gepubliceerd op 11 januari 2013
Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 november 2005 betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
20 DECEMBER 2012. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 november 2005Relevante gevonden documenten type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 21/11/2005 numac 2005022820 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 07/06/2018 numac 2018012204 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. - Officieuze coördinatie in het Duits type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 21/11/2005 numac 2005022821 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende heffingen bepaald bij artikel 4 van de wet van 9 december 2004 betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sluiten betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004Relevante gevonden documenten type wet prom. 09/12/2004 pub. 17/01/2005 numac 2004022975 bron federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu Wet betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sluiten houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
ALBERT II, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.
Gelet op de wet van 9 december 2004Relevante gevonden documenten type wet prom. 09/12/2004 pub. 17/01/2005 numac 2004022975 bron federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu Wet betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sluiten houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, artikel 5, § 1;
Gelet op het koninklijk besluit van 10 november 2005Relevante gevonden documenten type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 21/11/2005 numac 2005022820 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 07/06/2018 numac 2018012204 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. - Officieuze coördinatie in het Duits type koninklijk besluit prom. 10/11/2005 pub. 21/11/2005 numac 2005022821 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende heffingen bepaald bij artikel 4 van de wet van 9 december 2004 betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sluiten betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004Relevante gevonden documenten type wet prom. 09/12/2004 pub. 17/01/2005 numac 2004022975 bron federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu Wet betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sluiten houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen;
Gelet op het advies van de inspecteur van Financiën, gegeven op 9 november 2011;
Gelet op de akkoordbevinding van de Minister van Begroting, gegeven op 6 april 2012;
Gelet op het overleg tussen de Gewestregeringen en de Federale Overheid op 2 april 2012;
Gelet op het advies van het Raadgevend Comité van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, gegeven op 28 september 2011;
Gelet op het advies nr. 51.413/3 van de Raad van State, gegeven op 5 juni 2012, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 1°, van de gecoördineerde wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973;
Op de voordracht van de Minister van Landbouw en op het advies van onze in Raad vergaderde Ministers, Hebben Wij besloten en besluiten Wij :
Artikel 1.In artikel 1 moet worden toegevoegd : § 2. Andere definities Gekoppelde analyse : analysemethode die het resultaat geeft van twee of meer parameters.
Art. 2.Het artikel 3, § 2 is vervangen door : « De kostprijs van de laboratoriumanalyses die worden uitgevoerd door de laboratoria van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen is vastgelegd in de bijlage 6.
In het kader van gekoppelde analyses worden de kosten hiervan niet gecumuleerd, maar teruggebracht tot de eenheidskostprijs van een analyse zoals bepaald in de bijlage 6.
Als een operator dringend om de uitslag van een analyse verzoekt, dan wordt de kostprijs van de analyses bepaald op 1,5 maal de prijs die is vastgelegd in de bijlage 6 ».
Art. 3.De minister bevoegd voor de veiligheid van de voedselketen is belast met de uitvoering van dit besluit.
Gegeven te Brussel, 20 december 2012.
ALBERT Van Koningswege : De Minister van Landbouw, Mevr. S. LARUELLE
BIJLAGE
1
Landbouwgrondstoffen
Bedrag in EUR
1.1.
Meststoffen en bodemverbeterende middelen
1.1.1
Doseringen
1.1.1.1
Urinezuur
90,00
1.1.1.2
Ammoniakale stikstof
20,00
1.1.1.3
Met zwavel omhulde ureumstikstof
77,00
1.1.1.4
Nitraatstikstof
20,00
1.1.1.5
Organische stikstof
95,00
1.1.1.6
Organische stikstof oplosbaar in pepsine hydrochloride
20,00
1.1.1.7
Stikstof afkomstig van isobutylideendiureum (IBDU)
140,00
1.1.1.8
Stikstof afkomstig van ureumformaldehyde
196,00
1.1.1.9
Totale stikstof
35,00
1.1.1.10
Ureum stikstof
20,00
1.1.1.11
Biureet
93,00
1.1.1.12
Boor oplosbaar in water
32,00
1.1.1.13
Calcium, extraheerbaar
32,00
1.1.1.14
Chloor van chloriden
25,00
1.1.1.15
Chloriden
25,00
1.1.1.16
Kobalt oplosbaar in water
32,00
1.1.1.17
Koper oplosbaar in water
32,00
1.1.1.18
Ijzer oplosbaar in water
32,00
1.1.1.19
Magnesium, extraheerbaar
32,00
1.1.1.20
Magnesium oplosbaar in water
32,00
1.1.1.21
Magnesium totaal
32,00
1.1.1.22
Mangaan oplosbaar in water
32,00
1.1.1.23
Molybdeen oplosbaar in water
32,00
1.1.1.24
Calciumoxide
32,00
1.1.1.25
Magnesiumoxide
32,00
1.1.1.26
Kaliumoxide
32,00
1.1.1.27
Siliciumoxide
32,00
1.1.1.28
Silicium omkeerbaar oplosbaar ten opzichte van het totaal
30,00
1.1.1.39
Natriumoxide
32,00
1.1.1.30
Fosfor
32,00
1.1.1.31
Fosfor, extraheerbaar
32,00
1.1.1.32
Fosfor oplosbaar in citroenzuur 2% en in alkalisch ammoniumcitraat (Petermann)
40,00
1.1.1.33
Fosfor oplosbaar in citroenzuur 2%
40,00
1.1.1.34
Fosfor oplosbaar in mierenzuur 2%
40,00
1.1.1.35
Fosfor oplosbaar in alkalisch ammoniumcitraat (Joulie)
40,00
1.1.1.36
Fosfor oplosbaar in alkalisch ammoniumcitraat (Petermann) bij 65° C
40,00
1.1.1.37
Fosfor oplosbaar in alkalisch ammoniumcitraat (Petermann) bij kamertemperatuur
40,00
1.1.1.38
Fosfor oplosbaar in neutraal ammoniumcitraat
40,00
1.1.1.39
Fosfor oplosbaar in minerale zuren
40,00
1.1.1.40
Fosfor totaal, gravimetrisch
91,00
1.1.1.41
Kalium, extraheerbaar
32,00
1.1.1.42
Kalium oplosbaar in water
32,00
1.1.1.43
Kalium totaal
32,00
1.1.1.44
Silicium
32,00
1.1.1.45
Natrium oplosbaar in water
32,00
1.1.1.46
Elementaire zwavel
32,00
1.1.1.47
Zwavel oplosbaar in water, aanwezig onder de vorm van sulfaten
94,00
1.1.1.48
Zwavel totaal onder de vorm van sulfaten
32,00
1.1.1.49
Zink oplosbaar in water
32,00
1.1.1.50
Eén van de spoorelementen, totaal of oplosbaar in water : boor, kobalt, koper, ijzer, mangaan, molybdeen, zink
32,00
1.1.1.51
Eén van de elementen : aluminium, cadmium, chroom, nikkel, lood, zilver, vanadium
32,00
1.1.1.52
Arseen, met HG-AAS
27,00
1.1.1.53
Arseen, met ICP-OES
32,00
1.1.1.54
Selenium, met HG-AAS
27,00
1.1.1.55
Selenium, met ICP-OES
32,00
1.1.1.56
Kwik, met KD-AAS
27,00
1.1.1.57
Kwik, met AMA
32,00
1.1.1.58
'Dioxine-like' PCB's via bioassay
120,00
1.1.1.59
'Non dioxine-like' PCB's
120,00
1.1.1.60
PCDD/PCDF via bioassay
120,00
1.1.2
Bepalingen
1.1.2.1
Watercapaciteit na drogen
93,00
1.1.2.2
Geleidbaarheid
25,00
1.1.2.3
Specifieke elektrische geleidbaarheid
18,00
1.1.2.4
Rijpheidsgraad
20,00
1.1.2.5
Dichtheid
20,00
1.1.2.6
Basisch equivalent
256,00
1.1.2.7
Fijnheid (compost) zeef 40 mm
10,00
1.1.2.8
Fijnheid bij droge zeving
20,00
1.1.2.9
Fijnheid bij natte zeving
20,00
1.1.2.10
Organisch deel/mineraal deel
9,00
1.1.2.11
Granulometrie, per fractie
7,00
1.1.2.12
Onzuiverheden (compost)
20,00
1.1.2.13
Organische stof
25,00
1.1.2.14
Droge stof
24,00
1.1.2.15
Organische stof in de droge stof
25,00
1.1.2.16
Verteringsgraad
65,00
1.1.2.17
Gloeirest
25,00
1.1.2.18
pH (water)
15,00
1.1.2.19
Procent omhulde korrels in bulkblending
78,00
1.1.2.20
Verhouding C/N
15,00
1.1.2.21
Vochtgehalte
24,00
1.1.2.22
Neutraliserende waarde
25,00
1.1.2.23
Steentjes > 5 mm (compost)
20,00
1.1.2.24
Kiemremming (compost)
20,00
1.1.2.25
Kiemkracht (compost)
20,00
1.1.3
Chelaten
1.1.3.1
Dosering van chelaatvormers : DTPA, EDDHA, EDDHMA, EDTA, HEDTA
20,00
1.1.3.2
Dosering van chelaatvormers : meso o-o EDDHA, rac o-o EDDHMA
50,00
1.1.3.3
Chelateringsgraad
30,00
1.1.4
Microbiologie
1.1.4.1
Telling van Bacillus spp.
20,00
1.2
Stoffen bestemd voor dierlijke voeding
1.2.1
Hoofdzakelijke hoedanigheden
1.2.1.1
Zetmeel
35,00
1.2.1.2
Calcium
32,00
1.2.1.3
Ruwe cellulose
45,00
1.2.1.4
Ruwe as
25,00
1.2.1.5
As onoplosbaar in HCl
30,00
1.2.1.7
Chloriden
25,00
1.2.1.8
Magnesium
32,00
1.2.1.9
Ruw vet
40,00
1.2.1.10
Droge stof
20,00
1.2.1.11
Ruw eiwit
30,00
1.2.1.12
Natrium
32,00
1.2.1.13
Zwavel
32,00
1.2.1.14
Totale suikers
35,00
1.2.1.15
Vochtgehalte, gravimetrisch
20,00
1.2.2
Vetten
1.2.2.1
Gepolymeriseerde triglyceriden
112,00
1.2.2.2
Onzuiverheden
85,00
1.2.3
Merker
1.2.3.1
GTH
115,00
1.2.4
Vitaminen en pro-vitaminen
1.2.4.1
Bèta caroteen
100,00
1.2.4.2
Choline
100,00
1.2.4.3
Vitamine A (retinol)
105,00
1.2.4.4
Vitamine B1 (thiamine)
105,00
1.2.4.5
Vitamine B11 (foliumzuur)
105,00
1.2.4.6
Vitamine B12 (cyanocobalamine)
105,00
1.2.4.7
Vitamine B2 (riboflavine)
105,00
1.2.4.8
Vitamine B3 (niacine, PP)
105,00
1.2.4.9
Vitamine B5 (pantotheenzuur)
105,00
1.2.4.10
Vitamine B6 (pyridoxine)
105,00
1.2.4.11
Vitamine B8 (biotine)
110,00
1.2.4.12
Vitamine C (ascorbinezuur)
105,00
1.2.4.13
Vitamine D2 (ergocalciferol)
130,00
1.2.4.14
Vitamine D3 (cholecalciferol)
130,00
1.2.4.15
Vitamine E (alphatocoferol)
105,00
1.2.4.16
Vitamine K3 (menadion)
105,00
1.2.5
Antibiotica
1.2.5.1
Aminoglycosiden, met agardiffusie
90,00
1.2.5.1.1
Apramycine
1.2.5.2
Lincosamiden, met agardiffusie
90,00
1.2.5.2.1
Lincomycine
1.2.5.3
Macroliden, met HPLC-DAD
90,00
1.2.5.3.1
Tilmicosine
1.2.5.4
Sulfonamiden, met LC-MS/MS
125,00
1.2.5.5
Sulfonamiden, met HPLC-DAD
95,00
1.2.5.6
Penicillines, met HPLC-DAD
90,00
1.2.5.6.1
Amoxicilline
1.2.5.6.2
Ampicilline
1.2.5.7
Tetracyclines, met HPLC-DAD
100,00
1.2.5.7.1
Chloortetracycline hydrochloride
1.2.5.7.2
Doxycyline hyclaat
1.2.5.7.3
Oxytetracycline hydrochloride
1.2.5.7.4
Tetracycline
1.2.5.8
Andere, met HPLC-DAD
100,00
1.2.5.8.1
Trimethoprim
1.2.5.9
Andere, door agar diffusie
90,00
1.2.5.9.1
Avilamycine
1.2.5.9.2
Avoparcine
1.2.5.9.3
Bacitracine
1.2.5.9.4
Flavophospholipol
1.2.5.9.5
Colistine sulfaat
1.2.5.9.6
Tylosine
1.2.5.9.7
Virginiamycine
1.2.5.10
Chlooramfenicol
1.2.5.10.1
met ELISA
35,00
1.2.5.10.2
met LC-MS/MS
125,00
1.2.5.11
Nitrofuranen met LC-MS/MS
125,00
1.2.6
Groeibevorderende stoffen
1.2.6.1
Carbadox, olaquindox
95,00
1.2.7
Coccidiostatica en andere gelijkaardige stoffen
1.2.7.1
Acetylisovaleryltylosine, met HPLC-DAD
95,00
1.2.7.2
Amprolium, met HPLC-DAD
95,00
1.2.7.3
Arprinocide, met UPLC-DAD
95,00
1.2.7.4
Decoquinaat, met HPLC-Fluorescentie
95,00
1.2.7.5
Diclazuril, met HPLC-DAD
95,00
1.2.7.6
Diclazuril, met LC-MSn
150,00
1.2.7.7
Dinitolmide, met HPLC-DAD
95,00
1.2.7.8
Tiamulinefumaraat, met HPLC-DAD
95,00
1.2.7.9
Halofuginone, met HPLC-DAD
90,00
1.2.7.10
Halofuginone, met LC-MSn
150,00
1.2.7.11
Lasalocid, met HPLC-Fluorescentie
100,00
1.2.7.12
Lasalocid, met LC-MSn
150,00
1.2.7.13
Maduramicine, met HPLC-Fluorescentie
95,00
1.2.7.14
Maduramicine, met LC-MSn
150,00
1.2.7.15
Metichloorpindol, met HPLC-DAD
95,00
1.2.7.16
Metichloorpindol, met UPLC-DAD
100,00
1.2.7.17
Monensin, met HPLC-DAD
100,00
1.2.7.18
Monensin, met LC-MSn
150,00
1.2.7.19
Monensin, met turbidimetrie
100,00
1.2.7.20
Narasin, met HPLC-DAD
100,00
1.2.7.21
Narasin, met LC-MSn
150,00
1.2.7.22
Narasin, met turbidimetrie
100,00
1.2.7.23
Nicarbazine, met HPLC-DAD
90,00
1.2.7.24
Nicarbazine, met LC-MSn
150,00
1.2.7.25
Nifursol, met HPLC-DAD
95,00
1.2.7.26
Robenidine, met HPLC-DAD
90,00
1.2.7.27
Robenidine, met LC-MSn
150,00
1.2.7.28
Salinomycine, met HPLC-DAD
100,00
1.2.7.29
Salinomycine, met LC-MSn
150,00
1.2.7.30
Salinomycine, met turbidimetrie
100,00
1.2.7.31
Semduramycine, met HPLC-DAD
110,00
1.2.7.32
Semduramycine, met LC-MSn
150,00
1.2.7.33
Valnemuline, met HPLC-Fluorescentie
100,00
1.2.8
Nitroimidazolen, met HPLC
95,00
1.2.9
Antioxydantia
1.2.9.1
BHA (butylhydroxyanisol)
100,00
1.2.9.2
BHT (butylhydroxytolueen)
100,00
1.2.9.3
Etoxyquin
105,00
1.2.10
Kleurstoffen en pigmenten
1.2.10.1
Canthaxanthine
100,00
1.2.10.2
Xanthophyl
100,00
1.2.11
Opsporing en bepaling van ongewenste stoffen en producten
1.2.11.1
Eén van de elementen : boor, cadmium, chroom, kobalt, koper, ijzer, mangaan, molybdeen, nikkel, lood, zink
32,00
1.2.11.2
Arseen, met ICP-MS
39,00
1.2.11.3
Arseen, met HG-AAS
27,00
1.2.11.4
Arseen, met ICP-OES
32,00
1.2.11.5
Fluor
24,00
1.2.11.6
Selenium, met ICP-MS
39,00
1.2.11.7
Selenium, met ICP-OES
32,00
1.2.11.8
Kwik, met AMA
32,00
1.2.11.9
Kwik, met ICP-MS
39,00
1.2.11.10
Kwik, met KD-AAS
27,00
1.2.11.11
Brassica juncea
75,00
1.2.11.12
Cafeïne
95,00
1.2.11.13
Samenstelling van ingrediënten
285,00
1.2.11.14
Crotalaria L. spp.
75,00
1.2.11.15
Daturazaden
75,00
1.2.11.16
Ricinuszaden
75,00
1.2.11.17
Mijten en levende insecten
75,00
1.2.11.18
Giftige onkruidzaden
75,00
1.2.11.19
Theobromine
95,00
1.2.11.20
Theophylline
95,00
1.2.11.21
Melamine
171,00
1.2.11.22
Ureum
77,00
1.2.12
PCB's en dioxines
1.2.12.1
'Dioxine-like' PCB's via bioassay
120,00
1.2.12.2
'Non dioxine-like' PCB's
120,00
1.2.12.3
PCDD/PCDF via bioassay
120,00
1.2.13
Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's)
125,00
1.2.14
Mycotoxinen en alkaloïden
1.2.14.1
Aflatoxines B1, B2, G1 en G2
125,00
1.2.14.2
Moederkorenalkaloïden
125,00
1.2.14.3
Claviceps purpurea (moederkoren)
75,00
1.2.14.4
Deoxynivalenol (DON)
125,00
1.2.14.5
Fumonisines B1, B2, B3
125,00
1.2.14.6
Ochratoxine A
125,00
1.2.14.7
T2 en HT-2 toxines
125,00
1.2.14.8
Zearalenon (mycotoxine)
125,00
1.2.15
Dierlijk meel
1.2.15.1
Dierlijk meel
105,00
1.2.15.2
Vismeel
105,00
1.2.16
Pesticiden
1.2.16.1
Bepaling van de residuen van organische chloorverbindingen
120,00
1.2.16.2
Bepaling van de residuen van organische fosforverbindingen
173,00
1.2.16.3
Flumethrin
195,00
1.2.17
Stoffen met hormonale, anti-hormonale, bèta-adrenergische of productiestimulerende werking
1.2.17.1
Anabolica, met LC-MS/MS
200,00
1.2.17.2
Bèta-agonisten, met ELISA
37,20
1.2.17.3
Bèta-agonisten, met LC-MS/MS
150,00
1.2.17.4
Corticosteroïden, met LC-MS/MS
200,00
1.2.17.5
Stilbenen, met LC-MS/MS
200,00
1.2.17.6
Thyreostatica, met LC-MS/MS
200,00
1.2.18
Gemedicineerde voeders
1.2.18.1
Benzimidazolen, met HPLC-DAD
1.2.18.1.1
Fenbendazol
90,00
1.2.18.1.2
Flubendazol
90,00
1.2.18.1.3
Mebendazol
95,00
1.2.18.2
Paracetamol, met HPLC-DAD
95,00
1.2.18.3
Acetylsalicylzuur, met HPLC-DAD
95,00
1.2.19
Genetisch gemodificeerde organismen (GGO's)
1.2.19.1
Screening
470,00
1.2.19.2
Bevestiging, per event
260,00
1.2.19.3
Botanische onzuiverheden (colza), met microscopie
75,00
1.2.19.4
Botanische onzuiverheden (maïs), met microscopie
75,00
1.2.19.5
Botanische onzuiverheden (soja), met microscopie
75,00
1.2.20
Microbiologie
1.2.20.1
Telling van enterobacteriaceae
12,50
1.2.20.2
Detectie van Salmonella spp
30,00
1.3
Formulering van bestrijdingsmiddelen
1.3.1
Aciditeit/alkaliteit - CIPAC MT 191
107,00
1.3.2
Aspect (geur, kleur, fysieke vorm)
68,00
1.3.3
Bulkdichtheid/Dichtheid na compacteren - CIPAC MT 186
97,00
1.3.4
Dichtheid - CIPAC 3.3.2
97,00
1.3.5
Dichtheid - CIPAC 3.2.1
97,00
1.3.6
Deeltjesgrootteverdeling (WG) - CIPAC MT 170
154,00
1.3.7
Deeltjesgrootteverdeling (GR) - CIPAC MT 58.3
154,00
1.3.7
Stroombaarheid - CIPAC MT 172
87,00
1.3.8
Schuimvorming - CIPAC MT 47.2
97,00
1.3.9
Slijtage door brosheid en wrijving - CIPAC MT 178
68,00
1.3.10
Spuitbaarheid - CIPAC MT 53.3
78,00
1.3.11
pH van de 1% verdunning - CIPAC MT 75.3
107,00
1.3.12
pH van de formulering - CIPAC MT 75.3
107,00
1.3.13
Vlampunt - CIPAC MT 12
254,00
1.3.14
Dispersiespontaniteit (SE, EG) - CIPAC MT 180
124,00
1.3.15
Dispersiespontaniteit met GC (SC, CS, ZC) - CIPAC MT 160, per werkzame stof
787,00
1.3.16
Dispersiespontaniteit met HPLC (SC,CS, ZC) - CIPAC MT 160, per werkzame stof
766,00
1.3.17
Dispersiespontaniteit met ICP (SC, CS, ZC) - CIPAC MT 160, per werkzame stof
82,00
1.3.18
Dispersiespontaniteit met gravimetrie (WG) - CIPAC MT 174
124,00
1.3.19
Dispersiespontaniteit met titrimetrie (SC, CS, ZC) - CIPAC MT 160
157,00
1.3.20
Stabiliteit bij lage temperatuur 7d/0° C - CIPAC MT 39.3
87,00
1.3.21
Verdunningsstabiliteit (mengbaarheid) (LS, SL) - CIPAC MT 41
97,00
1.3.22
Verdunningsstabiliteit (mengbaarheid) (SS, ST, SG, SP) - CIPAC MT 179
97,00
1.3.23
Droge zeeftest (DP, DS) - CIPAC MT 59.1
87,00
1.3.24
Droge zeeftest met HPLC-dosering - CIPAC MT 59.1, per werkzame stof
803,00
1.3.25
Droge zeeftest met GC-dosering - CIPAC MT 59.1, per werkzame stof
824,00
1.3.26
Droge zeeftest met ICP-dosering - CIPAC MT 59.1, per werkzame stof
122,00
1.3.27
Droge zeeftest met titrimetrie-dosering - CIPAC MT 59.1, per werkzame stof
394,00
1.3.28
Droge zeeftest - CIPAC MT 59.1 met dosering door elektrolyse, per werkzame stof
748,00
1.3.29
Natte zeeftest - CIPAC MT 185
87,00
1.3.30
Stofgehalte - CIPAC MT 171
97,00
1.3.31
Gehalte aan werkzame stof met elektrolyse
661,00
1.3.32
Gehalte aan werkzame stof met GC, per werkzame stof
737,00
1.3.33
Gehalte aan werkzame stof met HPLC, per werkzame stof
716,00
1.3.34
Gehalte aan werkzame stof met ICP, per werkzame stof
32,00
1.3.35
Gehalte aan werkzame stof met titrimetrie, per werkzame stof
307,00
1.3.36
Oppervlaktespanning
93,00
1.3.37
Emulsiestabiliteit - CIPAC MT 36
154,00
1.3.38
Zweefvermogen met ICP - CIPAC MT 184, per werkzame stof
85,00
1.3.39
Zweefvermogen met GC - CIPAC MT 184, per werkzame stof
787,00
1.3.40
Zweefvermogen met HPLC - CIPAC MT 184, per werkzame stof
766,00
1.3.41
Zweefvermogen met titrimetrie - CIPAC MT 184, per werkzame stof
157,00
1.3.42
Gietbaarheid - CIPAC MT 148.1
93,00
1.3.43
Viscositeit - CIPAC MT 192
176,00
2
Voedingsmiddelen
2.1
Additieven
2.1.1
Kleurstoffen
2.1.1.1
Leucomalachietgroen
150,00
2.1.1.2
Malachietgroen
150,00
2.1.2
Bewaarmiddelen
2.1.2.1
Benzoëzuur
119,00
2.1.2.2
Melkzuur
106,00
2.1.2.3
Sorbinezuur
119,00
2.1.2.4
Sulfieten
119,00
2.1.3
Zoetstoffen
2.1.3.1
Acesulfam K
121,00
2.1.3.2
Aspartaam
121,00
2.1.3.3
Cyclamaat
121,00
2.1.3.4
Neotame
121,00
2.1.3.5
Sucralose
121,00
2.2
Vitaminen en pro-vitaminen
2.2.1
Bèta caroteen
100,00
2.2.2
Choline
100,00
2.2.3
Vitamine A (retinol)
105,00
2.2.4
Vitamine B1 (thiamine)
105,00
2.2.5
Vitamine B11 (foliumzuur)
105,00
2.2.6
Vitamine B12 (cyanocobalamine)
105,00
2.2.7
Vitamine B2 (riboflavine)
105,00
2.2.8
Vitamine B3 (niacine, PP)
105,00
2.2.9
Vitamine B5 (pantotheenzuur)
105,00
2.2.10
Vitamine B6 (pyridoxine)
105,00
2.2.11
Vitamine B8 (biotine)
110,00
2.2.12
Vitamine C (ascorbinezuur)
105,00
2.2.13
Vitamine D2 (ergocalciferol)
130,00
2.2.14
Vitamine D3 (cholecalciferol)
130,00
2.2.15
Vitamine E (alphatocoferol)
105,00
2.2.16
Vitamine K3 (menadion)
105,00
2.3
Antibiotica
2.3.1
Aminoglycosiden in vlees en vleesproducten
2.3.1.1
Dihydrostreptomycine, met ELISA
50,00
2.3.1.2
Streptomycine, met ELISA
50,00
2.3.2
Cephalosporines in vlees en vleesproducten
2.3.2.1
Cefoperazone, met LC-MS
145,00
2.3.2.2
Cefquinome, met LC-MS
145,00
2.3.3
Lincosamiden in vlees en vleesproducten
2.3.3.1
Lincomycine met LC-MS
145,00
2.3.3.2
Lincomycine, met PremiRtest
25,00
2.3.4
Sulfonamiden in melk en melkproducten, in vlees en vleesproducten, in ei en eiproducten met LC-MS/MS
125,00
2.3.5
Sulfonamiden in vlees en vleesproducten met PremiRtest
25,00
2.3.6
Penicillines in vlees en vleesproducten met PremiRtest
25,00
2.3.6.1
Amoxicilline
2.3.6.2
Ampicilline
2.3.6.3
Benzylpenicilline
2.3.6.4
Cefalexine
2.3.6.5
Cefazoline
2.3.6.6
Ceftiofur
2.3.6.7
Cephaphirine
2.3.6.8
Cloxacilline
2.3.6.9
Dicloxacilline
2.3.6.10
Nafcilline
2.3.6.11
Oxacilline
2.3.7
Penicillines in vlees en vleesproducten, met LC-MS
145,00
2.3.7.1
Ampicilline
2.3.7.2
Benzylpenicilline
2.3.7.3
Cefalexine
2.3.7.4
Cefazoline
2.3.7.5
Ceftiofur
2.3.7.6
Cephaphirine
2.3.7.7
Penicilline V
2.3.8
Tetracyclines in vlees en vleesproducten, met LC-MS
145,00
2.3.8.1
Chloortetracycline
2.3.8.2
Doxycycline
2.3.8.3
Oxytetracycline
2.3.8.4
Tetracycline
2.3.9
Tetracyclines in vlees en vleesproducten, met PremiRtest
25,00
2.3.9.1
Chloortetracycline
2.3.9.2
Doxycycline
2.3.9.3
Oxytetracycline
2.3.9.4
Tetracycline
2.3.10
Tetracyclines, in vlees en vleesproducten, met ELISA
50,00
2.3.10.1
Chloortetracycline
2.3.10.2
Doxycycline
2.3.10.3
Oxytetracycline
2.3.10.4
Tetracycline
2.3.11
Tetracyclines, in vlees en vleesproducten, met Tetrasensor
20,00
2.3.11.1
Chloortetracycline
2.3.11.2
Doxycycline
2.3.11.3
Oxytetracycline
2.3.11.4
Tetracycline
2.3.12
Tetracyclines in producten van de bijenteelt, met ELISA
50,00
2.3.12.1
Chloortetracycline
2.3.12.2
Doxycycline
2.3.12.3
Oxytetracycline
2.3.12.4
Tetracycline
2.3.13
Quinolonen in vlees en vleesproducten, met LC-MS
145,00
2.3.13.1
Nalidixinezuur
2.3.13.2
Oxolinezuur
2.3.13.3
Ciprofloxacine
2.3.13.4
Danofloxacine
2.3.13.5
Difloxacine
2.3.13.6
Enrofloxacine
2.3.13.7
Flumequine
2.3.13.8
Marbofloxacine
2.3.13.9
Norfloxacine
2.3.13.10
Sarafloxacine
2.3.14
Andere
2.3.14.1
Chlooramfenicol
2.3.14.1.1
met ELISA
35,00
2.3.14.1.2
met LC-MS/MS
125,00
2.3.15
Nitrofuranen met LC-MS/MS
125,00
2.3.16
Metabolieten van nitrofuranen met LC-MS/MS
125,00
2.4
Zware metalen
2.4.1
Cadmium, met GF-AAS
32,00
2.4.2
Cadmium, met ICP-MS
39,00
2.4.3.1
Kwik, met AMA
2.4.3.2.
Kwik, met ICP-MS
32,00 39,00
2.4.4
Lood, met ICP-MS
39,00
2.4.5
Lood, met GF-AAS
32,00
2.4.6
Eén van de elementen : aluminium, koper, zink
32,00
2.5
PCB's en dioxines
2.5.1
'Dioxine-like' PCB's via bioassay
120,00
2.5.2
'Non dioxine-like' PCB's
120,00
2.5.3
PCDD/PCDF via bioassay
120,00
2.6
Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's)
125,00
2.7
Pesticiden
2.7.1
Bepaling van de residuen van organische chloorverbindingen
120,00
2.7.2
Bepaling van de residuen van organische fosforverbindingen
173,00
2.7.3
Pyrethroïden
120,00
2.8
Mycotoxinen en alcaloïden
2.8.1
Aflatoxines B1, B2, G1 en G2
125,00
2.8.2
Aflatoxine M1
124,00
2.8.3
Moederkorenalkaloïden
125,00
2.8.4
Claviceps purpurea (moederkoren)
75,00
2.8.5
Deoxynivalenol (DON)
125,00
2.8.6
Fumonisines B1, B2, B3
125,00
2.8.7
Ochratoxine A
125,00
2.8.8
Patuline
144,00
2.8.9
T2 en HT-2 toxines
125,00
2.8.10
Zearalenon (mycotoxine)
125,00
2.9
Stoffen met hormonale, anti-hormonale, bèta-adrenergische of productiestimulerende werking
2.9.1
Anabolica, met LC-MS/MS
200,00
2.9.2
Bèta-agonisten, met ELISA
37,20
2.9.3
Bèta-agonisten, met LC-MS/MS
150,00
2.9.4
Corticosteroïden, met LC-MS/MS
200,00
2.9.5
Thyreostatica, met LC-MS/MS
200,00
2.10
Sedativa, met LC-MS/MS
200,00
2.11
Avermectinen
95,00
2.12
Coccidiostatica in ei en eiproducten, met LC-MSn
2.12.1
Decoquinaat
150,00
2.12.2
Diclazuril
150,00
2.12.3
Halofuginone
150,00
2.12.4
Lasalocid
100,00
2.12.5
Maduramicine
150,00
2.12.6
Monensin
150,00
2.12.7
Narasine
150,00
2.12.8
Nicarbazine
150,00
2.12.9
Robenidine
150,00
2.12.10
Salinomycine
150,00
2.12.11
Semduramycine
150,00
2.13
Nitroimidazolen in vlees en vleesproducten, met LC-MS
150,00
2.14
Bepaling van
2.14.1
Betahydroxyboterzuur
108,00
2.14.2
Glutaminezuur
109,00
2.14.3
Titreerbare zuurtegraad
100,00
2.14.4
Acrylamide
150,00
2.14.5
Wateractiviteit (aw)
40,00
2.14.6
Boorzuur
93,00
2.14.7
Samenstelling van vetzuren
130,00
2.14.8
Ethylcarbamaat
179,00
2.14.9
Minerale olie C10 tot C56
199,00
2.14.10
Bestraling door thermoluminescentie
150,00
2.14.11
Trans-isomeren van vetzuren
130,00
2.14.12
Vetvrije droge stof
119,00
2.14.13
Melamine
171,00
2.14.14
Nitraat
119,00
2.14.15
Nitriet
184,00
2.14.16
pH
35,00
2.14.17
Fosfaten
119,00
2.14.18
Residuen van schaal- en vliesdelen
30,00
2.14.19
Zout
70,00
2.14.20
Vetgehalte
86,00
2.14.21
Eiwitgehalte
83,00
2.14.22
Gepolymeriseerde triglyceriden
112,00
2.15
Allergenen
2.15.1
Amandelnoten
105,00
2.15.2
Aardnoten
114,00
2.15.3
Gluten
131,00
2.15.4
Melk
150,00
2.15.5
Cashewnoten
105,00
2.15.6
Macadamianoten
105,00
2.15.7
Paranoten
105,00
2.15.8
Eieren
114,00
2.15.9
Pistachenoten
105,00
2.15.10
Soja
114,00
2.16
Biogene amines
2.16.1
Histamine
102,00
2.17
Genetisch gemodificeerde organismen (GGO's)
2.17.1
Screening
470,00
2.17.2
Bevestiging, per event
260,00
2.18
Microbiologie in levensmiddelen
2.18.1
Telling van
2.18.1.1
Anaërobe sulfietreducerenden (clostridia)
14,50
2.18.1.2
Bacillus cereus
14,50
2.18.1.3
Thermotolerante Campylobacter
42,00
2.18.1.4
Clostridium perfringens
25,00
2.18.1.5
Totaal coliformen
12,50
2.18.1.6
Enterobacteriaceae
12,50
2.18.1.7
Escherichia coli
14,50
2.18.1.8
Escherichia coli (MPN methode)
60,00
2.18.1.9
Totaal aantal aërobe kiemen
12,50
2.18.1.10
Gisten en schimmels
12,50
2.18.1.11
Listeria monocytogenes
38,00
2.18.1.12
Coagulase positieve staphylococcen
14,50
2.18.2
Detectie van
2.18.2.1
Thermotolerante Campylobacter
42,00
2.18.2.2
Cronobacter sakazakii
45,00
2.18.2.3
Enterobacteriacae
20,00
2.18.2.4
Enterotoxines van staphylococcen
125,00
2.18.2.5
Escherichia Coli O157
30,00
2.18.2.6
Escherichia coli O104 H4
110,00
2.18.2.7
Listeria monocytogenes
38,00
2.18.2.8
Salmonella spp
30,00
2.18.2.9
Coagulase positieve staphylococcen
14,50
2.18.2.10
Vibrio cholereae
30,00
2.18.2.11
Vibrio parahaemolyticus
30,00
2.18.2.12
VTEC
110,00
2.19
Microbiologie van water
2.19.1
Telling van
2.19.1.1
Totaal kiemen bij 22° C
30,00
2.19.1.2
Totaal kiemen bij 37° C
30,00
2.19.2
Detectie en telling van
2.19.2.1
Clostridium perfringens
32,50
2.19.2.2
Coliformen
37,50
2.19.2.3
Enterococcen (faecale streptococcen)
45,00
2.19.2.4
Escherichia coli
37,50
2.19.2.5
Pseudomonas aeruginosa
70,00
2.19.2.6
Sporen van anaërobe sulfietreducerenden (clostridia)
32,50
3
Dierlijke producten
3.1
Antibiotica
3.1.1
Tilmicosine, met LC-MS
145,00
3.1.2
Aminoglycosiden, met ELISA
50,00
3.1.2.1
Dihydrostreptomycine
3.1.2.2
Streptomycine
3.1.3
Cephalosporines met LC-MS/MS
145,00
3.1.3.1
Cefoperazone
3.1.3.2
Cefquinome
3.1.4
Lincosamiden met LC-MS/MS
145,00
3.1.4.1
Lincomycine
3.1.5
Penicillines, met PremiRtest
25,00
3.1.5.1
Amoxicilline
3.1.5.2
Ampicilline
3.1.5.3
Benzylpenicilline
3.1.5.4
Cefalexine
3.1.5.5
Cefazoline
3.1.5.6
Ceftiofur
3.1.5.7
Cephaphirine
3.1.5.8
Cloxacilline
3.1.5.9
Dicloxacilline
3.1.5.10
Nafcilline
3.1.5.11
Oxacilline
3.1.6
Penicillines, met LC-MS
145,00
3.1.6.1
Ampicilline
3.1.6.2
Benzylpenicilline
3.1.6.3
Cefalexine
3.1.6.4
Cefazoline
3.1.6.5
Ceftiofur
3.1.6.6
Cephaphirine
3.1.6.7
Penicilline V
3.1.7
Tetracyclines, met PremiRtest
25,00
3.1.7.1
Chloortetracycline
3.1.7.2
Doxycycline
3.1.7.3
Oxytetracycline
3.1.7.4
Tetracycline
3.1.8
Tetracyclines, met ELISA
50,00
3.1.8.1
Chloortetracycline
3.1.8.2
Doxycycline
3.1.8.3
Oxytetracycline
3.1.8.4
Tetracycline
3.1.9
Tetracyclines, in vlees en vleesproducten, met Tetrasensor
20,00
3.1.9.1
Chloortetracycline
3.1.9.2
Doxycycline
3.1.9.3
Oxytetracycline
3.1.9.4
Tetracycline
3.1.10
Tetracyclines, met LC-MS
145,00
3.1.10.1
Chloortetracycline
3.1.10.2
Doxycycline
3.1.10.3
Oxytetracycline
3.1.10.4
Tetracycline
3.1.11
Quinolonen, met LC-MS
145,00
3.1.11.1
Nalidixinezuur
3.1.11.2
Oxolinezuur
3.1.11.3
Ciprofloxacine
3.1.11.4
Danofloxacine
3.1.11.5
Difloxacine
3.1.11.6
Enrofloxacine
3.1.11.7
Flumequine
3.1.11.8
Marbofloxacine
3.1.11.9
Norfloxacine
3.1.11.10
Sarafloxacine
3.1.12
Sulfonamiden, met LC-MS/MS
125,00
3.1.13
Sulfonamiden, met PremiRtest
25,00
3.1.14
Andere
3.1.14.1
Chlooramfenicol
3.1.14.1.1
met ELISA
35,00
3.1.14.1.2
met LC-MS/MS
125,00
3.2
Nitrofuranen met LC-MS/MS
125,00
3.3
Metabolieten van nitrofuranen met LC-MS/MS
125,00
3.4
Nitroimidazolen, met LC-MS/MS
150,00
3.5
Stoffen met hormonale, anti-hormonale, bèta-adrenergische of productiestimulerende werking
3.5.1
Anabolica, met LC-MS/MS
200,00
3.5.2
Bèta-agonisten, met ELISA
37,20
3.5.3
Bèta-agonisten, met LC-MS/MS
150,00
3.5.4
Corticosteroïden, met LC-MS/MS
200,00
3.5.5
Stilbenen, met LC-MS/MS
200,00
3.5.6
Thyreostatica, met LC-MS/MS
200,00
3.5.7
Metabolieten van estradiol, met GC-MS/C/IRMS
1100,00
3.6
Sedativa, met LC-MS/MS
200,00
3.7
Avermectinen
95,00
3.8
Coccidiostatica, met LC-MSn
3.8.1
Decoquinaat
150,00
3.8.2
Diclazuril
150,00
3.8.3
Halofuginone
150,00
3.8.4
Lasalocid
100,00
3.8.5
Maduramicine
150,00
3.8.6
Monensin
150,00
3.8.7
Narasine
150,00
3.8.8
Nicarbazine
150,00
3.8.9
Robenidine
150,00
3.8.10
Salinomycine
150,00
3.8.11
Semduramycine
150,00
3.9
Mycotoxines
3.9.1
Ochratoxine A
125,00
3.10
PCB's en dioxines
3.10.1
'Dioxine-like' PCB's via bioassay
120,00
3.10.2
'Non dioxine-like' PCB's
120,00
3.10.3
PCDD/PCDF via bioassay
120,00
3.11
Pesticiden
3.11.1
Bepaling van de residuen van organische chloorverbindingen
120,00
3.11.2
Bepaling van de residuen van organische fosforverbindingen
173,00
3.11.3
Pyrethroïden
120,00
3.11.4
Flumethrin
195,00
3.12
Microbiologie
3.12.1
Detectie van Salmonella spp
30,00
4
Fytopathologie
4.1
Detectie van
4.1.1
Clavibacter michiganensis sepedonicus
69,00
4.1.2
Erwinia amylovora
104,00
4.1.3
Ralstonia solanacearum
69,00
5
Non-food
5.1
Preparaten
5.1.1
Stoffen met hormonale, anti-hormonale, bèta-adrenergische of productiestimulerende werking
5.1.1.1
Anabolica
5.1.1.1.1
screening
125,00
5.1.1.1.2
bevestiging
125,00
5.1.1.2
Bèta-agonisten
5.1.1.2.1
screening
125,00
5.1.1.2.2
bevestiging
125,00
5.1.1.3
Corticosteroïden
5.1.1.3.1
screening
125,00
5.1.1.3.2
bevestiging
125,00
5.1.1.4
Thyreostatica
5.1.1.4.1
screening
125,00
5.1.1.4.2
bevestiging
125,00
5.1.1.5
Stilbenen
5.1.1.5.1
screening
125,00
5.1.1.5.2
bevestiging
125,00
5.2
Contactmaterialen
5.2.1
Migratie-analyse van
5.2.1.1
4,4-diaminofenylmethaan
104,00
5.2.1.2
Aluminium
79,00
5.2.1.3
Bisfenol A
104,00
5.2.1.4
Formaldehyde
104,00
5.2.1.5
Melamine
104,00
5.2.1.6
Zware metalen, per metaal
79,00
5.3
Grond
5.3.1
Nematoden
5.3.1.1
Globodera spp.
5.3.1.1.1
per 500 ml
13,50
5.3.1.1.2
per 1500 ml
25,00
Gezien om te worden gevoegd bij Ons besluit van 20 december 2012 tot wijziging van het
koninklijk besluit van 10 november 2005Relevante gevonden documenten
type
koninklijk besluit
prom.
10/11/2005
pub.
21/11/2005
numac
2005022820
bron
federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
Koninklijk besluit betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
type
koninklijk besluit
prom.
10/11/2005
pub.
07/06/2018
numac
2018012204
bron
federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
Koninklijk besluit betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. - Officieuze coördinatie in het Duits
type
koninklijk besluit
prom.
10/11/2005
pub.
21/11/2005
numac
2005022821
bron
federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
Koninklijk besluit betreffende heffingen bepaald bij artikel 4 van de wet van 9 december 2004 betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
sluiten betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de
wet van 9 december 2004Relevante gevonden documenten
type
wet
prom.
09/12/2004
pub.
17/01/2005
numac
2004022975
bron
federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu
Wet betreffende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
sluiten houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
ALBERT Van Koningswege : De Minister van Landbouw, Mevr. S. LARUELLE