Etaamb.openjustice.be
Wet
gepubliceerd op 01 september 2014

Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid Te begeven betrekking Vier betrekkingen van wetenschappelijk onderzoeker staan open op de campus Elsene van het WIV-ISP Deze betrekking wordt toegewezen aan kandidaten die kunnen worden inge(...) De kandidaat moet de volgende toelatingsvoorwaarden vervullen: - Belg zijn of burger van een Sta(...)

bron
federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu
numac
2014024330
pub.
01/09/2014
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU


Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid Te begeven betrekking Vier betrekkingen van wetenschappelijk onderzoeker (m/v) staan open op de campus Elsene van het WIV-ISP Deze betrekking wordt toegewezen aan kandidaten die kunnen worden ingeschreven op de Franse of op de Nederlandse taalrol.

De kandidaat moet de volgende toelatingsvoorwaarden vervullen: - Belg zijn of burger van een Staat die deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte of de Zwitserse Confederatie, - de burgerlijke en politieke rechten genieten, - een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking, - aan de dienstplichtwetten voldaan hebben.

Missie van het WIV-ISP Wetenschap ten dienste van volksgezondheid, voedselveiligheid en leefmilieu Het WIV-ISP ondersteunt het gezondheidsbeleid door wetenschappelijk onderzoek, expertadvies en dienstverlening.

Het WIV-ISP formuleert op basis van wetenschappelijk onderzoek aanbevelingen en oplossingen over prioriteiten voor een proactief gezondheidsbeleid op Belgisch, Europees en internationaal vlak. Het WIV-ISP schat de gezondheidssituatie en gezondheidsindicatoren in op basis van up-to-date expertmethodes die het ontwikkelt, evalueert en toepast binnen een gevalideerd kwaliteitssysteem. Het WIV-ISP werkt geavanceerde oplossingen uit voor de diagnose, preventie en behandeling van bestaande en opkomende ziekten en voor de identificatie en preventie van andere gezondheidsrisico's, inclusief deze uit het milieu.

Kernactiviteiten van het WIV-ISP In het kader van zijn missie wil het WIV-ISP: ? een toonaangevend "Centre of Excellence" zijn voor epidemiologisch onderzoek, overdraagbare ziekten en andere volks-gezondheidsrisico's, voor vaccin- en geneesmiddelencontrole en kwaliteitscontrole van laboratoria en in dit kader een belangrijke speler worden in het netwerk van Belgische, Europese en internationale referentie-laboratoria en expertcentra; ? de beleidsmakers en bevolking op degelijke wijze informeren over nieuwe evoluties betreffende gezondheid, veiligheid van de voedselketen, voeding en leefmilieu door continu de gezondheidstrends en risico's betreffende volksgezondheid in kaart te brengen, te bewaken en te analyseren; ? in alle omstandigheden voorbereid zijn om ondersteuning en oplossingen te bieden aan Belgische, Europese en internationale overheden bij gezondheidscrisissen; ? door zijn expertise een bevoorrechte gesprekspartner zijn voor Belgische, Europese en internationale overheden betreffende gezondheidsvraagstukken; ? er naar streven om hét contactpunt te zijn voor een correcte en onpartijdige informatieverstrekking over de gezondheid en over risico's die de volksgezondheid bedreigen, met inbegrip van milieurisico's.

Voor meer informatie over de activiteiten van het WIV-ISP consulteer de website http://www.wiv-isp.be.

Organogram van het WIV-ISP Het WIV-ISP ontplooit zijn wetenschappelijke opdracht in twee campussen: - Elsene, Juliette Wytsmanstraat 14 te 1050 Brussel, waar zich de administratieve diensten en volgende Operationele directies bevinden: ? Volksgezondheid en surveillance; ? Overdraagbare en besmettelijke ziekten (deels); ? Voeding, geneesmiddelen en consumentenveiligheid; ? Expertise, dienstverlening en klantenrelaties. - Ukkel, Engelandstraat 642 te 1180 Brussel waar zich een deel van de Operationele directie Overdraagbare en besmettelijke ziekten bevindt.

De speciale wetenschappelijke geschiktheid voor de openstaande betrekking is als volgt vastgesteld: I. Voor de dienst Platform Biotechnologie en Moleculaire biologie van de Operationele directie Expertise, Klantenrelaties en Dienstverlening : een betrekking voor een senior bioinformaticus (ref. 14/WIS 01).

Activiteitengroep De betrekking wordt gerangschikt in activiteitengroep I (wetenschappelijk onderzoek en experimentele ontwikkeling) van de wetenschappelijke loopbaan.

De kandidaat wordt aangeworven in klasse SW21. De kandidaat met minstens 8 jaar wetenschappelijke ervaring in het domein, kan worden aangeworven in klasse SW31.

Functieprofiel De aanwerving kadert in het oprichten van gecentraliseerde wetenschappelijke en technische eenheden om de efficiëntie en wetenschappelijke performantie van het WIV-ISP te versterken.

Meer specifiek kadert de aanwerving in de uitbouw en versterking van een gecentraliseerd bioinformatica-platform om de uitdaging van "big data" in het post-genomics-tijdperk aan te gaan, ter ondersteuning en verbetering van de volksgezondheid. Dit zal gebeuren in verschillende fasen: 1) de ontwikkeling en het gebruik van innovatieve computationele benaderingen om "next-generation sequencing" (NGS) data van microbiële ziekteverwekkers te assembleren en te analyseren; 2) de ontwikkeling van NGS data-analyse methoden voor het oplossen van andere biologische vragen; 3) een geleidelijke uitbreiding van het bioinformatica-platform aan het WIV-ISP naar andere toepassingen, van belang voor de ondersteuning en verbetering van een pro-actief volksgezondheidsbeleid.

De kandidaat wordt belast met: - het uitvoeren van uitgebreide analysen van NGS data (voornamelijk van volledige genoom-data) met behulp van state-of-the-art algoritmes en technieken, hierbij inbegrepen de implementatie, evaluatie en het testen van bioinformatica algoritmen, software en pipelines voor NGS data; - uitgaande van een biologisch probleem, het identificeren en implementeren van de juiste state-of-the-art technieken om het probleem op basis van literatuuronderzoek op te lossen; - het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe methoden en tools voor de analyse van NGS data, in samenwerking met nationale en internationale bioinformatica-instituten en -netwerken; - het identificeren of ontwikkelen van software en hardware tools voor het beheren, exploreren, weergeven en analyseren van biologische "big (genomics) data" (databanken hierbij inbegrepen); - het ontwikkelen en implementeren van de noodzakelijke infrastructuur voor NGS data-analyse in samenwerking met de ICT-afdeling; - het bijdragen aan de opleiding van andere WIV-ISP wetenschappers in het gebruik van verschillende technieken en software tools voor bioinformatica; - het werven van financiering om wetenschappelijke bioinformatica-onderzoeksprojecten op te starten, om aan de bioinformatica-behoeften van het WIV-ISP in het kader van de volksgezondheid te voldoen; - het valoriseren van de ontwikkelde analysemethoden via wetenschappelijke publicaties, wetenschappelijke communicaties en octrooien; - op termijn (en indien over de vereiste competenties beschikkend), het coördineren van het gecentraliseerde bioinformatica-platform aan het WIV-ISP; - het werken in het kader van het kwaliteitssysteem Vereist diploma(s) en bekwaamheden De kandidaat moet houder zijn van een universitair diploma met een sterke wiskundige achtergrond, bij voorkeur burgerlijk ingenieur (computerwetenschappen,, electrotechnieken, scheikunde of andere), informatica of wiskunde.

De kandidaat beschikt bij voorkeur over een bijkomende master in bioinformatics.

De kandidaat is houder van een doctoraat in het domein van de bioinformatica, toegepast op een biologische vraagstelling, waarbij NGS gebruikt werd.

De kandidaat moet beschikken over minimum 6 jaar ervaring als onderzoeker in het domein van de bio-informatica, en met minstens een aantal jaar postdoctorale ervaring.

De kandidaat moet beschikken over: - een eerdere ervaring in samenwerkingen met wet lab wetenschappers en met NGS data en een Aantoonbare ervaring met NGS platforms en in de ontwikkeling en implementatie van data-analyse pipelines; - aantoonbare en uitstekende programmering- en informaticavaardigheden; - een goede kennis van statistiek en datamining; - een ervaring in het ontwikkelen van nieuwe algoritmes voor hoge-doorvoer-sequentie-analyse; - een brede kennis van het onderzoeksdomein; - goede theoretische kennis van de biologie en van moleculair biologische methoden; - een track record van publicaties op het gebied van de computationele biologie, analyse van hoge-doorvoer NGS datasets (eerste auteur en laatste auteur peer-reviewed publicaties); - ervaring in het schrijven van subsidie- en projectvoorstellen en met projectmanagement; - de capaciteit om collega's te superviseren, te adviseren en te ondersteunen en om een team te coördineren; - uitstekende interpersoonlijke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk; - de capaciteit om efficiënt complexe, technische informatie op het gebied van bio-informatica en data-analyse naar andere onderzoekers over te brengen; - de capaciteit om te anticiperen op behoeften en problemen met daarbij oplossingen creërend, goede track record in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor complexe problemen; - uitstekende interpersoonlijke communicatieve; vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk; - een voldoende kennis van de andere landstaal en van het Engels om de vakliteratuur op te volgen en erin te publiceren, deel te nemen aan internationale congressen en onderzoeksprogramma's en samen te werken met instellingen en organisaties over het ganse Belgische grondgebied en binnen de EU; - een proactieve, gebruiker-gerichte werkstijl; - sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden, ruimdenkend; - een goed organisatievermogen om aan verschillende projecten te kunnen werken in parallel; - uitstekende vaardigheden om relaties op te bouwen om te kunnen samenwerken met moleculair biologen, epidemiologen en bio-informatici;

De kandidaat moet bereid zijn te werken in een kwaliteitssysteem in overeenstemming met de norm ISO 9001:2000.

Ervaringen en bekwaamheden die tot aanbeveling strekken: - aantoonbare ervaring in of affiniteit met de microbiologie; - theoretische en/of praktische kennis over kloneren en DNA manipulatie en over DNA en RNA-sequencing technologieën; - achtergrond ofopleiding in informatica om gebruiksvriendelijke bioinformatica pipelines te implementeren; - werkervaring in een geaccrediteerde omgeving en met het privacy issues; - Een ervaring als partner van een multi-partner internationaal project (EU-project KP6, KP7, Horizon 2020, ...) - actieve deelname aan een bio-informaticanetwerk.

Inlichtingen Nadere inlichtingen betreffende deze betrekking kunnen bekomen worden bij Dr. M. Sneyers, directeur van de Operationele directie Volksgezondheid en Surveillance.

Tel. 02-642 55 12 Fax. 02-642 52 92 e-mail: myriam.sneyers@wiv-isp.be II. Voor de dienst Mycologie & Aerobiologie van de Operationele directie Overdraagbare en Besmettelijke Ziekten: een betrekking voor een mycoloog/moleculair bioloog (ref. 14/WIS 02).

Activiteitengroep De betrekking wordt gerangschikt in activiteitengroep I van de wetenschappelijke loopbaan (wetenschappelijk onderzoek en experimentele ontwikkeling).

De kandidaat wordt aangeworven in klasse SW2, en moet een grondige expertise in dit wetenschapsdomein kunnen bewijzen en over minstens 5 jaar wetenschappelijke anciënniteit en een doctoraat beschikken.

Functieprofiel Het wetenschappelijke dienst Mycologie & Aerobiologie, is een centre of excellence in medische mycologie (infecties, allergieën en andere gezondheidsproblemen). De activiteiten concentreren zich vooral op de expertise (identificatie van kiemen in verband met opduikende ziektes, resistentie voor antifungica, ...), de surveillance (huidschimmels, nosocomiale besmettingen,...) en het onderzoek (ontwikkeling van nieuwe identificatiemethoden...). De dienst herbergt eveneens de verzameling van gisten en schimmels met biomedisch belang van BCCM (Belgian Coordinated Collections of Micro-organisms) gefinancierd door het Belgische Wetenschapsbeleid.

Behalve de activiteiten in mycologie waarborgt het programma de telling van pollen en allergene schimmelsporen in de lucht en de verspreiding van de resultaten aan de clinici en het grote publiek.

De aanwerving kadert in de versterking van de expertise in surveillance en onderzoeksactiviteiten van het WIV inzake schimmels en gisten met een belang voor de volksgezondheid.

De kandidaat wordt belast met: - de organisatie van het onderzoek, de ontwikkeling, de validatie en de toepassing van biochemische en moleculaire identificatiemethoden; - het beheer en de valorisatie van de bestaande collectie schimmels en gisten BCCM/IHEM; - het garanderen van een nauwe samenwerking tussen de collectie en het gastlaboratorium; - het ondersteunen en vertegenwoordigen van de collectie in het BCCM-consortium; - het versterken van de relaties tussen de netwerken van de collecties van micro-organismen op nationaal en internationaal niveau.

Vereist diploma(s) en bekwaamheden De kandidaat moet houder zijn van een universitair diploma in de (dieren)geneeskundige, biomedische, farmaceutische, biologische wetenschappen of bio-ingenieurswetenschappen of equivalente wetenschappen en houder zijn van een doctoraat. De kandidaat moet een grondige expertise in dit wetenschapsdomein kunnen bewijzen en over minstens 5 jaar wetenschappelijke anciënniteit beschikken.

De kandidaat moet beschikken over: - een grondige kennis in het domein van de medische mycologie, de moleculaire biologie, MaldiTof en antifungica; - ervaring in het beheer van een collectie schimmels en gisten van biomedisch belang; - ervaring met kwaliteitsnormen ISO17025 en ISO9001; - ervaring in wetenschappelijk onderzoek kunnen bewijzen door middel van publicaties in internationale tijdschriften en mededelingen op wetenschappelijke congressen; - de bekwaamheid om nieuwe technieken te identificeren en te introduceren; - ervaring in het leiden van een team in een onderzoekslaboratorium; - een voldoende beheersing van de Nederlandse, Franse en Engelse taal.

Ervaringen en bekwaamheden die tot aanbeveling strekken: - kennis van de structuren en de bevoegdheden op het federale, gewestelijke en regionale niveau in het domein van de infectieziekten; - kennis van de internationale verplichtingen in verband met het Verdrag van Boedapest inzake intellectuele eigendom en het Verdrag inzake biologische diversiteit; - ervaring in het verkrijgen van externe financiering voor onderzoeksprojecten en het begeleiden van doctoraatstudenten.

Inlichtingen Nadere inlichtingen betreffende deze betrekking kunnen bekomen worden bij Dr. Michaël Kalai, directeur van de Operationele directie Overdraagbare en Besmettelijke Ziekten.

Tel. 02-373 31 14 Fax. 02-373 32 91 e-mail: michael.kalai@wiv-isp.be III. Voor de dienst Mycologie & Aerobiologie van de Operationele directie Overdraagbare en Besmettelijke Ziekten: een betrekking voor een aerobioloog (ref. 14/WIS 03).

Activiteitengroep De betrekking wordt gerangschikt in activiteitengroep I van de wetenschappelijke loopbaan (wetenschappelijk onderzoek en experimentele ontwikkeling).

De kandidaat wordt aangeworven in klasse SW2, moet een grondige expertise in dit wetenschapsdomein kunnen bewijzen en over minstens 5 jaar wetenschappelijke anciënniteit en een doctoraat beschikken.

Functieprofiel De aanwerving beoogt het behoud van de expertise en het versterken van de onderzoeks activiteiten in het domein van de sanitaire risico's van de biologische en microbiologische besmetting van de omgeving (binnen- en buitenhuis).

De kandidaat wordt belast met: - het bestuderen van het stuifmeelgehalte van de buitenlucht in verband met ademhalingsallergieën en het uitwerken van voorspellingen die toelaten om hoog risico periodes te vermijden; - het bijdragen aan Europese projecten met betrekking tot de ontwikkeling van modellen voor stuifmeelvoorspellingen; - het ontwikkelen van nieuwe methoden voor snelle detectie van allergeen stuifmeel in de lucht (bijvoorbeeld gebaseerd op immunologische technieken, op moleculaire biologie of op beeldherkenning) in vervanging of/en als aanvulling van de huidig gebruikte methoden; - het opsporen van elke mogelijke verandering van het spectrum van aero-allergenen (stuifmeel en schimmels); - het versterken van de bestaande bewakingsprojecten van allergene en toxineproducerende schimmels van de binnenomgeving en de systemen van airconditioning met toepassing van de klassieke technieken; - het ontwikkelen van onderzoeksprojecten in het domein van de sanitaire risico's van microbiologische besmetting van de omgeving (allergieën, intoxicaties,...).

Vereist diploma(s) en bekwaamheden De kandidaat moet houder zijn van een universitair diploma in de (dieren)geneeskundige, biomedische, farmaceutische, biologische wetenschappen of bio-ingenieurswetenschappen of equivalente wetenschappen en houder zijn van een doctoraat.

De kandidaat moet beschikken over: - een kennis van allergene en toxineproducerende organismen in de ecosystemen et in de ventilatiesystemen met het oog op het kunnen beantwoorden van vragen over de pathologieën opgemerkt in deze context; - een ervaring in technieken van moleculaire biologie kunnen voorleggen; - ervaring in het projectbeheer en in het aantrekken van externe financiering voor onderzoeksprojecten; - een voldoende kennis van de andere landstaal en van het Engels om de vakliteratuur op te volgen en erin te publiceren, deel te nemen aan internationale congressen en onderzoeksprogramma's en samen te werken met instellingen en organisaties over het ganse Belgische grondgebied en binnen de EU; - ervaring in wetenschappelijk onderzoek door middel van publicaties in internationale tijdschriften en mededelingen op wetenschappelijke congressen; - in staat zijn in team te werken en over het potentieel beschikken om een ploeg aan te sturen.

Ervaringen en bekwaamheden die tot aanbeveling strekken: - ervaring in plantkunde (stuifmeel) en in mycologie; - ervaring in techniek van beeldanalyse; - een basiskennis in immunologie; - basiskennis in het beheer van databanken; - basiskennis in bio-informatica.

Inlichtingen Nadere inlichtingen betreffende deze betrekking kunnen bekomen worden bij Dr. Michaël Kalai, directeur van de Operationele directie Overdraagbare en Besmettelijke Ziekten.

Tel. 02-373 31 14 Fax. 02-373 32 91 e-mail: michael.kalai@wiv-isp.be IV. Voor de dienst "Geneesmiddelen" van de operationele directie "Voeding, Geneesmiddelen en Consumentenveiligheid" : één betrekking van een wetenschappelijk medewerker (ref. 14WIS 04).

Activiteitengroep De betrekking wordt gerangschikt in activiteitengroep I van de wetenschappelijke loopbaan (wetenschappelijk onderzoek en experimentele ontwikkeling). De kandidaat wordt aangeworven in klasse SW2 en moet een grondige expertise in dit wetenschapsdomein kunnen bewijzen en over minstens 4 jaar wetenschappelijke anciënniteit beschikken.

Functieprofiel De aanwerving kadert in de verdere uitbouw van de wetenschappelijke dienst Geneesmiddelen als excellentiecentrum namaakgeneesmiddelen en de wetenschappelijke dienstverlening van de dienst mbt de kwaliteitscontrole van geneesmiddelen. Als Officieel Controle Laboratorium voor Geneesmiddelen (OMCL) is de dienst Geneesmiddelen betrokken bij het Europees Netwerk van OMCLs. De dienst Geneesmiddelen werkt nauw samen met andere wetenschappelijke diensten van het WIV-ISP, universiteiten, met het Geneesmiddelenagentschap (FAGG) en het Voedselagentschap (FAVV).

De kandidaat wordt belast met: - het ondersteunen van de dienstverlening naar het FAGG en het samenwerken met het FAGG binnen bepaalde commissies (Farmacopee Commissie, Commissie van advies, TMF, ...); - de verdere ontwikkeling van de OMCL status van de dienst geneesmiddelen in samenwerking met EDQM (Straatsburg); - de ontwikkeling, uitvoering en begeleiding van onderzoeksprojecten in het domein van geneesmiddelenveiligheid in samenwerking met universiteiten en wetenschappelijke instellingen; - het aantrekken en realiseren van wetenschappelijk onderzoek; - de ontwikkeling en validatie van nieuwe analysemethoden; - het uitbouwen van wetenschappelijke dienstverlening; - de opvolging en planning van de laboratoriumwerkzaamheden; - het realiseren van wetenschappelijke output (mededelingen op congressen, publicaties in peer reviewed tijdschriften, publicaties in vulgariserende tijdschriften, ...); - de aansturing van een wetenschappelijk en technische medewerkers; - de begeleiding van (doctoraats)studenten.

Vereist diploma(s) en bekwaamheden De kandidaat moet houder zijn van een universitair diploma in de farmaceutische wetenschappen en op het ogenblik van de indiensttreding, moet de kandidaat houder zijn van een doctoraat in de farmaceutische wetenschappen of in een aansluitend wetenschappelijk domein.

De kandidaat moet beschikken over: - ervaring in het domein van de geneesmiddelenanalyse en conformiteitscontrole van geneesmiddelen en geneesmiddelengrondstoffen; - kennis van de algemene fysische, fysico-chemische, (massa)spectroscopische en chromatografische methoden, zoals beschreven in de Europese Farmacopee; - kennis van methode-ontwikkeling en methodevalidering bij voorkeur in het domein van de geneesmiddelenanalyse; - ervaring met het presenteren en publiceren van wetenschappelijke resultaten; - ervaring met het aantrekken van wetenschappelijk onderzoek; - ervaring met het werken in een kwaliteitssysteem volgens de ISO 17025 norm; - de capaciteit om leiding te geven aan wetenschappelijk en technisch medewerkers ten einde de opgelegde doelstellingen te bereiken; - een voldoende kennis van de andere landstaal en van het Engels om de vakliteratuur op te volgen en erin te publiceren, deel te nemen aan internationale congressen en onderzoeksprogramma's en samen te werken met instellingen en organisaties over het ganse Belgische grondgebied en binnen de EU; - sociale vaardigheden die toelaten een groep medewerkers te leiden en te motiveren, en beschikken over een goed organisatie- en doorzettingsvermogen; - vaardigheden die toelaten om samenwerkingsverbanden en netwerken op te zetten met andere wetenschappelijke instellingen (zoals universiteiten) en met overheden zowel binnen als buiten België; - de capaciteit om in teamverband te werken; - de capaciteit om projectmatig en resultaatsgericht te werken werken; - de capaciteit om zelfstandig te werken en initiatieven tot zelfontwikkeling te nemen; - goede communicatieve vaardigheden (gesproken en geschreven) en de capaciteit om te spreken voor een publiek..

Ervaringen en bekwaamheden die tot aanbeveling strekken: - een diploma van master na master diploma in industriële farmaceutische wetenschappen; - kennis en implementatie van identificatietechnieken van peptide- en proteïnegeneesmiddelen; - ervaring in het leiden van een onderzoeksgroep.

Inlichtingen Nadere inlichtingen betreffende deze betrekking kunnen bekomen worden bij Joris Van Loco, Directeur OD Voeding, Geneesmiddelen en consumentenveiligheid Tel. 02-642 53 53 Fax. 02-642 52 27 E-mail : joris.vanloco@wiv-isp.be Voorwaarden voor het indienen van kandidaturen De vereiste diploma's moeten einddiploma's zijn, na ten minste vier jaar universitaire studies, uitgereikt door een universiteit, of door één van de instellingen die ermede gelijkgesteld zijn door één van de Gemeenschappen of door een examencommissie die voor het toekennen van de van de academische graden door de Staat of één van de Gemeenschappen is ingesteld.

In geval van aanwerving van een burger van een Staat die deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte of van de Zwitserse Confederatie, houder is van een diploma zoals bedoeld in vorige alinea dat werd uitgereikt door een andere dan een Belgische instelling, zal de Commissie voor Werving en Bevordering van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid vooraf de geldigheid van het door de kandidaat voorgelegde diploma nagaan in overeenstemming met de statutair vastgestelde procedure.

De kandidaten dienen de voorwaarde betreffende nationaliteit te vervullen uiterlijk op de dag waarop de termijn voor het indienen van de kandidaturen eindigt.

Op die datum dienen zij tevens: 1. het vereiste diploma te hebben behaald;bovendien moet de kandidaat die zijn/haar onderwijs niet in het Nederlands, resp. Frans heeft genoten, op dezelfde datum tevens een door het SELOR, Selectiebureau van de Federale Overheid - voorheen Vast Wervingssecretariaat (Bischoffsheimlaan, 15, 1000 Brussel) afgeleverd bewijs van taalkennis hebben behaald waaruit blijkt dat hij/zij de taalkennis bezit die vereist is voor de ambten van niveau A in het taalkader waar de gesolliciteerde betrekking te begeven is; dit bewijs van taalkennis is in dit geval vereist voor het bepalen van de taalrol waarop de kandidaat kan worden ingeschreven; 2. te voldoen aan de voorwaarden gesteld betreffende vereist profiel en vereiste speciale wetenschappelijke geschiktheid. De kandidaturen, met vermelding van de beoogde betrekking en bijhorende referentie moeten samen met een curriculum vitae, een kopie van het vereiste diploma en een lijst van de eventueel gepubliceerde wetenschappelijke werken binnen de 30 kalenderdagen volgend op de publicatie van dit bericht in het Belgisch Staatsblad per aangetekend schrijven gericht worden aan de heer Dr. D. Cuypers, voorzitter van de Commissie van werving en bevordering van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid, FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, p/a Directie P&O, Juliette Wytsmanstraat 14, 1050 Brussel.

De kandidaturen kunnen ook samen met de nodige documenten en met vermelding van de referentie via de website van het WIV-ISP worden ingestuurd (http://www.wiv-isp.be/jobs ).

Inlichtingen in verband met de bezoldigingen kunnen bekomen worden bij de dienst P&O van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. (stefaan.vernaeve@wiv-isp.be) De kandidaten moeten lichamelijk geschikt bevonden worden in een geneeskundig onderzoek georganiseerd door het WIV-ISP. Deze vacatures is een statutaire betrekking met een stage van 2 jaar (SW11) of met een proefperiode van 1 jaar (SW21/SW31). De kandidaten kunnen worden uitgenodigd voor een assessment door erkend adviesbureau.

^