gepubliceerd op 24 oktober 2006
Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie Te begeven betrekking Een betrekking van vorser is te begeven bij het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie te Ukkel. Deze betrekking zal w(...) De kandidaten moeten de volgende voorwaarden vervullen : - Belg zijn of burger van een Staat die(...)
FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU
Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie Te begeven betrekking Een betrekking van vorser (assistent of werkleider) is te begeven bij het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie te Ukkel.
Deze betrekking zal worden toegewezen aan een kandidaat die kan worden ingeschreven op de Nederlandse taalrol.
De kandidaten moeten de volgende voorwaarden vervullen : - Belg zijn of burger van een Staat die deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte; - de burgerlijke en politieke rechten genieten; - aan de dienstplichtwetten voldaan hebben; - een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking.
Missie van het CODA In het kader van een duurzame en maatschappelijk aanvaardbare landbouw, draagt het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie (CODA) door wetenschappelijk onderzoek, expertadvies en dienstverlening bij tot een pro-actief beleid inzake veilige voedselproductie, dierengezondheid en volksgezondheid op federaal en internationaal niveau.
Kernactiviteiten van het CODA De kernactiviteiten van het CODA bestaan uit beleidsondersteunend wetenschappelijk onderzoek, expertadvies en efficiënte dienstverlening inzake : - Epidemische, endemische en opduikende overdraagbare ziekten bij dieren; - Zoönosen en opduikende infectieziekten die de volksgezondheid bedreigen; - Residuen, contaminanten, genetisch gemodificeerde organismen en leefmilieu in het kader van een veilige voedselproductie; - Epidemiologie : surveillance, risico-evaluatie en moleculaire epidemiologie.
Voor meer informatie over de activiteiten van het CODA kan men de website http://www.var.fgov.be consulteren.
De speciale wetenschappelijke geschiktheid voor de te begeven betrekking is als volgt vastgesteld : - de kandidaat moet houder zijn van het diploma van dierenarts/doctor in de diergeneeskunde of van bio-ingenieur/master in de bio-ingenieurswetenschappen of van licentiaat/master in de wetenschappen of van een gelijkwaardig diploma; - de kandidaat moet bereid zijn te werken in een werkomgeving met strikte bioveiligheidsnormen (BSL-3 geïsoleerde zone) en zal na een opleiding geïntegreerd worden in een wachtdienst en beschikt daarvoor over een rijbewijs B. Ervaringen en bakwaamheden die tot aanbeveling strekken : - ervaring in de virologische diagnose (ontwikkeling, validatie en accreditatie) of virologisch onderzoek bij grote huisdieren en/of in de moleculaire biologie toegepast op pathogene virussen bij landbouwhuisdieren; - ervaring op het vlak van diergeneeskundig en/of biomedisch laboratoriumonderzoek; - noties van dierziektecontrole en van epidemiologie; - beschikken over een doctorsdiploma na verdediging in het openbaar van een verhandeling; - auteur zijn van publicaties in internationale tijdschriften en andere wetenschappelijke activiteiten kunnen aantonen; - ervaring met projectmanagement; - voldoende kennis van de andere landstaal en van het Engels om : ? de vakliteratuur op te volgen en erin te publiceren; ? deel te nemen aan internationale congressen en onderzoeksprogramma's; ? om samen te werken met instellingen en organisaties over het ganse Belgische grondgebied en binnen de Europese Economische Ruimte; - beschikken over goede communicatieve vaardigheden (gesproken en geschreven) en kunnen spreken voor een publiek; - een groep medewerkers kunnen leiden en motiveren en beschikken over een goed organisatievermogen en doorzettingsvermogen; - bereid zijn te werken in een kwaliteitssysteem overeenkomstig de norm ISO 17025 en daarnaast te werken in een laboratorium onder strikte bioveiligheidsvoorwaarden; - de technieken beheersen van geïnformatiseerde gegevensverwerking, kunnen werken met een « LIMS » (Laboratory Information Management System) en vlot relevante informatie kunnen opzoeken via internet.
De houders van een doctoraat in één van de hoger vermelde domeinen en die beschikken over 10 jaar wetenschappelijke anciënniteit, kunnen voorgedragen worden aan de Minister voor benoeming tot werkleider.
Taken De aanwerving kadert in de activiteiten van het Departement Virologie - Afdeling « Diagnotiekontwikkeling Epizoötische Ziekten ».
Deze afdeling is belast met : - de diagnose, met inbegrip van de differentiaaldiagnose en de moleculaire epidemiologie van de volgende virale epizoötische ziekten van de voormalige lijst A van het OIE, waarvoor het CODA op federaal vlak werd aangewezen als referentielaboratorium : mond- en klauwzeer, vesiculeuze stomatitis, vesiculaire ziekte bij varkens, besmettelijke nodulaire dermatose, Rift valley fever, schapen- en geitenpokken en bluetongue bij schapen; - het onderzoek met betrekking tot de ontwikkeling, verbetering en validatie van diagnostische techniekten en profylactische maatregelen, met inbegrip van moleculair biologische technieken voor de hierboven vermelde virale ziekten.
De kandidaat : - kan zelfstandig werken en bezit een sterke teamgeest, hij rapporteert aan het afdelingshoofd; - heeft zin voor dienstverlening, initiatief, discipline en orde; - is in staat procedures strikt op te volgen en te doen respecteren; - is zeer flexibel, sociaal en kan onder een hoge werkdruk goed functioneren.
Om reden van bioveiligheid mogen de werknemers van het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie (CODA) geen evenhoevigen, onevenhoevigen of pluimvee houden of verzorgen, in zover ze voor hun beroepsbezigheden met voor deze diersoorten pathogene organismen (alle organismen van de voormalige lijst A en sommige organismen van lijst B van het OIE bepaald door de directie van het CODA) in contact komen.
Ook contact met één van deze diersoorten in het privé-leven binnen de 72 uur na het manipuleren van deze organismen is niet toegestaan.
Nadere inlichtingen omtrent deze betrekking kunnen bekomen worden bij Dr. Manu Vanopdenbosch, wn. hoofd van het Departement Virologie : Tel. : 02-379 05 46 of 02-379 04 00 Fax. : 02-379 04 01 E-mail : emvan@var.fgov.be Voorwaarden voor het indienen van kandidaturen : De vereiste diploma's moeten einddiploma's zijn, na ten minste vier jaar studies, uitgereikt door een universiteit, of door één van de instellingen die ermede gelijkgesteld zijn door één van de Gemeenschappen of door een examencommissie die voor het toekennen van de van de academische graden door de staat of één van de Gemeenschappen is ingesteld.
In geval van aanwerving van een burger van een Staat die deel uitmaakt van de europese Economische Ruimte, houder van een diploma zoals bedoeld in vorige alinea dat werd uitgereikt door een andere dan een belgische instelling, zal de Commissie voor Werving en Bevordering van het CODA vooraf de geldigheid van het door de kandidaat voorgelegde diploma nagaan overeenkomstig de statutair vastgestelde procedure.
De kandidaten dienen de voorwaarde inzake nationaliteit ter vervullen uiterlijk op de dag waarop de termijn voor het indienen van de kandidaturen eindigt.
Op die datum dienen zij tevens : 1. het vereiste diploma te hebben behaald;bovendien moet de kandidaat die zijn/haar onderwijs niet in het Nederlands, resp. Frans heeft genoten, op dezelfde datum tevens een door het SELOR, Selectiebureau van de Federale Overheid - voorheen Vast Wervingssecretariaat (Bischoffsheimlaan 15, 1000 Brussel) afgeleverd bewijs van taalkennis hebben behaald waaruit blijkt dat hij/zij de taalkennis bezit die vereist is voor de ambten van niveau A in het taalkader waar de gesolliciteerde betrekking te begeven is; dit bewijs van taalkennis is in dit geval vereist voor het bepalen van de taalrol waarop de kandidaat kan worden ingeschreven; 2. te voldoen aan de voorwaarden gesteld inzake vereiste profiel en vereiste speciale wetenschappelijk geschiktheid. De kandidaturen, met vermelding van de beoogde betrekking(en), moeten samen met een curriculum vitae, een afschrift van het vereiste diploma en een lijst van de eventueel gepubliceerde wetenschappelijke werken binnen de 30 kalenderdagen volgend op de publicatie van dit bericht in het Belgisch Staatsblad per aangetekend schrijven gericht worden aan de heer D. Cuypers, voorzitter van de Commissie van werving en bevordering van het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie, FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Eurostation, Blok II, Victor Hortaplein 40, bus 10, 1060 Brussel.
Inlichtingen in verband met de bezoldigingen kunnen bekomen worden bij de Stafdienst Personeel en Organisatie van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu per e-mail : info.po@health.fgov.be