aan de obligatiehouders, aan de houders van inschrijvingsrechten of certificaten die in samenwerking met de vennootschap geëmitteerd werden. 21.
Behoudens andersluidende bepaling mag elke algemene vergadering enkel beraadslagen voor zover minstens de helft van de acties vertegenwoordigd is.
Elke eigenaar van een aandeel mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een bijzondere mandataris, al dan niet vennoot. 22.
De algemene vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis, door een door de vergadering aangewezen persoon. 23.
Elke aandeel geeft recht op één stem. 24.
Behoudens andersluidende wettelijke bepalingen worden de beslissingen genomen bij absolute meerderheid der rechtsgeldig uitgebrachte stemmen.
Elke beslissing van de algemene vergadering houdende statutenwijziging treedt evenwel pas in werking na goedkeuring door de Waalse Regering.
In geval van benoeming, als geen enkele kandidaat de absolute meerderheid der rechtsgeldig uitgebrachte stemmen haalt, wordt een herstemming gehouden tussen de twee kandidaten die het meest aantal stemmen hebben behaald. 25.
Het maatschappelijk jaar vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december.
Aan het einde van elk sociaal dienstjaar maakt de raad van bestuur de inventaris op en stelt de jaarrekening op die bestaat uit de balans, de resultatenrekening, alsook de bijlage.
De raad van bestuur evalueert onder zijn verantwoordelijkheid de gegevens van het sociaal actief en passief. Deze evaluatie worden overeenkomstig de wet opgemaakt en op de manier die hem de beste lijkt te zijn voor het goede beheer van de zaken, de stabiliteit en de toekomst van de vennootschap.
De jaarrekeningen, het jaarverslag van de raad van bestuur en het verslag van de commissarissen worden aan de aandeelhouders gericht samen met de bijeenroeping tot de algemene vergadering. 26.
De jaarlijkse algemene vergadering bepreekt de balans overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.
Nadat de balans is aangenomen beslist de algemene vergadering, indien nodig, over de bestemming van de nettowinst.
Op deze nettowinst wordt eerst een vooruitneming van minstens vijf procent verricht om de wettelijke reserve aan te leggen.
Deze vooruitneming is niet langer verplicht zodra het reservefonds gelijk is aan één tiende van het maatschappelijk kapitaal. 27.
De dividenden worden op de plaatsen en de tijdstippen betaald die door de raad van bestuur worden vastgesteld.
De raad van bestuur kan beslissen tot betaling van voorschotten op het dividend van het verlopen of lopende boekjaar, af te nemen van de winst. Hij bepaalt het bedrag van de voorschotten en de datum van hun betaling. 28.
Bij ontbinding worden de wijze van de vereffening van de vennootschap bij decreet vastgelegd. 29.
De aandeelhouders dienen het Wetboek van vennootschappen en de wetten die het openbaar economische initiatief regelen volledig na te leven.
Bijgevolg worden de bepalingen van deze wetten waarvan niet op een wettige wijze wordt afgeweken, geacht te zijn geschreven in onderhavige statuten en de bedingen die in strijd zijn met de dwingende wettelijke bepalingen worden geacht niet te zijn geschreven. 30.
Voor de uitvoering van onderhavige statuten doet, bij deze, elke bestuurder, commissaris, vereffenaar keuze van woonplaats ten maatschappelijke zetel, waar alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen hem geldig kunnen gedaan worden, zonder andere verplichting voor de vennootschap dan al die bescheiden ter beschikking van de geadresseerde te houden, met uitzondering van de uitnodigingen voor de raad van beheer en voor de algemene vergaderingen die op de hierboven aangeduide wijze dienen gedaan te worden."
Art. 3.De kapitaalverhoging geplaatst bij de "SOGEPA" ten belope van euro 3.498.000, die 49 % van het maatschappelijk kapitaal van de "FIWAPAC" vertegenwoordigt, alsook de wijziging van de artikelen 5 en 6 van de desbetreffende statuten worden door de Waalse Regering goedgekeurd.
Art. 4.De Minister van Economie, Tewerkstelling, Buitenlandse Handel en Patrimonium is belast met de uitvoering van dit besluit.
Namen, 12 december 2008.
De Minister-President, R. DEMOTTE De Minister van Economie, Tewerkstelling, Buitenlandse Handel en Patrimonium, J.-C. MARCOURT