Etaamb.openjustice.be
Ministerieel Besluit van 02 juni 1999
gepubliceerd op 03 juni 1999

Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 31 mei 1999 houdende maatregelen betreffende sommige producten van dierlijke oorsprong

bron
ministerie van sociale zaken, volksgezondheid en leefmilieu
numac
1999022569
pub.
03/06/1999
prom.
02/06/1999
ELI
eli/besluit/1999/06/02/1999022569/staatsblad
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
links
Raad van State (chrono)
Document Qrcode

2 JUNI 1999. - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 31 mei 1999 houdende maatregelen betreffende sommige producten van dierlijke oorsprong


De Minister van Volksgezondheid, Gelet op de wet van 24 januari 1977 betreffende de bescherming van de gezondheid van de verbruikers op het stuk van de voedingsmiddelen en andere producten, inzonderheid op artikel 6bis;

Gelet op het ministerieel besluit van 31 mei 1999 houdende maatregelen betreffende sommige producten van dierlijke oorsprong, inzonderheid op artikel 1;

Gelet op de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973, inzonderheid op artikel 3, § 1, vervangen bij de wet van 4 juli 1989 en gewijzigd bij de wet van 4 augustus 1996;

Gelet op de dringende noodzakelijkheid;

Overwegende dat onverwijld maatregelen moeten worden genomen om elk risico op dioxinevergiftiging bij de consument te vermijden, Besluit :

Artikel 1.Artikel 2 van het ministerieel besluit van 31 mei 1999 houdende maatregelen betreffende sommige producten van dierlijke oorsprong, wordt vervangen door de volgende bepaling : «

Art. 2.De hiernavermelde producten die bestemd zijn voor menselijke voeding en afkomstig van gevogelte dat tussen 15 januari 1999 en 1 juni 1999 op het Belgisch grondgebied is gekweekt, worden onder bewarend beslag geplaatst : - vers vlees; - separatorvlees; - gehakt vlees; - vleesbereidingen; - vleesproducten; - bijproducten van dierlijke oorsprong; - eieren en eiproducten; - voedingsmiddelen die vlees van gevogelte bevatten; - voedingsmiddelen die meer dan 2 % eieren of eiproducten bevatten; - gesmolten vet; - verwerkte eiwitten. »

Art. 2.Dit besluit treedt in werking op 2 juni 1999.

Brussel, 2 juni 1999.

L. VAN DEN BOSSCHE

^