gepubliceerd op 23 februari 2002
Omzendbrief GPI 14 betreffende de hospitalisatieverzekering voor alle personeelsleden van de geïntegreerde politie, gestructureerd op twee niveaus
MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN
4 JANUARI 2002. - Omzendbrief GPI 14 betreffende de hospitalisatieverzekering voor alle personeelsleden van de geïntegreerde politie, gestructureerd op twee niveaus
Aan de Dames en Heren Provinciegouverneurs Aan mevrouw de Gouverneur van het bestuurlijk arrondissement Brussel-Hoofdstad Aan de dames en heren Burgemeesters Aan de dames en heren voorzitters van de Politiecolleges Aan de heer Commissaris-generaal van de Federale politie Aan de heer Voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie Mevrouw, Mijnheer de Gouverneur, Mevrouw, Mijnheer de Burgemeester, Mevrouw, Mijnheer de Voorzitter, Mevrouw, Mijnheer de Commissaris-generaal, Om de personeelsleden van de geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus, een optimale bescherming te bieden, heeft de overheid, in uitvoering van het akkoord van 1 juli 2000 in het Onderhandelingscomité van de politiediensten, een hospitalisatieverzekering afgesloten ten voordele van die personeelsleden. Deze hospitalisatieverzekering werd specifiek afgesloten voor de personeelsleden die behoren tot het administratief en logistiek kader maar die de kosteloze gezondheidszorgen niet genieten (artikel X.I.1. RPPol). De verzekeringsmaatschappij "De Vaderlandsche" heeft de overheidsopdracht -met referte AH99 van het Federaal Aankoopbureau- waarin de nieuwe hospitalisatieverzekering kadert, toegewezen gekregen.
Deze hospitalisatieverzekering is van toepassing vanaf 1 januari 2002 en werd uitgebreid tot alle personeelsleden van zowel de federale politie als de korpsen van de lokale politie. De verzekering verleent een tussenkomst in geval van hospitalisatie en zware ziekten.
Bovendien verleent deze verzekering eveneens supplementaire tussenkomsten in geval van arbeidsongevallen. Als bijlage vindt u de algemene en bijzondere voorwaarden van de hospitalisatieverzekering, een folder met de krachtlijnen van de polis alsook een aansluitingsformulier.
De premie die ten laste blijft van het personeelslid behorend tot het CALOG dat de kosteloze gezondheidszorgen bedoeld in artikel X.I.1.
RPPol niet geniet, bedraagt jaarlijks 32,87 EUR. De overheid betaalt jaarlijks eveneens 32,87 EUR, waarvoor de nodige middelen op de begroting van de Federale Politie en de geïntegreerde werking ingeschreven worden. Alle andere personeelsleden (namelijk de leden van het operationeel kader en de personeelsleden van het administratief en logistiek kader die de kosteloze gezondheidszorgen genieten) krijgen geen tussenkomst van de werkgever in de hospitalisatieverzekering. Zij betalen tot de leeftijd van 58 jaar een jaarlijkse premie van 77,37 EUR. De gezinsleden van de hierboven vermelde personeelsleden kunnen eveneens bij deze polis aansluiten.
Een brochure en een folder zullen ten behoeve van de personeelsleden en hun gezinsleden worden verspreid door "De Vaderlandsche".
Binnenkort zal een individueel infonieuws verspreid worden waarbij een aansluitingsformulier zal gevoegd worden.
Om de overgangsmaatregelen (geen medische formaliteiten en geen wachttermijn tenzij in geval van zwangerschap) te kunnen genieten, dienen deze aansluitingsformulieren voor 15 februari 2002 toe te komen op de zone voor de lokale politie en op de directies voor de federale politie. Ten laatste op 22 februari 2002 dienen deze toe te komen op volgend adres : Federale Politie, DGP/DPW, Fritz Toussaintstraat 47, te 1050 Brussel.
De naleving van deze data is van het grootste belang : alleen op deze manier kan ervoor gezorgd worden dat de betrokkenen verzekerd zijn vanaf 1 januari 2002.
De dames en heren Gouverneurs gelieven deze omzendbrief over te maken aan de politiezones en aan de gemeentebesturen van de gemeenten waarvan het lokale politiekorps nog niet is opgericht.
De Minister van Binnenlandse Zaken, A. Duquesne.