gepubliceerd op 15 juli 2013
Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 29 september 2011 tot verstrekking van melk en bepaalde zuivelproducten aan leerlingen in onderwijsinstellingen
20 JUNI 2013. - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 29 september 2011Relevante gevonden documenten type ministerieel besluit prom. 29/09/2011 pub. 10/10/2011 numac 2011031486 bron ministerie van het brussels hoofdstedelijk gewest Ministerieel besluit tot verstrekking van melk en bepaalde zuivelproducten aan leerlingen in onderwijsinstellingen sluiten tot verstrekking van melk en bepaalde zuivelproducten aan leerlingen in onderwijsinstellingen
De Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering bevoegd voor het Landbouwbeleid;
Gelet op de Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad van 22 oktober 2007 houdende een gemeenschappelijke ordening van de landbouwmarkten en specifieke bepalingen voor een aantal landbouwproducten;
Gelet op de Verordening (EG) nr. 657/2008 van de Commissie van 10 juli 2008 houdende bepalingen voor de uitvoering van verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad ten aanzien van de toekenning van communautaire steun voor de verstrekking van melk en bepaalde zuivelproducten aan leerlingen in onderwijsinstellingen;
Gelet op de wet van 28 maart 1975 betreffende de handel in landbouw-, tuinbouw- en zeevisserijproducten, artikel 3, § 1, gewijzigd bij de wetten van 29 december 1990 en 5 februari 1999, en het koninklijk besluit van 22 februari 2001;
Gelet op het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 8 september 2011Relevante gevonden documenten type besluit van de brusselse hoofdstedelijke regering prom. 08/09/2011 pub. 10/10/2011 numac 2011031487 bron ministerie van het brussels hoofdstedelijk gewest Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende de verstrekking van melk en bepaalde zuivelproducten aan leerlingen in onderwijsinstellingen sluiten tot verstrekking van melk en bepaalde zuivelproducten aan leerlingen in onderwijsinstellingen, de artikelen 3, eerste lid, 4° en 4, eerste lid; Gelet op het ministerieel besluit van 29 september 2011Relevante gevonden documenten type ministerieel besluit prom. 29/09/2011 pub. 10/10/2011 numac 2011031486 bron ministerie van het brussels hoofdstedelijk gewest Ministerieel besluit tot verstrekking van melk en bepaalde zuivelproducten aan leerlingen in onderwijsinstellingen sluiten tot verstrekking van melk en bepaalde zuivelproducten aan leerlingen in onderwijsinstellingen;
Gelet op het overleg tussen de gewesten en de federale overheid op 7 december 2012;
Gelet op het advies van de Inspecteur van Financiën, gegeven op 7 december 2012;
Gelet op de akkoordbevinding van de Minister van Begroting gegeven op 5 februari 2013;
Gelet op het advies nr. 53.183/3 van de Raad van State, gegeven op 8 mei 2013, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 1°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973, Besluit :
Artikel 1.De tabel vermeld in artikel 1 van het ministerieel besluit van 29 september 2011Relevante gevonden documenten type ministerieel besluit prom. 29/09/2011 pub. 10/10/2011 numac 2011031486 bron ministerie van het brussels hoofdstedelijk gewest Ministerieel besluit tot verstrekking van melk en bepaalde zuivelproducten aan leerlingen in onderwijsinstellingen sluiten tot verstrekking van melk en bepaalde zuivelproducten aan leerlingen in onderwijsinstellingen, wordt vervangen als volgt :
Catégorie / Sous-Cat.
Codes Produits
Description
par litre
par kg
I a
XL / XLB*
Lait traité thermiquement en ce compris les boissons à base de lait sans lactose
1,25
1,29
I b
XLA / XLAB
Lait traité thermiquement, chocolaté, additionné de jus de fruits ou aromatisé, contenant au minimum 90 % en poids de lait visé au point a) et au maximum 7 % de sucre ajouté et/ou de miel
1,50
1,55
I c
X9F / X9FB
Produits à base de lait fermenté, sauf yaourt, additionnés ou non de jus de fruits, aromatisés ou non, contenant au minimum 90 % en poids de lait visé au point a) et au maximum 7 % de sucre ajouté et/ou de miel
1,75
1,80
I d
X9Y / X9YB
Yaourt additionnés ou non de jus de fruits, aromatisés ou non, contenant au minimum 90 % en poids de lait visé au point a) et au maximum 7 % de sucre ajouté et/ou de miel
2,72
2,80
II
X8F / X8FB
Produits à base de lait fermenté, sauf yaourt, aromatisés ou non, additionnés de fruits et contenant au minimum 80 % en poids de lait visé au point a) de la catégorie I et au maximum 7 % de sucre ajouté et/ou de miel
1,75
1,80
II
X8Y / X8YB
Yaourt aromatisés ou non, additionnés de fruits et contenant au minimum 80 % en poids de lait visé au point a) de la catégorie I et au maximum 7 % de sucre ajouté et/ou de miel
2,72
2,80
III
XM / XMB
Fromages frais et transformés, aromatisés ou non, contenant au minimum 90 % de fromage en poids
4,00
IV
XP / XPB
Fromages "Grana Padano" et "Parmigiano Reggiano"
13,00
V
XF / XFB
Fromages aromatisés ou non contenant au minimum 90 % de fromage en poids et ne relevant pas des catégories III et IV
9,50
Categorie / Onder-cat.
Product codes
Beschrijving
per liter
per kg
I a
XL / XLB*
Warmtebehandelde melk met inbegrip van lactosevrije melkdrank
1,25
1,29
I b
XLA / XLAB
Warmtebehandelde melk waaraan chocolade of vruchtensap is toegevoegd of die gearomatiseerd is, die ten minste 90 gewichtspercenten bevat van de melk, vermeld in a), en ten hoogste 7 % toegevoegde suiker en/of honing
1,50
1,55
I c
X9F / X9FB
Gefermenteerde melkproducten, behalve yoghurt waaraan al dan niet vruchtensap is toegevoegd, al dan niet gearomatiseerd en die ten minste 90 gewichtspercenten bevatten van de melk, vermeld in a), en ten hoogste 7 % toegevoegde suiker en/of honing
1,75
1,80
I d
X9Y / X9YB
Yoghurt waaraan al dan niet vruchtensap is toegevoegd, al dan niet gearomatiseerd en die ten minste 90 gewichtspercenten onder a) bedoelde melk bevat en ten hoogste 7 % toegevoegde suiker en/of honing
2,72
2,80
II
X8F / X8FB
Gefermenteerde zuivelproducten, behalve yoghurt waaraan vruchten zijn toegevoegd, die al dan niet gearomatiseerd zijn, en die ten minste 80 gewichtspercenten bevatten van de melk, vermeld in categorie I, a, en ten hoogste 7 % toegevoegde suiker en/of honing
1,75
1,80
II
X8Y / X8YB
Yoghurt waaraan vruchten zijn toegevoegd, die al dan niet gearomatiseerd is, en die ten minste 80 gewichtspercenten bevat van de melk, vermeld in categorie I, a, en ten hoogste 7 % toegevoegde suiker en/of honing
2,72
2,80
III
XM / XMB
Vers en verwerkte kaas, die al dan niet gearomatiseerd is, en die ten minste 90 gewichtspercenten bevat van de kaas
4,00
IV
XP / XPB
"Grana Padano" en "Parmigiano Reggiano" kaas
13,00
V
XF / XFB
Al dan niet gearomatiseerde kazen die ten minste 90 gewichtspercenten bevat van de kaas en die niet deel maken van de categorieën III en IV
9,50
* De codes die eindigen met een B zijn de codes voor de biologische zuivelproducten.
Art. 2.In hetzelfde besluit wordt een artikel 3 ingevoegd, luidende : «
Art. 3.Voor gecertificeerde biologische producten wordt een bijkomende steun, naar gelang van bedoelde productcategorie, toegekend : a) voor producten van categorie Ia, Ib en Ic : 30,00/100 kilogram of 30,90/100 liter;b) voor producten van categorie Id en II : 50,00/100 kilogram of 51,50/100 liter;c) voor producten van categorie III : 60,00/100 kilogram of 61,80/100 liter;d) voor producten van categorie IV : 180,00/100 kilogram of 185,40/100 liter;e) voor producten van categorie V : 150,00/100 kilogram of 154,50/100 liter. Voor de toepassing van dit artikel wordt verstaan onder gecertificeerde biologische producten, melk en zuivelproducten waarvan de etikettering in de zin van artikel 2, k) van de Verordening (EG) nr. 834/2007 van de Raad van 28 juni 2007 inzake de biologische productie en de etikettering van biologische producten en tot intrekking van Verordening (EEG) nr. 2092/91 de voortbrenging door de biologische landbouw bevestigt. »
Art. 3.Dit besluit treedt in werking op de eerste dag van de maand na die waarin het is bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.
Brussel, 20 juni 2013.
Mevr. C. FREMAULT