Etaamb.openjustice.be
Document
gepubliceerd op 19 januari 2005

Rijksinstituut voor Ziekte- en invaliditeitsverzekering Interpretatieregel betreffende artikel 36, § 4 van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen Op voorstel van de Commissie voor de overeenkomsten met de logopedisten uitgeb Vraag : Artikel 36, § 4, 1° bepaalt : « De aanvraag om tegemoetkoming, opgemaakt op een for(...)

bron
federale overheidsdienst sociale zekerheid
numac
2004023047
pub.
19/01/2005
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID


Rijksinstituut voor Ziekte- en invaliditeitsverzekering Interpretatieregel betreffende artikel 36, § 4 van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen Op voorstel van de Commissie voor de overeenkomsten met de logopedisten uitgebracht op 28 oktober 2004 en in uitvoering van artikel 22, 4°bis, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, heeft het Comité van de Verzekering voor geneeskundige verzorging, tijdens zijn vergadering van 22 november 2004, de hiernagaande interpretatieregel vastgesteld betreffende artikel 36, § 4 van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen : Vraag : Artikel 36, § 4, 1° bepaalt : « De aanvraag om tegemoetkoming, opgemaakt op een formulier waarvan het model is goedgekeurd door het Comité van de verzekering voor geneeskundige verzorging, moet onverwijld door de rechthebbende worden ingediend bij de adviserend geneesheer van zijn verzekeringsinstelling. De tegemoetkoming wordt geweigerd voor elk bilan of voor iedere behandelingszitting verricht langer dan 60 kalenderdagen vóór de datum waarop de aanvraag door de adviserend geneesheer is ontvangen. ».

Artikel 36, § 4, 2° vermeldt : « Bij de aanvraag wordt, ....., een geneeskundig voorschrift gevoegd dat is opgemaakt door .... ».

Vanaf welke datum kan een aanvraag om tegemoetkoming beschouwd worden als ontvangen door de adviserend geneesheer ? Antwoord : Een aanvraag om tegemoetkoming kan slechts beschouwd worden als ontvangen door de adviserend geneesheer als ze bestaat uit het in § 4, 1° vermelde aanvraagformulier en uit een in § 4, 2° vermeld geneeskundig voorschrift. Als de adviserend geneesheer deze twee documenten op verschillende data ontvangt, geldt de datum van het laatst ontvangen document als datum van ontvangst van de aanvraag.

Datum van inwerkingtreding : Deze interpretatieregel treedt in werking op de datum van zijn bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.

De wnd. Leidend ambtenaar, G. Vereecke De Voorzitter, D. Sauer

^