gepubliceerd op 02 maart 2017
Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot reglementering van het sociale huurstelstel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode. - Erratum
23 DECEMBER 2016. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 12/10/2007 pub. 07/12/2007 numac 2007036959 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot reglementering van het sociale huurstelsel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode sluiten tot reglementering van het sociale huurstelstel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode. - Erratum
In het Belgisch Staatsblad van 22 februari 2017 - Editie 2 - vanaf pag. 28888 is het bovengenoemde Besluit van de Vlaamse Regering gepubliceerd.
In de Nederlandse tekst van de bijlage is een fout in de publicatie vastgesteld.
In Bijlage 1, op bladzijde 28894, is de nummering van Art. 1 tot en met Art. 4 verkeerd vermeld. De woorden "Art. 2" zijn op een foutieve plaats tussengevoegd, waardoor de verdere nummering ook foutief gepubliceerd is.
Vanaf Art. 5 is de nummering terug correct.
Hierbij de juiste tekst vanaf Art. 1 tot en met Art. 4."
IDENTIFICATIE VAN DE HUURDER EN VERHUURDER
Artikel 1.De ondergetekenden: (Streep door wat niet van toepassing is.) a) De sociale huisvestingsmaatschappij CV/NV .. . . . met maatschappelijke zetel in ........................................., ingeschreven in het rechtspersonenregister in ......................, en hier vertegenwoordigd door ......................; b) het OCMW of de vereniging, ...................... (adres, gemeente), vermeld in artikel 118 van de organieke wet betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, vertegenwoordigd door ......................; c) de gemeente ...................... (naam) of het intergemeentelijk samenwerkingsverband ...................... (naam), vertegenwoordigd door ......................; d) het Vlaams Woningfonds, vertegenwoordigd door ....................; hierna de verhuurder te noemen, enerzijds, en de heer/mevrouw ...................... de heer/ mevrouw ...................... de heer/mevrouw ...................... de heer/mevrouw... met als adres ......................; hierna de huurder te noemen, anderzijds, zijn overeengekomen wat volgt: (Alle meerderjarige personen die de sociale huurwoning bij de aanvang van de huurovereenkomst gaan bewonen, moeten hier worden vermeld en moeten de huurovereenkomst mee ondertekenen. De meerderjarige personen met uitzondering van de inwonende kinderen die meerderjarig worden tijdens de duur van de huurovereenkomst, die later tot de huurovereenkomst toetreden, worden opgenomen in een bijlage te voegen bij deze huurovereenkomst en ondertekenen deze huurovereenkomst en worden ook onder `de huurder' begrepen.).
VOORWERP VAN DE HUUR
Art. 2.De verhuurder geeft in huur aan de huurder een woning met als adres . . . . .
Een omstandige tegensprekelijke schriftelijke plaatsbeschrijving van de staat van de woning wordt opgemaakt overeenkomstig artikel 97 van de Vlaamse Wooncode en het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 12/10/2007 pub. 07/12/2007 numac 2007036959 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot reglementering van het sociale huurstelsel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode sluiten tot reglementering van het sociale huurstelsel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode (hierna het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007Relevante gevonden documenten type besluit van de vlaamse regering prom. 12/10/2007 pub. 07/12/2007 numac 2007036959 bron vlaamse overheid Besluit van de Vlaamse Regering tot reglementering van het sociale huurstelsel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode sluiten te noemen). De plaatsbeschrijving wordt bij de huurovereenkomst gevoegd.
Art. 3.De woning mag alleen duurzaam betrokken worden door de huurder, vermeld in artikel 1, door de inwonende minderjarige kinderen en de huurders die later toetreden tot de huurovereenkomst.
De huurder mag in geen geval de woning, of een deel ervan, onderverhuren of de huur overdragen.
DUUR VAN DE HUUR EN PROEFPERIODE
Art. 4.§ 1. Deze overeenkomst is gesloten voor een duur van negen jaar, die ingaat op dd/mm/jjjj.
Onder de voorwaarden, vermeld in artikel 97bis van de Vlaamse Wooncode, wordt de huurovereenkomst automatisch verlengd voor een duur van telkens drie jaar. § 2. Aan deze huurovereenkomst is een proefperiode van twee jaar gekoppeld. De proefperiode heeft als doel de huurder te evalueren, nauwgezet te volgen en eventueel bij te sturen.
Voor de personen die na de aanvang van de huurovereenkomst toetreden, gaat de proefperiode van twee jaar in op de datum van de ondertekening van deze huurovereenkomst.
Voor de minderjarige kinderen die meerderjarig worden, geldt de proefperiode niet. (Als deze huurovereenkomst een huurovereenkomst met dezelfde verhuurder van een duur van negen jaar die eventueel verlengd is, opvolgt, mag de duur van deze huurovereenkomst niet langer zijn dan negen jaar of negen jaar, vermeerderd met de aangevatte verlengperiode, met dien verstande dat de huurovereenkomst minimaal een duur van drie jaar bedraagt. Als er slechts een gedeelte van de proefperiode is doorlopen in de vorige huurovereenkomst, zal de duur van de proefperiode in deze huurovereenkomst gelijk zijn aan het resterende deel. Artikel 4 aan de situatie aanpassen.)"