Etaamb.openjustice.be
Wet
gepubliceerd op 13 mei 2020

Benoeming van de griffier van het Vast Comité van Toezicht op de inlichtingendiensten Gelet op de pensionering van de huidige griffier met ingang van 1 december 2020, dient de Kamer van volksvertegenwoordigers, met toepassing van arti(...) Opdrachten Onverminderd artikel 58, van dezelfde wet staat de griffier, onder het collegiaal gez(...)

bron
wetgevende kamers, kamer van volksvertegenwoordigers
numac
2020041227
pub.
13/05/2020
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

WETGEVENDE KAMERS, KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS


Benoeming van de griffier van het Vast Comité van Toezicht op de inlichtingendiensten (Comité I) Gelet op de pensionering van de huidige griffier met ingang van 1 december 2020, dient de Kamer van volksvertegenwoordigers, met toepassing van artikel 29, eerste lid, van de wet van 18 juli 1991Relevante gevonden documenten type wet prom. 18/07/1991 pub. 04/04/2018 numac 2018030682 bron federale overheidsdienst binnenlandse zaken Wet tot regeling van het toezicht op politie- en inlichtingendiensten en op het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse. - Officieuze coördinatie in het Duits sluiten tot regeling van het toezicht op politie- en inlichtingendiensten en op het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, over te gaan tot de benoeming van een nieuwe griffier van het Comité I. Opdrachten Onverminderd artikel 58, van dezelfde wet staat de griffier, onder het collegiaal gezag en toezicht van het Comité I, onder meer in voor: - de leiding en het beheer van het administratief personeel; - het beheer van de infrastructuur en van het materiaal van het Comité; - het secretariaat van de vergaderingen van het Vast Comité waarvan hij de notulen opstelt; - de verzending van de stukken; - de bewaring en de bescherming van het geheim van de documentatie en van het archief.

Hij bereidt de begroting van het Comité voor en is er de rekenplichtige van.

Benoemingsvoorwaarden De griffier moet op het ogenblik van zijn benoeming aan de volgende voorwaarden voldoen: 1. Belg zijn;2. het genot hebben van de burgerlijke en politieke rechten;3. de Nederlandse en de Franse taal kennen;4. de volle leeftijd van 30 jaar hebben bereikt;5. zijn woonplaats in België hebben;6. houder zijn van een diploma van master in de rechten;7. een nuttige ervaring van ten minste twee jaar hebben;8. houder zijn van een veiligheidsmachtiging van het niveau "zeer geheim" (zie verder). Wat de toetsing van de voorwaarde van de kennis van de Nederlandse en de Franse taal betreft is een taalkennis die overeenstemt met het taalcertificaat "artikel 12" van Selor vereist.

Kandidaten die de taalkennis niet door een diploma, een taalcertificaat of een gelijkaardig document kunnen bewijzen kunnen de taaltest "artikel 12" van Selor afleggen (zie verder).

Statuut De griffier van het Comité I geniet hetzelfde statuut en dezelfde pensioenregeling als de griffiers van het Rekenhof (zie de wet van 21 maart 1964 betreffende de wedden van de leden van het Rekenhof).

Artikel 365, § 2, a), van het Gerechtelijk Wetboek is van toepassing op de griffier van het Vast Comité.

Kandidaatstelling De kandidaturen, met CV, dienen binnen dertig dagen na bekendmaking van dit bericht bij ter post aangetekende brief te worden gericht aan de Voorzitter van de Kamer van volksvertegenwoordigers, Kamer van volksvertegenwoordigers, 1008 Brussel.

De kandidaturen moeten vergezeld zijn van de documenten die het bewijs leveren dat voornoemde benoemingsvoorwaarden vervuld zijn, de voorwaarde van de veiligheidsmachtiging uitgezonderd.

De kandidaten dienen in hun kandidatuur te vermelden of zij al dan niet beschikken over een veiligheidsmachtiging van het niveau "zeer geheim".

De kandidaten die nog niet over een veiligheidsmachtiging beschikken, dienen het bewijs te leveren dat hun aanvraag tot veiligheidsmachtiging geldig werd ingediend.

De kandidaten die geen bewijs leveren van de gevraagde taalkennis dienen een bewijs te leveren dat zij zich hebben ingeschreven voor de taaltest `artikel 12' bij Selor (zie www.selor.be).

Bijkomende inlichtingen kunnen worden bekomen op het Secretariaat-generaal van de Kamer van volksvertegenwoordigers, te 1008 Brussel, tel. : 02/549.84.21, e-mail : secretariaat.generaal@dekamer.be.

De persoonsgegevens van de kandidaten worden verwerkt overeenkomstig de privacyverklaring vermeld op de website van de Kamer. Zie : www.lachambre.be/kvvcr/pdf_sections/declconf/Nominations.pdf.

^