Etaamb.openjustice.be
Wet
gepubliceerd op 14 juni 2006

Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid Toe te kennen betrekkingen Vier betrekkingen van wetenschappelijke medewerker zijn vacant op de site van Elsene. Deze betrekkingen zullen worden toegewezen aan kandidaten die kunnen worden i(...) De kandidaten moeten de volgende voorwaarden vervullen : - Belg zijn of burger van de Europese (...)

bron
federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu
numac
2006022484
pub.
14/06/2006
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU


Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) Toe te kennen betrekkingen Vier betrekkingen van wetenschappelijke medewerker zijn vacant op de site van Elsene.

Deze betrekkingen zullen worden toegewezen aan kandidaten die kunnen worden ingeschreven op de Franse of op de Nederlandse taalrol.

De kandidaten moeten de volgende voorwaarden vervullen : - Belg zijn of burger van de Europese Unie; - de burgerlijke en politieke rechten genieten; - aan de dienstplicht voldaan hebben; - een profiel hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking.

Missie van het WIV Wetenschappelijk onderzoek, expertise en dienstverlening, met inbegrip van de internationale vertegenwoordiging, ter ondersteuning van het Gezondheidsbeleid.

Kernactiviteiten van het WIV De kernactiviteiten van het WIV worden uitgevoerd door R & D. Ze kunnen als volgt samengevat worden : - Bewaking van de overdraagbare ziekten; - Bewaking van niet-overdraagbare ziekten; - Controle van federale productnormen; - Externe kwaliteitsevaluatie; - Risico-evaluatie; - Leefmilieu en gezondheid; - Beheer van het biologisch patrimonium.

Voor meer informatie over de activiteiten van het WIV kan men de website http://www.iph.fgov.be consulteren.

Organogram van het WIV Het WIV realiseert zijn wetenschappelijke opdracht op twee sites : - Elsene, Juliette Wytsmanstraat 14, te 1050 Brussel, waar zich de volgende departementen bevinden : ? het Departement Epidemiologie-Toxicologie; ? het Departement Farmaco-bromatologie; ? het Departement Microbiologie. - Ukkel, Engelandstraat 642, te 1180 Brussel, waar zich het departement Instituut Pasteur bevindt.

De speciale wetenschappelijke geschiktheid voor de toe te kennen betrekkingen is als volgt vastgesteld : Voor de Afdeling Bioveiligheid en Biotechnologie (SBB : Departement Microbiologie te Elsene) : een betrekking van projectveranwoordelijke - voedingsveiligheid GCO's (ref. 06/WIV-W/ 05) De kandidaat moet houder zijn van een doctorsdiploma in de wetenschappen.

Ervaringen en bekwaamheden die tot aanbeveling strekken : De kandidaten moeten : - een grondige kennis hebben van biotechnologie, voedings- en levensmiddelentechnologie, in het bijzonder kennis over allergeniciteit, toxiciteit en nutritionele aspecten; - een algemene kennis hebben op het gebied van natuurwetenschappen; - een algemene kennis hebben van de Belgische en Europese wetgevingen inzake bioveiligheid van GGO's; - beschikken over publicaties in internationale tijdschriften en andere wetenschappelijke activiteiten kunnen aantonen; - ervaring hebben in het leiden van projecten; - bezitten over een goed analyse-, redactie- en synthesevermogen; - beschikken over een voldoende kennis van de andere landstaal en van het Engels om zich vlot in nationale en internationale milieus te kunnen uitdrukken en om wetenschappelijke en administratieve documenten te kunnen opstellen; - tenminste 5 jaar wetenschappelijke ervaring, waarvan 3 jaar in wetenschappelijk onderzoek en 2 jaar wetenschappelijke ervaring in bioveiligheid van GGO's, hebben. De wetenschappelijke ervaring zal een belangrijke rol spelen tijdens de evaluatie van de kandidaten.

De houders van een doctoraat in één van de hoger vermelde domeinen en die beschikken over 10 jaar wetenschappelijke anciënniteit, kunnen voorgedragen worden aan de Minister voor benoeming tot werkleider.

Taken De kandidaat zal : - Als « medewerker » de SBB bijstaan in de verwezenlijking van zijn projecten teneinde zijn wettelijke opdrachten inzake wetenschappelijke expertise op vlak van voedingsveiligheidsaspecten (allergeniciteit, toxiciteit en nutritionele aspecten) van agro-food/feed GGO's uit te voeren; - Als « expert », wetenschappelijke ondersteuning bieden ten einde de mandaten van de Bioveiligheidsraad en de SBB te vervullen (in het bijzonder het opvolgen en behandelen van dossiers voor het in de handel brengen van GGO's), medewerking te verlenen aan (inter)nationale werkgroepen en vragen van derden te beantwoorden in verband met agro-food/feed GGO's, in het bijzonder over de aspecten relevant voor de beoordeling van de risico's van GGO's voor dierlijke en menselijke gezondheid; - Als « wetenschapper » publiceren over interne activiteiten en wetenschappelijke informatie i.v.m. food/feed aspecten van GGO's teneinde deze bekend te maken aan derden; - Als « informatiebeheerder » op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in zijn expertisedomein (via lectuur, deelname aan congressen, opleidingen, etc.) teneinde een up-to-date kennis i.v.m. food/feed aspecten van GGO's te garanderen; - Als « archivaris » wetenschappelijke ondersteuning bieden ten einde de opdrachten van de Bioveiligheidsraad te vervullen.

Nadere inlichtingen omtrent deze betrekking kunnen bekomen worden bij Mevr. Myriam Sneyers, hoofd van de Afdeling Bioveiligheid en Biotechnologie : Tel. 02-642 52 93 Fax : 02-642 52 92 e-mail : msneyers@sbb.ihe.be Voor de Afdeling Bioveiligheid en Biotechnologie (SBB : Departement Microbiologie te Elsene) : een betrekking van projectverantwoordelijke - milieuveiligheid GGO's (ref. 06.WIV-W/ 06) De kandidaat moet houder zijn van een doctorsdiploma in de wetenschappen.

Ervaringen en bekwaamheden die tot aanbeveling strekken : De kandidaten moeten : - een grondige kennis hebben van biotechnologie, de biologie van planten en van ecologische aspecten verbonden aan de introductie van planten in het leefmilieu; - een algemene kennis hebben op het gebied van natuurwetenschappen; - een algemene kennis hebben van de Belgische en Europese wetgevingen inzake bioveiligheid van GGO's; - beschikken over publicaties in internationale tijdschriften en andere wetenschappelijke activiteiten kunnen aantonen; - ervaring hebben in het leiden van projecten; - beschikken over een goede analyse-, redactie- en synthesevermogen; - beschikken over een voldoende kennis van de andere landstaal en van het Engels om zich vlot in nationale en internationale milieus te kunnen uitdrukken en om wetenschappelijke en administratieve documenten te kunnen opstellen; - tenminste 5 jaar wetenschappelijke ervaring, waarvan 3 jaar in wetenschappelijk onderzoek en 2 jaar wetenschappelijke ervaring in bioveiligheid van GGO's, hebben. De wetenschappelijke ervaring zal een belangrijke rol spelen tijdens de evaluatie van de kandidaten.

De houders van een doctoraat in één van de hoger vermelde domeinen en die beschikken over 10 jaar wetenschappelijke anciënniteit, kunnen voorgedragen worden aan de Minister voor benoeming tot werkleider.

Taken De kandidaat zal : - Als « medewerker » de SBB bijstaan in de verwezenlijking van zijn projecten teneinde zijn wettelijke opdrachten inzake wetenschappelijke expertise op vlak van milieu-aspecten (biologie, ecologie en biodiversiteit) van agro-food/feed GGO's uit te voeren; - Als « expert », wetenschappelijke ondersteuning bieden ten einde de mandaten van de Bioveiligheidsraad en de SBB te vervullen (in het bijzonder het opvolgen en behandelen van dossiers voor het in de handel brengen van GGO's), medewerking te verlenen aan (inter)nationale werkgroepen en vragen van derden te beantwoorden in verband met agro-food/feed GGO's, in het bijzonder over de aspecten relevant voor de beoordeling van risico's voor het milieu bij de vrijzetting van GGO's; - Als « wetenschapper » publiceren over interne activiteiten en wetenschappelijke informatie i.v.m. food/feed aspecten van GGO's teneinde deze bekend te maken aan derden; - Als « informatiebeheerder » op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in zijn expertisedomein (via lectuur, deelname aan congressen, opleidingen, etc.) teneinde een up-to-date kennis i.v.m. food/feed aspecten van GGO's te garanderen; - Als « archivaris » wetenschappelijke ondersteuning bieden ten einde de opdrachten van de Bioveiligheidsraad te vervullen.

Nadere inlichtingen omtrent deze betrekking kunnen bekomen worden bij Mevr. Myriam Sneyers, hoofd van de Afdeling Bioveiligheid en Biotechnologie : Tel. : 02-642 52 93 Fax. : 02-642 52 92 e-mail : msneyers@sbb.ihe.be Voor de Afdeling Bioveiligheid en Biotechnologie (SBB : Departement Microbiologie te Elsene) : een betrekking van projectverantwoordelijke - Veiligheid medicinale GGO's (ref. 06/WIV-W/ 07) De kandidaat moet houder zijn van een doctorsdiploma in de wetenschappen.

Ervaringen en bekwaamheden die tot aanbeveling strekken : De kandidaten moeten : - een grondige kennis hebben van de virologie en/of microbiologie, moleculaire biologie en biotechnologie, voornamelijk i.v.m. de pharmaceutische sector en/of gentherapie; - een algemene kennis hebben op het gebied van natuurwetenschappen; - een algemene kennis hebben van de Belgische en Europese wetgevingen inzake bioveiligheid van GGO's; - tenminste 3 jaar ervaring hebben in fundamenteel of toegepast wetenschappelijk onderzoek; - ervaring hebben in het leiden van projecten; - bezitten over een goede analyse-, redactie en synthesevermogen; - beschikken over een voldoende kennis van de andere landstaal en van het Engels om zich vlot in nationale en internationale milieus te kunnen uitdrukken en om wetenschappelijke en administratieve documenten te kunnen opstellen.

De houders van een doctoraat in één van de hoger vermelde domeinen en die beschikken over 10 jaar wetenschappelijke anciënniteit, kunnen voorgedragen worden aan de Minister voor benoeming tot werkleider.

Taken De kandidaat zal; - Als « projectverantwoordelijke » het beheer en de expertise van de bioveiligheidsdossiers i.v.m. medicinale GMO's en/of de introductie van genetisch gewijzigde micro-organismen in het milieu verzekeren teneinde de objectieven en de wettelijke opdrachten van de SBB inzake wetenschappelijke expertise en ondersteuning te verwezenlijken; - Als « assistent », ondersteuning geven in de uitvoering van de activiteiten van het secretariaat van de Bioveiligheidsraad teneinde een goede uitvoering van de wetenschappelijke en administratieve taken van de SBB te garanderen; - Als « medewerker », de projectleider en de teammanager bijstaan in de verwezenlijking van de projecten teneinde kwaliteitsvol werk te leveren binnen de vastgestelde termijnen; - Als « wetenschapper » zijn kennis binnen en buiten de SBB te verspreiden teneinde zijn expertise door te geven en te delen; - Als « informatiebeheerder » op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in zijn expertisedomein (via lectuur, deelname aan congressen, opleidingen, etc.) teneinde een up-to-date kennis te garanderen.

Nadere inlichtingen omtrent deze betrekking kunnen bekomen worden bij Mevr. Myriam Sneyers, hoofd van de Afdeling Bioveiligheid en Biotechnologie : Tel. : 02-642 52 93 Fax. : 02-642 52 92 e-mail : msneyers@sbb.ihe.be Voor de Afdeling Bioveiligheid en Biotechnologie (SBB : Departement Microbiologie te Elsene) : een betrekking van kwaliteitscoördinator (ref. 06/WIV-W/ 08) De kandidaat moet houder zijn van een universitair diploma of een diploma van industrieel ingenieur.

Ervaringen en bekwaamheden die tot aanbeveling strekken : De kandidaten moeten : - een grondige kennis hebben van kwaliteitssystemen en kennis van wetenschappelijke onderwerpen en analyses behandeld of uitgevoerd op de SBB (biotechnologie, genetische transformatie-technieken, PCR); - ervaring met de kwaliteitsnormen kunnen aantonen; - ervaring hebben in administratie, statistiek en informatica; - kennis hebben van het Nederlands, Frans en Engels; - ervaring hebben als auditor of inspecteur; - tenminste 1 jaar ervaring hebben.

De houders van een doctoraat in één van de hoger vermelde domeinen en die beschikken over 10 jaar wetenschappelijke anciënniteit, kunnen voorgedragen worden aan de Minister voor benoeming tot werkleider.

Taken De kandidaat zal : - Als « kwaliteitsbeheerder » procedures en duidelijke instructies uitwerken teneinde te verzekeren dat het kwaliteitssysteem aan de normen voldoet; - als « informatiebeheerder », op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de regelgeving (via lectuur, deelname aan congressen, opleidingen, etc.) teneinde het kwaliteitssysteem in stand te houden en aan te passen aan de normen; - als « pedagoog », zich gelasten met de informatie over en de vorming van personeelsleden teneinde te verzekeren dat de medewerkers de kwaliteitsnormen respecteren; - als « archivaris » zorgen voor het opstellen en het correcte beheer van documenten i.v.m. het kwaliteitssysteem teneinde zijn efficiëntie te verzekeren; - als « controleur (auditor) » de toepassing en het naleven van de normen en procedures nagaan teneinde de doeltreffendheid en het behoud van het kwaliteitssysteem te garanderen; - als « raadgever-expert », informatie en technische raad i.v.m. het behoud van kwaliteit geven aan de medewerkers en vertrouwensrelaties creëren teneinde een correcte toepassing van de procedures en normen te verzekeren.

Nadere inlichtingen omtrent deze betrekking kunnen bekomen worden bij Mevr. Myriam Sneyers, hoofd van de Afdeling Bioveiligheid en Biotechnologie : Tel. : 02-642 52 93 Fax. : 02-642 52 92 e-mail : msneyers@sbb.ihe.be Voorwaarden voor het indienen van kandidaturen : De vereiste diploma's moeten einddiploma's zijn, na ten minste vier jaar studies, uitgereikt door een universiteit, of door één van de instellingen die ermede gelijkgesteld zijn door één van de Gemeenschappen of door een examencommissie die voor het toekennen van de van de academische graden door de Staat of één van de Gemeenschappen is ingesteld.

In geval van aanwerving van een burger van de Europese Unie, houder van een diploma zoals bedoeld in vorige alinea dat werd uitgereikt door een andere dan een Belgische instelling, zal de Commissie voor Werving en Bevordering van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid vooraf de geldigheid van het door de kandidaat voorgelegde diploma nagaan overeenkomstig de statutair vastgestelde procedure.

De kandidaten dienen de voorwaarde inzake nationaliteit te vervullen uiterlijk op de dag waarop de termijn voor het indienen van de kandidaturen eindigt.

Op die datum dienen zij tevens : 1. het vereiste diploma te hebben behaald;bovendien moet de kandidaat die zijn/haar onderwijs niet in het Nederlands, resp. Frans heeft genoten, op dezelfde datum tevens een door het SELOR, Selectiebureau van de Federale Overheid - voorheen Vast Wervingssecretariaat (Bischoffsheimlaan 15, 1000 Brussel) afgeleverd bewijs van taalkennis hebben behaald waaruit blijkt dat hij/zij de taalkennis bezit die vereist is voor de ambten van niveau A/1 in het taalkader waar de gesolliciteerde betrekking te begeven is; dit bewijs van taalkennis is in dit geval vereist voor het bepalen van de taalrol waarop de kandidaat kan worden ingeschreven; 2. te voldoen aan de voorwaarden gesteld inzake vereiste profiel en vereiste speciale wetenschappelijk geschiktheid. De kandidaturen, met vermelding van de beoogde betrekking(en), moeten samen met een curriculum vitae, een voor eensluidend verklaard afschrift van het vereiste diploma en een lijst van de eventueel gepubliceerde wetenschappelijke werken binnen de 30 kalenderdagen volgend op de publicatie van dit bericht in het Belgisch Staatsblad per aangetekend schrijven worden gericht aan de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, c/o Nancy Redant, P&O account, bur. 9D23, Eurostation, Blok II, Victor Hortaplein 40, bus 10, 1060 Brussel.

Inlichtingen in verband met de bezoldigingen kunnen bekomen worden bij de personeelsdienst van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu per e-mail : info.po@health.fgov.be.

^