gepubliceerd op 29 juli 1997
Algemeen reglement voor de arbeidsbescherming Erkenning van laboratoria Bij ministerieel besluit van 7 juli 1997 is het laboratorium voor Industriële Toxicologie van de Universitaire Ziekenhuizen Saint-Luc,(...) 1. De bepaling van de concentratie van de inhaleerbare en inadembare (alveolaire) deeltjesfractie i(...)
MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID
Algemeen reglement voor de arbeidsbescherming Erkenning van laboratoria (koninklijk besluit van 31 maart 1992) Bij ministerieel besluit van 7 juli 1997 is het laboratorium voor Industriële Toxicologie van de Universitaire Ziekenhuizen Saint-Luc, clos Chapelle-aux-Champs 30.54, te 1200 Brussel, erkend geworden voor de volgende verrichtingen tot 31 december 1999: 1. De bepaling van de concentratie van de inhaleerbare en inadembare (alveolaire) deeltjesfractie in lucht respectievelijk volgens de methoden TOXI-M507 en TOXI-M508 (selectieve monsterneming op een filter, gravimetrie). 2. Meting van de concentratie van metallisch lood en ionverbindingen in lucht volgens de methode TOXI-M503 conform met de referentiemethode bedoeld in artikel 148decies 2.5.6. van het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming (selectieve monsterneming van deeltjes op filter, oplossen van filter, atomaire absorptiespectrofotometrie). 3. Meting van de concentratie van hiernavermelde elementen in de inhaleerbare deeltjesfractie in lucht: - cadmium, met methode TOXI-M501 (selectieve monsterneming van deeltjes op filter, oplossen van filter, atomaire absorptiespectrofotometrie). - chroom, met methode TOXI-M502 (selectieve monsterneming van deeltjes op filter, oplossen van filter, atomaire absorptiespectrofotometrie).
De erkenning dekt eventueel ook andere elementen dan de onder punt 3 genoemde voor zover: - ze met identiek als een van de twee hierboven vermelde methoden kunnen bepaald worden; - de uitbreiding met deze andere elementen in huis gedocumenteerd is (ijkcurve, interferenties,...); - het verrichten van de eerste metingen voor deze aspecten binnen de maand na het versturen van het rapport naar de klant, aan de administratie schrifltelijk wordt gemeld. 4. Meting van de concentratie van benzeen, tolueen en n-hexaan in lucht met methode TOXI-M504 (actieve monsterneming op actieve kool, desorptie met oplosmiddel, gaschromatografische analyse).5. Meting van de concentratie van benzeen, tolueen, o, m, p-xyleen, ethylbenzeen en styreen in lucht met methode TOXI-M505 (actieve monsterneming op actieve kool, desorptie met oplosmiddel, gaschromatografische analyse).6. Meting van de concentratie van dichloormethaan, 1,1,1-trichloorethaan, trichloorethyleen en tetrachloorethyleen in lucht met methode TOXI-M506 (actieve monsterneming op actieve kool, des-orptie met oplosmiddel, gaschromatografische analyse). De erkenning dekt eventueel ook andere elementen dan de onder punt 4, 5 en 6 genoemde voor zover: - ze met identiek dezelfde methode als een van de drie vermelde kunnen bepaald worden; - de uitbreiding met deze andere stoffen in huis is gedocumenteerd (desorptie-efficiëntie, ijkcurve, interferenties,...); - het verrichten van de eerste metingen van deze stoffen, binnen de maand na het versturen van het verslag naar de klant, aan de administratie wordt gemeld. 7. Meting van de concentratie van asbestvezels in lucht volgens de norm NBN T96-102 (membraanfiltermethode met optische en fasecontrastmicroscopie).