Etaamb.openjustice.be
Besluit Van De Vlaamse Regering van 25 mei 2018
gepubliceerd op 21 juni 2018

Besluit van de Vlaamse Regering tot ontwikkeling van de onderwijskwalificatie graduaat in het logies-, restaurant- & cateringmanagement en tot opheffing van het besluit van de Vlaamse Regering van 6 juni 2014 tot erkenning van de onderwijskwalificatie 'Graduaat in het zaalmanagement en sommeliertechnieken'

bron
vlaamse overheid
numac
2018012617
pub.
21/06/2018
prom.
25/05/2018
ELI
eli/besluit/2018/05/25/2018012617/staatsblad
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
links
Raad van State (chrono)
Document Qrcode

25 MEI 2018. - Besluit van de Vlaamse Regering tot ontwikkeling van de onderwijskwalificatie graduaat in het logies-, restaurant- & cateringmanagement en tot opheffing van het besluit van de Vlaamse Regering van 6 juni 2014Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 06/06/2014 pub. 13/08/2014 numac 2014204476 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de onderwijskwalificatie 'Graduaat in het zaalmanagement en sommeliertechnieken' sluiten tot erkenning van de onderwijskwalificatie 'Graduaat in het zaalmanagement en sommeliertechnieken'


DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 30 april 2009Relevante gevonden documenten type decreet prom. 30/04/2009 pub. 16/07/2009 numac 2009035656 bron vlaamse overheid Decreet betreffende de kwalificatiestructuur sluiten betreffende de kwalificatiestructuur, artikel 15, gewijzigd bij het decreet van 12 juli 2013, en artikel 15/1, ingevoegd bij het decreet van 12 juli 2013 en vervangen bij het decreet van 23 december 2016;

Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 6 juni 2014Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 06/06/2014 pub. 13/08/2014 numac 2014204476 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de onderwijskwalificatie 'Graduaat in het zaalmanagement en sommeliertechnieken' sluiten tot erkenning van de onderwijskwalificatie `Graduaat in het zaalmanagement en sommeliertechnieken';

Gelet op het advies van AHOVOKS, gegeven op 25 april 2018;

Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 15 mei 2018;

Overwegende het besluit van de Vlaamse Regering van 29 november 2013Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 29/11/2013 pub. 13/02/2014 numac 2014035135 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie maître d'hôtel sluiten tot erkenning van de beroepskwalificatie Maître d'hôtel;

Overwegende het besluit van de Vlaamse Regering van 31 januari 2014Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 31/01/2014 pub. 09/04/2014 numac 2014035324 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie gespecialiseerd drankenkelner sluiten tot erkenning van de beroepskwalificatie Gespecialiseerd drankenkelner;

Overwegende het besluit van de Vlaamse Regering van 21 april 2017Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 21/04/2017 pub. 19/07/2017 numac 2017012831 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie food and beverage manager type besluit van de vlaamse regering prom. 21/04/2017 pub. 19/07/2017 numac 2017012834 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie front office manager sluiten tot erkenning van de beroepskwalificatie Food and Beverage Manager;

Overwegende het besluit van de Vlaamse Regering van 21 april 2017Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 21/04/2017 pub. 19/07/2017 numac 2017012831 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie food and beverage manager type besluit van de vlaamse regering prom. 21/04/2017 pub. 19/07/2017 numac 2017012834 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie front office manager sluiten tot erkenning van de beroepskwalificatie Front Office Manager;

Overwegende het besluit van de Vlaamse Regering van 16 juni 2017Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 16/06/2017 pub. 15/09/2017 numac 2017013070 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie keukenverantwoordelijke type besluit van de vlaamse regering prom. 16/06/2017 pub. 15/09/2017 numac 2017013069 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie traiteur-banketaannemer sluiten tot erkenning van de beroepskwalificatie Keukenverantwoordelijke;

Overwegende het besluit van de Vlaamse Regering van 16 juni 2017Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 16/06/2017 pub. 15/09/2017 numac 2017013070 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie keukenverantwoordelijke type besluit van de vlaamse regering prom. 16/06/2017 pub. 15/09/2017 numac 2017013069 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie traiteur-banketaannemer sluiten tot erkenning van de beroepskwalificatie Traiteur-banketaannemer;

Op voorstel van de Vlaamse minister van Onderwijs;

Na beraadslaging, Besluit :

Artikel 1.De onderwijskwalificatie graduaat in het logies-, restaurant- & cateringmanagement wordt ontwikkeld als opleiding van het hoger beroepsonderwijs conform de procedure, vermeld in artikel 15/2 van het decreet van 30 april 2009Relevante gevonden documenten type decreet prom. 30/04/2009 pub. 16/07/2009 numac 2009035656 bron vlaamse overheid Decreet betreffende de kwalificatiestructuur sluiten betreffende de kwalificatiestructuur. De onderwijskwalificatie heeft de volgende drie afstudeerrichtingen: 1° Catering;2° Logies;3° Restaurant. De onderwijskwalificatie, vermeld in het eerste lid, is ondergebracht in het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde van het hoger beroepsonderwijs. De studieomvang van de onderwijskwalificatie bedraagt 120 studiepunten.

Art. 2.De competenties van de onderwijskwalificatie graduaat in het logies-, restaurant- & cateringmanagement zijn opgenomen in de volgende beroepskwalificaties: 1° de beroepskwalificatie food and beverage manager, die erkend is bij het besluit van de Vlaamse Regering van 21 april 2017Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 21/04/2017 pub. 19/07/2017 numac 2017012831 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie food and beverage manager type besluit van de vlaamse regering prom. 21/04/2017 pub. 19/07/2017 numac 2017012834 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie front office manager sluiten tot erkenning van de beroepskwalificatie food and beverage manager;2° de beroepskwalificatie front office manager, die erkend is bij het besluit van de Vlaamse Regering van 21 april 2017Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 21/04/2017 pub. 19/07/2017 numac 2017012831 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie food and beverage manager type besluit van de vlaamse regering prom. 21/04/2017 pub. 19/07/2017 numac 2017012834 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie front office manager sluiten tot erkenning van de beroepskwalificatie front office manager;3° de beroepskwalificatie gespecialiseerd drankenkelner, die erkend is bij het besluit van de Vlaamse Regering van 31 januari 2014Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 31/01/2014 pub. 09/04/2014 numac 2014035324 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie gespecialiseerd drankenkelner sluiten tot erkenning van de beroepskwalificatie gespecialiseerd drankenkelner;4° de beroepskwalificatie keukenverantwoordelijke, die erkend is bij het besluit van de Vlaamse Regering van 16 juni 2017Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 16/06/2017 pub. 15/09/2017 numac 2017013070 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie keukenverantwoordelijke type besluit van de vlaamse regering prom. 16/06/2017 pub. 15/09/2017 numac 2017013069 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie traiteur-banketaannemer sluiten tot erkenning van de beroepskwalificatie keukenverantwoordelijke;5° de beroepskwalificatie maître d'hôtel, die erkend is bij het besluit van de Vlaamse Regering van 29 november 2013Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 29/11/2013 pub. 13/02/2014 numac 2014035135 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie maître d'hôtel sluiten tot erkenning van de beroepskwalificatie maître d'hôtel;6° de beroepskwalificatie traiteur-banketaannemer, die erkend is bij het besluit van de Vlaamse Regering van 16 juni 2017Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 16/06/2017 pub. 15/09/2017 numac 2017013070 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie keukenverantwoordelijke type besluit van de vlaamse regering prom. 16/06/2017 pub. 15/09/2017 numac 2017013069 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie traiteur-banketaannemer sluiten tot erkenning van de beroepskwalificatie traiteur-banketaannemer. De onderscheiden competenties van de beroepskwalificaties, vermeld in het eerste lid, vormen de volgende afstudeerrichtingen: 1° de afstudeerrichting Catering, die de onderscheiden competenties van de beroepskwalificaties, vermeld in het eerste lid, 4° en 6°, omvat;2° de afstudeerrichting Logies, die de onderscheiden competenties van de beroepskwalificaties, vermeld in het eerste lid, 1° en 2°, omvat;3° de afstudeerrichting Restaurant, die de onderscheiden competenties van de beroepskwalificaties, vermeld in het eerste lid, 3° en 5°, omvat.

Art. 3.De onderwijskwalificatie graduaat in het logies-, restaurant- & cateringmanagement is inhoudelijk verwant met de hbo5-opleiding Hotel- en cateringmanagement.

Art. 4.Het besluit van de Vlaamse Regering van 6 juni 2014Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 06/06/2014 pub. 13/08/2014 numac 2014204476 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de onderwijskwalificatie 'Graduaat in het zaalmanagement en sommeliertechnieken' sluiten tot erkenning van de onderwijskwalificatie `Graduaat in het zaalmanagement en sommeliertechnieken' wordt opgeheven.

Art. 5.De Vlaamse minister, bevoegd voor het onderwijs, is belast met de uitvoering van dit besluit.

Brussel, 25 mei 2018.

De minister-president van de Vlaamse Regering, G. BOURGEOIS De Vlaamse minister van Onderwijs, H. CREVITS

^