Etaamb.openjustice.be
Wet van 09 december 2015
gepubliceerd op 30 november 2017

Wet houdende instemming met de Overeenkomst tussen het Koninkrijk België en het Groothertogdom Luxemburg inzake de uitwisseling en wederzijdse bescherming van geclassificeerde informatie, gedaan te Luxemburg op 9 februari 2012 (2)

bron
federale overheidsdienst buitenlandse zaken, buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking
numac
2015015192
pub.
30/11/2017
prom.
09/12/2015
ELI
eli/wet/2015/12/09/2015015192/staatsblad
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
links
Raad van State (chrono)Kamer (parl. doc.)
Document Qrcode

9 DECEMBER 2015. - Wet houdende instemming met de Overeenkomst tussen het Koninkrijk België en het Groothertogdom Luxemburg inzake de uitwisseling en wederzijdse bescherming van geclassificeerde informatie, gedaan te Luxemburg op 9 februari 2012 (1)(2)


FILIP, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft aangenomen en Wij bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1.Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2.De Overeenkomst tussen het Koninkrijk België en het Groothertogdom Luxemburg inzake de uitwisseling en wederzijdse bescherming van geclassificeerde informatie, gedaan te Luxemburg op 9 februari 2012, zal volkomen gevolg hebben.

Kondigen deze wet af, bevelen dat zij met `s Lands zegel zal worden bekleed en door het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt.

Gegeven te Brussel, 9 december 2015.

FILIP Van Koningswege : De minister van Buitenlandse Zaken, D. REYNDERS. De minister van Justitie, K. GEENS De minister van Defensie, S. VANDEPUT Met 's Lands zegel gezegeld : De minister van Justitie, K. GEENS _______ Nota's (1) Kamer van volksvertegenwoordigers (www.dekamer.be) : Stukken : 54-1299.

Integraal verslag : 26/10/2015. (2) Datum van inwerkingtreding : 01/02/2016. Overeenkomst tussen het Koninkrijk België en het Groothertogdom Luxemburg inzake de uitwisseling en wederzijdse bescherming van geclassificeerde informatie Het Koninkrijk België en Het Groothertogdom Luxemburg, Hierna te noemen "de Partijen", Wensend de bescherming te garanderen van de geclassificeerde informatie die of het geclassificeerde materiaal dat tussen beide Staten of tussen overheids- of particuliere instanties wordt uitgewisseld of wordt opgesteld conform de respectieve nationale wet- en regelgeving;

Zijn het volgende overeengekomen : Artikel 1 Begripsomschrijvingen Met het oog op de toepassing van deze Overeenkomst, dient te worden verstaan onder : 1.1 "geclassificeerde informatie" : gegevens, documenten en materiaal ongeacht de vorm, de kenmerken of de wijze van overdracht, ongeacht of ze al werden of nog moeten worden opgesteld, waaraan een classificatiegraad of beschermingsniveau werd toegekend en die in het belang van de nationale veiligheid en in overeenstemming met de nationale wet- en regelgeving van de Partijen moet worden beschermd tegen mogelijke schending, vernietiging, misbruik, openbaarmaking, verlies, onrechtmatige toegang of elke vorm van compromittering. 1.2 "geclassificeerde overeenkomst" : een overeenkomst, een onderaannemingsovereenkomst of een project waarvan de uitwerking of de uitvoering toegang tot of het gebruik van geclassificeerde informatie vereist. 1.3 "contractant" : elke natuurlijke of rechtspersoon die de rechtsbekwaamheid heeft om geclassificeerde overeenkomsten te onderhandelen en ze af te sluiten. 1.4 "Nationale Veiligheidsoverheid" : de nationale overheid die verantwoordelijk is voor de algehele controle en voor de uitvoering van deze Overeenkomst voor elk van de Partijen. 1.5 "bevoegde veiligheidsoverheden" : elke aangestelde veiligheidsoverheid of iedere andere bevoegde instantie die conform de nationale wet- en regelgeving van de Partijen gemachtigd is en die, afhankelijk van het werkgebied, verantwoordelijk zijn voor de tenuitvoerlegging van deze Overeenkomst door elk van de Partijen. 1.6 "verstrekkende Partij" : de Partij, met inbegrip van elk publiek- of privaatrechtelijke instantie dat aan de nationale wet- en regelgeving van die Partij is onderworpen, die geclassificeerde informatie aan de andere Partij verstrekt of vrijgeeft. 1.7 "ontvangende Partij" : de Partij, met inbegrip van elk publiek- of privaatrechtelijke instantie dat aan de nationale wet- en regelgeving van die Partij onderworpen is, aan wie de geclassificeerde informatie wordt vrijgegeven. 1.8 "gastland" : de Partij op wier grondgebied een bezoek plaatsheeft. 1.9 "noodzaak tot kennisname" : de noodzaak om, met het oog op de uitoefening van een welbepaalde officiële functie en de vervulling van een specifieke taak, toegang te hebben tot geclassificeerde informatie. 1.10 "derde Staat" : een partij die geen partij is bij deze Overeenkomst. 1.11 "inbreuk op de beveiliging" : een handeling of een nalatigheid door een persoon, die strijdig is met de in deze Overeenkomst vermelde beveiligingsvoorschriften.

Artikel 2 Toepassingsgebied Deze Overeenkomst behelst de gemeenschappelijke beveiligingsregels die van toepassing zijn op alle geclassificeerde informatie die wordt uitgewisseld tussen de Partijen en hun publiek- of privaatrechtelijke instanties die aan de nationale wet- en regelgeving van de Partijen zijn onderworpen.

Artikel 3 Nationale veiligheidsoverheden De Nationale Veiligheidsoverheid voor elk van de Partijen is : Voor het Koninkrijk België : Nationale Veiligheidsoverheid FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Karmelietenstraat 15 B-1000 Brussel Voor het Groothertogdom Luxemburg : Autorité nationale de Sécurité Service de Renseignement 207, route d'Esch L-1471 Luxembourg De Partijen stellen elkaar in kennis van elke wijziging betreffende de Nationale Veiligheidsoverheid, alsook betreffende de bevoegde veiligheidsoverheden.

Artikel 4 Beveiligingsbeginselen 4.1 Conform hun respectieve nationale wet- en regelgeving nemen de Partijen de passende maatregelen om in de zin van deze Overeenkomst verstrekte, ontvangen of gecreëerde geclassificeerde informatie te beveiligen en kennen ze aan deze informatie een beschermingsniveau toe dat gelijkwaardig is aan het beschermingsniveau dat ze aan hun eigen nationale geclassificeerde informatie toekennen, zoals bepaald in artikel 5.1. 4.2 Bij ontvangst van geclassificeerde informatie van de verstrekkende Partij, geeft de ontvangende Partij aan deze informatie een nationale classificatiegraad die evenwaardig is aan de classificatiegraden waarin artikel 5.1. voorziet. 4.3 De toegang tot geclassificeerde informatie is strikt voorbehouden voor personen die naar behoren gemachtigd zijn en waarvan de functie op basis van het noodzaak-tot-kennisnamebeginsel" toegang vereist tot deze informatie. 4.4 Het is de ontvangende Partij niet toegestaan verstrekte geclassificeerde informatie te declassificeren of deze openbaar te maken zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de verstrekkende Partij. 4.5 De Partijen stellen elkaar in kennis van elke wijziging die een impact kunnen hebben op de beveiliging van de geclassificeerde informatie die op basis van deze Overeenkomst werd uitgewisseld of opgesteld. 4.6 De verstrekte geclassificeerde informatie kan niet voor andere doeleinden worden gebruikt dan de doeleinden waarvoor ze werd verstrekt, zoals vastgelegd in de overeenkomsten of contractuele instrumenten tussen de Partijen.

Artikel 5 Classificatiegraden en gelijkwaardige beveiligingsniveaus 5.1 De Partijen verbinden zich ertoe de bescherming van de uitgewisselde geclassificeerde informatie te verzekeren en geven aan deze informatie een classificatiegraad die gelijkwaardig is aan de classificatiegraden zoals bepaald in onderstaande tabel :

Koninkrijk België

Groothertogdom Luxemburg

Très Secret (Loi du 11.12.1998) Zeer Geheim (Wet van 11.12.1998)


TRES SECRET LUX

Secret (Loi du 11.12.1998) Geheim (Wet van 11.12.1998)


SECRET LUX

Confidentiel (Loi du 11.12.1998) Vertrouwelijk (Wet van 11.12.1998)


CONFIDENTIEL LUX

(zie de punten 5.2 en 5.3 hierna)

RESTREINT LUX


Royaume de Belgique

Grand-Duché de Luxembourg

Très Secret (Loi du 11.12.1998) Zeer Geheim (Wet van 11.12.1998)


TRES SECRET LUX

Secret (Loi du 11.12.1998) Geheim (Wet van 11.12.1998)


SECRET LUX

Confidentiel (Loi du 11.12.1998) Vertrouwelijk (Wet van 11.12.1998)


CONFIDENTIEL LUX

(voir paragraphes 5.2 et 5.3 ci-dessous)

RESTREINT LUX


5.1 België verwerkt en beschermt de door Luxemburg verstrekte geclassificeerde informatie met de vermelding « RESTREINT LUX » overeenkomstig zijn van kracht zijnde nationale wet- en regelgeving inzake de bescherming van informatie met de vermelding « Diffusion restreinte/beperkte verspreiding ». 5.2 Luxemburg verwerkt en beschermt de door België verstrekte geclassificeerde informatie met de vermelding « Diffusion restreinte/beperkte verspreiding » overeenkomstig zijn van kracht zijnde nationale wet- en regelgeving inzake de bescherming van informatie met de vermelding « RESTREINT LUX ». 5.3 Om evenwaardige beveiligingsnormen aan te houden en op verzoek van één van de Partijen, verstrekt elke Partij de nodige gegevens betreffende de nationale wetgeving, regelgeving en procedures inzake beveiliging die worden gehanteerd om de beveiliging van geclassificeerde informatie te verzekeren. Beide Partijen stemmen erin toe de contacten tussen hun nationale veiligheidsoverheden en hun bevoegde veiligheidsoverheden te bevorderen.

Artikel 6 Procedure inzake het verlenen van een veiligheidsmachtiging 6.1 Voor de toegang tot geclassificeerde informatie met de vermelding CONFIDENTIEL LUX/Confidentiel (Loi du 11.12.1998)/Vertrouwelijk (Wet van 11.12.1998) of tot informatie met een hoger niveau, voert elke Partij een procedure inzake veiligheidsmachtiging uit, conform haar nationale wet- en regelgeving. 6.2 Wanneer het gaat om een veiligheidsmachtiging voor een onderdaan van een Partij die op het grondgebied van de andere Partij heeft verbleven of nog steeds verblijft, verlenen de Nationale Veiligheidsoverheden van de Partijen elkaar onderlinge bijstand, conform hun nationale wet- en regelgeving. 6.3 De Partijen erkennen wederzijds de veiligheidsmachtigingen die aan hun onderdanen zijn afgegeven om hen in het kader van deze Overeenkomst toegang te verlenen tot de geclassificeerde informatie. 6.4 De Nationale Veiligheidsoverheden of de bevoegde veiligheidsoverheden stellen elkaar in het kader van deze Overeenkomst in kennis van elke wijziging met betrekking tot de veiligheidsmachtigingen van hun onderdanen.

Artikel 7 Gebruik van geclassificeerde informatie 7.1 De ontvangende Partij geeft aan een derde staat, een internationale organisatie of instantie of een onderdaan van eender welke derde staat geen geclassificeerde informatie vrij die in het kader van deze Overeenkomst werd uitgewisseld of opgesteld, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de Nationale Veiligheidsoverheden of de bevoegde veiligheidsoverheden van de verstrekkende Partij. 7.2 Geclassificeerde informatie die op basis van overeenkomsten, contracten of elke andere activiteit gezamenlijk door de Partijen werd opgesteld kan niet worden gedeclassificeerd, worden vrijgegeven of verstrekt aan een derde staat, aan een natuurlijke of een rechtspersoon die de nationaliteit van een derde staat heeft dan wel aan een internationale organisatie, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de andere Partij.

Artikel 8 Vertalen, kopiëren of vernietigen 8.1 Geclassificeerde informatie met de vermelding TRES SECRET LUX/Très secret (Loi du 11.12.1998)/Zeer Geheim (Wet van 11.12.1998) wordt niet gekopieerd of vertaald. Extra originelen kunnen schriftelijk bij de verstrekkende Partij worden aangevraagd. 8.2 Geclassificeerde informatie met de vermelding TRES SECRET LUX/Très secret (Loi du 11.12.1998)/Zeer Geheim (Wet van 11.12.1998) kan niet worden vernietigd, tenzij met de voorafgaande schriftelijke toestemming van de verstrekkende Partij. Ze wordt conform punt 9.1 of punt 9.2 hierna aan de verstrekkende Partij teruggeven, zodra ze beschouwd wordt als zijnde overbodig of niet meer van toepassing. 8.3 De vertaling, de reproductie en de vernietiging van geclassificeerde informatie met de vermelding SECRET LUX/Secret (Loi du 11.12.1998)/Geheim (Wet van 11.12.1998) is toegestaan. 8.4 De geclassificeerde informatie wordt zodanig vernietigd dat de gehele of gedeeltelijke reconstructie onmogelijk is. 8.5 De ontvangende Partij verzekert de markering van de gemaakte kopieën en vertalingen zoals aan de originelen en verzekert hen hetzelfde beschermingsniveau.

Artikel 9 Verzending van geclassificeerde informatie tussen de Partijen 9.1 De geclassificeerde informatie wordt tussen de Partijen verzonden langs diplomatieke weg of op de wijze die de Nationale Veiligheidsoverheden met elkaar zijn overeengekomen, conform de nationale wet- en regelgeving. 9.2 De ontvangende Partij bevestigt schriftelijk de ontvangst van de geclassificeerde informatie. 9.3 De verzending van een omvangrijke hoeveelheid geclassificeerde informatie wordt geval per geval geregeld door de respectieve Nationale Veiligheidsoverheden of de bevoegde veiligheidsoverheden. 9.4 De geclassificeerde informatie kan worden verzonden via geëncrypteerde systemen, -netwerken of andere elektromagnetische telecommunicatiemiddelen, die zijn goedgekeurd conform de van krachtzijnde wetgeving ter zake.

Artikel 10 Geclassificeerde overeenkomsten 10.1 Wanneer op het grondgebied van een Partij, een geclassificeerde overeenkomst wordt gesloten en uitgevoerd, ontvangt de Nationale Veiligheidsoverheid van de andere Partij vooraf de schriftelijke verzekering dat de voorgestelde contractant in het bezit is van een veiligheidsmachtiging op een passend niveau. 10.2 De contractant verbindt zich ertoe : a) te garanderen dat zijn gebouwen, zo nodig, geschikt zijn voor het verwerken van de geclassificeerde informatie;b) in het bezit te zijn van passende individuele veiligheidsmachtigingen voor de personen wier functie het noodzakelijk maakt toegang te hebben tot geclassificeerde informatie;c) te waarborgen dat alle personen die toegang hebben tot de geclassificeerde informatie, in kennis werden gesteld van hun verantwoordelijkheid inzake de bescherming van de geclassificeerde informatie, conform de wetgeving die ter zake van toepassing is;d) de veiligheidsinspecties door de Nationale Veiligheidsoverheid van het gastland in zijn gebouwen toe te laten. 10.3 De onderaannemers onderwerpen zich aan dezelfde beveiligingsvoorschriften als de contractant. 10.4 De Nationale Veiligheidsoverheden moeten erop toezien en controleren dat de contractant de in artikel 10.2 vermelde verbintenissen nakomt. 10.5 Elke geclassificeerde overeenkomst die conform het bepaalde in deze Overeenkomst tussen de contractanten van de Partijen wordt aangegaan, bevat de bijlagen/passende specifieke beveiligingsinstructies. Deze omvatten : a) de gids voor veiligheidsclassificaties en de lijst van geclassificeerde informatie;b) de procedures voor het meedelen van wijzigingen die een impact kunnen hebben op de classificatie van de informatie;c) communicatiekanalen en de elektromagnetische transmissiemiddelen;d) de procedures voor het transport van geclassificeerde informatie;e) de Nationale Veiligheidsoverheid die bevoegd is voor de coördinatie van de bescherming van geclassificeerde informatie die het voorwerp is van de geclassificeerde overeenkomst;f) de verplichting de bevoegde Nationale Veiligheidsoverheid in kennis te stellen van elke bewezen of vermoedelijke compromittering van geclassificeerde informatie. 10.6 De Nationale Veiligheidsoverheid van de Partij op wier grondgebied de geclassificeerde overeenkomst moet worden uitgevoerd, wordt in het bezit gesteld van een kopie van de bijlagen/passende specifieke beveiligingsinstructies bij elke geclassificeerde overeenkomst, teneinde op de bescherming van geclassificeerde informatie een passend toezicht en een geëigende controle toe te laten.

Artikel 11 Bezoeken 11.1 Bezoeken aan de installaties en gebouwen van één van de Partijen waar een vertegenwoordiger van de andere Partij toegang heeft tot de geclassificeerde informatie of voor een bezoek aan locaties waar rechtstreekse toegang tot soortgelijke informatie mogelijk is, maken het voorwerp uit van een voorafgaandelijke schriftelijke toestemming de Nationale Veiligheidsoverheid of van de bevoegde veiligheidsoverheden van het gastland. 11.2 Bezoeken aan de installaties en gebouwen van één van de Partijen door een onderdaan van een derde Staat, die de toegang behelzen tot geclassificeerde informatie die tussen de Partijen werd uitgewisseld of opgesteld of voor een bezoek aan locaties waar rechtstreekse toegang tot soortgelijke informatie mogelijk is, vereisen de voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de Nationale Veiligheidsoverheid of van de bevoegde veiligheidsoverheden van de Partijen. 11.3 De bezoeken zoals bedoeld in de punten 11.1 en 11.2 hiervoor, vereisen dat de bezoeker in het bezit is van een passende veiligheidsmachtiging en beschikt over de noodzaak tot kennisname. 11.4 Wanneer het bezoek de toegang behelst tot geclassificeerde informatie van het niveau TRES SECRET LUX/Très secret (Loi du 11.12.1998)/Zeer Geheim (Wet van 11.12.1998), wordt de aanvraag langs diplomatieke weg gericht aan de Nationale Veiligheidsoverheden van het gastland. Wanneer het bezoek de toegang behelst tot geclassificeerde informatie van een lager niveau, worden de aanvragen rechtstreeks geregeld tussen de respectieve Nationale Veiligheidsoverhden of de bevoegde veiligheidsoverheden. Elke aanvraag wordt ten minste 21 kalenderdagen voor de datum van het bezoek ingediend. Bezoekaanvragen bevatten de gegevens die vermeld zijn in de Bijlage bij deze Overeenkomst. 11.5 Het is elke Partij toegestaan toestemming aan te vragen voor een bezoek van maximum twaalf (12) maanden. Wanneer een bezoek niet kan worden afgerond binnen de termijn die in de toestemming is vastgelegd of wanneer de termijn moet worden verlengd, kan de verzoekende Partij een nieuwe toestemming aanvragen, op voorwaarde dat de aanvraag ten minste 21 kalenderdagen voor het verstrijken van de toestemming wordt ingediend. 11.6 Elke bezoeker houdt zich aan de veiligheidsvoorschriften en -instructies van het gastland.

Artikel 12 Meerdere bezoeken 12.1 De Partijen kunnen een lijst opmaken van de personen die gemachtigd zijn om meerdere bezoeken af te leggen met betrekking tot een project, programma of specifiek contract, conform de algemene voorwaarden die de Nationale Veiligheidsoverheden's of de bevoegde veiligheidsoverheden van de Partijen zijn overeengekomen. Deze lijsten zijn in principe twaaf (12) maanden geldig en kunnen met een periode van maximum twaalf (12) maanden worden verlengd als de Nationale Veiligheidsoverheden's of de bevoegde veiligheidsoverheden hierin toestemmen. 12.2 De lijsten waarvan sprake in punt 12.1 hiervoor worden opgemaakt conform de nationale wet- en regelgeving van het gastland. Zodra de lijsten zijn goedgekeurd kunnen de algemene voorwaarden betreffende alle specifieke bezoeken rechtstreeks worden geregeld door de instellingen die de personen op de lijst zullen bezoeken.

Artikel 13 Inbreuken op de beveiligingvoorschriften 13.1 Er is sprake van aantasting van een compromittering ingevolge een inbreuk op de beveiligingsvoorschriften wanneer geclassificeerde informatie geheel of gedeeltelijk werd bekendgemaakt aan onbevoegden. 13.2 Inbreuken of vermoedelijke inbreuken op de beveiligingsvoorschriften worden onmiddellijk aan de bevoegde Nationale Veiligheidsoverheid gemeld. 13.3 Wanneer bekend is of er redenen zijn om aan te nemen dat er sprake is van compromittering of van verlies van geclassificeerde informatie, doet de bevoegde Nationale Veiligheidsoverheid overeenkomstig de desbetreffende wetten en voorschriften het nodige om : a) de overheid van oorsprong daarvan in kennis te stellen;b) ervoor te zorgen dat de zaak wordt onderzocht door personeel dat niet rechtstreeks met de inbreuk te maken heeft, teneinde de feiten vast te stellen;c) herhaling te voorkomen;en d) de Nationale Veiligheidsoverheid van de andere Partij in kennis te stellen van de omstandigheden, het resultaat van het onderzoek, de getroffen maatregelen en de ondernomen correctieve acties. Artikel 14 De kosten De uitvoering van deze Overeenkomst genereert in beginsel geen specifieke kosten.

Artikel 15 Regeling van geschillen 15.1 Geschillen betreffende de uitlegging of de toepassing van deze Overeenkomst worden uitsluitend geregeld via overleg tussen de Partijen, zonder dat een beroep wordt gedaan op een derde partij of een internationaal tribunaal. 15.2 Gedurende de duur van het geschil dienen de Partijen zich te houden aan de verplichtingen die uit deze Overeenkomst voortvloeien.

Artikel 16 Slotbepalingen 16.1 Deze Overeenkomst wordt voor onbepaalde tijd gesloten. Elke Partij stelt de andere Partij ervan in kennis dat aan de voor de inwerkingtreding van deze Overeenkomst vereiste interne procedures is voldaan. De Overeenkomst treedt in werking op de eerste dag van de tweede maand volgend op de datum van ontvangst van de laatste kennisgeving. 16.2 Zo nodig, voeren de Nationale Veiligheidsoverheden's of de bevoegde veiligheidsoverheden van de Partijen met elkaar overleg over de specifieke technische aspecten inzake de toepassing van deze Overeenkomst. Ze kunnen deze Overeenkomst, geval per geval, aanvullen met een passend juridisch instrument of een specifiek veiligheidsprotocol. 16.3 Elke Partij stelt de andere Partij in kennis van wijzigingen in haar nationale wet- en regelgeving die een impact kunnen hebben op de bescherming van geclassificeerde informatie krachtens deze Overeenkomst. In voorkomend geval, voeren de Partijen met elkaar overleg om mogelijke wijzigingen van deze Overeenkomst te onderzoeken.

In afwachting blijft de geclassificeerde informatie beschermd overeenkomstig de bepalingen van deze Overeenkomst. 16.4 De bepalingen van deze Overeenkomst kan in onderling schriftelijk overleg tussen de Partijen worden gewijzigd. Deze wijzigingen treden in werking conform de modaliteiten zoals vastgelegd in paragraaf 16.1. 16.5 Deze Overeenkomst kan in gemeenschappelijk overleg of eenzijdig worden opgezegd. De opzegging gaat in zes (6) maanden na ontvangst van de schriftelijke kennisgeving. Ze raakt niet aan de rechten en de verplichtingen van de Partijen in verband met de informatie die in het kader van deze overeenkomst werd uitgewisseld. 16.6 Na de inwerkingtreding van de Overeenkomst neemt de Partij op wier grondgebied de Overeenkomst werd ondertekend, onmiddellijk de nodige maatregelen om de Overeenkomst te laten registreren bij het secretariaat van de Verenigde Naties overeenkomstig artikel 102 van het VN-Handvest en stelt ze de andere Partij in kennis van deze registratie en van het registratienummer in de United Nations Treaty Series.

TEN BLIJKE WAARVAN, de vertegenwoordigers van beide Partijen, daartoe naar behoren gemachtigd, deze Overeenkomst hebben ondertekend en bezegeld.

GEDAAN te Luxemburg, op 9 februari 2012, in tweevoud, in het Frans en het Nederlands. In geval van een geschil betreffende de uitlegging van het bepaalde in deze Overeenkomst, primeert de Franse tekst.

Bijlage De bezoekaanvraag waarvan sprake in de artikelen 11 en 12 bevat de volgende gegevens : a) Naam en voornaam van de bezoeker, geboortedatum en -plaats, nationaliteit en nummer van het paspoort of de identiteitskaart;b) Taak en functie van de bezoeker, naam van de instelling of de instantie van tewerkstelling;c) Niveau van veiligheidsmachtiging, geauthentificeerd door middel van een veiligheidscertificaat dat wordt verstrekt door de bevoegde Nationale Veiligheidsoverheid van de verzoekende Partij;d) Voorgestelde datum en geplande duur van het bezoek;e) Doel van het bezoek en alle vereiste gegevens betreffende de onderwerpen in verband met de geclassificeerde informatie en de classificatieniveaus;f) Naam van de instellingen, de gebouwen en de lokalen, doel van het bezoek;g) Naam en voornaam van de personen die verantwoordelijk zijn voor het onthaal van de bezoeker; h) Datum, ondertekening en officiële bezegeling door de bevoegde Nationale Veiligheidsoverheid van de verzoekende Partij.

^