Etaamb.openjustice.be
Internationale Overeenkomst
gepubliceerd op 28 november 2000

Internationaal verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie, gedaan te New York op 7 maart 1966. - Verklaring van het Koninkrijk België inzake artikel 14 « Onder verwijzing naar artikel 14 van het Internationaal Verdr(...) Overeenkomstig artikel 14, 2de lid van voornoemd Verdrag werd het bij wet van 15 februari 1993 in h(...)

bron
ministerie van buitenlandse zaken, buitenlandse handel en internationale samenwerking
numac
2000015171
pub.
28/11/2000
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN, BUITENLANDSE HANDEL EN INTERNATIONALE SAMENWERKING


Internationaal verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie, gedaan te New York op 7 maart 1966. - Verklaring van het Koninkrijk België inzake artikel 14 (1) « Onder verwijzing naar artikel 14 van het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie dat te New York op 7 maart 1966 voor ondertekening werd opengesteld, erkent België de bevoegdheid van de bij voornoemd Verdrag ingestelde Commissie voor de uitbanning van rassendiscriminatie om mededelingen te ontvangen en te bestuderen die afkomstig zijn van onder Belgische rechtsmacht staande personen of groepen personen, die beweren het slachtoffer te zijn van een schending door België van een of meerdere in dit Verdrag genoemde rechten.

Overeenkomstig artikel 14, 2de lid van voornoemd Verdrag werd het bij wet van 15 februari 1993 in het leven geroepen Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding aangewezen om de verzoekschriften te ontvangen en te bestuderen van onder Belgische rechtsmacht staande personen of groepen personen, die beweren het slachtoffer te zijn van een of meerdere in dit Verdrag genoemde rechten.

Overeenkomstig artikel 14, 6de lid van voornoemd Verdrag werd de Dienst Mensenrechten van de Directie-generaal Strafwetgeving en Mensenrechten van het Ministerie van Justitie aangewezen om de uiteenzettingen of verklaringen ter toelichting van de desbetreffende problemen schriftelijk aan de Commissie voor te leggen en mededeling te doen van alle maatregelen die door België bij wijze van correctie zijn genomen. » Deze verklaring werd op 10 oktober 2000 bij de Secretaris-generaal van de Organisatie van de Verenigde Naties neergelegd. _______ Nota (1) Zie Belgisch Staatsblad van 11 december 1975.

^