Etaamb.openjustice.be
Koninklijk Besluit van 13 mei 2016
gepubliceerd op 21 juni 2016

Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 26 mei 2008, gesloten in het Paritair Comité voor de metaal-, machine- en elektrische bouw, betreffende de functieclassificatie (1)

bron
federale overheidsdienst werkgelegenheid, arbeid en sociaal overleg
numac
2016012081
pub.
21/06/2016
prom.
13/05/2016
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

13 MEI 2016. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 26 mei 2008, gesloten in het Paritair Comité voor de metaal-, machine- en elektrische bouw, betreffende de functieclassificatie (sectie monteerders) (1)


FILIP, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968Relevante gevonden documenten type wet prom. 05/12/1968 pub. 22/05/2009 numac 2009000346 bron federale overheidsdienst binnenlandse zaken Wet betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités. - Officieuze coördinatie in het Duits sluiten betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Comité voor de metaal-, machine- en elektrische bouw;

Op de voordracht van de Minister van Werk, Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1.Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 26 mei 2008, gesloten in het Paritair Comité voor de metaal-, machine- en elektrische bouw, betreffende de functieclassificatie (sectie monteerders).

Art. 2.De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 13 mei 2016.

FILIP Van Koningswege : De Minister van Werk, K. PEETERS _______ Nota (1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad : Wet van 5 december 1968Relevante gevonden documenten type wet prom. 05/12/1968 pub. 22/05/2009 numac 2009000346 bron federale overheidsdienst binnenlandse zaken Wet betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités. - Officieuze coördinatie in het Duits sluiten, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969. Bijlage Paritair Comité voor de metaal-, machine- en elektrische bouw Collectieve arbeidsovereenkomst van 26 mei 2008 Functieclassificatie (sectie monteerders) (Overeenkomst geregistreerd op 7 juli 2008 onder het nummer 88669/CO/111) HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied

Artikel 1.Algemeen Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en werklieden van de ondernemingen welke bruggen en metalen gebinten monteren, die onder het Paritair Comité voor de metaal-, machine- en elektrische bouw ressorteren, met uitzondering van die welke tot de sector van de ondernemingen der metaalverwerking behoren.

Onder "ondernemingen die bruggen en metalen gebinten monteren" wordt verstaan : de firma's die gespecialiseerd zijn in het monteren, demonteren, afbreken op openluchtwerven van metalen gebinten en onderdelen van bruggen, reservoirs, gashouders, zwaar ketelwerk, bestanddelen van zware machinebouw, petroleuminstallaties, alsmede in het hanteren van zware stukken en het optrekken van metalen stellingen.

Deze ondernemingen werken doorgaans voor rekening van de firma's die het in vorig lid vermeld materiaal hebben vervaardigd of voor deze die het hebben gekocht en het gebruik ervan hebben.

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is eveneens van toepassing op de werkgevers, de werklieden van de ondernemingen, met uitzondering deze die ressorteren onder het Paritair Comité voor het bouwbedrijf, waarvan de hoofdactiviteit bestaat uit : - verhuren van diensten en/of materieel voor het uitvoeren van allerlei hijswerken; - het uitvoeren van allerlei hijswerken.

Onder "werklieden" wordt verstaan : de werklieden en de werksters. HOOFDSTUK II. - Voorwerp

Art. 2.Invoering van een suppletieve paritaire functieclassificatie § 1. Er wordt met ingang van 1 januari 2008 een suppletieve paritaire functieclassificatie ingevoerd, waarvan de integrale beschrijving is opgenomen in bijlage 1 bij de huidige collectieve arbeidsovereenkomst. § 2. Ondernemingen die ressorteren onder het toepassingsgebied van de huidige collectieve arbeidsovereenkomst, die op 1 januari 2008 al een ondernemingseigen classificatiesysteem hebben, moeten dit systeem niet aanpassen aan de suppletieve paritaire functieclassificatie. § 3. Ondernemingen, die ressorteren onder het toepassingsgebied van de huidige collectieve arbeidsovereenkomst, die geen ondernemingseigen classificatie hebben, moeten zich uiterlijk tegen 30 juni 2008 conformeren aan deze paritaire classificatie, ingevoerd bij huidige collectieve arbeidsovereenkomst. HOOFDSTUK III. - Uitwerking van een analytische functieclassificatie

Art. 3.Stappenplan § 1. Met het oog op het uitwerken van een analytische functieclassificatie wordt een stappenplan opgesteld welk door alle ondertekenende partijen wordt bekrachtigd. § 2. Het stappenplan wordt als bijlage 2 toegevoegd aan de huidige collectieve arbeidsovereenkomst en maakt er integraal deel van uit.

Art. 4.Vervanging van de suppletieve paritaire functieclassificatie door een paritaire analytische functieclassificatie.

Ten laatste op 31 december 2009 wordt de suppletieve paritaire functieclassificatie vervangen door een paritaire analytische functieclassificatie uitgewerkt conform het stappenplan. HOOFDSTUK IV. - Duurtijd, opheffing en vervanging

Art. 5.Duurtijd De onderhavige collectieve arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor bepaalde duur. Ze vangt aan op 1 januari 2008 en houdt op te bestaan op 1 januari 2010, op voorwaarde dat artikel 6 van de huidige collectieve arbeidsovereenkomst toepassing vindt.

Art. 6.Vervanging Deze collectieve arbeidsovereenkomst zal ten laatste op 1 januari 2010 vervangen worden door een collectieve arbeidsovereenkomst houdende een paritaire analytische functieclassificatie.

Art. 7.Stilzwijgende verlenging § 1. Indien op 31 december 2009 de ondertekenende partijen niet klaar zijn met het uitwerken van een paritaire analytische functieclassificatie, wordt de huidige collectieve arbeidsovereenkomst stilzwijgend verlengd voor de duur van 1 jaar. § 2. Deze stilzwijgende verlenging met telkens 1 jaar vindt steeds opnieuw plaats zolang niet voldaan is aan de toepassing van artikel 6.

Gezien om te worden gevoegd bij het koninklijk besluit van 13 mei 2016.

De Minister van Werk, K. PEETERS

Bijlage 1 aan de collectieve arbeidsovereenkomst van 26 mei 2008, gesloten in het Paritair Comité voor de metaal-, machine- en elektrische bouw, betreffende de functieclassificatie (sectie monteerders) I. Procedure classificatie sector montage In uitvoering van de collectieve arbeidsovereenkomst van 26 mei 2008 voor de sector montage wordt een paritaire samengestelde classificatiecommissie, hierna PTC genoemd, opgericht. In deze commissie zetelen voor : - de werkgevers : André Defoort; - ACV : Glenn Schreurs; - ABVV : Frank Stevens en Jessica Di Santo; - ACLVB : Yves Vergeylen.

Het secretariaat van deze commissie wordt waargenomen door de vertegenwoordiger van de werkgevers en is gevestigd te Agoria, Tramstraat 61, 9052 Gent-Zwijnaarde.

De opdracht van deze PTC bestaat er in tussen te komen bij betwistingen aangaande de toekenning van een klasse, en dit volgens de classificatiemethode, vastgelegd in uitvoering van bovengenoemde collectieve arbeidsovereenkomst.

Om een betwisting binnen de PTC te behandelen moet volgende informatie schriftelijk door de betwistende partij overgemaakt worden aan de commissie (op het adres van het secretariaat) : - een functiebeschrijving, waarvan alle partijen kennis hebben genomen; - situering van de betwisting; - technische argumenten ter toelichting van de standpunten.

De commissie kan desgevallend alle bijkomende schriftelijke toelichting vragen die zij nodig acht.

Binnen de twee maand na ontvangst van het dossier doet de PTC hierover een afspraak. Het resultaat, ondertekend door de leden van de PTC wordt schriftelijk overgemaakt aan de betrokken partijen.

Het resultaat hiervan treedt in voege met terugwerkende kracht vanaf de datum dat de PTC het dossier ontving, en dit ongeacht de mogelijke verdere procedure (zie hieronder).

Binnen de maand na bekendmaking van deze beslissing kan hiertegen gemotiveerd beroep aangetekend worden. De meest gerede partij brengt de commissieleden hiervan schriftelijk op de hoogte. Is binnen deze termijn geen beroep aangetekend, dan wordt de beslissing definitief en moet zij toegepast worden.

Binnen de maand na het aantekenen van het beroep zullen de commissieleden de betwiste functie eventueel ter plaatse in de onderneming observeren. Een schriftelijk verslag met de beslissing aangaande de toe te kennen klasse wordt overgemaakt aan de diverse partijen. Deze tweede beslissing is definitief. Een verder beroep is niet mogelijk.

II. Functieclassificatie sector monteerders KLASSE I. Werkman in opleiding I. Algemeen Elementaire schoolopleiding zonder beroepservaring. Moet in ploeg kunnen werken en de meer gespecialiseerde helpen bij de uitvoering van zijn werk. Voert de gegeven instructies degelijk en correct uit. Moet enkel onder leiding werken. Licht de leiding in over de ondervonden moeilijkheden. Is bekwaam om materialen te verplaatsen, te behandelen, door te geven, te sorteren, te laden, te lossen en te helpen bij het monteren, het openen en sluiten van apparaten of het schoonmaken van bouten. Voert handarbeid uit waarvoor geen specifieke beroepsopleiding vereist is. Is bekwaam om het onderhoud en de veiligheid van de lokalen te verzekeren.

II. Specifiek Hulpwerkman KLASSE II. Keur-hulpwerkman I. Algemeen Kennis van de stiel verworven door opleiding in de praktijk. Kent de gebruikelijke materialen en toestellen en beheerst het gebruik ervan.

Op het einde van zijn opleiding moet hij inzicht hebben in eenvoudige plannen. Moet in ploegverband kunnen werken. Helpt de meer gespecialiseerde bij zijn werk. Moet eenvoudige opdrachten zelfstandig kunnen uitvoeren. Werkt onder de leiding van een persoon van hogere categorie. Voert het opgedragen werk degelijk uit aan het opgelegde rendement. Licht de leiding in over de ondervonden moeilijkheden.

Werkt volgens de veiligheidsvoorschriften.

II. Specifiek Hulpmonteerder Vrachtwagenbestuurder (rijbewijs C) KLASSE III. Geoefende werkman I. Algemeen Basisschoolopleiding of een gelijkwaardige vorming. Heeft inzicht in eenvoudige plannen. Kent de meeste materialen en toestellen van het vak en beheerst het gebruik ervan. Kan zowel in ploegverband als zelfstandig werken. Helpt een meer gespecialiseerde in zijn werk.

Voert het opgedragen werk aan het opgelegde rendement correct uit.

Vindt oplossingen voor de eenvoudige moeilijkheden die hij ontmoet.

Doet voorstellen voor een verbeterde werkwijze. Werkt volgens de opgelegde veiligheidsvoorschriften en kwaliteitsnormen.

II. Specifiek Geoefende hulpmonteerder Kraanmachinist (basis) Vrachtwagenbestuurder (rijbewijs CE) KLASSE IV. Keurgeoefende werkman I. Algemeen Niveau A3 of een gelijkwaardige vorming door bedrijfservaring. Kent en beheerst de gebruikelijke materialen en toestellen met hun aanwending.

Beheerst het inzicht in een weinig ingewikkeld plan. Werkt zowel in ploegverband als zelfstandig. Werkt onder de leiding van een persoon van hogere categorie maar kan afzonderlijk werken aan een kleinere karwei. Voert het werk uit overeenkomstig de technische gegevens en het opgelegde rendement. Wanneer hij moeilijkheden ontmoet, roept hij hulp in van een persoon van hogere categorie.

II. Specifiek Kraanmachinist niveau 1 Monteerder niveau 2 KLASSE V. Specialist werkman I. Algemeen Basisschoolopleiding minstens A3 of gelijkwaardige vorming door ervaring. Heeft inzicht in plannen lezen. Kent de stiel grondig door theoretische kennis en praktische ervaring. Kent de gebruikelijke basismaterialen, toestellen en andere apparaten die in het vak gebruikt worden met hun aanwending. Heeft degelijke noties over werkorganisatie en werkvereenvoudiging. Werkt volgens de opgelegde veiligheidsvoorschriften en kwaliteitsnormen. Gebruikt oordeelkundig en vakkundig zijn gereedschap. Werkt zowel in ploegverband als zelfstandig. Helpt een meer gespecialiseerde in zijn werk. Voert de opgedragen werkzaamheden zelfstandig en productief uit. Moet het initiatief kunnen nemen bij gewone moeilijkheden, roept hulp in van een hogere categorie of van directie bij grotere moeilijkheden. Neemt initiatief om moeilijkheden in de toekomst te vermijden. Werkt volgens de opgelegde veiligheidsvoorschriften. Werkt volgens de gestelde kwaliteitsnormen en procedures. Is technisch verantwoordelijk.

II. Specifiek Lasser Kraanmachinist niveau 2 Pijpfitter Mechanieker KLASSE VI. Geschoolde werkman I. Algemeen Basisschoolopleiding minstens A3 of een gelijkwaardige vorming door ervaring. Heeft degelijke noties over werkorganisatie en -vereenvoudiging. Bezit een grondige kennis van het vak, zowel in theorie als in de praktijk. Kent en beheerst de gebruikelijke materialen en toestellen met hun aanwending. Beheerst het lezen en interpreteren van eenvoudige lastenboeken. Voert het werk uit overeenkomstig de technische gegevens, het opgelegde rendement en de veiligheidsvoorschriften. Is technisch verantwoordelijk. Voorziet de mogelijke moeilijkheden en vindt er tijdig een oplossing voor of roept de hulp in van een persoon van hogere categorie. Neemt het initiatief bij eenvoudige moeilijkheden. Controleert de toelevering van de wisselstukken. Licht de leiding in over ondervonden moeilijkheden. Is bekwaam om het werk zonder toezicht of instructies uit te voeren. Is bekwaam om een ploeg van 2 à 3 man te leiden en hen aangepaste instructies te geven. Kan met derden discussiëren over technische problemen en schema's, moet als dusdanig het nodige respect kunnen afdwingen. Na overleg met een chef (1ste monteerder, brigadier of chef-monteerder), is hij bekwaam om het lastenboek uit te voeren en uit te leggen aan anderen. Kan een kort rapport opmaken.

II. Specifiek Lasser - Monteerder Electrieker Mechanieker Bankwerker-mechanieker Kraanmachinist niveau 3 KLASSE VII. Keur-geschoolde I. Algemeen Basisschoolopleiding niveau A3 of een gelijkwaardige vorming door een grondige bedrijfservaring. Heeft degelijke noties over werkorganisatie en werkvereenvoudiging. Kent en beheerst de gebruikelijke materialen en toestellen met hun aanwending. Beheerst het inzicht in alle plannen. Beheerst de lezing en de interpretatie van eenvoudige en ingewikkelde lastenboeken. Werkt zowel in ploegverband als zelfstandig. Is bekwaam om het werk zonder hulp, toezicht of instructies uit te voeren. Is bekwaam om een ploeg van 2 à 3 man te leiden. Kan zich onderhouden met derden over technische problemen en plannen. Moet als dusdanig het nodige respect kunnen afdwingen. Na overleg met een chef (brigadier of chef-monteerder) is hij bekwaam om het lastenboek uit te voeren en uit te leggen aan anderen. Kan een kort rapport opmaken. Voert het werk uit overeenkomstig de veiligheidsvoorschriften, technische gegevens, toleranties en is technisch verantwoordelijk ten opzichte van de leiding. Maakt voorstellen voor een verbeterde werkwijze.

II. Specifiek Monteerder niveau 1 Afsteller Bankwerker-mechanieker niveau 1 Mechanieker motoren Kraanmachinist niveau 4 Elektrisch en tiglassen Pijpfitter-fabriceur Machinefitter KLASSE VIII. Specialist geschoolde I. Algemeen Niveau A3/A2 of een gelijkwaardige vorming door bedrijfservaring. Kent het vak grondig en volledig door theoretische kennis en praktische ervaring. Heeft degelijke noties over werkorganisatie en werkvereenvoudiging. Kan zich met derden onderhouden over technische problemen. Moet de mogelijke moeilijkheden voorzien en er tijdig een oplossing voor vinden, zodat deze geen aanleiding geven tot tijdverlies. Kan een kort rapport opmaken. Is technisch verantwoordelijk ten opzichte van de leiding voor de uitvoering van het werk. Voert de opgedragen werkzaamheden zelfstandig en productief uit. Kan het werk van een kleine groep (3 à 4 man) coördineren en leiden volgens de regels van veiligheid, kwaliteit en productiviteit.

II. Specifiek Lasser niveau 1 Elektrisch lasser specialist Pijpfitter-fabriceur specialist Eerste monteerder stellingen KLASSE IX. Brigadier I. Algemeen Niveau A2 of een gelijkwaardige vorming door bedrijfservaring. Heeft degelijke noties over werkorganisatie en werkvereenvoudiging. Kent het vak grondig en volledig door theoretische kennis en praktische ervaring. Beheerst het inzicht in plannen en lastenboeken en kan een meetrapport opstellen. Beheerst de stiel van hulpmonteerder.

Elementaire kennis van minstens één vreemde taal is wenselijk. Kan zich met derden onderhouden over problemen en plannen en respect afdwingen. Kan zonder hulp, controle of welke instructie ook het werk uitvoeren. Moet bepaalde vaardigheden bezitten in het leidinggeven en motiveren van mensen. Moet bepaalde vaardigheden bezitten in het organiseren van zijn werk. Voorziet de mogelijke moeilijkheden en vindt er tijdig een oplossing voor, zodat deze geen aanleiding geven tot tijdverlies. Neemt de nodige initiatieven om tot het gevraagde resultaat te komen met een minimum inspanningen kosten. Neemt het initiatief bij moeilijkheden en roept hulp in van een hogere categorie of van de directie indien nodig. Is bekwaam om de door het beroep vereiste inplantingstolerantie te bereiken met een normaal rendement.

II. Specifiek Topograaf-afsteller Brigadier Kraanmachinist niveau 5 KLASSE X. Meestergast I. Algemeen Niveau A2/A3 of een gelijkwaardige vorming door bedrijfservaring.

Heeft degelijke noties over werkorganisatie en werkvereenvoudiging.

Spreekt minstens één vreemde taal. Bezit voldoende bekwaamheid om een werf in te richten en te beheren : planifiering en verdeling van de arbeid, opvolging van de goede uitvoering ervan, opstelling van rapporten, beknopte verslagen. Kent het werk grondig en volledig door theoretische kennis en praktische ervaring : geoefend in een stiel en bevoegd in de andere. Beheerst het inzicht in plannen en stelt een meetrapport op.

Geschiktheid Moet op gepaste wijze de gepaste instructies kunnen geven. Kan bewijzen dat hij delicate problemen kan behandelen, zoals : bespreken van de aanpassing van het werk afwijkend van het bestek; kan wrijvingen tussen werknemers opvangen. Begeleidt een ploeg van 20 tot meer dan 30 werknemers volgens de ingewikkeldheid van de bedoelde werforganisatie. Bezit de nodige leiderscapaciteit om meerdere ploegen tezelvertijd te begeleiden overeenkomstig de vereisten van de veiligheid, met bewaring van een goede werksfeer en de nodige doeltreffendheid.

Activiteiten Zorgt ervoor dat er zich geen technische moeilijkheden van welke aard ook, voordoen gedurende de uitvoering van het werk, door deze op voorhand te herdenken en de gepaste oplossing te zoeken en toe te passen. Interpreteert alle documenten die betrekking hebben op het werk, haalt er de gepaste instructies uit en geeft deze eventueel door en doet ze naleven. Kent de veiligheidsvoorschriften en doet ze in zijn ploegen naleven. Kan zonder toezicht werken op een bepaalde karwei en dit zowel met als zonder hulp. Voorziet de mogelijke moeilijkheden en vindt er tijdig een oplossing voor. Kan zonder hulp, controle of welke instructie ook het werk uitvoeren. Voert alle gewone plaatselijke regelwerken uit met mechanische of visuele afstellingstoestellen zoals theodoliet en niveaumeter. Is bekwaam van een inplanting ter plaatse te verzekeren.

Verantwoordelijkheid Is verantwoordelijk voor de uitvoering van een opgedragen werk of een deel van een project volgens de vereisten van kwaliteit, veiligheid, milieu en productiviteit. Roept de hulp in van de directie daar waar nodig. Is verantwoordelijk voor de coördinatie tussen de administratieve en technische diensten van de onderneming en de wer(f)(ven). Is belast met de coördinatie- en veiligheidsvergaderingen. Is verantwoordelijk voor de controle van de toelevering van de materialen; maakt hierover de gepaste bemerkingen en trekt er de nodige besluiten uit. Draagt er zorg voor dat de firma bij de klant goed wordt vertegenwoordigd.

Gezien om te worden gevoegd bij het koninklijk besluit van 13 mei 2016.

De Minister van Werk, K. PEETERS

Bijlage 2 aan de collectieve arbeidsovereenkomst van 26 mei 2008, gesloten in het Paritair Comité voor de metaal-, machine- en elektrische bouw, betreffende de functieclassificatie (sectie monteerders) Stappenplan en tijdschema tot het uitwerken van een analytische functieclassificatie voor de sector monteerders (paritaire sectie 111.03) Inleiding Gelet op artikel 38 van de collectieve arbeidsovereenkomst van 31 mei 2008 houdende het nationaal akkoord voor de sector monteerders voor de periode 2007-2008 waarbij de partijen zich engageerden om de in ontwikkeling zijnde functieclassificatie af te ronden vóór 31 december 2007;

Gelet op de aard van de bedoelde functieclassificatie, die inhoudelijk werd afgerond op 1 februari 2005, die een goede weerslag is van de huidige beroepen, maar niet analytisch is, komen de partijen overeen om bij wijze van intermediaire regeling, deze functieclassificatie (bijlage 1 bij de collectieve arbeidsovereenkomst functieclassificatie van 26 mei 2008) volledig te gaan herzien conform dit stappenplan en tijdschema, zoals beschreven hieronder.

In uitvoering hiervan worden tussen enerzijds : - AGORIA, vertegenwoordigd door : Stephan Vanhaverbeke, anderzijds : - ACLVB, vertegenwoordigd door : Johan Roelandt; - ABVV, vertegenwoordigd door : Ortwin Magnus en Nico Cué; - ACV, vertegenwoordigd door : Marc van der Bracht en Paul Liakos, volgende procedureafspraken vastgelegd : 1. Oprichting TWG (Technische WerkGroep) De TWG bestaat uit de leden van de Paritaire Technische Commissie (PTC) 111 - André Defoort, classificatiedeskundige Agoria; - Glenn Schreurs, classificatiedeskundige ACV; - Frank Stevens en Jessica Di Santo, classificatiedeskundigen ABVV; - Yves Vergeylen, classificatiedeskundige ACLVB. 2. Stappenplan Een stappenplan, opgesteld door de TWG, is in bijlage gevoegd.3. Andere afspraken De baremieke klassen, de loonbarema's die eraan verbonden zijn, de financiële gevolgen en hun kalender bij klassenwijziging (verhoging of verlaging van klasse) horen niet tot het huidig "technisch" protocol. Het sluiten van akkoorden hierover behoort tot de exclusieve bevoegdheid van de collectieve arbeidsovereenkomst-onderhandelaars.

Er wordt voorzien in vertaling van alle stukken nodig voor de goede werking en uitvoering van het stappenplan.

Paritaire functieclassificatie Commissie Monteerders 111.03

Stappenplan

Termijn

1. Oprichten technische werkgroep PC 111.03 (TWG)

2. Goedkeuring stappenplan

3.Screening sector

a. lijst ondernemingen sector 111.03 b. keuze van ondernemingen op aangeven van het paritair comité c.bedrijfsbezoeken door TWG

1 februari 2008


1 mei 2008 - 30 juni 2008

4. Functie-inventaris

a.opstellen functie-inventaris b. goedkeuring inventaris PC/Sectorraad

1 augustus 2008 - 30 september 2008

5.Functiebeschrijvingen

a. opmaken aan de hand van vastgestelde activiteiten en info aangereikt WG b.goedkeuring PC/Sectorraad

30 september 2008 - 1 maart 2009


6. Waarderen


a.opmaken b. uitlijning c.sectoraal classificatie model d. goedkeuring PC/Sectorraad

1 maart 2009 - 1 juli 2009


7.Procedure + finale goedkeuring

30 september 2009

a. invoering b.onderhoud c. beroepsbehandeling d.goedkeuring PC/Sectorraad

1 september 2009 - 30 september 2009


Gezien om te worden gevoegd bij het koninklijk besluit van 13 mei 2016.

De Minister van Werk, K. PEETERS

^