Etaamb.openjustice.be
Koninklijk Besluit van 20 december 2012
gepubliceerd op 11 januari 2013

Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 november 2005 betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

bron
federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
numac
2013018011
pub.
11/01/2013
prom.
20/12/2012
ELI
eli/besluit/2012/12/20/2013018011/staatsblad
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
links
Raad van State (chrono)
Document Qrcode

20 DECEMBER 2012. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 november 2005Relevante gevonden documenten type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 21/11/2005 numac 2005022820 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 07/06/2018 numac 2018012204 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. - Officieuze coördinatie in het Duits type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 21/11/2005 numac 2005022821 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende heffingen bepaald bij artikel 4 van de wet van 9 december 2004 betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sluiten betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004Relevante gevonden documenten type wet prom. 09/12/2004 pub. 17/01/2005 numac 2004022975 bron federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu Wet betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sluiten houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen


ALBERT II, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 9 december 2004Relevante gevonden documenten type wet prom. 09/12/2004 pub. 17/01/2005 numac 2004022975 bron federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu Wet betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sluiten houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, artikel 5, § 1;

Gelet op het koninklijk besluit van 10 november 2005Relevante gevonden documenten type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 21/11/2005 numac 2005022820 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 07/06/2018 numac 2018012204 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. - Officieuze coördinatie in het Duits type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 21/11/2005 numac 2005022821 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende heffingen bepaald bij artikel 4 van de wet van 9 december 2004 betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sluiten betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004Relevante gevonden documenten type wet prom. 09/12/2004 pub. 17/01/2005 numac 2004022975 bron federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu Wet betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sluiten houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen;

Gelet op het advies van de inspecteur van Financiën, gegeven op 9 november 2011;

Gelet op de akkoordbevinding van de Minister van Begroting, gegeven op 6 april 2012;

Gelet op het overleg tussen de Gewestregeringen en de Federale Overheid op 2 april 2012;

Gelet op het advies van het Raadgevend Comité van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, gegeven op 28 september 2011;

Gelet op het advies nr. 51.413/3 van de Raad van State, gegeven op 5 juni 2012, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 1°, van de gecoördineerde wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973;

Op de voordracht van de Minister van Landbouw en op het advies van onze in Raad vergaderde Ministers, Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1.In artikel 1 moet worden toegevoegd : § 2. Andere definities Gekoppelde analyse : analysemethode die het resultaat geeft van twee of meer parameters.

Art. 2.Het artikel 3, § 2 is vervangen door : « De kostprijs van de laboratoriumanalyses die worden uitgevoerd door de laboratoria van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen is vastgelegd in de bijlage 6.

In het kader van gekoppelde analyses worden de kosten hiervan niet gecumuleerd, maar teruggebracht tot de eenheidskostprijs van een analyse zoals bepaald in de bijlage 6.

Als een operator dringend om de uitslag van een analyse verzoekt, dan wordt de kostprijs van de analyses bepaald op 1,5 maal de prijs die is vastgelegd in de bijlage 6 ».

Art. 3.De minister bevoegd voor de veiligheid van de voedselketen is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 20 december 2012.

ALBERT Van Koningswege : De Minister van Landbouw, Mevr. S. LARUELLE

BIJLAGE

1

Landbouwgrondstoffen

Bedrag in EUR

1.1.

Meststoffen en bodemverbeterende middelen


1.1.1

Doseringen


1.1.1.1

Urinezuur

90,00

1.1.1.2

Ammoniakale stikstof

20,00

1.1.1.3

Met zwavel omhulde ureumstikstof

77,00

1.1.1.4

Nitraatstikstof

20,00

1.1.1.5

Organische stikstof

95,00

1.1.1.6

Organische stikstof oplosbaar in pepsine hydrochloride

20,00

1.1.1.7

Stikstof afkomstig van isobutylideendiureum (IBDU)

140,00

1.1.1.8

Stikstof afkomstig van ureumformaldehyde

196,00

1.1.1.9

Totale stikstof

35,00

1.1.1.10

Ureum stikstof

20,00

1.1.1.11

Biureet

93,00

1.1.1.12

Boor oplosbaar in water

32,00

1.1.1.13

Calcium, extraheerbaar

32,00

1.1.1.14

Chloor van chloriden

25,00

1.1.1.15

Chloriden

25,00

1.1.1.16

Kobalt oplosbaar in water

32,00

1.1.1.17

Koper oplosbaar in water

32,00

1.1.1.18

Ijzer oplosbaar in water

32,00

1.1.1.19

Magnesium, extraheerbaar

32,00

1.1.1.20

Magnesium oplosbaar in water

32,00

1.1.1.21

Magnesium totaal

32,00

1.1.1.22

Mangaan oplosbaar in water

32,00

1.1.1.23

Molybdeen oplosbaar in water

32,00

1.1.1.24

Calciumoxide

32,00

1.1.1.25

Magnesiumoxide

32,00

1.1.1.26

Kaliumoxide

32,00

1.1.1.27

Siliciumoxide

32,00

1.1.1.28

Silicium omkeerbaar oplosbaar ten opzichte van het totaal

30,00

1.1.1.39

Natriumoxide

32,00

1.1.1.30

Fosfor

32,00

1.1.1.31

Fosfor, extraheerbaar

32,00

1.1.1.32

Fosfor oplosbaar in citroenzuur 2% en in alkalisch ammoniumcitraat (Petermann)

40,00

1.1.1.33

Fosfor oplosbaar in citroenzuur 2%

40,00

1.1.1.34

Fosfor oplosbaar in mierenzuur 2%

40,00

1.1.1.35

Fosfor oplosbaar in alkalisch ammoniumcitraat (Joulie)

40,00

1.1.1.36

Fosfor oplosbaar in alkalisch ammoniumcitraat (Petermann) bij 65° C

40,00

1.1.1.37

Fosfor oplosbaar in alkalisch ammoniumcitraat (Petermann) bij kamertemperatuur

40,00

1.1.1.38

Fosfor oplosbaar in neutraal ammoniumcitraat

40,00

1.1.1.39

Fosfor oplosbaar in minerale zuren

40,00

1.1.1.40

Fosfor totaal, gravimetrisch

91,00

1.1.1.41

Kalium, extraheerbaar

32,00

1.1.1.42

Kalium oplosbaar in water

32,00

1.1.1.43

Kalium totaal

32,00

1.1.1.44

Silicium

32,00

1.1.1.45

Natrium oplosbaar in water

32,00

1.1.1.46

Elementaire zwavel

32,00

1.1.1.47

Zwavel oplosbaar in water, aanwezig onder de vorm van sulfaten

94,00

1.1.1.48

Zwavel totaal onder de vorm van sulfaten

32,00

1.1.1.49

Zink oplosbaar in water

32,00

1.1.1.50

Eén van de spoorelementen, totaal of oplosbaar in water : boor, kobalt, koper, ijzer, mangaan, molybdeen, zink

32,00

1.1.1.51

Eén van de elementen : aluminium, cadmium, chroom, nikkel, lood, zilver, vanadium

32,00

1.1.1.52

Arseen, met HG-AAS

27,00

1.1.1.53

Arseen, met ICP-OES

32,00

1.1.1.54

Selenium, met HG-AAS

27,00

1.1.1.55

Selenium, met ICP-OES

32,00

1.1.1.56

Kwik, met KD-AAS

27,00

1.1.1.57

Kwik, met AMA

32,00

1.1.1.58

'Dioxine-like' PCB's via bioassay

120,00

1.1.1.59

'Non dioxine-like' PCB's

120,00

1.1.1.60

PCDD/PCDF via bioassay

120,00

1.1.2

Bepalingen


1.1.2.1

Watercapaciteit na drogen

93,00

1.1.2.2

Geleidbaarheid

25,00

1.1.2.3

Specifieke elektrische geleidbaarheid

18,00

1.1.2.4

Rijpheidsgraad

20,00

1.1.2.5

Dichtheid

20,00

1.1.2.6

Basisch equivalent

256,00

1.1.2.7

Fijnheid (compost) zeef 40 mm

10,00

1.1.2.8

Fijnheid bij droge zeving

20,00

1.1.2.9

Fijnheid bij natte zeving

20,00

1.1.2.10

Organisch deel/mineraal deel

9,00

1.1.2.11

Granulometrie, per fractie

7,00

1.1.2.12

Onzuiverheden (compost)

20,00

1.1.2.13

Organische stof

25,00

1.1.2.14

Droge stof

24,00

1.1.2.15

Organische stof in de droge stof

25,00

1.1.2.16

Verteringsgraad

65,00

1.1.2.17

Gloeirest

25,00

1.1.2.18

pH (water)

15,00

1.1.2.19

Procent omhulde korrels in bulkblending

78,00

1.1.2.20

Verhouding C/N

15,00

1.1.2.21

Vochtgehalte

24,00

1.1.2.22

Neutraliserende waarde

25,00

1.1.2.23

Steentjes > 5 mm (compost)

20,00

1.1.2.24

Kiemremming (compost)

20,00

1.1.2.25

Kiemkracht (compost)

20,00

1.1.3

Chelaten


1.1.3.1

Dosering van chelaatvormers : DTPA, EDDHA, EDDHMA, EDTA, HEDTA

20,00

1.1.3.2

Dosering van chelaatvormers : meso o-o EDDHA, rac o-o EDDHMA

50,00

1.1.3.3

Chelateringsgraad

30,00

1.1.4

Microbiologie


1.1.4.1

Telling van Bacillus spp.

20,00

1.2

Stoffen bestemd voor dierlijke voeding


1.2.1

Hoofdzakelijke hoedanigheden


1.2.1.1

Zetmeel

35,00

1.2.1.2

Calcium

32,00

1.2.1.3

Ruwe cellulose

45,00

1.2.1.4

Ruwe as

25,00

1.2.1.5

As onoplosbaar in HCl

30,00

1.2.1.7

Chloriden

25,00

1.2.1.8

Magnesium

32,00

1.2.1.9

Ruw vet

40,00

1.2.1.10

Droge stof

20,00

1.2.1.11

Ruw eiwit

30,00

1.2.1.12

Natrium

32,00

1.2.1.13

Zwavel

32,00

1.2.1.14

Totale suikers

35,00

1.2.1.15

Vochtgehalte, gravimetrisch

20,00

1.2.2

Vetten


1.2.2.1

Gepolymeriseerde triglyceriden

112,00

1.2.2.2

Onzuiverheden

85,00

1.2.3

Merker


1.2.3.1

GTH

115,00

1.2.4

Vitaminen en pro-vitaminen


1.2.4.1

Bèta caroteen

100,00

1.2.4.2

Choline

100,00

1.2.4.3

Vitamine A (retinol)

105,00

1.2.4.4

Vitamine B1 (thiamine)

105,00

1.2.4.5

Vitamine B11 (foliumzuur)

105,00

1.2.4.6

Vitamine B12 (cyanocobalamine)

105,00

1.2.4.7

Vitamine B2 (riboflavine)

105,00

1.2.4.8

Vitamine B3 (niacine, PP)

105,00

1.2.4.9

Vitamine B5 (pantotheenzuur)

105,00

1.2.4.10

Vitamine B6 (pyridoxine)

105,00

1.2.4.11

Vitamine B8 (biotine)

110,00

1.2.4.12

Vitamine C (ascorbinezuur)

105,00

1.2.4.13

Vitamine D2 (ergocalciferol)

130,00

1.2.4.14

Vitamine D3 (cholecalciferol)

130,00

1.2.4.15

Vitamine E (alphatocoferol)

105,00

1.2.4.16

Vitamine K3 (menadion)

105,00

1.2.5

Antibiotica


1.2.5.1

Aminoglycosiden, met agardiffusie

90,00

1.2.5.1.1

Apramycine


1.2.5.2

Lincosamiden, met agardiffusie

90,00

1.2.5.2.1

Lincomycine


1.2.5.3

Macroliden, met HPLC-DAD

90,00

1.2.5.3.1

Tilmicosine


1.2.5.4

Sulfonamiden, met LC-MS/MS

125,00

1.2.5.5

Sulfonamiden, met HPLC-DAD

95,00

1.2.5.6

Penicillines, met HPLC-DAD

90,00

1.2.5.6.1

Amoxicilline


1.2.5.6.2

Ampicilline


1.2.5.7

Tetracyclines, met HPLC-DAD

100,00

1.2.5.7.1

Chloortetracycline hydrochloride


1.2.5.7.2

Doxycyline hyclaat


1.2.5.7.3

Oxytetracycline hydrochloride


1.2.5.7.4

Tetracycline


1.2.5.8

Andere, met HPLC-DAD

100,00

1.2.5.8.1

Trimethoprim


1.2.5.9

Andere, door agar diffusie

90,00

1.2.5.9.1

Avilamycine


1.2.5.9.2

Avoparcine


1.2.5.9.3

Bacitracine


1.2.5.9.4

Flavophospholipol


1.2.5.9.5

Colistine sulfaat


1.2.5.9.6

Tylosine


1.2.5.9.7

Virginiamycine


1.2.5.10

Chlooramfenicol


1.2.5.10.1

met ELISA

35,00

1.2.5.10.2

met LC-MS/MS

125,00

1.2.5.11

Nitrofuranen met LC-MS/MS

125,00

1.2.6

Groeibevorderende stoffen


1.2.6.1

Carbadox, olaquindox

95,00

1.2.7

Coccidiostatica en andere gelijkaardige stoffen


1.2.7.1

Acetylisovaleryltylosine, met HPLC-DAD

95,00

1.2.7.2

Amprolium, met HPLC-DAD

95,00

1.2.7.3

Arprinocide, met UPLC-DAD

95,00

1.2.7.4

Decoquinaat, met HPLC-Fluorescentie

95,00

1.2.7.5

Diclazuril, met HPLC-DAD

95,00

1.2.7.6

Diclazuril, met LC-MSn

150,00

1.2.7.7

Dinitolmide, met HPLC-DAD

95,00

1.2.7.8

Tiamulinefumaraat, met HPLC-DAD

95,00

1.2.7.9

Halofuginone, met HPLC-DAD

90,00

1.2.7.10

Halofuginone, met LC-MSn

150,00

1.2.7.11

Lasalocid, met HPLC-Fluorescentie

100,00

1.2.7.12

Lasalocid, met LC-MSn

150,00

1.2.7.13

Maduramicine, met HPLC-Fluorescentie

95,00

1.2.7.14

Maduramicine, met LC-MSn

150,00

1.2.7.15

Metichloorpindol, met HPLC-DAD

95,00

1.2.7.16

Metichloorpindol, met UPLC-DAD

100,00

1.2.7.17

Monensin, met HPLC-DAD

100,00

1.2.7.18

Monensin, met LC-MSn

150,00

1.2.7.19

Monensin, met turbidimetrie

100,00

1.2.7.20

Narasin, met HPLC-DAD

100,00

1.2.7.21

Narasin, met LC-MSn

150,00

1.2.7.22

Narasin, met turbidimetrie

100,00

1.2.7.23

Nicarbazine, met HPLC-DAD

90,00

1.2.7.24

Nicarbazine, met LC-MSn

150,00

1.2.7.25

Nifursol, met HPLC-DAD

95,00

1.2.7.26

Robenidine, met HPLC-DAD

90,00

1.2.7.27

Robenidine, met LC-MSn

150,00

1.2.7.28

Salinomycine, met HPLC-DAD

100,00

1.2.7.29

Salinomycine, met LC-MSn

150,00

1.2.7.30

Salinomycine, met turbidimetrie

100,00

1.2.7.31

Semduramycine, met HPLC-DAD

110,00

1.2.7.32

Semduramycine, met LC-MSn

150,00

1.2.7.33

Valnemuline, met HPLC-Fluorescentie

100,00

1.2.8

Nitroimidazolen, met HPLC

95,00

1.2.9

Antioxydantia


1.2.9.1

BHA (butylhydroxyanisol)

100,00

1.2.9.2

BHT (butylhydroxytolueen)

100,00

1.2.9.3

Etoxyquin

105,00

1.2.10

Kleurstoffen en pigmenten


1.2.10.1

Canthaxanthine

100,00

1.2.10.2

Xanthophyl

100,00

1.2.11

Opsporing en bepaling van ongewenste stoffen en producten


1.2.11.1

Eén van de elementen : boor, cadmium, chroom, kobalt, koper, ijzer, mangaan, molybdeen, nikkel, lood, zink

32,00

1.2.11.2

Arseen, met ICP-MS

39,00

1.2.11.3

Arseen, met HG-AAS

27,00

1.2.11.4

Arseen, met ICP-OES

32,00

1.2.11.5

Fluor

24,00

1.2.11.6

Selenium, met ICP-MS

39,00

1.2.11.7

Selenium, met ICP-OES

32,00

1.2.11.8

Kwik, met AMA

32,00

1.2.11.9

Kwik, met ICP-MS

39,00

1.2.11.10

Kwik, met KD-AAS

27,00

1.2.11.11

Brassica juncea

75,00

1.2.11.12

Cafeïne

95,00

1.2.11.13

Samenstelling van ingrediënten

285,00

1.2.11.14

Crotalaria L. spp.

75,00

1.2.11.15

Daturazaden

75,00

1.2.11.16

Ricinuszaden

75,00

1.2.11.17

Mijten en levende insecten

75,00

1.2.11.18

Giftige onkruidzaden

75,00

1.2.11.19

Theobromine

95,00

1.2.11.20

Theophylline

95,00

1.2.11.21

Melamine

171,00

1.2.11.22

Ureum

77,00

1.2.12

PCB's en dioxines


1.2.12.1

'Dioxine-like' PCB's via bioassay

120,00

1.2.12.2

'Non dioxine-like' PCB's

120,00

1.2.12.3

PCDD/PCDF via bioassay

120,00

1.2.13

Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's)

125,00

1.2.14

Mycotoxinen en alkaloïden


1.2.14.1

Aflatoxines B1, B2, G1 en G2

125,00

1.2.14.2

Moederkorenalkaloïden

125,00

1.2.14.3

Claviceps purpurea (moederkoren)

75,00

1.2.14.4

Deoxynivalenol (DON)

125,00

1.2.14.5

Fumonisines B1, B2, B3

125,00

1.2.14.6

Ochratoxine A

125,00

1.2.14.7

T2 en HT-2 toxines

125,00

1.2.14.8

Zearalenon (mycotoxine)

125,00

1.2.15

Dierlijk meel


1.2.15.1

Dierlijk meel

105,00

1.2.15.2

Vismeel

105,00

1.2.16

Pesticiden


1.2.16.1

Bepaling van de residuen van organische chloorverbindingen

120,00

1.2.16.2

Bepaling van de residuen van organische fosforverbindingen

173,00

1.2.16.3

Flumethrin

195,00

1.2.17

Stoffen met hormonale, anti-hormonale, bèta-adrenergische of productiestimulerende werking


1.2.17.1

Anabolica, met LC-MS/MS

200,00

1.2.17.2

Bèta-agonisten, met ELISA

37,20

1.2.17.3

Bèta-agonisten, met LC-MS/MS

150,00

1.2.17.4

Corticosteroïden, met LC-MS/MS

200,00

1.2.17.5

Stilbenen, met LC-MS/MS

200,00

1.2.17.6

Thyreostatica, met LC-MS/MS

200,00

1.2.18

Gemedicineerde voeders


1.2.18.1

Benzimidazolen, met HPLC-DAD


1.2.18.1.1

Fenbendazol

90,00

1.2.18.1.2

Flubendazol

90,00

1.2.18.1.3

Mebendazol

95,00

1.2.18.2

Paracetamol, met HPLC-DAD

95,00

1.2.18.3

Acetylsalicylzuur, met HPLC-DAD

95,00

1.2.19

Genetisch gemodificeerde organismen (GGO's)


1.2.19.1

Screening

470,00

1.2.19.2

Bevestiging, per event

260,00

1.2.19.3

Botanische onzuiverheden (colza), met microscopie

75,00

1.2.19.4

Botanische onzuiverheden (maïs), met microscopie

75,00

1.2.19.5

Botanische onzuiverheden (soja), met microscopie

75,00

1.2.20

Microbiologie


1.2.20.1

Telling van enterobacteriaceae

12,50

1.2.20.2

Detectie van Salmonella spp

30,00

1.3

Formulering van bestrijdingsmiddelen


1.3.1

Aciditeit/alkaliteit - CIPAC MT 191

107,00

1.3.2

Aspect (geur, kleur, fysieke vorm)

68,00

1.3.3

Bulkdichtheid/Dichtheid na compacteren - CIPAC MT 186

97,00

1.3.4

Dichtheid - CIPAC 3.3.2

97,00

1.3.5

Dichtheid - CIPAC 3.2.1

97,00

1.3.6

Deeltjesgrootteverdeling (WG) - CIPAC MT 170

154,00

1.3.7

Deeltjesgrootteverdeling (GR) - CIPAC MT 58.3

154,00

1.3.7

Stroombaarheid - CIPAC MT 172

87,00

1.3.8

Schuimvorming - CIPAC MT 47.2

97,00

1.3.9

Slijtage door brosheid en wrijving - CIPAC MT 178

68,00

1.3.10

Spuitbaarheid - CIPAC MT 53.3

78,00

1.3.11

pH van de 1% verdunning - CIPAC MT 75.3

107,00

1.3.12

pH van de formulering - CIPAC MT 75.3

107,00

1.3.13

Vlampunt - CIPAC MT 12

254,00

1.3.14

Dispersiespontaniteit (SE, EG) - CIPAC MT 180

124,00

1.3.15

Dispersiespontaniteit met GC (SC, CS, ZC) - CIPAC MT 160, per werkzame stof

787,00

1.3.16

Dispersiespontaniteit met HPLC (SC,CS, ZC) - CIPAC MT 160, per werkzame stof

766,00

1.3.17

Dispersiespontaniteit met ICP (SC, CS, ZC) - CIPAC MT 160, per werkzame stof

82,00

1.3.18

Dispersiespontaniteit met gravimetrie (WG) - CIPAC MT 174

124,00

1.3.19

Dispersiespontaniteit met titrimetrie (SC, CS, ZC) - CIPAC MT 160

157,00

1.3.20

Stabiliteit bij lage temperatuur 7d/0° C - CIPAC MT 39.3

87,00

1.3.21

Verdunningsstabiliteit (mengbaarheid) (LS, SL) - CIPAC MT 41

97,00

1.3.22

Verdunningsstabiliteit (mengbaarheid) (SS, ST, SG, SP) - CIPAC MT 179

97,00

1.3.23

Droge zeeftest (DP, DS) - CIPAC MT 59.1

87,00

1.3.24

Droge zeeftest met HPLC-dosering - CIPAC MT 59.1, per werkzame stof

803,00

1.3.25

Droge zeeftest met GC-dosering - CIPAC MT 59.1, per werkzame stof

824,00

1.3.26

Droge zeeftest met ICP-dosering - CIPAC MT 59.1, per werkzame stof

122,00

1.3.27

Droge zeeftest met titrimetrie-dosering - CIPAC MT 59.1, per werkzame stof

394,00

1.3.28

Droge zeeftest - CIPAC MT 59.1 met dosering door elektrolyse, per werkzame stof

748,00

1.3.29

Natte zeeftest - CIPAC MT 185

87,00

1.3.30

Stofgehalte - CIPAC MT 171

97,00

1.3.31

Gehalte aan werkzame stof met elektrolyse

661,00

1.3.32

Gehalte aan werkzame stof met GC, per werkzame stof

737,00

1.3.33

Gehalte aan werkzame stof met HPLC, per werkzame stof

716,00

1.3.34

Gehalte aan werkzame stof met ICP, per werkzame stof

32,00

1.3.35

Gehalte aan werkzame stof met titrimetrie, per werkzame stof

307,00

1.3.36

Oppervlaktespanning

93,00

1.3.37

Emulsiestabiliteit - CIPAC MT 36

154,00

1.3.38

Zweefvermogen met ICP - CIPAC MT 184, per werkzame stof

85,00

1.3.39

Zweefvermogen met GC - CIPAC MT 184, per werkzame stof

787,00

1.3.40

Zweefvermogen met HPLC - CIPAC MT 184, per werkzame stof

766,00

1.3.41

Zweefvermogen met titrimetrie - CIPAC MT 184, per werkzame stof

157,00

1.3.42

Gietbaarheid - CIPAC MT 148.1

93,00

1.3.43

Viscositeit - CIPAC MT 192

176,00

2

Voedingsmiddelen


2.1

Additieven


2.1.1

Kleurstoffen


2.1.1.1

Leucomalachietgroen

150,00

2.1.1.2

Malachietgroen

150,00

2.1.2

Bewaarmiddelen


2.1.2.1

Benzoëzuur

119,00

2.1.2.2

Melkzuur

106,00

2.1.2.3

Sorbinezuur

119,00

2.1.2.4

Sulfieten

119,00

2.1.3

Zoetstoffen


2.1.3.1

Acesulfam K

121,00

2.1.3.2

Aspartaam

121,00

2.1.3.3

Cyclamaat

121,00

2.1.3.4

Neotame

121,00

2.1.3.5

Sucralose

121,00

2.2

Vitaminen en pro-vitaminen


2.2.1

Bèta caroteen

100,00

2.2.2

Choline

100,00

2.2.3

Vitamine A (retinol)

105,00

2.2.4

Vitamine B1 (thiamine)

105,00

2.2.5

Vitamine B11 (foliumzuur)

105,00

2.2.6

Vitamine B12 (cyanocobalamine)

105,00

2.2.7

Vitamine B2 (riboflavine)

105,00

2.2.8

Vitamine B3 (niacine, PP)

105,00

2.2.9

Vitamine B5 (pantotheenzuur)

105,00

2.2.10

Vitamine B6 (pyridoxine)

105,00

2.2.11

Vitamine B8 (biotine)

110,00

2.2.12

Vitamine C (ascorbinezuur)

105,00

2.2.13

Vitamine D2 (ergocalciferol)

130,00

2.2.14

Vitamine D3 (cholecalciferol)

130,00

2.2.15

Vitamine E (alphatocoferol)

105,00

2.2.16

Vitamine K3 (menadion)

105,00

2.3

Antibiotica


2.3.1

Aminoglycosiden in vlees en vleesproducten


2.3.1.1

Dihydrostreptomycine, met ELISA

50,00

2.3.1.2

Streptomycine, met ELISA

50,00

2.3.2

Cephalosporines in vlees en vleesproducten


2.3.2.1

Cefoperazone, met LC-MS

145,00

2.3.2.2

Cefquinome, met LC-MS

145,00

2.3.3

Lincosamiden in vlees en vleesproducten


2.3.3.1

Lincomycine met LC-MS

145,00

2.3.3.2

Lincomycine, met PremiRtest

25,00

2.3.4

Sulfonamiden in melk en melkproducten, in vlees en vleesproducten, in ei en eiproducten met LC-MS/MS

125,00

2.3.5

Sulfonamiden in vlees en vleesproducten met PremiRtest

25,00

2.3.6

Penicillines in vlees en vleesproducten met PremiRtest

25,00

2.3.6.1

Amoxicilline


2.3.6.2

Ampicilline


2.3.6.3

Benzylpenicilline


2.3.6.4

Cefalexine


2.3.6.5

Cefazoline


2.3.6.6

Ceftiofur


2.3.6.7

Cephaphirine


2.3.6.8

Cloxacilline


2.3.6.9

Dicloxacilline


2.3.6.10

Nafcilline


2.3.6.11

Oxacilline


2.3.7

Penicillines in vlees en vleesproducten, met LC-MS

145,00

2.3.7.1

Ampicilline


2.3.7.2

Benzylpenicilline


2.3.7.3

Cefalexine


2.3.7.4

Cefazoline


2.3.7.5

Ceftiofur


2.3.7.6

Cephaphirine


2.3.7.7

Penicilline V


2.3.8

Tetracyclines in vlees en vleesproducten, met LC-MS

145,00

2.3.8.1

Chloortetracycline


2.3.8.2

Doxycycline


2.3.8.3

Oxytetracycline


2.3.8.4

Tetracycline


2.3.9

Tetracyclines in vlees en vleesproducten, met PremiRtest

25,00

2.3.9.1

Chloortetracycline


2.3.9.2

Doxycycline


2.3.9.3

Oxytetracycline


2.3.9.4

Tetracycline


2.3.10

Tetracyclines, in vlees en vleesproducten, met ELISA

50,00

2.3.10.1

Chloortetracycline


2.3.10.2

Doxycycline


2.3.10.3

Oxytetracycline


2.3.10.4

Tetracycline


2.3.11

Tetracyclines, in vlees en vleesproducten, met Tetrasensor

20,00

2.3.11.1

Chloortetracycline


2.3.11.2

Doxycycline


2.3.11.3

Oxytetracycline


2.3.11.4

Tetracycline


2.3.12

Tetracyclines in producten van de bijenteelt, met ELISA

50,00

2.3.12.1

Chloortetracycline


2.3.12.2

Doxycycline


2.3.12.3

Oxytetracycline


2.3.12.4

Tetracycline


2.3.13

Quinolonen in vlees en vleesproducten, met LC-MS

145,00

2.3.13.1

Nalidixinezuur


2.3.13.2

Oxolinezuur


2.3.13.3

Ciprofloxacine


2.3.13.4

Danofloxacine


2.3.13.5

Difloxacine


2.3.13.6

Enrofloxacine


2.3.13.7

Flumequine


2.3.13.8

Marbofloxacine


2.3.13.9

Norfloxacine


2.3.13.10

Sarafloxacine


2.3.14

Andere


2.3.14.1

Chlooramfenicol


2.3.14.1.1

met ELISA

35,00

2.3.14.1.2

met LC-MS/MS

125,00

2.3.15

Nitrofuranen met LC-MS/MS

125,00

2.3.16

Metabolieten van nitrofuranen met LC-MS/MS

125,00

2.4

Zware metalen


2.4.1

Cadmium, met GF-AAS

32,00

2.4.2

Cadmium, met ICP-MS

39,00

2.4.3.1

Kwik, met AMA

2.4.3.2.

Kwik, met ICP-MS

32,00 39,00

2.4.4

Lood, met ICP-MS

39,00

2.4.5

Lood, met GF-AAS

32,00

2.4.6

Eén van de elementen : aluminium, koper, zink

32,00

2.5

PCB's en dioxines


2.5.1

'Dioxine-like' PCB's via bioassay

120,00

2.5.2

'Non dioxine-like' PCB's

120,00

2.5.3

PCDD/PCDF via bioassay

120,00

2.6

Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's)

125,00

2.7

Pesticiden


2.7.1

Bepaling van de residuen van organische chloorverbindingen

120,00

2.7.2

Bepaling van de residuen van organische fosforverbindingen

173,00

2.7.3

Pyrethroïden

120,00

2.8

Mycotoxinen en alcaloïden


2.8.1

Aflatoxines B1, B2, G1 en G2

125,00

2.8.2

Aflatoxine M1

124,00

2.8.3

Moederkorenalkaloïden

125,00

2.8.4

Claviceps purpurea (moederkoren)

75,00

2.8.5

Deoxynivalenol (DON)

125,00

2.8.6

Fumonisines B1, B2, B3

125,00

2.8.7

Ochratoxine A

125,00

2.8.8

Patuline

144,00

2.8.9

T2 en HT-2 toxines

125,00

2.8.10

Zearalenon (mycotoxine)

125,00

2.9

Stoffen met hormonale, anti-hormonale, bèta-adrenergische of productiestimulerende werking


2.9.1

Anabolica, met LC-MS/MS

200,00

2.9.2

Bèta-agonisten, met ELISA

37,20

2.9.3

Bèta-agonisten, met LC-MS/MS

150,00

2.9.4

Corticosteroïden, met LC-MS/MS

200,00

2.9.5

Thyreostatica, met LC-MS/MS

200,00

2.10

Sedativa, met LC-MS/MS

200,00

2.11

Avermectinen

95,00

2.12

Coccidiostatica in ei en eiproducten, met LC-MSn


2.12.1

Decoquinaat

150,00

2.12.2

Diclazuril

150,00

2.12.3

Halofuginone

150,00

2.12.4

Lasalocid

100,00

2.12.5

Maduramicine

150,00

2.12.6

Monensin

150,00

2.12.7

Narasine

150,00

2.12.8

Nicarbazine

150,00

2.12.9

Robenidine

150,00

2.12.10

Salinomycine

150,00

2.12.11

Semduramycine

150,00

2.13

Nitroimidazolen in vlees en vleesproducten, met LC-MS

150,00

2.14

Bepaling van


2.14.1

Betahydroxyboterzuur

108,00

2.14.2

Glutaminezuur

109,00

2.14.3

Titreerbare zuurtegraad

100,00

2.14.4

Acrylamide

150,00

2.14.5

Wateractiviteit (aw)

40,00

2.14.6

Boorzuur

93,00

2.14.7

Samenstelling van vetzuren

130,00

2.14.8

Ethylcarbamaat

179,00

2.14.9

Minerale olie C10 tot C56

199,00

2.14.10

Bestraling door thermoluminescentie

150,00

2.14.11

Trans-isomeren van vetzuren

130,00

2.14.12

Vetvrije droge stof

119,00

2.14.13

Melamine

171,00

2.14.14

Nitraat

119,00

2.14.15

Nitriet

184,00

2.14.16

pH

35,00

2.14.17

Fosfaten

119,00

2.14.18

Residuen van schaal- en vliesdelen

30,00

2.14.19

Zout

70,00

2.14.20

Vetgehalte

86,00

2.14.21

Eiwitgehalte

83,00

2.14.22

Gepolymeriseerde triglyceriden

112,00

2.15

Allergenen


2.15.1

Amandelnoten

105,00

2.15.2

Aardnoten

114,00

2.15.3

Gluten

131,00

2.15.4

Melk

150,00

2.15.5

Cashewnoten

105,00

2.15.6

Macadamianoten

105,00

2.15.7

Paranoten

105,00

2.15.8

Eieren

114,00

2.15.9

Pistachenoten

105,00

2.15.10

Soja

114,00

2.16

Biogene amines


2.16.1

Histamine

102,00

2.17

Genetisch gemodificeerde organismen (GGO's)


2.17.1

Screening

470,00

2.17.2

Bevestiging, per event

260,00

2.18

Microbiologie in levensmiddelen


2.18.1

Telling van


2.18.1.1

Anaërobe sulfietreducerenden (clostridia)

14,50

2.18.1.2

Bacillus cereus

14,50

2.18.1.3

Thermotolerante Campylobacter

42,00

2.18.1.4

Clostridium perfringens

25,00

2.18.1.5

Totaal coliformen

12,50

2.18.1.6

Enterobacteriaceae

12,50

2.18.1.7

Escherichia coli

14,50

2.18.1.8

Escherichia coli (MPN methode)

60,00

2.18.1.9

Totaal aantal aërobe kiemen

12,50

2.18.1.10

Gisten en schimmels

12,50

2.18.1.11

Listeria monocytogenes

38,00

2.18.1.12

Coagulase positieve staphylococcen

14,50

2.18.2

Detectie van


2.18.2.1

Thermotolerante Campylobacter

42,00

2.18.2.2

Cronobacter sakazakii

45,00

2.18.2.3

Enterobacteriacae

20,00

2.18.2.4

Enterotoxines van staphylococcen

125,00

2.18.2.5

Escherichia Coli O157

30,00

2.18.2.6

Escherichia coli O104 H4

110,00

2.18.2.7

Listeria monocytogenes

38,00

2.18.2.8

Salmonella spp

30,00

2.18.2.9

Coagulase positieve staphylococcen

14,50

2.18.2.10

Vibrio cholereae

30,00

2.18.2.11

Vibrio parahaemolyticus

30,00

2.18.2.12

VTEC

110,00

2.19

Microbiologie van water


2.19.1

Telling van


2.19.1.1

Totaal kiemen bij 22° C

30,00

2.19.1.2

Totaal kiemen bij 37° C

30,00

2.19.2

Detectie en telling van


2.19.2.1

Clostridium perfringens

32,50

2.19.2.2

Coliformen

37,50

2.19.2.3

Enterococcen (faecale streptococcen)

45,00

2.19.2.4

Escherichia coli

37,50

2.19.2.5

Pseudomonas aeruginosa

70,00

2.19.2.6

Sporen van anaërobe sulfietreducerenden (clostridia)

32,50

3

Dierlijke producten


3.1

Antibiotica


3.1.1

Tilmicosine, met LC-MS

145,00

3.1.2

Aminoglycosiden, met ELISA

50,00

3.1.2.1

Dihydrostreptomycine


3.1.2.2

Streptomycine


3.1.3

Cephalosporines met LC-MS/MS

145,00

3.1.3.1

Cefoperazone


3.1.3.2

Cefquinome


3.1.4

Lincosamiden met LC-MS/MS

145,00

3.1.4.1

Lincomycine


3.1.5

Penicillines, met PremiRtest

25,00

3.1.5.1

Amoxicilline


3.1.5.2

Ampicilline


3.1.5.3

Benzylpenicilline


3.1.5.4

Cefalexine


3.1.5.5

Cefazoline


3.1.5.6

Ceftiofur


3.1.5.7

Cephaphirine


3.1.5.8

Cloxacilline


3.1.5.9

Dicloxacilline


3.1.5.10

Nafcilline


3.1.5.11

Oxacilline


3.1.6

Penicillines, met LC-MS

145,00

3.1.6.1

Ampicilline


3.1.6.2

Benzylpenicilline


3.1.6.3

Cefalexine


3.1.6.4

Cefazoline


3.1.6.5

Ceftiofur


3.1.6.6

Cephaphirine


3.1.6.7

Penicilline V


3.1.7

Tetracyclines, met PremiRtest

25,00

3.1.7.1

Chloortetracycline


3.1.7.2

Doxycycline


3.1.7.3

Oxytetracycline


3.1.7.4

Tetracycline


3.1.8

Tetracyclines, met ELISA

50,00

3.1.8.1

Chloortetracycline


3.1.8.2

Doxycycline


3.1.8.3

Oxytetracycline


3.1.8.4

Tetracycline


3.1.9

Tetracyclines, in vlees en vleesproducten, met Tetrasensor

20,00

3.1.9.1

Chloortetracycline


3.1.9.2

Doxycycline


3.1.9.3

Oxytetracycline


3.1.9.4

Tetracycline


3.1.10

Tetracyclines, met LC-MS

145,00

3.1.10.1

Chloortetracycline


3.1.10.2

Doxycycline


3.1.10.3

Oxytetracycline


3.1.10.4

Tetracycline


3.1.11

Quinolonen, met LC-MS

145,00

3.1.11.1

Nalidixinezuur


3.1.11.2

Oxolinezuur


3.1.11.3

Ciprofloxacine


3.1.11.4

Danofloxacine


3.1.11.5

Difloxacine


3.1.11.6

Enrofloxacine


3.1.11.7

Flumequine


3.1.11.8

Marbofloxacine


3.1.11.9

Norfloxacine


3.1.11.10

Sarafloxacine


3.1.12

Sulfonamiden, met LC-MS/MS

125,00

3.1.13

Sulfonamiden, met PremiRtest

25,00

3.1.14

Andere


3.1.14.1

Chlooramfenicol


3.1.14.1.1

met ELISA

35,00

3.1.14.1.2

met LC-MS/MS

125,00

3.2

Nitrofuranen met LC-MS/MS

125,00

3.3

Metabolieten van nitrofuranen met LC-MS/MS

125,00

3.4

Nitroimidazolen, met LC-MS/MS

150,00

3.5

Stoffen met hormonale, anti-hormonale, bèta-adrenergische of productiestimulerende werking


3.5.1

Anabolica, met LC-MS/MS

200,00

3.5.2

Bèta-agonisten, met ELISA

37,20

3.5.3

Bèta-agonisten, met LC-MS/MS

150,00

3.5.4

Corticosteroïden, met LC-MS/MS

200,00

3.5.5

Stilbenen, met LC-MS/MS

200,00

3.5.6

Thyreostatica, met LC-MS/MS

200,00

3.5.7

Metabolieten van estradiol, met GC-MS/C/IRMS

1100,00

3.6

Sedativa, met LC-MS/MS

200,00

3.7

Avermectinen

95,00

3.8

Coccidiostatica, met LC-MSn


3.8.1

Decoquinaat

150,00

3.8.2

Diclazuril

150,00

3.8.3

Halofuginone

150,00

3.8.4

Lasalocid

100,00

3.8.5

Maduramicine

150,00

3.8.6

Monensin

150,00

3.8.7

Narasine

150,00

3.8.8

Nicarbazine

150,00

3.8.9

Robenidine

150,00

3.8.10

Salinomycine

150,00

3.8.11

Semduramycine

150,00

3.9

Mycotoxines


3.9.1

Ochratoxine A

125,00

3.10

PCB's en dioxines


3.10.1

'Dioxine-like' PCB's via bioassay

120,00

3.10.2

'Non dioxine-like' PCB's

120,00

3.10.3

PCDD/PCDF via bioassay

120,00

3.11

Pesticiden


3.11.1

Bepaling van de residuen van organische chloorverbindingen

120,00

3.11.2

Bepaling van de residuen van organische fosforverbindingen

173,00

3.11.3

Pyrethroïden

120,00

3.11.4

Flumethrin

195,00

3.12

Microbiologie


3.12.1

Detectie van Salmonella spp

30,00

4

Fytopathologie


4.1

Detectie van


4.1.1

Clavibacter michiganensis sepedonicus

69,00

4.1.2

Erwinia amylovora

104,00

4.1.3

Ralstonia solanacearum

69,00

5

Non-food


5.1

Preparaten


5.1.1

Stoffen met hormonale, anti-hormonale, bèta-adrenergische of productiestimulerende werking


5.1.1.1

Anabolica


5.1.1.1.1

screening

125,00

5.1.1.1.2

bevestiging

125,00

5.1.1.2

Bèta-agonisten


5.1.1.2.1

screening

125,00

5.1.1.2.2

bevestiging

125,00

5.1.1.3

Corticosteroïden


5.1.1.3.1

screening

125,00

5.1.1.3.2

bevestiging

125,00

5.1.1.4

Thyreostatica


5.1.1.4.1

screening

125,00

5.1.1.4.2

bevestiging

125,00

5.1.1.5

Stilbenen


5.1.1.5.1

screening

125,00

5.1.1.5.2

bevestiging

125,00

5.2

Contactmaterialen


5.2.1

Migratie-analyse van


5.2.1.1

4,4-diaminofenylmethaan

104,00

5.2.1.2

Aluminium

79,00

5.2.1.3

Bisfenol A

104,00

5.2.1.4

Formaldehyde

104,00

5.2.1.5

Melamine

104,00

5.2.1.6

Zware metalen, per metaal

79,00

5.3

Grond


5.3.1

Nematoden


5.3.1.1

Globodera spp.


5.3.1.1.1

per 500 ml

13,50

5.3.1.1.2

per 1500 ml

25,00


Gezien om te worden gevoegd bij Ons besluit van 20 december 2012 tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 november 2005Relevante gevonden documenten type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 21/11/2005 numac 2005022820 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 07/06/2018 numac 2018012204 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. - Officieuze coördinatie in het Duits type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 21/11/2005 numac 2005022821 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende heffingen bepaald bij artikel 4 van de wet van 9 december 2004 betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sluiten betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004Relevante gevonden documenten type wet prom. 09/12/2004 pub. 17/01/2005 numac 2004022975 bron federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu Wet betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sluiten houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

ALBERT Van Koningswege : De Minister van Landbouw, Mevr. S. LARUELLE

^