Etaamb.openjustice.be
Document
gepubliceerd op 12 maart 2021

Deelname aan het onderzoeksprogramma DEFRA " Defence-related Research Action ". - Oproep 2021 I. Inleiding Op 26 februari 2021 keurde de Ministerraad, binnen de uitvoering van het WTOD Wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie zijn essentieel om de huidige (...)

bron
programmatorische federale overheidsdienst wetenschapsbeleid
numac
2021040695
pub.
12/03/2021
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

PROGRAMMATORISCHE FEDERALE OVERHEIDSDIENST WETENSCHAPSBELEID


Deelname aan het onderzoeksprogramma DEFRA " Defence-related Research Action ". - Oproep 2021 I. Inleiding Op 26 februari 2021 keurde de Ministerraad, binnen de uitvoering van het WTOD (Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoek van Defensie) programma, de lancering goed van de eerste oproep in het kader van de DEFRA onderzoeksactie (Defence-related Research Action). DEFRA wordt uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van het Koninklijk Hoger Instituut Voor Defensie (KHID) in samenwerking met Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO).

Wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie zijn essentieel om de huidige en toekomstige veiligheidsuitdagingen van Defensie het hoofd te bieden.

Zoals vermeld in de Beleidsverklaring van de minister van Landsverdediging (2020), wil het Ministerie van Defensie gebruik maken van de bestaande en de zich ontwikkelende relaties tussen Defensie, de nationale onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven om de ondersteuning van zijn veiligheidsbelangen te versterken.

Om een positieve impuls te geven aan het pragmatische partnerschap tussen Defensie en de Belgische industrie en onderzoeksinstellingen, zal het Ministerie van Defensie vanaf 2022 geleidelijk zijn O&T-bijdragen verhogen, teneinde in 2030 het niveau van 2% van de Defensie-inspanning te bereiken.

De opzet van het DEFRA-onderzoeksprogramma past perfect in dit beleid en draagt volledig bij tot haar implementatie.

II. Tenuitvoerlegging A. Oproep tot voorstellen In het kader van de uitvoering van het DEFRA programma wordt een eerste oproep tot voorstellen gelanceerd.

De oproep heeft betrekking op de volgende onderzoeksthema's: Theme 1: NEET Employment of NEET (Not in Employment, Education or Training) for Belgian Defence Theme 2: SEHS Small Energy Harvesting systems for Defence applications Theme 3: SPACE Space technologies for Defence applications B. Voor wie staat de oproep open? De eerste oproep staat open voor Belgische publieke en private non-profit onderzoeksinstellingen en private bedrijven (gefinancierd of niet-gefinancierd).

Voor thema's 2-SEHS en 3-SPACE moet het projectpartnerschap een triple helix-samenstelling hebben waarin de academische wereld en de industrie samenwerken om O&T voor Defensie te bevorderen.

Het project kan nood hebben aan een punctuele expertise die kan geleverd worden onder de vorm van onderaanneming, volgens de voorwaarden beschreven in de oproep.

C. Evaluatie De voorstellen ingediend in het kader van de oproep, zullen het voorwerp uitmaken van een evaluatie deels extern door onafhankelijke wetenschappelijke experten en deels intern.

De informatie die van nut is voor de indieners, met inbegrip van het overzicht van de onderzoeksprioriteiten, staat in het Informatiedossier ten behoeve van de indieners (zie III).

III. Modaliteiten voor het beantwoorden van de huidige oproep tot voorstellen Het indienen van de pre- en full proposals gebeurt via het DEFRA online indieningsplatform: https://defra.belspo.be Personen die wensen te reageren op deze oproep kunnen de nodige informatie bekomen via de website https://www.belspo.be/defra IV. Sluitingsdatum De pre-proposals moeten ten laatste op 22 april 2021 om 14u00 ingediend worden.

De full proposals moeten ten laatste op 30 juni 2021 om 14u00 ingediend worden.

Eenmaal de sluitingsdatum verstreken, zal geen rekening meer kunnen gehouden worden met antwoorden op de oproep tot voorstellen.

^