| Koninklijk besluit houdende toekenning van een toelage aan het Centrum voor Informatie en Onderzoek omtrent Voedselintolerantie en -hygiëne in verband met voedselallergieën | Koninklijk besluit houdende toekenning van een toelage aan het Centrum voor Informatie en Onderzoek omtrent Voedselintolerantie en -hygiëne in verband met voedselallergieën |
|---|---|
| FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE | FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE |
| VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU | VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU |
| 15 SEPTEMBER 2013. - Koninklijk besluit houdende toekenning van een | 15 SEPTEMBER 2013. - Koninklijk besluit houdende toekenning van een |
| toelage aan het Centrum voor Informatie en Onderzoek omtrent | toelage aan het Centrum voor Informatie en Onderzoek omtrent |
| Voedselintolerantie en -hygiëne (CIRIHA) in verband met | Voedselintolerantie en -hygiëne (CIRIHA) in verband met |
| voedselallergieën | voedselallergieën |
| FILIP, Koning der Belgen, | FILIP, Koning der Belgen, |
| Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet. | Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet. |
| Gelet op de wet van 22 mei 2003 houdende organisatie van de begroting | Gelet op de wet van 22 mei 2003 houdende organisatie van de begroting |
| en van de comptabiliteit van de federale Staat, de artikelen 33 en 121 | en van de comptabiliteit van de federale Staat, de artikelen 33 en 121 |
| tot 124; | tot 124; |
| Gelet op de wet van 24 juni 2013 houdende eerste aanpassing van de | Gelet op de wet van 24 juni 2013 houdende eerste aanpassing van de |
| algemene uitgavenbegroting voor het begrotingsjaar 2013, programma | algemene uitgavenbegroting voor het begrotingsjaar 2013, programma |
| 25.54.3; | 25.54.3; |
| Gelet op het koninklijk besluit van 16 november 1994 betreffende de | Gelet op het koninklijk besluit van 16 november 1994 betreffende de |
| administratieve en begrotingscontrole, de artikelen 14 en 22; | administratieve en begrotingscontrole, de artikelen 14 en 22; |
| Gelet op het advies van de inspecteur van Financiën, gegeven op 13 | Gelet op het advies van de inspecteur van Financiën, gegeven op 13 |
| augustus 2013; | augustus 2013; |
| Overwegende dat het CIRIHA een ruime ervaring heeft in het kader van | Overwegende dat het CIRIHA een ruime ervaring heeft in het kader van |
| de problematiek van ongewenste reacties op voedingsmiddelen, | de problematiek van ongewenste reacties op voedingsmiddelen, |
| voedselhygiëne en voeding in de praktijk; | voedselhygiëne en voeding in de praktijk; |
| Op de voordracht van de Minister van Volksgezondheid, | Op de voordracht van de Minister van Volksgezondheid, |
| Hebben Wij besloten en besluiten Wij : | Hebben Wij besloten en besluiten Wij : |
Artikel 1.Er wordt een toelage van achtendertigduizend euro ( |
Artikel 1.Er wordt een toelage van achtendertigduizend euro ( |
| 38.000) toegekend aan het CIRIHA voor het uitwerken van informatie- en | 38.000) toegekend aan het CIRIHA voor het uitwerken van informatie- en |
| sensibilisatietools van algemeen belang in verband met | sensibilisatietools van algemeen belang in verband met |
| voedselallergieën, bestemd voor allergische consumenten, de | voedselallergieën, bestemd voor allergische consumenten, de |
| marktoperatoren en de beroepsmensen uit de gezondheidszorgsector. | marktoperatoren en de beroepsmensen uit de gezondheidszorgsector. |
Art. 2.De regels voor de uitvoering van het project, dat maximum 1 |
Art. 2.De regels voor de uitvoering van het project, dat maximum 1 |
| jaar zal duren vanaf de kennisgeving van dit besluit, zijn vastgesteld | jaar zal duren vanaf de kennisgeving van dit besluit, zijn vastgesteld |
| overeenkomstig de bijlage bij dit besluit. | overeenkomstig de bijlage bij dit besluit. |
Art. 3.Deze toelage zal aangerekend worden ten laste van de |
Art. 3.Deze toelage zal aangerekend worden ten laste van de |
| basisallocatie 25.54.31.4523.01 van de Algemene uitgavenbegroting voor | basisallocatie 25.54.31.4523.01 van de Algemene uitgavenbegroting voor |
| het begrotingsjaar 2013. | het begrotingsjaar 2013. |
Art. 4.Die toelage zal op het bankrekeningnummer 068-2206666-40 van |
Art. 4.Die toelage zal op het bankrekeningnummer 068-2206666-40 van |
| de Haute Ecole Lucia de Brouckère met de mededeling `fgov-ciriha' | de Haute Ecole Lucia de Brouckère met de mededeling `fgov-ciriha' |
| worden gestort als volgt : | worden gestort als volgt : |
| - Een eerste schijf van tienduizend tweehonderd zeventig euro ( | - Een eerste schijf van tienduizend tweehonderd zeventig euro ( |
| 10.270) zal worden gestort na kennisgeving van dit besluit en op grond | 10.270) zal worden gestort na kennisgeving van dit besluit en op grond |
| van een schuldverklaring van het CIRIHA. | van een schuldverklaring van het CIRIHA. |
| - Het saldo van de toelage zal worden vereffend na de beëindiging van | - Het saldo van de toelage zal worden vereffend na de beëindiging van |
| de studie, op voorlegging van het eindrapport voor elke opdracht die | de studie, op voorlegging van het eindrapport voor elke opdracht die |
| in de bijlage is beschreven en van een schuldverklaring die een | in de bijlage is beschreven en van een schuldverklaring die een |
| overzicht bevat van de opgelopen kosten en van een exemplaar van de | overzicht bevat van de opgelopen kosten en van een exemplaar van de |
| vereiste bewijsstukken (facturen, loonfiches, enz.). | vereiste bewijsstukken (facturen, loonfiches, enz.). |
| De bewijsstukken zullen ten laatste één jaar en drie maanden na | De bewijsstukken zullen ten laatste één jaar en drie maanden na |
| kennisgeving van onderhavig besluit worden overhandigd. | kennisgeving van onderhavig besluit worden overhandigd. |
| De schuldverklaringen moeten door de studieverantwoordelijke in naam | De schuldverklaringen moeten door de studieverantwoordelijke in naam |
| van de directeur van het CIRIHA worden ondertekend en waar en oprecht | van de directeur van het CIRIHA worden ondertekend en waar en oprecht |
| worden verklaard. Die stukken moeten worden voorgelegd aan de Minister | worden verklaard. Die stukken moeten worden voorgelegd aan de Minister |
| van Volksgezondheid, ter attentie van de FOD Volksgezondheid, | van Volksgezondheid, ter attentie van de FOD Volksgezondheid, |
| Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-generaal | Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-generaal |
| Dier, Plant en Voeding, Dienst Voedingsmiddelen, Dierenvoeders en | Dier, Plant en Voeding, Dienst Voedingsmiddelen, Dierenvoeders en |
| andere Consumptieproducten, Victor Hortaplein, 40 bus 10 - 1060 | andere Consumptieproducten, Victor Hortaplein, 40 bus 10 - 1060 |
| Brussel. | Brussel. |
Art. 5.Overeenkomstig het artikel 123 van de wet van 22 mei 2003 |
Art. 5.Overeenkomstig het artikel 123 van de wet van 22 mei 2003 |
| betreffende de algemene organisatie van de begroting en van de | betreffende de algemene organisatie van de begroting en van de |
| comptabiliteit van de federale Staat, zal het in het kader van de | comptabiliteit van de federale Staat, zal het in het kader van de |
| hierboven vermelde financiële bijdrage het niet benutte gedeelte door | hierboven vermelde financiële bijdrage het niet benutte gedeelte door |
| de Haute Ecole Lucia de Brouckère worden terugbetaald aan de Federale | de Haute Ecole Lucia de Brouckère worden terugbetaald aan de Federale |
| Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en | Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en |
| Leefmilieu, op het bankrekeningnummer 679-2005917-54, IBAN BE42 6792 | Leefmilieu, op het bankrekeningnummer 679-2005917-54, IBAN BE42 6792 |
| 0059 1754 geopend bij de Bank van de Post (BIC/SWIFT : PCHQBEBB) op | 0059 1754 geopend bij de Bank van de Post (BIC/SWIFT : PCHQBEBB) op |
| naam van « Diverse Ontvangsten ». | naam van « Diverse Ontvangsten ». |
Art. 6.De minister bevoegd voor Volksgezondheid is belast met de |
Art. 6.De minister bevoegd voor Volksgezondheid is belast met de |
| uitvoering van dit besluit. | uitvoering van dit besluit. |
| Gegeven te Brussel, 15 september 2013. | Gegeven te Brussel, 15 september 2013. |
| FILIP | FILIP |
| Van Koningswege : | Van Koningswege : |
| De Minister van Volksgezondheid, | De Minister van Volksgezondheid, |
| Mevr. L. ONKELINX | Mevr. L. ONKELINX |
| Bijlage bij het koninklijk besluit houdende toekenning van een toelage | Bijlage bij het koninklijk besluit houdende toekenning van een toelage |
| aan het Centrum voor Informatie en Onderzoek omtrent | aan het Centrum voor Informatie en Onderzoek omtrent |
| Voedselintolerantie en -hygiëne (CIRIHA) in verband met | Voedselintolerantie en -hygiëne (CIRIHA) in verband met |
| voedselallergieën | voedselallergieën |
| 1. Voorafgaande wetenschappelijke, wetgevende en terreinstudies | 1. Voorafgaande wetenschappelijke, wetgevende en terreinstudies |
| Deze voorafgaande studies zullen als basis dienen voor het opstellen | Deze voorafgaande studies zullen als basis dienen voor het opstellen |
| van infoblaadjes en documenten voor de websites en voor het uitwerken | van infoblaadjes en documenten voor de websites en voor het uitwerken |
| van het vereiste materiaal voor de opleiding : | van het vereiste materiaal voor de opleiding : |
| - Inventariseren en samenvatten van de bestaande wetenschappelijke | - Inventariseren en samenvatten van de bestaande wetenschappelijke |
| gegevens over voedselallergieën in het algemeen en sesamallergie in | gegevens over voedselallergieën in het algemeen en sesamallergie in |
| het bijzonder (prevalentie, allergenen die het vaakst aan de basis | het bijzonder (prevalentie, allergenen die het vaakst aan de basis |
| liggen bij kinderen en volwassenen, symptomatologie, reactogene | liggen bij kinderen en volwassenen, symptomatologie, reactogene |
| drempels, kruisallergieën,...); | drempels, kruisallergieën,...); |
| - Bestuderen van de verordening (EU) Nr. 1169/2011 betreffende de | - Bestuderen van de verordening (EU) Nr. 1169/2011 betreffende de |
| verstrekking van voedselinformatie aan consumenten, om de | verstrekking van voedselinformatie aan consumenten, om de |
| doorslaggevende elementen te identificeren om enerzijds de operatoren | doorslaggevende elementen te identificeren om enerzijds de operatoren |
| van voorverpakte levensmiddelen, en anderzijds de operatoren van | van voorverpakte levensmiddelen, en anderzijds de operatoren van |
| niet-voorverpakte levensmiddelen te informeren; | niet-voorverpakte levensmiddelen te informeren; |
| - Analyseren van de keukenpraktijken in restaurants om de risico's op | - Analyseren van de keukenpraktijken in restaurants om de risico's op |
| kruiscontaminaties aan het licht te brengen. Dit zal gebeuren in een | kruiscontaminaties aan het licht te brengen. Dit zal gebeuren in een |
| hotelschool of bij een restauranthouder of in een gemeenschapskeuken. | hotelschool of bij een restauranthouder of in een gemeenschapskeuken. |
| - Bepalen van de technologische redenen (ingrediënten, additieven, | - Bepalen van de technologische redenen (ingrediënten, additieven, |
| aroma's...) van het gebruik van sesam in de voedselindustrie, en | aroma's...) van het gebruik van sesam in de voedselindustrie, en |
| uitvoeren van een vergelijkende studie van de nomenclatuur die | uitvoeren van een vergelijkende studie van de nomenclatuur die |
| gebruikt wordt door de wetenschappers en deze die bestemd is voor de | gebruikt wordt door de wetenschappers en deze die bestemd is voor de |
| patiënten om de meest geschikte lijst van termen op te stellen. | patiënten om de meest geschikte lijst van termen op te stellen. |
| 2. Uitwerking van de informatie- en sensibilisatietools bestemd voor | 2. Uitwerking van de informatie- en sensibilisatietools bestemd voor |
| de operatoren over voedselallergieën en de nieuwe reglementering, | de operatoren over voedselallergieën en de nieuwe reglementering, |
| zowel voor voorverpakte als niet- voorverpakte levensmiddelen | zowel voor voorverpakte als niet- voorverpakte levensmiddelen |
| De tools die moeten worden uitgewerkt zijn infoblaadjes, pagina's op | De tools die moeten worden uitgewerkt zijn infoblaadjes, pagina's op |
| de websites van CIRIHA en van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van | de websites van CIRIHA en van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van |
| de Voedselketen en Leefmilieu, en ook opleidingen. Het werk zal erin | de Voedselketen en Leefmilieu, en ook opleidingen. Het werk zal erin |
| bestaan concrete en duurzame oplossingen te vinden om te voldoen aan | bestaan concrete en duurzame oplossingen te vinden om te voldoen aan |
| de vereisten van de verordening (EU) Nr. 1169/2011 betreffende de | de vereisten van de verordening (EU) Nr. 1169/2011 betreffende de |
| verstrekking van voedselinformatie aan consumenten. | verstrekking van voedselinformatie aan consumenten. |
| De tools bestemd voor de operatoren van voorverpakte levensmiddelen | De tools bestemd voor de operatoren van voorverpakte levensmiddelen |
| zullen vooral de nadruk leggen op wat er al dan niet moeten worden | zullen vooral de nadruk leggen op wat er al dan niet moeten worden |
| ondernomen op het vlak van de etikettering. De tools bestemd voor de | ondernomen op het vlak van de etikettering. De tools bestemd voor de |
| operatoren van niet-voorverpakte levensmiddelen zullen informatie | operatoren van niet-voorverpakte levensmiddelen zullen informatie |
| bevatten over de nieuwe regels en bewustmaking in verband met de | bevatten over de nieuwe regels en bewustmaking in verband met de |
| risico's op kruiscontaminaties (wat er al dan niet moet gebeuren op de | risico's op kruiscontaminaties (wat er al dan niet moet gebeuren op de |
| productieplaats). | productieplaats). |
| De opleidingen in verband met voedselallergieën zullen, voor alle | De opleidingen in verband met voedselallergieën zullen, voor alle |
| operatoren, bestaan uit een algemene opleiding over voedselallergieën, | operatoren, bestaan uit een algemene opleiding over voedselallergieën, |
| de problemen en risico's waarmee de allergische consument te maken | de problemen en risico's waarmee de allergische consument te maken |
| krijgt en de mogelijke vormen van communicatie met de consument. De | krijgt en de mogelijke vormen van communicatie met de consument. De |
| opleidingen met betrekking tot de verordening (EU) Nr. 1169/2011 | opleidingen met betrekking tot de verordening (EU) Nr. 1169/2011 |
| zullen, afhankelijk van de operatoren, gebaseerd zijn op de | zullen, afhankelijk van de operatoren, gebaseerd zijn op de |
| infoblaadjes. De opleidingen bieden het voordeel dat er kan gewerkt | infoblaadjes. De opleidingen bieden het voordeel dat er kan gewerkt |
| worden rond concrete gevallen. | worden rond concrete gevallen. |
| 3. Updating van eerdere publicaties over voedselallergieën en | 3. Updating van eerdere publicaties over voedselallergieën en |
| uitwerking van publicaties rond sesamallergie | uitwerking van publicaties rond sesamallergie |
| Wat sesamallergie betreft, zal het werk bestaan in het opstellen van | Wat sesamallergie betreft, zal het werk bestaan in het opstellen van |
| een specifiek infoblaadje over dit ingrediënt en in de voorbereiding | een specifiek infoblaadje over dit ingrediënt en in de voorbereiding |
| van een pagina bestemd voor de website van de FOD Volksgezondheid, | van een pagina bestemd voor de website van de FOD Volksgezondheid, |
| Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu (www.health.belgium.be), | Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu (www.health.belgium.be), |
| en die van CIRIHA (www.ciriha.org). Op die pagina zal de belangrijkste | en die van CIRIHA (www.ciriha.org). Op die pagina zal de belangrijkste |
| informatie over deze allergie vermeld worden, zowel op | informatie over deze allergie vermeld worden, zowel op |
| wetenschappelijk, reglementair als informatief niveau. | wetenschappelijk, reglementair als informatief niveau. |
| De updates zullen betrekking hebben op de brochures bestemd voor | De updates zullen betrekking hebben op de brochures bestemd voor |
| allergische consumenten, publicaties voor de beroepsmensen uit de | allergische consumenten, publicaties voor de beroepsmensen uit de |
| gezondheidszorgsector en de specifieke pagina's van de websites van de | gezondheidszorgsector en de specifieke pagina's van de websites van de |
| FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en | FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en |
| van CIRIHA. | van CIRIHA. |
| 4. Ondersteuning van de operatoren, de beroepsmensen uit de | 4. Ondersteuning van de operatoren, de beroepsmensen uit de |
| gezondheidszorgsector, de allergische patiënten via de website | gezondheidszorgsector, de allergische patiënten via de website |
| www.ciriha.org | www.ciriha.org |
| De taak van de diëtist(e) zal erin bestaan : | De taak van de diëtist(e) zal erin bestaan : |
| - Een specifiek antwoord te verstreken op vragen van particulieren en | - Een specifiek antwoord te verstreken op vragen van particulieren en |
| beroepsmensen uit de gezondheidszorgsector in verband met | beroepsmensen uit de gezondheidszorgsector in verband met |
| voedselallergieën; | voedselallergieën; |
| - Een specifiek antwoord te verstrekken op vragen van operatoren | - Een specifiek antwoord te verstrekken op vragen van operatoren |
| actief in de sector van voorverpakte en/of niet voorverpakte | actief in de sector van voorverpakte en/of niet voorverpakte |
| levensmiddelen in verband met allergieën in het algemeen, het beheer | levensmiddelen in verband met allergieën in het algemeen, het beheer |
| van het risico op allergieën `van boer tot bord' en de | van het risico op allergieën `van boer tot bord' en de |
| consumenteninformatie; | consumenteninformatie; |
| 5. Opmaak, publicatie en verspreiding van de informatie | 5. Opmaak, publicatie en verspreiding van de informatie |
| De documenten voor de consumenten en de operatoren uit de sector van | De documenten voor de consumenten en de operatoren uit de sector van |
| de voorverpakte en/of niet-voorverpakte levensmiddelen zullen worden | de voorverpakte en/of niet-voorverpakte levensmiddelen zullen worden |
| gepubliceerd onder de vorm van infoblaadjes. | gepubliceerd onder de vorm van infoblaadjes. |
| De taak van de diëtist(e) omvat : | De taak van de diëtist(e) omvat : |
| - Het opstellen van de teksten op basis van de wetenschappelijke en | - Het opstellen van de teksten op basis van de wetenschappelijke en |
| wetgevende gegevens en op basis van terreinobservatie; | wetgevende gegevens en op basis van terreinobservatie; |
| - Het contacteren van een onderaannemer voor de vertaling; | - Het contacteren van een onderaannemer voor de vertaling; |
| - De coördinatie met de geselecteerde drukker (lay-out, illustraties, | - De coördinatie met de geselecteerde drukker (lay-out, illustraties, |
| correctie van de proefdrukken,...); | correctie van de proefdrukken,...); |
| - De coördinatie van de verspreiding naar de consumenten, via de | - De coördinatie van de verspreiding naar de consumenten, via de |
| website, de verenigingen van allergische consumenten, de beroepsmensen | website, de verenigingen van allergische consumenten, de beroepsmensen |
| uit de gezondheidszorgsector. | uit de gezondheidszorgsector. |
| - De coördinatie van de verspreiding naar de operatoren uit de sector | - De coördinatie van de verspreiding naar de operatoren uit de sector |
| van de voorverpakte en/of niet-voorverpakte levensmiddelen, via de | van de voorverpakte en/of niet-voorverpakte levensmiddelen, via de |
| website, de beroepsverenigingen en de hotelscholen. | website, de beroepsverenigingen en de hotelscholen. |
| De publicaties bestemd voor de consumenten en de operatoren uit de | De publicaties bestemd voor de consumenten en de operatoren uit de |
| sector van de voorverpakte en/of niet -voorverpakte levensmiddelen | sector van de voorverpakte en/of niet -voorverpakte levensmiddelen |
| zullen gratis worden verspreid. De verzendingskosten zullen door de | zullen gratis worden verspreid. De verzendingskosten zullen door de |
| Hogeschool Lucia de Brouckère gevraagd worden aan de bestemmeling. | Hogeschool Lucia de Brouckère gevraagd worden aan de bestemmeling. |
| Voor de beroepsmensen uit de gezondheidszorgsector zal de informatie | Voor de beroepsmensen uit de gezondheidszorgsector zal de informatie |
| vooral via de website worden verspreid (www.ciriha.org). | vooral via de website worden verspreid (www.ciriha.org). |
| De taak van de diëtist(e) omvat : | De taak van de diëtist(e) omvat : |
| - Het opstellen van de teksten op basis van de wetenschappelijke en | - Het opstellen van de teksten op basis van de wetenschappelijke en |
| wetgevende gegevens; | wetgevende gegevens; |
| - Het contacteren van een onderaannemer voor de vertaling; | - Het contacteren van een onderaannemer voor de vertaling; |
| - De coördinatie van de verspreiding, via de website en de | - De coördinatie van de verspreiding, via de website en de |
| beroepsmensen uit de gezondheidszorgsector. | beroepsmensen uit de gezondheidszorgsector. |
| 6. Geraamde uitgavenbudget | 6. Geraamde uitgavenbudget |
| Uitgaven | Uitgaven |
| Financieringsbronnen | Financieringsbronnen |
| FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu | FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu |
| CIRIHA - Hogeschool Lucia de Brouckère | CIRIHA - Hogeschool Lucia de Brouckère |
| Bezoldigingen - 1 voltijds diëtist(e) | Bezoldigingen - 1 voltijds diëtist(e) |
| 35.000 | 35.000 |
| Infrastructuur/kantoor/materiaal | Infrastructuur/kantoor/materiaal |
| X | X |
| Verplaatsingskosten | Verplaatsingskosten |
| 200 | 200 |
| Secretariaatskosten (telefoon, kantoorbenodigdheden, fotokopies,...) | Secretariaatskosten (telefoon, kantoorbenodigdheden, fotokopies,...) |
| 600 | 600 |
| Documentatie | Documentatie |
| 1.000 | 1.000 |
| Informaticakosten | Informaticakosten |
| 400 | 400 |
| Vertaling/publicatie | Vertaling/publicatie |
| 3.000 | 3.000 |
| Andere uitgaven | Andere uitgaven |
| X | X |
| TOTAAL | TOTAAL |
| 38.000 | 38.000 |
| X | X |
| Gezien om gevoegd te worden bij ons besluit van 15 september 2013 | Gezien om gevoegd te worden bij ons besluit van 15 september 2013 |
| houdende toekenning van een toelage aan het Centrum voor Informatie en | houdende toekenning van een toelage aan het Centrum voor Informatie en |
| Onderzoek omtrent Voedselintolerantie en -hygiëne (CIRIHA) in verband | Onderzoek omtrent Voedselintolerantie en -hygiëne (CIRIHA) in verband |
| met voedselallergieën. | met voedselallergieën. |
| FILIP | FILIP |
| Van Koningswege : | Van Koningswege : |
| De Minister van Volksgezondheid, | De Minister van Volksgezondheid, |
| Mevr. L. ONKELINX | Mevr. L. ONKELINX |