gepubliceerd op 18 november 2024
Besluit 2024/2139 van het College van de Franse Gemeenschapscommissie betreffende de goedkeuring van het referentiesysteem voor de erkenning van de competenties verbonden aan het beroep van "chef de partie warme en koude keuken" in het kader van de samenwerkingsovereenkomst van 21 maart 2019 tussen de Franse Gemeenschap, het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie met betrekking tot de erkenning van competenties
7 NOVEMBER 2024. - Besluit 2024/2139 van het College van de Franse Gemeenschapscommissie betreffende de goedkeuring van het referentiesysteem voor de erkenning van de competenties verbonden aan het beroep van "chef de partie warme en koude keuken" in het kader van de samenwerkingsovereenkomst van 21 maart 2019 tussen de Franse Gemeenschap, het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie met betrekking tot de erkenning van competenties
Het College, Gelet op de samenwerkingsovereenkomst van 21 maart 2019 tussen de Franse Gemeenschap, het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie met betrekking tot de erkenning van competenties, artikel 9;
Gelet op het decreet van de Vergadering van de Franse Gemeenschapscommissie van 29 maart 2019 houdende instemming met de samenwerkingsovereenkomst van 21 maart 2019 tussen de Franse Gemeenschap, het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie met betrekking tot de erkenning van competenties;
Overwegende de goedkeuring van het directiecomité van het Consortium de validation des compétences gegeven op 9 oktober 2024;
Op voordracht van het lid van het College belast met Beroepsopleiding;
Na beraadslaging, Besluit :
Artikel 1.Dit artikel regelt, in toepassing van artikel 138 van de Grondwet, een aangelegenheid als bedoeld in artikel 127 ervan.
Art. 2.Het referentiesysteem voor de erkenning van competenties met betrekking tot het beroep van "chef de partie warme en koude keuken" wordt als volgt goedgekeurd:
Beroep
Titel
Code
Chef de partie warme en koude keuken
CE1: Het werk van de keukenhulpen coördineren, de mise-en-place uitvoeren, de cuissons verzorgen, een menu voorbereiden voor opdiening met inachtneming van de HACCP-regels en onder toezicht van een hiërarchisch overste
CHEFPA
Art. 3.Dit besluit treedt in werking op de dag van zijn bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.
Brussel, 7 november 2024.
Voor het College :
B. TRACHTE, Voorzitster van het College van de Franse Gemeenschapscommissie
B. CLERFAYT, Lid van het College belast met Beroepsopleiding