Etaamb.openjustice.be
Mededeling
gepubliceerd op 18 september 2014

Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie Te begeven betrekking Een functie van verantwoordelijke voor de dienst `Coördinatie en wetenschappelijke communicatie' is te begeven in het Centrum voor Onderzoek in Di(...) Deze functie wordt toegekend aan een kandidaat die kan worden ingeschreven op de Franstalige taalro(...)

bron
federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu
numac
2014024348
pub.
18/09/2014
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU


Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie Te begeven betrekking (referentie MS/2014) Een functie van verantwoordelijke voor de dienst `Coördinatie en wetenschappelijke communicatie' is te begeven in het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie (CODA-CERVA) in Ukkel.

Deze functie wordt toegekend aan een kandidaat die kan worden ingeschreven op de Franstalige taalrol.

Missie van het CODA-CERVA In het kader van een duurzame en maatschappelijk gewenste landbouw levert het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie (CODA) via wetenschappelijk onderzoek, deskundig advies en dienstverlening een bijdrage tot een proactief beleid op gebied van veiligheid van de voedselproductie, diergezondheid en volksgezondheid op federaal en internationaal niveau.

Kernactiviteiten van het CODA-CERVA De kernactiviteiten van het CODA omvatten wetenschappelijk onderzoek ten dienste van de overheid, deskundig advies en efficiënte dienstverlening op gebied van : - Epidemische, endemische en opduikende overdraagbare ziekten bij dieren; - Zoönosen en opduikende infectieziekten die de volksgezondheid bedreigen; - Residu's en contaminanten in het kader van een veilige voedselproductie; - Epidemiologie : surveillance, risicoanalyse en moleculaire epidemiologie.

Voor meer details over de activiteiten van het CODA, zie http://www.coda-cerva.be.

De bijzondere wetenschappelijke bekwaamheden voor deze functie zijn de volgende : Activiteitengroep De functie is geklasseerd in activiteitengroep II van de wetenschappelijke loopbaan (wetenschappelijke expertise en dienstverlening). De werknemer wordt aangeworven in klasse SW3.

Functieprofiel De functie kadert in de ontwikkeling en het bestuur van een dienst ter behoud en versterking van de erkenning van het CODA-CERVA als federale wetenschappelijke instelling (FWI) die gezaghebbend is op haar gebied, en ter versterking van haar zichtbaarheid door `image building' bij de overheid, donoren en nationale en internationale partners, alsook bij klanten en het grote publiek.

Om die doelen te bereiken geeft de dienst Coördinatie & Wetenschappelijke Communicatie het wetenschappelijk personeel actieve ondersteuning op het niveau van (1) sturing van de onderzoeksprogramma's en wetenschappelijke activiteiten (PMO of Program Management Office), (2) het verkrijgen van onderzoeksfinanciering, (3) valorisatie van de wetenschappelijke onderzoeksresultaten (externe communicatie, website, activiteitenverslagen...), (4) onderhoud van wetenschappelijke kennis (bibliotheek, KM of Knowledge Management). De kandiaat wordt belast met de leiding van de dienst « Coördinatie en wetenschappelijke communicatie » bestaande uit een ploeg van 3 universitaire en administratieve medewerkers, onder de directie van de Algemeen Directeur.

Deze dienst wordt belast met : o (1) PMO beheer : de projectleiders, de Algemeen directeur, de Raad van Bestuur, de verschillende beheersorganen en het management van het CODA bijstaan in het dagelijks beheer en de opvolging van projecten en activiteiten (type dashboard), hun coördinatie, alsook hun rapportering (wetenschappelijke, administratieve en financiële milestones en delivrables) naar het Directiecomité, de Wetenschappelijke Raad en de respectieve donoren; o (2) Wetenschappers ondersteunen in het zoeken naar financieringsbronnen en het indienen van projecten : o opportuniteiten van wetenschappelijk onderzoek met externe financiering identificeren; o het wetenschappelijk personeel bijstaan voor het indienen van wetenschappelijke projecten; o organisatie en beheer van de bestaande kanalen en procedures voor het verkrijgen van extern gefinancierde onderzoeksprojecten en die informatie ter beschikking stellen van de onderzoekers; o organisatie van de nodige juridische steun bij het onderhandelen over samenwerkingsovereenkomsten, contracten, material transfer agreement (MTA), .... o de strategische partners en de donoren een portefeuille aanbieden van de bestaande competenties en diensten van het CODA-CERVA. o (3) ontwikkeling van externe/interne communicatie door valorisatie van de onderzoeksresultaten en de wetenschappelijke activiteiten : o de woordvoerder van het CODA-CERVA zijn (in nauwe samenwerking met de betrokken wetenschappers) m.a.w. als interface optreden met de pers en de bevoegde overheden (vb : interview, perscommuniqués, News enz...) o de website ontwikkelen en onderhouden, o Intranet ontwikkelen en onderhouden, o een `image-building' beleid ontwikkelen van het CODA-CERVA via externe communicaties, activiteitsverslagen, leaflets, affiches... in functie van de verwachtingen van de verschillende doelgroepen. o (4) beheer en behoud van wetenschappelijke kennis (KM) binnen de instelling : o Beheer van de bibliotheek o Organiseren van het documentatiebeheer : wetenschappelijke informatie structureren en archiveren o intern wetenschappelijke uitwisselingen/opleidingen organiseren (wetenschappelijke seminaries, namiddagmeetings) o deelnemen aan de organisatie van nationale of internationale meetings of workshops o Vereiste diploma's en competenties De kandidaat moet in het bezit te zijn van een universitair diploma en een doctoraat.

De kandidaat dient : - wetenschappelijke studies hebben uitgevoerd in een van de wetenschappelijke disciplines van het CODA-CERVA; - minstens 8 jaar wetenschappelijke ervaring hebben (12 jaar voor SW4); - goed op de hoogte zijn van de voorwaarden en procedures voor het indienen en verkrijgen van wetenschappelijke projecten met externe financiering op nationaal en internationaal niveau; - als eerste auteur in peer-reviewed tijdschriften hebben gepubliceerd; - voldoende kennis hebben van de tweede landstaal en het Engels om actief te kunnen deelnemen aan congressen, workshops en internationale onderzoeksprogramma's, en te communiceren met instellingen en verenigingen over heel België en de EU; - beschikken over goede communicatievaardigheden (mondeling en schriftelijk) en kunnen spreken voor een publiek; - zijn medewerkers kunnen motiveren om alle stappen correct uit te voeren en beschikken over een goed organisatievermogen en doorzettingsvermogen; - kunnen werken in functie van een project en de te verkrijgen resultaten; - autonoom kunnen werken en initiatief kunnen nemen.

Gewaardeerde ervaring en capaciteiten : - kennis van processen ter bescherming van het wetenschappelijk intellectueel eigendom, - ervaring in patenteren van wetenschappelijke resultaten, - ervaring in projectmanagement.

Inlichtingen Bijkomende inlichtingen over deze functie zijn te verkrijgen bij Dr P. Kerkhofs, algemeen directeur van het CODA-CERVA Tel. 02-379.05.93 e-mail: pierre.kerkhofs@coda-cerva.be Aanwervingsmogelijkheden en bezoldiging De aanwerving gebeurt overeenkomstig het statuut van het wetenschappelijk personeel van de federale wetenschappelijke instellingen.

De weerhouden kandidaten kunnen door de Minister worden voorgesteld voor benoeming in de graad van eerstaanwezend werkleider (klasse SW3) voor een proefperiode van een jaar in activiteitengroep II, wetenschappelijke openbare dienstverlening.

Mits een gunstige evaluatie na de proefperiode worden de kandidaten voorgesteld voor bevestiging in dezelfde graad.

De eerstaanwezende werkleiders krijgen het barema SW31, overeenkomstig een bruto jaarsalaris van 45.540 € (acht jaar anciënniteit).

De vermeldde jaarwedden zijn bedragen aan 100 %, te vermeerderen overeenkomstig de huidige index.

Het vakantiegeld van de personeelsleden van de federale overheid bedraagt 92 % van de maandwedde en de eindejaarspremie bestaat uit een vast bedrag en 2,5 % van de bruto jaarwedde.

Loopbaanperspectieven De graden van eerstaanwezend werkleider (SW3) en onderzoeksleider (SW4) maken deel uit van het loopbaanplan van het wetenschappelijk personeel.

De promoties naar een hogere graad kunnen worden toegekend indien men beschikt over een voldoende wetenschappelijke anciënniteit (12 jaar voor SW4) en na gunstig advies van de Jury over de waarde van het wetenschappelijke werk (publicaties, onderzoeksprojecten, organisatie van congressen, kennisoverdracht), innovatie, productiviteit, impact en erkenning.

Voorwaarden voor het indienen van kandidaturen : De vereiste diploma's moeten einddiploma's zijn, na ten minste vier jaar studies, uitgereikt door een universiteit, of door één van de instellingen die ermede gelijkgesteld zijn door één van de Gemeenschappen of door een examencommissie die voor het toekennen van de van de academische graden door de Staat of één van de Gemeenschappen is ingesteld.

In geval van aanwerving van een burger van de Europese Unie, houder van een diploma zoals bedoeld in vorige alinea dat werd uitgereikt door een andere dan een Belgische instelling, zal de Commissie voor Werving en Bevordering van het CODA vooraf de geldigheid van het door de kandidaat voorgelegde diploma nagaan overeenkomstig de statutair vastgestelde procedure.

De kandidaten dienen de voorwaarde inzake nationaliteit te vervullen uiterlijk op de dag waarop de termijn voor het indienen van de kandidaturen eindigt.

Dezelfde dag dienen zij : 1. het vereiste diploma te hebben behaald;bovendien moet de kandidaat die zijn/haar onderwijs niet in het Nederlands, resp. Frans heeft genoten, op dezelfde datum tevens een door het SELOR, Selectiebureau van de Federale Overheid - voorheen Vast Wervingssecretariaat (Bischoffsheimlaan 15, 1000 Brussel) afgeleverd bewijs van taalkennis hebben behaald waaruit blijkt dat hij/zij de taalkennis bezit die vereist is voor de ambten van niveau A in het taalkader waar de gesolliciteerde betrekking te begeven is; dit bewijs van taalkennis is in dit geval vereist voor het bepalen van de taalrol waarop de kandidaat kan worden ingeschreven; 2. te voldoen aan de voorwaarden gesteld inzake vereiste profiel en vereiste speciale wetenschappelijk geschiktheid. De kandidaturen, met vermelding van de beoogde betrekking, moeten samen met een curriculum vitae, een afschrift van het vereiste diploma en een lijst van de eventueel gepubliceerde wetenschappelijke werken binnen de 30 kalenderdagen volgend op de publicatie van dit bericht in het Belgisch Staatsblad per aangetekend schrijven gericht worden aan de heer D. CUYPERS, voorzitter van de Jury van het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie, p/a Groeselenberg 99, 1180 Brussel.

^