Etaamb.openjustice.be
Document
gepubliceerd op 29 oktober 2008

Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie Te begeven betrekking Een betrekking van onderzoeker in activiteitengroep I, wetenschappelijk onderzoek en experi(...) Deze betrekking zal worden toegewezen aan een kandidaat die kan worden ingeschreven op de Nederland(...)

bron
federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu
numac
2008024361
pub.
29/10/2008
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU


Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie Te begeven betrekking Een betrekking van onderzoeker (assistent-stagiair, klasse SW1 of eerstaanwezend assistent, klasse SW2) in activiteitengroep I, wetenschappelijk onderzoek en experimentele ontwikkeling is te begeven bij het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie te Tervuren.

Deze betrekking zal worden toegewezen aan een kandidaat die kan worden ingeschreven op de Nederlandse of Franse taalrol.

De aanwerving kadert in de activiteiten van de Operationele Directie 'Chemische Veiligheid van de Voedselketen'.

Deze directie is referentielaboratorium voor mycotoxinen en sporenelementen in de voeding en is belast met : - het verzekeren van geïntegreerd onderzoek van de contaminatie van de voedselketen gericht op een accurate risico-evaluatie; - gevalideerde analyse resultaten en expertadvies ter beschikking stellen van de stakeholders; - het verzekeren van een proactieve ondersteuning van het beleid op het gebied van voedselveiligheid.

Missie van het CODA In het kader van een duurzame en maatschappelijk aanvaardbare landbouw, draagt het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie (CODA) door wetenschappelijk onderzoek, expertadvies en dienstverlening bij tot een pro-actief beleid inzake veilige voedselproductie, dierengezondheid en volksgezondheid op federaal en internationaal niveau.

Kernactiviteiten van het CODA De kernactiviteiten van het CODA bestaan uit beleidsondersteunend wetenschappelijk onderzoek, expertadvies en efficiënte dienstverlening inzake : - Epidemische, endemische en opduikende overdraagbare ziekten bij dieren; - Zoönosen en opduikende infectieziekten die de volksgezondheid bedreigen; - Residuen en contaminanten in het kader van een veilige voedselproductie; - Epidemiologie : bewaking, risico-evaluatie en moleculaire epidemiologie.

Voor meer informatie over de activiteiten van het CODA kan men de website http://www.var.fgov.be consulteren.

De speciale geschiktheid voor de te begeven betrekking is als volgt vastgesteld : - Houder zijn van het diploma van licentiaat/master in de wetenschappen of van ingenieur in de landbouw en scheikundige industrieën of van ingenieur/master in de bio-ingenieurswetenschappen of van een gelijkwaardig diploma; - Ervaring hebben in chemisch analytische technieken zoals hoge druk vloeistofchromatografie gekoppeld aan massaspectrometrie EN/OF - Ervaring hebben in de fysico-chemische en biologische identificatie en karakterisering van toxines, residuen en contaminanten; - Het beschikken over een doctoraat in een van de hoger vermelde domeinen, over publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften en een ervaring in projectmanagement strekken tot aanbeveling; - Werkervaring in kwaliteitsborgingsystemen voor laboratoria overeenkomstig de norm ISO 17025 vormt een voordeel; - Voldoende kennis hebben van de andere landstaal en van het Engels om de vakliteratuur op te volgen en erin te publiceren, deel te nemen aan internationale congressen en onderzoeksprogramma's en samen te werken met instellingen en organisaties over het ganse Belgische grondgebied en binnen de EU; - Beschikken over goede communicatieve vaardigheden (gesproken en geschreven) en kunnen spreken voor een publiek; - Een groep medewerkers kunnen leiden en motiveren en beschikken over een goed organisatievermogen en doorzettingsvermogen; - Beschikken over een rijbewijs B. De functie omvat momenteel volgende taken van onderzoek en dienstverlening : - Onderzoek naar de fysico-chemische en biologische identificatie en karakterisering van toxines die de veiligheid van de voedselketen kunnen schaden met bijzondere aandacht voor de opduikende mycotoxines; - Bereiding en karakterisering van referentiematerialen (dierenvoeders, voedingsstoffen) voor de uitvoering van vergelijkende ringtesten en van experimenteel onderzoek naar de transfer, het metabolisme en de toxiciteit van mycotoxines; - Ontwikkeling van analysemethoden met vloeistofchromatografie gekoppeld aan massaspectrometrie voor de bepaling van toxines in voedingsmatrices; - Uitvoeren van dienstverlenende activiteiten op het vlak van de analyse van mycotoxinen in voedingsstoffen; - Adviesverlening en expertise voor de overheid.

De kandidaten moeten de volgende voorwaarden vervullen : - Belg zijn of onderdaan van een staat die deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte of de Zwitserse Confederatie, - de burgerlijke en politieke rechten genieten, - aan de dienstplichtwetten voldaan hebben, - een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking, - zelfstandig kunnen werken en een sterke teamgeest bezitten; de kandidaat rapporteert aan het afdelingshoofd; - zin hebben voor dienstverlening, initiatief, discipline en orde; - in staat zijn procedures strikt op te volgen en te doen respecteren; - zeer flexibel en sociaal zijn en onder een hoge werkdruk goed functioneren.

Nadere inlichtingen omtrent deze betrekking kunnen bekomen worden bij dr. ir. L. Pussemier, departementshoofd : tel. 02-769 22 47 fax 02-769 23 05 e-mail : lupus@var.fgov.be Aanstellingsmogelijkheden en bezoldiging De aanstelling gebeurt overeenkomstig het statuut van het wetenschappelijk personeel van de federale wetenschappelijke instellingen.

De weerhouden kandidaten kunnen worden aangesteld in de graad van assistent-stagiair of eerstaanwezend assistent, in activiteitengroep I, wetenschappelijk onderzoek en experimentele ontwikkeling : - kandidaten die niet beschikken over een doctoraat en die minder dan vier jaar wetenschappelijke anciënniteit tellen, kunnen door de Minister worden voorgesteld voor benoeming tot assistent-stagiair (SW1), voor een stage van twee jaar. - kandidaten die beschikken over een doctoraat (na verdediging in het openbaar) in een van de voornoemde domeinen, die minstens vier jaar wetenschappelijke anciënniteit tellen en blijk geven van voldoende wetenschappelijk werk (publicaties, deelname aan congressen,...) kunnen door de Minister worden voorgesteld voor benoeming tot eerstaanwezend assistent (SW2) voor een proefperiode van 1 jaar.

Wanneer de stage of de proefperiode na afloop gunstig is beoordeeld worden de kandidaten voorgesteld voor bevestiging in dezelfde graad.

Assistenten met minder dan twee jaar wetenschappelijke anciënniteit bekomen het barema SW10, overeenkomend met een bruto jaarwedde van euro 21.880 (geen anciënniteit).

Assistenten met minstens twee jaar wetenschappelijke anciënniteit bekomen het barema SW11, overeenkomend met een bruto jaarwedde van euro 27.026 (twee jaar anciënniteit).

Eerstaanwezend assistenten bekomen het barema SW21, overeenkomend met een bruto jaarwedde van euro 34.320 (vier jaar anciënniteit).

De vermelde jaarwedden zijn bedragen aan 100 %, te vermeerderen overeenkomstig de actuele index.

Het federaal overheidspersoneel ontvangt dubbel vakantiegeld en een eindejaarspremie. Het vakantiegeld bedraagt 92 % van de maandwedde en de eindejaarspremie bestaat uit een vast bedrag en 2,5 % van de bruto jaarwedde.

Loopbaanperspectieven De graden van eerstaanwezend assistent (SW2), werkleider (SW3) en eerstaanwezend werkleider (SW4) maken deel uit van de vlakke loopbaan van het wetenschappelijk personeel.

De bevorderingen in een hogere graad kunnen worden toegekend wanneer men beschikt over voldoende wetenschappelijke anciënniteit (resp. vier jaar voor SW2, acht jaar voor SW3 en twaalf jaar voor SW4) en na gunstig advies van de Jury over de waarde van het wetenschappelijk werk (publicaties, onderzoeksprojecten, organisatie van congressen, kennisoverdracht), de innovatie, de productiviteit, de impact en de erkenning.

Voorwaarden voor het indienen van kandidaturen : De vereiste diploma's moeten einddiploma's zijn, na ten minste vier jaar studies, uitgereikt door een universiteit, of door één van de instellingen die ermede gelijkgesteld zijn door één van de Gemeenschappen of door een examencommissie die voor het toekennen van de van de academische graden door de Staat of één van de Gemeenschappen is ingesteld.

In geval van aanwerving van een burger van de Europese Unie, houder van een diploma zoals bedoeld in vorige alinea dat werd uitgereikt door een andere dan een Belgische instelling, zal de Jury van het CODA vooraf de geldigheid van het door de kandidaat voorgelegde diploma nagaan overeenkomstig de statutair vastgestelde procedure.

De kandidaten dienen de voorwaarde inzake nationaliteit te vervullen uiterlijk op de dag waarop de termijn voor het indienen van de kandidaturen eindigt.

Op die datum dienen zij tevens : 1. het vereiste diploma te hebben behaald;bovendien moet de kandidaat die zijn/haar onderwijs niet in het Nederlands, resp. Frans heeft genoten, op dezelfde datum tevens een door het SELOR, Selectiebureau van de Federale Overheid - voorheen Vast Wervingssecretariaat (Bischoffsheimlaan 15, 1000 Brussel) afgeleverd bewijs van taalkennis hebben behaald waaruit blijkt dat hij/zij de taalkennis bezit die vereist is voor de ambten van niveau A in het taalkader waar de gesolliciteerde betrekking te begeven is; dit bewijs van taalkennis is in dit geval vereist voor het bepalen van de taalrol waarop de kandidaat kan worden ingeschreven. 2. te voldoen aan de voorwaarden gesteld inzake vereiste profiel en vereiste speciale wetenschappelijk geschiktheid. De kandidaturen, met vermelding van de beoogde betrekking, moeten samen met een curriculum vitae, een afschrift van het vereiste diploma en een lijst van de eventueel gepubliceerde wetenschappelijke werken binnen de 30 kalenderdagen volgend op de publicatie van dit bericht in het Belgisch Staatsblad per aangetekend schrijven gericht worden aan de heer D. CUYPERS, voorzitter van de Jury van het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie, p/a Groeselenberg 99, 1180 Brussel.

^