Etaamb.openjustice.be
Vacante Bettreking
gepubliceerd op 12 december 2002

Betrekking van ombudsman voor De Post van de Nederlandse taalrol Oproep tot kandidaten Met toepassing van de wet van 21 maart 1991 tot hervorming van sommige economische overheidsbedrijven is een betrekking van de Nederlandse taalrol bij de ombu I. Functiebeschrijving. De dienst "ombudsman voor De Post" heeft tot opdracht (artikel(...)

bron
programmatorische federale overheidsdienst telecommunicatie
numac
2002014315
pub.
12/12/2002
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

PROGRAMMATORISCHE FEDERALE OVERHEIDSDIENST TELECOMMUNICATIE


Betrekking van ombudsman voor De Post van de Nederlandse taalrol Oproep tot kandidaten Met toepassing van de wet van 21 maart 1991 tot hervorming van sommige economische overheidsbedrijven is een betrekking van de Nederlandse taalrol bij de ombudsdienst voor De Post te begeven voor een hernieuwbare termijn van vijf jaar met ingang van 1 januari 2003.

I. Functiebeschrijving.

De dienst "ombudsman voor De Post" heeft tot opdracht (artikel 43, § 3, van de wet van 21 maart 1991) : 1° alle klachten van de gebruikers te onderzoeken die betrekking hebben op de activiteiten van het overheidsbedrijf;2. te bemiddelen tussen de gebruikers en het overheidsbedrijf met het oog op een minnelijke schikking van de geschillen;3. een advies te verlenen aan het overheidsbedrijf ingeval geen minnelijke schikking kan worden bereikt;een kopie van het advies wordt verstuurd naar de klager; 4. uitspraak te doen als scheidsrechter in elk geschil dat het overheidsbedrijf en de gebruiker aan dergelijke arbitrage onderwerpen bij overeenkomst gesloten nadat het geschil is gerezen. II. Toekenningsvoorwaarden.

De Koning benoemt de leden van de dienst "ombudsman" bij een in Ministerraad overlegd besluit, voor een hernieuwbare termijn van vijf jaar.

Om tot lid van de dienst "ombudsman voor De Post" te worden benoemd, moet de kandidaat (artikel 44, § 2, van de wet van 21 maart 1991, gewijzigd door de wet van 19 december 1997, en artikel 3 van het koninklijk besluit van 9 oktober 1992) : 1° de nationaliteit bezitten van één van de lidstaten van de Europese Unie;2° van onberispelijk gedrag zijn en de burgerlijke en politieke rechten genieten;3° houder zijn van een diploma dat bij de Rijksbesturen toegang geeft tot een ambt van niveau 1, 4° gedurende een periode van drie jaar voor de benoeming, geen mandaat of functie hebben bekleed in een onderneming bedoeld onder punt I, 1° of een ermee verbonden onderneming. Het lidmaatschap van de dienst "ombudsman" is onverenigbaar met (artikel 44, § 3, van de wet van 21 maart 1991 en artikel 4 van het koninklijk besluit van 9 oktober 1992) : 1° een bezoldigd openbaar mandaat;2° een bij verkiezingen verleend openbaar mandaat;3° het beroep van advocaat;4° het ambt van notaris, magistraat of gerechtsdeurwaarder;5° een mandaat of functie in een onderneming bedoeld in punt I, 1° of een ermee verbonden onderneming;6° het lidmaatschap van het Raadgevend Comité van één van de autonome overheidsbedrijven;7° de uitvoering van welke functie dan ook in een private of openbare instelling die, hetzij producten of diensten aanbiedt die in concurrentie staan met het autonoom overheidsbedrijf, hetzij producten of diensten aan dat bedrijf levert. III. Toelage.

Aan de leden van de dienst "ombudsman van De Post" wordt een als wedde geldende toelage toegekend, vastgesteld in de hierna vermelde schaal : 37.184 euro - 49.579 euro 15/1 x 826 euro Voor de toekenning van deze toelage wordt rekening gehouden met de duur van de beroepservaring die bij de werving in aanmerking genomen wordt.

De mobiliteitsregeling die geldt voor de wedden van het personeel der ministeries, geldt eveneens voor deze toelage. Zij wordt gekoppeld aan de spilindex 138,01.

IV. Kandidaturen.

De belangstellenden worden verzocht hun kandidatuur bij aangetekend schrijven, te sturen naar de heer Rik Daems, Minister van Overheidsbedrijven (ref. HM/OMB/2003), Guldenvlieslaan 87, 1060 Brussel, binnen een termijn van 10 kalenderdagen die ingaat op de eerste dag volgend op de publicatie van dit bericht in het Belgisch Staatsblad .

De sollicitatiebrief moet een opsomming bevatten van de verdiensten die de kandidaat meent te kunnen laten gelden.

De kandidaten laten geworden : 1° een uittreksel van de geboorteakte;2° een getuigschrift van goed zedelijk gedrag, bestemd voor een openbaar bestuur en minder dan één maand oud;3° een voor eensluidend verklaard afschrift van het in punt II, A, 3°, genoemde diploma;4° een bewijs dat voldaan is aan punt II, A, 4°;5° een verklaring op eer betreffende de voorwaarden die gesteld zijn in punt II, 6° een gedetailleerd curriculum vitae. V. Examen (organisatie : Selor) Het examen bestaat uit : - een assessment proef; - een gesprek met een vakjury over de motivering, de kennis van het ombudsmaninstituut alsook de politieke organisatie van België.

Het gededailleerde examenprogramma is ter beschikking bij Selor.

^