Etaamb.openjustice.be
Besluit Van De Waalse Regering van 07 maart 2001
gepubliceerd op 11 april 2001

Besluit van de Waalse Regering tot goedkeuring van wijzigingen in de statuten van de « Société régionale d'Investissement de Wallonie »

bron
ministerie van het waalse gewest
numac
2001027217
pub.
11/04/2001
prom.
07/03/2001
ELI
eli/besluit/2001/03/07/2001027217/staatsblad
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
links
Raad van State (chrono)
Document Qrcode

7 MAART 2001. - Besluit van de Waalse Regering tot goedkeuring van wijzigingen in de statuten van de « Société régionale d'Investissement de Wallonie » (Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Wallonië)


De Waalse Regering, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, gewijzigd bij de wet van 8 augustus 1988, inzonderheid op de artikelen 6 en 9;

Gelet op het decreet van 6 mei 1999 tot wijziging van de wet van 2 april 1962 tot oprichting van een Nationale investeringsmaatschappij en van de Gewestelijke investeringsmaatschappijen, in zijn enige artikel;

Gelet op de statuten van de « Société régionale d'Investissement de Wallonie », goedgekeurd bij het koninklijk besluit van 15 december 1978, zoals gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 24 oktober 1979, 8 februari 1980, 14 maart 1980, 18 september 1980, 24 juni 1981, bij de besluiten van de Waalse Gewestexecutieve van 19 september 1984, 6 maart 1986, 19 september en 19 november 1987, 15 september 1988 en bij de besluiten van de Waalse Regering van 12 oktober 1995 en 23 mei 1996;

Gelet op het besluit van de Waalse Regering van 8 april 2000 tot vaststelling van de verdeling van de ministeriële bevoegdheden en tot regeling van de ondertekening van haar akten, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 17 oktober 2000;

Gelet op de beslissing van de Waalse Regering van 6 mei 1999 waarbij de gewijzigde statuten van de « S.R.I.W. » werden goedgekeurd;

Gelet op het voorstel dat de raad van bestuur van de « S.R.I.W. » heeft aangenomen op 15 februari 2001;

Op de voordracht van de Minister van Economie, K.M.O.'s, Onderzoek en Nieuwe Technologieën, Besluit :

Artikel 1.De onderstaande wijzigingen in de statuten van de « S.R.I.W. » worden goedgekeurd door de Waalse Regering : « Société régionale d'Investissement de Wallonie », afgekort « S.R.I.W. » , waarvan de statutaire zetel gevestigd is te 4000 Luik, avenue Maurice Destenay, nr. 13, handelsregister van Luik nr. 166675.

TITEL I. - Naam, zetel, duur

Artikel 1.De « Société régionale d'Investissement de Wallonie », afgekort « S.R.I.W. », is een naamloze vennootschap.

Er mag zonder onderscheid gebruik worden gemaakt van de volledige of van de afgekorte naam.

Art. 2.De maatschappelijke zetel en de bedrijfszetel van de « S.R.I.W. » zijn gevestigd te Luik, avenue Maurice Destenay, nr. 13.

TITEL II. - Doel, actiemiddelen

Art. 3.De vennootschap beoogt participatie in het kapitaal, het nemen van interesten of de deelneming in het beheer van elke handelsvennootschap of vennootschap met een commercieel, industrieel, financieel, onroerend of dienstverlenend doel, zowel in België als in het buitenland, met het oog op de economische ontwikkeling van het Gewest.

In het kader van haar opdrachten voert de S.R.I.W. specifieke acties in sectoren die van kapitaal belang zijn voor de economische ontwikkeling van het Gewest, met name de traditionele sectoren en de groeisectoren, de speerpuntsectoren of de sectoren gericht op de ontwikkeling van nieuwe technologieën die al dan niet worden toegepast in de traditionele sectoren, en de sectoren waar de natuurlijke hulpbronnen worden gevaloriseerd.

Om haar doel te verwezenlijken, mag de vennootschap alle roerende of onroerende goederen of waarden kopen, verkopen, afstaan, ruilen of verhuren, deel uitmaken van alle verenigingen, groeperingen of vakbonden of er participaties in nemen, op obligatieleningen inschrijven, leningen of voorschotten toekennen, waarborgen geven, alle waarborgen en veiligheden nemen, met name het pandrecht op een handelszaak, technische, administratieve of financiële diensten verstrekken en, in het algemeen, rechtstreeks of onrechtstreeks voor haar eigen rekening of voor rekening van derden, allerhande handelingen verrichten om de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

Daarnaast tracht de S.R.I.W. in al haar tussenkomsten een globale rendabiliteit na te streven door de regels voor een goed industrieel, financieel en commercieel beheer toe te passen. Rendabiliteit moet nagestreefd worden voor het geheel van de acties en niet voor elke afzonderlijke actie. De S.R.I.W. moet in het kader van haar opdracht inzake de economische ontwikkeling van het Gewest immers risicovolle initiatieven nemen om nieuwe afzetmogelijkheden te ontwikkelen en met het oog op een stabiele portefeuille projecten uitvoeren die rendabeler zijn op korte termijn.

Art. 4.De « S.R.I.W. » mag derden inschakelen voor dienstverstrekkingen en hen belasten met elke verrichting die nuttig is voor de verwezenlijking van haar doel en haar opdrachten.

Voor haar eigen bestellingen valt ze niet onder de regelgeving van de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten.

TITEL III. - Dochtervennootschappen

Art. 5.Bij beslissing van haar raad van bestuur en met de voorafgaande toestemming van de Waalse Regering mag de « S.R.I.W. » in het kader van artikel 4 gespecialiseerde dochtervennootschappen oprichten in de zin van artikel 22, § 3, van de wet van 2 april 1962.

TITEL IV. - Kapitaal, aandelen en obligaties

Art. 6.Het maatschappelijk kapitaal bedraagt driehonderd eenentwintig miljoen (321 000 000) euro, vertegenwoordigd door elfduizend zevenhonderd achtendertig (11 738) aandelen zonder aangewezen nominale waarde.

Alleen het Waalse Gewest en de door de Waalse Regering gemachtigde instellingen mogen aandeelhouder zijn.

Het Waalse Gewest bezit ten minste 98,5 % van de effecten die het maatschappelijk kapitaal uitmaken.

De stortingen te verrichten op de bij hun inschrijving niet volgestorte aandelen worden bepaald bij beslissingen van de raad van bestuur. Deze laatste bepaalt de tijdstippen en het bedrag en waarschuwt de aandeelhouders ten minste twee maanden vóór de datum van de storting bij aangetekend schrijven.

Die waarschuwing geldt als aanmaning en, bij gebrek aan storting op de vastgestelde data, zijn de interesten van rechtswege per opeisbaarheidsdag verschuldigd tegen de wettelijke rente. De raad van bestuur behoudt daarbij het recht om de rente te verhogen.

Onverminderd alle andere rechten en maatregelen en overeenkomstig het tweede lid van dit artikel, heeft de raad van bestuur het recht om de aandelen van de in gebreke gebleven persoon binnen de in het tweede en het derde lid bedoelde perken via een effectenmakelaar te laten verkopen, als de bij deurwaardersexploot betekende gewone aanmaning tot betaling vijftien dagen zonder gevolg blijft. De fondsen uit die verkoop komen toe aan de « S.R.I.W. » ten belope van het bedrag dat haar verschuldigd is uit hoofde van de opgevraagde stortingen, de interest en de veroorzaakte kosten. Het eventuele overschot wordt gestort aan de in gebreke gebleven aandeelhouder, indien hij de « S.R.I.W. » geen ander bedrag verschuldigd is. In dit geval zal de « S.R.I.W. » zich dekken tot het vereiste bedrag.

Het maatschappelijk kapitaal kan later in één of verschillende keren worden verhoogd of verminderd bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders, die beraadslaagt zoals voor de statutenwijzigingen.

Art. 7.De aandeelhouders zijn slechts aansprakelijk voor verliezen tot het bedrag van hun aandelen. Het bezit van een aandeel brengt van rechtswege instemming met deze statuten met zich mee, alsook met de beslissingen van de algemene vergadering.

Alle aandelen zijn en blijven op naam. Op de maatschappelijke zetel wordt een register van de aandeelhouders op naam gehouden.

Het bezit van een aandeel op naam wordt bevestigd door inschrijving in dat register. Inschrijvingsattesten op naam, getekend door twee bestuurders, worden afgegeven aan de aandeelhouders.

De aandelen mogen alleen overgedragen worden tussen het Waalse Gewest en de door de Waalse Regering gemachtigde financiële instellingen en tussen deze laatste, met inachtneming van de bepalingen van artikel 6, derde lid.

De overdracht gebeurt hetzij door een in het register van de aandeelhouders ingeschreven aangifte van overdracht, gedateerd en ondertekend door de overdrager en de overnemer of door hun gemachtigde, hetzij op elke wijze toegelaten door de wet.

Art. 8.De aandelen zijn ondeelbaar en de « S.R.I.W. » herkent maar één eigenaar per effect. Indien verscheidene personen interesse tonen voor een aandeel, mag de « S.R.I.W. » de uitoefening van de desbetreffende rechten opschorten totdat één persoon wordt aangewezen als eigenaar van het effect.

De schuldeisers van een aandeelhouder mogen de verzegeling van de goederen en waarden van de « S.R.I.W. » niet veroorzaken, noch zich met haar bestuur inlaten.

Voor de uitoefening van hun rechten moeten ze een beroep doen op de sociale jaarverslagen en op de beslissingen van de algemene vergadering.

Art. 9.De « S.R.I.W. » mag niet-converteerbare leningen uitgeven. Dat mag slechts gebeuren met de goedkeuring van de uitgiftevoorwaarden door de Waalse Regering, die daarvoor zijn waarborg kan verlenen.

TITEL V. - Bestuur, directie, controle en personeel

Art. 10.De raad van bestuur bestaat uit elf leden, waarvan minstens twee bestuurders die reeds een industriële of een dienstenvennootschap hebben geleid, en één bestuurder die de in artikel 6 van de statuten bedoelde financiële instellingen vertegenwoordigt.

De algemene vergadering van de aandeelhouders kiest de leden van de raad op een dubbele lijst van elf kandidaten die door de Waalse Regering worden voorgedragen.

Het mandaat van de bestuurders loopt zes jaar.

Als een plaats van bestuurder vacant is, hebben de bestuurders die in dienst gebleven zijn, het recht om ze voorlopig op te vullen, met inachtneming van bovenbedoelde aanbevelingsregels. De definitieve verkiezing wordt uitgevoerd door de volgende algemene vergadering. De aldus verkozen bestuurder voleindigt het mandaat van de persoon die hij vervangt.

Art. 11.Het dagelijkse beheer en de directie van de « S.R.I.W. » worden waargenomen door een beheerscomité dat het door de raad van bestuur uitgestippelde beleid uitvoert.

Het directiecomité bestaat uit vier leden.

Ze vervullen vaste en voltijdse functies binnen de « S.R.I.W. » op grond van een arbeidscontract voor bedienden. Ze worden door de raad van bestuur aangewezen als voorzitter en ondervoorzitter van de raad en van het directiecomité, na eensluidend advies van de Waalse Regering.

Het als voorzitter aangewezen lid vervult die functie gedurende zes jaar. Zijn mandaat is verlengbaar. De andere leden worden aangewezen als ondervoorzitters en vervangen de voorzitter bij diens verhindering. De rangorde is afhankelijk van de anciënniteit.

De leden van het directiecomité hebben van rechtswege zitting in de raad van bestuur. Ze zijn er stemgerechtigd en hebben dezelfde bevoegdheden als de door de algemene vergadering van de aandeelhouders aangewezen leden van de raad van bestuur.

Indien een plaats van lid van het directiecomité vacant is, moet de raad van bestuur ze opvullen na het eensluidend advies van de Waalse Regering.

Art. 12.De raad van bestuur komt bijeen na oproeping door de voorzitter of, in geval van diens verhindering, door een ondervoorzitter die volgens de rangorde gekozen wordt. De raad wordt opgeroepen telkens als het belang van de vennootschap het vereist en als minstens twee bestuurders erom vragen.

Art. 13.De raad van bestuur kan alleen op geldige wijze beraadslagen als de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend of, bij diens verhindering, die van de voorzitter van de zitting. De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen.

Elke verhinderde bestuurder mag d.m.v. een gewone brief een bestuurder machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen.

Een bestuurder mag niet meer dan één raadslid vertegenwoordigen.

In buitengewone gevallen gewettigd door de dringende noodzakelijkheid en het sociaal belang en behalve voor de beslissingen waarvoor die procedure krachtens de wet niet mag worden toegepast, mogen de beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij geschreven algemene instemming van de bestuurders.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen die opgenomen worden in een speciaal register dat op de maatschappelijke zetel wordt gehouden. De notulen worden getekend door de voorzitter van de zitting en door een ander lid van het directiecomité.

Art. 14.De raad van bestuur heeft, binnen de perken van de wet en van deze statuten, de ruimste bevoegdheden om alle daden van beheer of van beschikking te verrichten die noodzakelijk of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Alles wat krachtens de wet of de statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden is aan de algemene vergadering van de aandeelhouders, valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Art. 15.Het directiecomité oefent de bevoegdheden uit die hem krachtens deze statuten toekomen of die hem door de raad van bestuur worden verleend.

Het directiecomité kan alleen op geldige wijze beraadslagen als minstens drie van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een lid van het directiecomité mag niet houder zijn van meer dan één volmacht.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend of, bij diens verhindering, die van de ondervoorzitter die hem vervangt. De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen.

Art. 16.Alle daden die de S.R.I.W. verbinden, ongeacht of ze al dan niet op het dagelijkse beheer betrekking hebben, met inbegrip van de vertegenwoordiging in rechte en van de daden waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar optreedt, alsook alle bevoegdheden en volmachten worden gezamenlijk ondertekend door de voorzitter en een ondervoorzitter en, bij verhindering van de voorzitter, door twee ondervoorzitters.

De leden van het directiecomité mogen hun handtekening delegeren in het kader van het dagelijkse beheer, onder hun verantwoordelijkheid en met de instemming van het comité.

Art. 17.De controle van de financiële toestand, de jaarrekeningen en de regelmatigheid van de verrichtingen van de « S.R.I.W. » ten aanzien van de wet en de statuten wordt uitgeoefend door een college van drie commissarissen die voor drie jaar door de algemene vergadering worden aangewezen onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De commissarissen mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en, in het algemeeen, van alle schrifturen.

Art. 18.De bestuurders, de leden van het directiecomité en de commissarissen-revisoren moeten woonachtig zijn in het Waalse Gewest.

Die voorwaarde moet vervuld worden uiterlijk één jaar na het opnemen van de desbetreffende functies. Zoniet wordt de bestuurder, de commissaris of het lid van het directiecomité geacht van rechtswege commissaris te zijn.

Buiten de gevallen waarin ze aangewezen worden door de « S.R.I.W. » of door één van haar dochtervennootschappen om die vennootschappen of één ervan te vertegenwoordigen binnen de organen van een bedrijf waarin ze een participatie of een rechtstreeks of onrechtstreeks financieel belang hebben, mogen de bestuurders en leden van het directiecomité geen functie uitoefenen binnen een bedrijf of een besloten vennootschap met een industrieel, financieel of commercieel karakter.

De Waalse Regering mag van die twee voorwaarden afwijken voor de bestuurders die aangewezen zijn wegens hun ervaring binnen de directie van industriële of dienstverlenende vennootschappen, en voor de bestuurder die de in artikel 6 van de statuten bedoelde financiële instellingen vertegenwoordigt.

Een mandaat van bestuurder of van lid van het directiecomité is onverenigbaar met een mandaat van bestuurder bij de « SOWAGEP », de « SWS », de « SPAQUE » of bij elke andere gespecialiseerde vennootschap.

Dat princiep is echter niet van toepassing op de gespecialiseerde vennootschappen waarin de « S.R.I.W. » aandelen heeft.

Het mandaat van bestuurder en van lid van het directiecomité eindigt van rechtswege bij de gewone algemene vergadering van het jaar waarin de betrokken persoon 67 jaar wordt.

Art. 19.De personeelsleden van de « S.R.I.W. » worden aangeworven door de raad van bestuur. Binnen de raad van bestuur wordt een bezoldigingscomité opgericht.

Art. 20.De personeelsleden mogen geen functie uitoefenen in bedrijven of vennootschappen met een financieel, industrieel of commercieel karakter, met uitzondering van : 1° de openbare instellingen of de instellingen van openbaar nut, de dochtervennootschappen van de « S.R.I.W. » en de gespecialiseerde vennootschappen; 2° de besloten vennootschappen waarin de « S.R.I.W. » of haar dochtervennootschappen een participatie of een rechtstreeks of onrechtstreeks financieel belang hebben en waarin de personeelsleden aangewezen worden om de betrokken vennootschappen te vertegenwoordigen.

Art. 21.Alles wat een lid van een directiecomité of een personeelslid rechtstreeks of onrechtstreeks ontvangt als bezoldiging of vergoeding voor de kosten inherent aan een mandaat, een functie of een dienstverlening binnen een andere vennootschap, komt van rechtswege toe aan de « S.R.I.W. » indien dat mandaat, die functie of die dienstverlening uitgevoerd wordt in de hoedanigheid van lid van het directiecomité of van personeelslid.

Art. 22.De voorzitter, de ondervoorzitters, de andere bestuurders en de commissarissen-revisoren delen niet in de winsten en ontvangen geen tantième.

De bezoldiging van de bestuurders en van de commissarissen-revisoren wordt door de algemene vergadering vastgelegd, onder voorbehoud van de goedkeuring van de Waalse Regering.

Die wedden en bezoldigingen worden rechtstreeks aan de betrokkenen gestort.

TITEL VI. - Algemene vergadering van de aandeelhouders

Art. 23.De algemene vergadering van de aandeelhouders, die regelmatig wordt opgericht, vertegenwoordigt het geheel van de aandeelhouders.

Haar beslissingen zijn dwingend voor iedereen.

Elk aandeel geeft recht op een stem, zonder beperking van het stemrecht per aandeelhouder, niettegenstaande elke eventueel tegengestelde beschikking van het Wetboek van vennootschappen.

De uitoefening van het stemrecht betreffende de aandelen waarvoor de stortingen niet verricht zijn, wordt opgeschort zolang die stortingen, die regelmatig opgevraagd worden en opeisbaar zijn, niet uitgevoerd zijn.

Art. 24.De algemene vergadering komt van rechtswege bijeen de laatste woensdag van mei, om 15 uur, op de zetel of op de plaats vermeld in de oproeping.

De algemene vergadering kan in buitengewone gevallen door de raad van bestuur bijeengeroepen worden op verzoek van de aandeelhouders die minstens één vijfde van het maatschappelijk kapitaal bezitten.

Art. 25.De aandeelhouders op naam mogen de algemene vergadering bijwonen op voorwaarde dat ze minstens acht dagen vóór de datum van de vergadering ingeschreven zijn in het register van de aandelen op naam.

Art. 26.Elke aandeelhouder mag zich laten vertegenwoordigen door een daartoe afgevaardigde persoon. Het Waalse Gewest wordt vertegenwoordigd door de Minister of door de afgevaardigde die het daartoe aanwijst.

De raad van bestuur mag de volmachtformulieren vastleggen en eisen dat ze binnen de door hem bepaalde termijn op de bedrijfszetel toekomen.

Art. 27.Voor de opening van de zitting moeten de aandeelhouders de aanwezigheidslijst ondertekenen.

Het bureau van de algemene vergaderingen bestaat uit de aanwezige leden van de raad van bestuur en van het college van commissarissen.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens verhindering, door een ondervoorzitter gekozen volgens de rangorde.

De Voorzitter onderwerpt de aanwijzing van de secretaris aan de goedkeuring van de algemene vergadering, alsook die van twee stemopnemers onder de afgevaardigden van de aandeelhouders indien het aantal aanwezige aandeelhouders het toelaat.

De stemming gebeurt bij handopsteken of bij nominale afroeping, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist, bij gewone meerderheid, behoudens in de gevallen waarvoor de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen een bijzondere meerderheid vereisen en behoudens de bepalingen van het vorige lid.

Als in geval van benoeming geen enkele kandidaat de volstrekte meerderheid behaalt, moet herstemd worden met de kandidaten die het grootste aantal stemmen hebben behaald.

Als die herstemming uitmondt op een gelijk aantal stemmen, wordt de kandidaat aangewezen door het lot.

Art. 28.De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau van de vergadering en door de aandeelhouders die erom verzoeken.

De aan derden af te geven uitgiften en uittreksels worden ondertekend zoals bepaald in artikel 16.

TITEL VII. - Balans, verdeling, reserves

Art. 29.De raad van bestuur maakt jaarlijks op eenendertig december een inventaris op van de roerende en onroerende waarden en van alle actieve en passieve schulden van de « S.R.I.W. » . Die inventaris gaat vergezeld van een overzicht van alle verbintenissen.

Op dezelfde datum maakt de raad van bestuur de balans en de resultatenrekening op.

De netto winst bestaat uit het positieve saldo van de balans, na aftrek van de algemene kosten, lasten en bezoldigingen.

Van die winst wordt ten minste vijf procent (5 %) afgehouden voor de wettelijke reserve. Die inhouding is niet meer verplicht wanneer de reserve het tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt aangewend na een beslissing van de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur.

Art. 30.De dividenden worden betaald op de door de raad van bestuur te bepalen plaatsen en tijdstippen.

De raad van bestuur mag voorschotten uitdelen die toe te rekenen zijn op het dividend dat zal worden uitgedeeld op de resultaten van het lopende boekjaar.

TITEL VIII. - Diverse bepalingen

Art. 31.Behoudens afwijking bepaald bij de wet en deze statuten, zijn de bepalingen van de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen, die toepasselijk zijn op de naamloze vennootschappen, van toepassing op de « S.R.I.W. » , waarvan de daden geacht worden commercieel te zijn.

Art. 32.Wijzigingen in de statuten hebben slechts gevolg op grond van een besluit van de Waalse Regering.

Art. 33.De raad van bestuur van de « S.R.I.W. » en de Waalse Regering plegen ten minste één keer per jaar overleg.

Art. 34.Binnen de raad van bestuur wordt een oriëntatiecomité betreffende het beleid van de « S.R.I.W. » ingesteld.

Het bestaat uit de leden van het directiecomité van de « S.R.I.W. » en uit vijf vertegenwoordigers van de vakverenigingen die vertegenwoordigd worden in het bureau van de « Conseil économique et social de la Région wallonne » (Sociaal-Economische Raad van het Waalse Gewest). Ze kunnen zich laten vervangen.

Het comité wordt in kennis gesteld van elk project i.v.m. werkgelegenheid; de agenda's van elke vergadering van de raad van bestuur moeten hem toegestuurd worden.

Het comité is bevoegd om advies uit te brengen over elk project i.v.m. werkgelegenheid, namelijk degene die betrekking hebben op de oprichting van dochtervennootschappen en op participatie in bedrijven.

Het mag ook op eigen initiatief adviezen geven over elke aangelegenheid betreffende het algemeen beleid van elke betrokken vennootschap, meer bepaald om de werkgelegenheid te bevorderen.

Als de werkgelegenheid gevaar loopt in een vennootschap waarin de « S.R.I.W. » hoofdaandeelhouder is, mag het oriëntatiecomité vragen om de vertegenwoordigers te horen die de « S.R.I.W. » heeft aangewezen binnen die vennootschap.

Het kan het breedste overleg organiseren met alle betrokken partijen.

Het kan verlangen een expertise verlangen van de raad van bestuur.

De werkingskosten van het oriëntatiecomité worden door de « S.R.I.W. » gedragen in de mate bepaald door de raad van bestuur.

Art. 35.Elke wijziging in de statuten wordt ter informatie overgemaakt aan de Waalse Gewestraad. »

Art. 2.De Minister van Economie, K.M.O.'s, Onderzoek en Nieuwe Technologieën is belast met de uitvoering van dit besluit.

Art. 3.Dit besluit treedt in werking op 14 maart 2001.

Namen, 7 maart 2001.

De Minister-President, J.-Cl. VAN CAUWENBERGHE De Minister van Economie, K.M.O.'s, Onderzoek en Nieuwe Technologieën, S. KUBLA

^