Etaamb.openjustice.be
Vacante Bettreking
gepubliceerd op 13 mei 2013

KONINKLIJKE INSTITUUT VOOR HET KUNSTPATRIMONIUM Vacature (m/v) van eerstaanwezend assistent (klasse SW2 van de wetenschappelijke loopbaan). - Vacaturenummer HRM S1316 (Studiecentrum Vlaamse Primitieven) 1. POSITIE VAN DE FUNCTIE BINNEN (...) ? Het gaat om een voltijdse betrekking van statutair wetenschappelijk personeelslid. ? Titel en (...)

bron
programmatorische federale overheidsdienst wetenschapsbeleid
numac
2013021043
pub.
13/05/2013
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

PROGRAMMATORISCHE FEDERALE OVERHEIDSDIENST WETENSCHAPSBELEID


KONINKLIJKE INSTITUUT VOOR HET KUNSTPATRIMONIUM (KIK) Vacature (m/v) van eerstaanwezend assistent (klasse SW2 van de wetenschappelijke loopbaan). - Vacaturenummer HRM S1316 (Studiecentrum Vlaamse Primitieven) 1. POSITIE VAN DE FUNCTIE BINNEN DE INSTELLING ? Het gaat om een voltijdse betrekking van statutair wetenschappelijk personeelslid. ? Titel en klasse van de wetenschappelijke loopbaan : eerstaanwezend assistent (klasse SW2). ? Activiteitengroep van de wetenschappelijke loopbaan waartoe de betrekking behoort : activiteitengroep 2 « wetenschappelijke dienstverlening ». ? De betrekking zal binnen de Operationele Directie « Documentatie » van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK, Jubelpark 1, 1000 Brussel) worden uitgeoefend in de cel « Studiecentrum Vlaamse Primitieven ». 2. TAALREGIME Deze betrekking is toegankelijk voor kandidaten die kunnen ingedeeld worden bij de Nederlandse taalrol bij toepassing van de regels hiertoe bepaald door de wetten op het gebruik van talen in bestuurszaken.3. FUNCTIECONTEXT Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) is een Belgische federale wetenschappelijke instelling. Het maakt deel uit van de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Wetenschapsbeleid.

Het KIK heeft als opdracht het cultureel en artistiek erfgoed van ons land te documenteren (opmaken van een fotografische inventaris), te bestuderen (expertises en wetenschappelijke analyses) en te conserveren/restaureren, en dat alles in een breed perspectief van duurzame ontwikkeling.

Het voert gericht interdisciplinair spitsonderzoek uit op de in het erfgoed gebruikte materialen en technieken en tevens op de producten voor en de methodes van conservatie-restauratie. Het valoriseert en verspreidt de wetenschappelijke, fotografische en technische documentatie en data, alsook de uitzonderlijke knowhow in deze domeinen.

Als federale wetenschappelijke instelling heeft het tevens een onderzoeks- en dienstverlenende functie naar het publiek toe.

Het KIK verenigt kunsthistorici, fotografen, scheikundigen, natuurkundigen en conservatoren-restaurateurs in een interdisciplinaire benadering van kunstwerken.

Binnen de documentatie bestaat een gespecialiseerde onderzoekseenheid « Studiecentrum Vlaamse Primitieven » (in het vervolg « Studiecentrum » genaamd) die het kunsthistorisch onderzoek en de inventaris in dit domein opvolgt. 4. INHOUD VAN DE FUNCTIE 4.1. Doelstellingen van de functie ten aanzien van de opdrachten van de instelling. ? Een gespecialiseerd onderzoeksteam aansturen teneinde de werking van het « Studiecentrum » binnen de schoot van het Instituut te kunnen garanderen; ? De inventaris van het « Studiecentrum » beheren en ontsluiten ten behoeve van specialisten en van het grote publiek teneinde het onderzoek te bevorderen; ? Kunsthistorisch onderzoek uitvoeren en begeleiden in de brede context van de Vlaamse Primitieven in Belgische en buitenlandse collecties; ? De resultaten van dit onderzoek publiceren en nationaal en internationaal verspreiden teneinde bekendheid te geven aan het KIK, zowel binnen het professionele milieu als bij het grotere publiek; 4.2. Resultaatgebieden. ? Aanvullen, verbeteren en vervolledigen van de bestaande inventaris van het « Studiecentrum ». ? Optimaliseren van de wetenschappelijke documentatie en deze vlot ontsluiten binnen de werking van het departement; ? Opstarten en begeleiden van onderzoek over de Vlaamse Primitieven in binnen -en buitenland; ? Redactiewerk in het kader van de toekomstige publicaties van het « Studiecentrum »; ? Organiseren van de dienst en het onthaal van de bezoekers; ? Schrijven van wetenschappelijke bijdragen en verspreiding van de kennis; ? Opstellen van teksten voor wetenschappelijke doeleinden (conferenties, artikels, posters voor colloquia, ) evenals voor didactische doeleinden (website, posters, ); ? Actief deelnemen aan colloquia, congressen en tentoonstellingen over de brede context van de Vlaamse Primitieven; 5. COMPETENTIEPROFIEL 5.1. Vereiste diploma's en opleidingen.

De kandidaat/kandidate dient houder/houdster te zijn van een universitair diploma van doctor in de kunstwetenschappen.

Hij/zij moet een aantoonbare wetenschappelijke activiteit van minstens 4 jaar hebben in het onderzoeksdomein.

Werkervaring in een internationale context strekt tot aanbeveling. 5.2. Technische kundigheden (kennis, specialisaties, ervaringen, ...) die de kandidaten m/v dienen te bezitten om weerhouden te worden (toelatingscriteria) ? Een professionele ervaring hebben van ten minste 4 jaar in het domein van het onderzoek naar de Vlaamse Primitieven; het bewijs van deze ervaring zal blijken uit de dossiers van onderzoek en behandeling, uit publicaties, stagegetuigschriften, houden van voordrachten en bijwonen van vormingsdagen; ? Een professionele ervaring in een documentatiecentrum. 5.3. Generieke competenties (gedragscompetenties, vaardigheden,...) die na afloop van de stage zullen geëvalueerd worden. ? Betrouwbaarheid tonen in de uitoefening van zijn/haar takenpakket; ? Medewerkers kunnen motiveren en de leiding van het « Studiecentrum » kunnen beheren en organiseren; ? In staat zijn de dialoog aan te gaan met specialisten in het domein en met vorsers van onder meer de andere operationele directies van het KIK, met name de « Laboratoria », de « Conservatie-restauratie » en de kennis samen te vatten en te verspreiden in samenwerking met de operationele directie « Valorisatie-Communicatie »; ? Servicegericht en efficiënt handelen in functie van interne of externe aanvragen; ? Een goede teamgeest bezitten. 6. ARBEIDSVOORWAARDEN 6.1. Bezoldiging - loopbaan.

De gekozen kandidaat/kandidate wordt aangeworven als eerstaanwezend assistent in proefperiode met de daaraan verbonden weddenschaal SW21 (een erkende wetenschappelijke anciënniteit ten belope van minstens 4 jaar is vereist).

Minimumbezoldiging (brutobedragen rekening gehouden met de huidige index, reglementaire toeslagen niet inbegrepen) : in de weddenschaal SW21 (met een anciënniteit van 4 jaar) : bruto 55200,29 euro per jaar (4600,02 euro per maand).

De normale duurtijd van de proeftijd bedraagt 1 jaar. 6.2. Andere voordelen. ? gratis woon-werkverkeer (met het openbaar vervoer) en mogelijk tot fietsvergoeding; ? je werkplek (Jubelpark) is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer; ? groene en aangename werkomgeving ? een voordelige verlofregeling; ? glijdende werktijdregeling ? mogelijkheid tot aansluiten bij een groepshospitalisatieverzekering; ? vormingsmogelijkheden. 7. TOELAATBAARHEIDS- EN DEELNEMINGSVOORWAARDEN 7.1. De gekozen kandidaat/ kandidate moet op de datum van zijn/ haar indiensttreding volgende voorwaarden vervullen : ? Belg zijn of burger van een staat die deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte of de Zwitserse Confederatie; ? de burgerlijke en politieke rechten genieten; ? aan de dienstplichtwetten voldaan hebben; ? een gedrag hebben dat beantwoordt aan de eisen van het gesolliciteerd ambt. 7.2. Uiterlijk op de dag waarop de termijn eindigt voor het indienen der kandidaturen, moeten volgende voorwaarden vervuld zijn : ? het vereiste diploma bezitten (zie punt 5.1 hierboven); ? de vereiste technische kundigheden bezitten (zie punt 5.2 hierboven) en deze bewijzen. ? de vereiste generieke competenties bezitten (zie punt 5.3 hierboven) en deze bewijzen gedurende de stageperiode; 7.3. In de beide hierna vermelde gevallen geldt volgend voorbehoud voor deelname aan de selectieprocedure. 7.3.1. Het vereiste diploma werd behaald in een ander land dan België/ in een lidstaat van de Europese Economische Ruimte of Zwitserland.

In dit geval zal de voorzitter van de jury van het KIK vooraf nagaan of het door de kandidaat/ kandidate voorgelegde diploma kan worden aanvaard bij toepassing van de bepalingen van de Richtlijnen 89/48/EEG of 92/51/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen.

Daarom dient de betrokken kandidaat/ kandidate aan zijn/ haar kandidatuur, behalve een kopie van het voorgelegde diploma, volgende bescheiden en inlichtingen toe te voegen, nodig voor bedoeld onderzoek : ? een vertaling van het diploma indien dit niet werd uitgereikt in het Nederlands, Frans, Duits of Engels (vertaling in het Nederlands voor de kandidaten die kunnen worden ingedeeld bij de Nederlandse taalrol); ? een verklaring waarmee de onderwijsinrichting, die het diploma heeft uitgereikt, volgende inlichtingen verstrekt (voor zover deze inlichtingen niet voorkomen in het diploma zelf) ? het aantal studiejaren dat normalerwijze vereist is voor het behalen van het diploma; ? moest een verhandeling worden ingediend voor het behalen van het diploma ? ? de verworven kennis en bekwaamheden die aan de basis liggen van het uitreiken van bedoeld diploma; ? een vertaling in het Nederlands van deze verklaring indien deze niet werd uitgereikt in het, Frans, Duits of Engels ? Een erkenning van het diploma door de Vlaamse Gemeenschap. 7.3.2. Het vereiste diploma werd behaald in een andere taal dan het Nederlands. ? De taal waarin de studies werden gedaan, die hebben geleid tot het behalen van het vereiste diploma, bepaalt in principe de taalrol waarbij de kandidaat/ kandidate moet worden ingedeeld bij toepassing van de wetten op het gebruik van de talen in bestuurszaken. ? Wanneer een diploma van doctor vereist is, dat werd behaald na verdediging in het openbaar van een proefschrift (of wanneer de kandida(a)t(e) een dergelijk diploma voorlegt om aan de diplomavereisten te voldoen), wordt de taalrol dan ook bepaald door de taal waarin de studiecyclus werd gevolgd die heeft geleid tot het universitair einddiploma dat toegang gaf tot het doctoraat. ? In de gevallen waarin deze studies werden gedaan in een andere taal dan het Nederlands, dient de betrokken kandidaat/ kandidate daarom in het bezit te zijn van een bewijs van taalkennis, afgeleverd door SELOR, het Selectiebureau van de Federale Overheid (voorheen : Vast Wervingssecretariaat), Bisschoffsheimlaan 15, 1000 Brussel (tel. : +32-(0)2-788 66 32; e-mail : taal@selor.be). Uit dit bewijs moet blijken dat de betrokkene geslaagd is in het taalexamen dat met betrekking tot het vaststellen van het taalregime in de plaats komt van het opgelegde diploma. Dit bewijs van taalkennis moet uitgereikt zijn na een proef over de taalbeheersing van het Nederlands die verwacht wordt van de houders van één der hierboven onder punt 5.1 bedoelde diploma's. 8. BIJKOMENDE INLICHTINGEN Meer informatie over de inhoud van deze betrekking kan ingewonnen worden bij Mevrouw Christina Ceulemans algemeen directeur a.i. directeur@kikirpa.be, T. +32-2-739 67 45, KIK Jubelpark 1, 1000 Brussel. 9. SELECTIEPROCEDURE ? De jury van het KIK bepaalt wie van de kandidaten (m/v), die een ontvankelijke kandidatuur hebben ingediend, het meest geschikt worden geacht voor de betrekking (maximum 5 kandidaten kunnen aldus worden geselecteerd). ? Indien de jury het noodzakelijk acht, kan hij de kandidaten (m/v) vragen om eender welke bijkomende proef af te leggen die de Jury bepaalt om hun geschiktheid voor de te begeven functie te beoordelen. ? De kandidaten (m/v) die aldus in aanmerking worden genomen, zullen vervolgens uitgenodigd worden om voor de jury te verschijnen voor een hoorzitting met het oog op de vaststelling van de rangschikking der kandidaten. ? Deze rangschikking wordt pas definitief nadat ze werd meegedeeld aan de betrokken kandidaten (m/v) die daarbij de mogelijkheid hebben erover klacht in te dienen en te vragen om door de jury te worden gehoord. 10. SOLLICITATIEPROCEDURE 10.1. De kandidaturen moeten worden ingediend binnen 30 kalenderdagen volgend op de datum waarop deze vacature wordt bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad, dus ten laatste op.

Ze moeten worden ingediend bij aangetekende brief gericht aan de Stafdienst Personeel & Organisatie van de Federale Programmatorische Overheidsdienst (POD) Wetenschapsbeleid, Louisalaan 231, 1050 Brussel. 10.2. In de kandidatuur dient uitdrukkelijk te worden gepreciseerd : ? de gesolliciteerde betrekking; ? het adres waar de kandidaat/ kandidate de aangetekende brief zal kunnen in ontvangst nemen waarmede hem/ haar kennis zal worden gegeven van zijn/ haar plaats in de rangschikking der kandidaten; elke wijziging van dit adres dient onmiddellijk te worden meegedeeld. 10.3. Aan de kandidatuur toe te voegen bescheiden : ? een volledig en waarheidsgetrouw curriculum vitae; ? indien reeds wetenschappelijke activiteiten werden verricht : attesten om deze te wettigen (attesten afgeleverd door de werkgevers, de autoriteiten die beurzen toekenden, ...); voor meer informatie betreffende de te verstrekken inlichtingen : zie de nota betreffende de toekenning van de wetenschappelijke anciënniteit die kan worden geraadpleegd op de website van de POD Wetenschapsbeleid (www.belspo.be, rubriek « Vacatureberichten » - Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium - en die eveneens kan worden bekomen bij de Stafdienst P & O van de POD Wetenschapsbeleid (tel. : 02-238 35 60); ? een kopie van het/de vereiste diploma's; ? een lijst van de eventueel gepubliceerde wetenschappelijke werken; ? de bescheiden en inlichtingen hierboven bedoeld onder punt 7.3.1, indien het/de vereiste diploma('s), behaald door de kandidaat/ kandidate, werd(en) uitgereikt door een andere dan een Belgische instelling; ? het bewijs van taalkennis bedoeld onder punt 7.3.2, ingeval dit bewijs noodzakelijk is of wanneer de kandidaat wenst dat zijn/haar indeling bij een taalrol gebeurt op basis van dat bewijs 10.4. Er zal geen rekening worden gehouden met kandidaturen die niet werden ingediend overeenkomstig de hierboven bepaalde sollicitatieprocedure.

^