gepubliceerd op 09 februari 2001
Nationaal Instituut voor oorlogsinvaliden, oud-strijders en oorlogsslachtoffers. - Vacante betrekking van administrateur-generaal (rang 16) - Oproep tot kandidaten Een betrekking van administrateur-generaal (m/v) is te begeven bij het Nati(...) Overeenkomstig artikel 20quinquies van het koninklijk besluit van 7 augustus 1939 betreffende de be(...)
MINISTERIE VAN LANDSVERDEDIGING
Nationaal Instituut voor oorlogsinvaliden, oud-strijders en oorlogsslachtoffers. - Vacante betrekking van administrateur-generaal (m/v) (rang 16) - Oproep tot kandidaten Een betrekking van administrateur-generaal (m/v) is te begeven bij het Nationaal Instituut voor Oorlogsinvaliden, Oud-Strijders en Oorlogsslachtoffers, hiernagenoemd Nationaal Instituut, op datum van 1 april 2000.
Overeenkomstig artikel 20quinquies van het koninklijk besluit van 7 augustus 1939 betreffende de beoordeling en de loopbaan van het Rijkspersoneel, zoals het van toepassing is verklaard op de instellingen van openbaar nut, en verduidelijkt in artikel 28quater van het koninklijk besluit van 8 januari 1973 tot vaststelling van het statuut van het personeel van sommige instellingen van openbaar nut, kunnen zich kandidaat stellen : - de vastbenoemde ambtenaren van de instellingen die titularis zijn van een graad van rang 16 - de vastbenoemde ambtenaren van de instellingen die titularis zijn van een graad van rang 15 en die ten minste één jaar graadanciënniteit tellen.
De vereiste voorwaarden om zich kandidaat te stellen moeten vervuld zijn op datum van 1 april 2000.
Beschrijving van de functie : - de administrateur-generaal is de leidend ambtenaar van het Nationaal Instituut en is voor het dagelijks beheer verantwoording verschuldigd aan de Raad van Beheer; hij wordt in zijn taak bijgestaan door een adjunct die tot de andere taalrol behoort - de taak van het Nationaal Instituut bestaat in zijn essentie uit het verlenen van materiële en morele bijstand aan de oorlogsinvaliden, oud-strijders en oorlogsslachtoffers, zowel aan de gerechtigden zelf als aan hun echtgenotes en weduwen en dit in alle levensomstandigheden; de wet tot oprichting van het Nationaal Instituut noemt de gerechtigden op volgens hun oorlogshoedanigheid. De dienstverlening strekt zich uit tot de verenigingen die instaan voor de belangen van deze personen, m.n. de vaderlandslievende verenigingen - de materiële en morele bijstand omvat o.m. : de tussenkomst in de kosten van geneeskundige verzorging en de controle op de daaraan verbonden uitgaven, de sociale en morele bijstand, het beheer van drie rustoorden, informatie en documentatie, het toekennen van leningen - het Nationaal Instituut heeft daarnaast een specifieke morele opdracht die bestaat in het instandhouden van de herinnering aan de gebrachte offers en aan de idealen die eraan ten grondslag lagen, door een betere informatie van de publieke opinie; in dit kader beheert het Instituut zijn eigen Memoriaal en organiseert het ontmoetingen tussen jongeren en "Anciens", waarin de link wordt gelegd met gebeurtenissen van de grote conflicten in de twintigste eeuw, met de wereldactualiteit en met de universele verklaring van de rechten van de mens.
Profiel van de kandidaat : - kunnen instaan voor de algemene leiding, de organisatie en de coördinatie van het Centraal Bestuur, de Logistieke Secretariaten en de Rusthuizen van het Instituut - zich kunnen inleven in de geest van het Instituut, oog hebben voor de nationale erkentelijkheid die aan de basis ligt van zijn oprichting, en voor de idealen die het verdedigt - de specifieke denk- en gevoelswereld van de gerechtigden kunnen aanvoelen met als doelstelling de kwaliteit van de dienstverlening - blijk geven van persoonlijke inzet en werkkracht, en van verantwoordelijkheidszin - aanleg hebben voor het uitoefenen van gezag, leiding kunnen geven aan een groot aantal personeelsleden, hun werk kunnen organiseren en opvolgen - blijk geven van zin voor aanpassing en vernieuwende initiatieven kunnen nemen.
Kandidatuurstelling : De kandidaturen dienen per aangetekende brief te worden gericht aan Mevr. A. Helsmoortel-Pecher, Voorzitter van de Raad van Beheer, N.I.O.O.O., Koningsstraat 139-141, 1000 Brussel, binnen een termijn van tien werkdagen die ingaat op de eerste werkdag volgend op de publicatie van dit bericht in het Belgisch Staatsblad (de poststempel geldt als bewijs). Wanneer de laatste dag van de termijn een zaterdag, een zondag of een wettelijke feestdag is, wordt de termijn verlengd tot de eerstvolgende werkdag.
In de kandidatuurstelling moeten de datum, de naam, de voornamen, de graad en de dienst waarvan hij/zij afhangt worden vermeld en een uiteenzetting van zijn/haar aanspraken.
Te dien einde dient er een gedetailleerde beschrijving van de verworven ervaring gegeven te worden waarbij de afstemming van het profiel op de beschreven functie wordt onderstreept, alsook een curriculum vitae. De kandidaten worden eveneens uitgenodigd hun bekwaamheden inzake beheer van de overheidsdiensten te laten gelden.
De kandidaten die niet tot het Nationaal Instituut behoren moeten een voor eensluidend verklaard document verstrekken, afgeleverd door de personeelsdienst van de instelling die hen tewerkstelt waarin bevestigd wordt dat zij op definitieve wijze een graad van rang 16 of 15 bekleden, met vermelding van de datum van benoeming in die graad.