gepubliceerd op 07 maart 2006
Samenstelling van een personeelsreserve van telefonisten De Quaestuur van de Senaat organiseert eerlang een vergelijkend examen voor de samenstelling van een personeelsreserve van telefonisten. I. Functieprofiel De functie van telefo(...) De telefonisten van de Senaat staan in voor het telefonisch onthaal van al wie het centrale telefoo(...)
BELGISCHE SENAAT
Samenstelling van een personeelsreserve van telefonisten (m/v) De Quaestuur van de Senaat organiseert eerlang een vergelijkend examen voor de samenstelling van een personeelsreserve van telefonisten.
I. Functieprofiel De functie van telefonist is bij de Senaat een bijzondere graad in de formatie van de kamerbewaarders.
De telefonisten van de Senaat staan in voor het telefonisch onthaal van al wie het centrale telefoonnummer van de instelling belt.
Om dat onthaal op een professionele wijze te verzekeren moet de betrokkene een goede kennis hebben van het Nederlands en van het Frans, en een elementaire mondelinge kennis van het Duits. De telefonist is voorts communicatievaardig en heeft zin voor initiatief; daarnaast kan hij zich vlot inschakelen in een op teamwerk ingestelde omgeving. Ten slotte dient de betrokkene in staat te zijn om, na de nodige opleiding, te werken met de specifieke software waarop de telefooncentrale van de Senaat is gebaseerd.
II. Toelatingsvoorwaarden Er worden geen bijzondere diplomavereisten gesteld. Kandidaten die in het bezit zijn van een diploma dat toegang geeft tot een wervingsexamen van niveau A (universitair of gelijkgesteld onderwijs) bij het Rijk worden niet toegelaten.
III. Programma van het vergelijkend examen Eerste gedeelte : - Schriftelijke test (meerkeuzevragen) waarin wordt gepeild naar de algemene vorming van de kandidaten - de meerkeuzevragen worden afwisselend in het Nederlands en in het Frans gesteld; - Schriftelijke test ter beoordeling van de kennis van het Nederlands; - Schriftelijke test ter beoordeling van de kennis van het Frans.
Vereist minimum om te slagen: 60 % van de punten in het totaal, en 50 % van de punten voor elk van de drie onderdelen.
Kandidaten die bij de Senaat in dienst zijn als kamerbewaarder of die opgenomen zijn in een lopende wervingsreserve van kamerbewaarders, worden vrijgesteld van dit eerste gedeelte.
Tweede gedeelte : Technisch-praktische tests in verband met de functie van telefonist.
Vereist minimum om te slagen: 60 % van de punten.
Derde gedeelte : Gesprek met de examencommissie over onderwerpen van algemene aard.
Tijdens het gesprek zullen de volgende elementen worden getoetst : mondelinge kennis van het Nederlands, het Frans en het Duits, persoonlijkheid en maturiteit, motivatie.
Vereist minimum om te slagen : 60 % van de punten.
Ieder examengedeelte geldt als een schifting; de geslaagde kandidaten worden in de reserve gerangschikt op basis van het gemiddelde van de resultaten die zij voor het tweede en het derde examengedeelte hebben behaald.
IV. Indiensttreding Op de datum van hun indiensttreding moeten de geslaagde kandidaten : - door de bevoegde diensten medisch geschikt worden bevonden voor de functie van telefonist; - burger zijn van de Europese Unie; - van goed zedelijk gedrag zijn; - de burgerlijke en politieke rechten genieten.
Indien er zich vacatures voordoen, worden de geslaagde kandidaten in de volgorde van hun rangschikking in de reserve opgeroepen voor indiensttreding; zij worden op proef benoemd voor de duur van een jaar, waarna zij in aanmerking kunnen komen voor een benoeming in vast verband. Indien de behoeften van de dienst het vereisen, kunnen de geslaagde kandidaten eventueel ook met een arbeidsovereenkomst in dienst worden genomen.
V. Prestaties en bezoldiging Het betreft een voltijdse functie, waarbij het einde van de dagprestaties wordt bepaald volgens de vereisten van de dienst.
De brutobeginwedde varieert van 2076,13 euro tot 2782,60 euro per maand (huidige index), naar gelang van de leeftijd van de belanghebbende op het ogenblik van de indiensttreding.
De vlakke loopbaan van telefonist voorziet in een rangverhoging na 10 jaar.
VI. Inschrijving Het inschrijvingsformulier : - vindt u op de website www.senaat.be - rubriek aanwervingen; - kunt u per post aanvragen bij de Quaestuur van de Senaat, Examensecretariaat, Natieplein 1, 1009 Brussel.
Het ingevulde inschrijvingsformulier stuurt u per post naar het Examensecretariaat (Natieplein 1 - 1009 Brussel), ten laatste op 29 maart 2006 (poststempel geldt als bewijs).