gepubliceerd op 25 augustus 1998
Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek te Gent Te begeven betrekkingen De betrekking van hoofd van een departement van het Departement "Gewasbescherming" van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek te Gent is te begeven.
MINISTERIE VAN MIDDENSTAND EN LANDBOUW
Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek te Gent Te begeven betrekkingen De betrekking van hoofd van een departement (trap II) van het Departement "Gewasbescherming" van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek te Gent is te begeven.
De opdracht van dit departement, dat gevestigd is te Merelbeke, omvat het onderzoek van ziekten en plagen van planten en de beheersing ervan, evenals de ondersteuning van het beroep en de advies- en inspectiediensten.
De toegangsvoorwaarden voor deze betrekking worden geregeld bij het koninklijk besluit van 21 april 1965 tot vaststelling van het statuut van het wetenschappelijk personeel der wetenschappelijke inrichtingen van de Staat, laatst gewijzigd bij het koninklijk besluit van 4 februari 1998.
Toegangsvoorwaarden : A. Volgende speciale wetenschappelijke geschiktheden bezitten : 1. een eigen wetenschappelijke activiteit hebben op het gebied van de gewasbescherming, die o.a. geleid heeft tot publicaties met wetenschappelijk karakter en tot een nationale en internationale erkenning; 2. ondervinding hebben in het beheer en de coördinatie van onderzoekprogramma's met betrekking tot gewasbescherming;3. in staat zijn een onderzoekingsdienst in te richten en te leiden waarvan de activiteiten tot de gewasbescherming behoren. B. De kandidaat, lid van het wetenschappelijk personeel van een wetenschappelijke inrichting van de Staat, moet : 1. - hetzij houder zijn van een doctorsdiploma dat behaald werd na verdediging in het openbaar van een verhandeling; - hetzij voor de commissie van een wetenschappelijke inrichting van de Staat het bewijs geleverd hebben dat hij, in de tak der wetenschap waarop het ambt betrekking heeft, wetenschappelijk werk heeft verricht dat kan vergeleken worden met een doctoraatsverhandeling; 2. ten minste de rang B van de wetenschappelijke loopbaan bereikt hebben. De kandidaat, die geen lid is van het wetenschappelijk personeel van een wetenschappelijke inrichting van de Staat, moet : 1. houder zijn van een doctorsdiploma dat behaald werd na verdediging in het openbaar van een verhandeling;2. Belg zijn of burger van de Europese Unie;de burgerlijke en politieke rechten genieten; aan de dienstplichtwetten voldaan hebben; een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking; de leeftijd van 50 jaar niet bereikt hebben, onverminderd mogelijke afwijkingen vastgesteld bij het koninklijk besluit van 21 april 1965 voornoemd (statuut wetenschappelijk personeel); 3. het bewijs leveren van een wetenschappelijke anciënniteit in de zin van artikel 5 van het statuut, van ten minste twaalf jaar volledige prestaties, waarvan zes te rekenen vanaf het bekomen van het diploma bedoeld in 1. De kandidaturen dienen, samen met een curriculum vitae en de verantwoordingstukken waaruit blijkt dat de kandidaat voldoet aan de voormelde voorwaarden, binnen vijftien werkdagen te rekenen vanaf de datum van de huidige publicatie, bij een ter post aangetekend schrijven gericht te worden aan de Directeur-generaal van het Bestuur voor Onderzoek en Ontwikkeling (DG 6), WTC III, 20e verdieping, Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel.
Inlichtingen, onder andere over het statuut van het wetenschappelijk personeel, kunnen bekomen worden bij het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek, Burgemeester van Gansberghelaan 96, te 9820 Merelbeke.
De betrekking van hoofd van een departement (trap II) van het Departement "Zeevisserij" van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek te Gent is te begeven.
Dit departement, gevestigd in Oostende, is belast met : - de studie van het rationeel en optimaal gebruik van het mariene milieu vanuit biologisch, technisch en socio-economisch oogpunt, o.m. ten behoeve van het vangstbeleid; - de studie van de kwaliteitsaspecten en valorisatie van de zeevisserijproducten.
De toegangsvoorwaarden voor deze betrekking worden geregeld bij het koninklijk besluit van 21 april 1965 tot vaststelling van het statuut van het wetenschappelijk personeel der wetenschappelijke inrichtingen van de Staat, laatst gewijzigd bij het koninklijk besluit van 4 februari 1998.
Toegangsvoorwaarden : A. Volgende speciale wetenschappelijke geschiktheden bezitten : 1. een eigen wetenschappelijke activiteit hebben op het gebied van het zeevisserij- en zeevisonderzoek, die o.a. geleid heeft tot publicaties met wetenschappelijk karakter en tot een nationale en internationale erkenning; 2. ondervinding hebben in het beheer en de coördinatie van onderzoeksprogramma's met betrekking tot zeevisserij en zeevis;3. in staat zijn een onderzoekingsdienst in te richten en te leiden waarvan de activiteiten tot het gebied van de zeevisserij en zeevis behoren. B. De kandidaat, lid van het wetenschappelijk personeel van een wetenschappelijke inrichting van de Staat, moet : 1. - hetzij houder zijn van een doctorsdiploma dat behaald werd na verdediging in het openbaar van een verhandeling; - hetzij voor de commissie van een wetenschappelijke inrichting van de Staat het bewijs geleverd hebben dat hij, in de tak der wetenschap waarop het ambt betrekking heeft, wetenschappelijk werk heeft verricht dat kan vergeleken worden met een doctoraatsverhandeling; 2. ten minste de rang B van de wetenschappelijke loopbaan bereikt hebben. De kandidaat, die geen lid is van het wetenschappelijk personeel van een wetenschappelijke inrichting van de Staat, moet : 1. houder zijn van een doctorsdiploma dat behaald werd na verdediging in het openbaar van een verhandeling;2. Belg zijn of burger van de Europese Unie;de burgerlijke en politieke rechten genieten; aan de dienstplichtwetten voldaan hebben; een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking; de leeftijd van 50 jaar niet bereikt hebben, onverminderd mogelijke afwijkingen vastgesteld bij het koninklijk besluit van 21 april 1965 voornoemd (statuut wetenschappelijk personeel); 3. het bewijs leveren van een wetenschappelijke anciënniteit in de zin van artikel 5 van het statuut, van ten minste twaalf jaar volledige prestaties, waarvan zes te rekenen vanaf het bekomen van het diploma bedoeld in 1. De kandidaturen dienen, samen met een curriculum vitae en de verantwoordingstukken waaruit blijkt dat de kandidaat voldoet aan de voormelde voorwaarden, binnen vijftien werkdagen te rekenen vanaf de datum van de huidige publicatie, bij een ter post aangetekend schrijven gericht te worden aan de Directeur-generaal van het Bestuur voor Onderzoek en Ontwikkeling (DG 6), WTC III, 20e verdieping, Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel.
Inlichtingen, onder andere over het statuut van het wetenschappelijk personeel, kunnen bekomen worden bij het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek, Burgemeester van Gansberghelaan 96, te 9820 Merelbeke.