Etaamb.openjustice.be
Bericht
gepubliceerd op 29 september 2006

Officieel bericht De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, dienst « Contractueel Onderzoek », deelt mede dat zij een openbare oproep lanceert voor het indienen van toelageaanvragen inzake voedselveiligheid, sanitair Bij de RT-projecten wordt een « top-down » benadering gevolgd op basis van gerichte onderzoeksthema(...)

bron
federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu
numac
2006022959
pub.
29/09/2006
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU


Officieel bericht De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, dienst « Contractueel Onderzoek », deelt mede dat zij een openbare oproep lanceert voor het indienen van toelageaanvragen inzake voedselveiligheid, sanitair beleid en dierenwelzijn. Deze openbare oproep heeft betrekking op twee soorten onderzoeksprojecten : RT (« Targeted Research ») en RF (« Free Research »)-projecten.

Bij de RT-projecten wordt een « top-down » benadering gevolgd op basis van gerichte onderzoeksthema's opgesteld door de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu - DG Dier, Plant en Voeding, door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen en door het Kabinet van de Minister van Volksgezondheid.

Op deze openbare oproep kan de wetenschappelijke wereld inschrijven voor het indienen van projectvoorstellen. De beoordeling en de selectie van RT-projectvoorstellen gebeurt in één fase op basis van volledig uitgewerkte en gedetailleerde projectvoorstellen (maximum 30 bladzijden).

Bij de RF-projecten wordt een « bottum-up » benadering gevolgd waarbij onderzoeksvoorstellen worden aangemeld onder de vorm van intentieverklaringen ter ondersteuning van het beleid inzake voedselveiligheid, dierengezondheid en plantenbescherming en dierenwelzijn (maximum 6 bladzijden). Ad hoc formulieren voor het indienen van een intentieverklaring kunnen opgevraagd worden bij Mevr.

D. Vandekerchove (tel : 02-525 09 41 - fax : 02-525 09 77 - e-mail : dominique.vandekerchove@health.fgov.be ).

De beoordeling van RF-projecten gebeurt in twee fasen : na een eerste selectie die hoofdzakelijk zal gebeuren op basis van de relevantie voor het beleid, volgt, voor de weerhouden intentieverklaringen, een verdere wetenschappelijke beoordeling op basis van een volledig uitgewerkt en gedetailleerd projectvoorstel (maximum 30 bladzijden).

Lijst van de gerichte onderzoeksthema's (RT-projecten) voor 2007 : Thema 1 : Ontwikkeling van een model voor de bepaling van overdrachtsfactoren van residuen bij pluimvee (Acron. RESPOUL).

Maximum toelage : 400.000 euro.

Maximum duur : 3 jaar.

Thema 2 : Studie naar de huidige stand van zaken op Europees niveau voor wat betreft de valorisatie van waterzuiveringsslib in de landbouw (Acron. SLUDGE).

Maximum toelage : 80.000 euro.

Maximum duur : 1 jaar.

Thema 3 : Onderzoek naar de consumptie van producten met toegevoegde fytosterolen (Acron. PHYTOST).

Maximum toelage : 80.000 euro.

Maximum duur : 1 jaar.

Thema 4 : Evaluatie van de blootstelling aan stoffen als resultaat van het gebruik van materiaal in polystyreen en styreen co-polymeren van het type ABS in contact met voedingsmiddelen en opstellen van een gids voor staalnamen (Acron. FOODABS).

Maximum toelage : 80.000 euro.

Maximum duur : 1 jaar.

Thema 5 : Ontwikkeling van een surveillance model voor pathogene organismen en van een staalnameplan in het wildbestand in België (Acron. WILDSURV).

Maximum toelage : 200.000 euro.

Maximum duur : 2 jaar.

Thema 6 : Onderzoek naar nieuwe methoden voor massadiagnostiek voor rundertuberculose en paratuberculose (Acron. TUB - PARATUB).

Maximum toelage TUB : 300.000 euro.

Maximum duur TUB : 3 jaar.

Maximum toelage PARATUB : 500.000 euro.

Maximum duur PARATUB : 5 jaar.

Thema 7 : Onderzoek naar nieuwe methoden voor de preventie en de bestrijding van PRRS bij varkens (Acron. PORRS).

Maximum toelage : 400.000 euro.

Maximum duur : 3 jaar.

Thema 8 : Preventie van de overdracht van voedselgerelateerde zoönotische pathogenen vanuit het reservoir van de nutsdieren naar de mens (Acron. FOODZOON).

Maximum toelage : 400.000 euro.

Maximum duur : 4 jaar.

Thema 9 : Onderzoek naar Nysius huttoni in België (Acron. NYSHUT).

Maximum toelage : 80.000 euro.

Maximum duur : 1 jaar.

Thema 10 : Kosten/batenanalyse in het kader van de bestrijding van Diabrotica virgifera Le Conte (Acron. DIAVIR).

Maximum toelage : 120.000 euro.

Maximum duur : 1 jaar.

Thema 11 : In-vitroalternatieven voor het ontwikkelen en produceren van antigeenspecifieke reagentia (Acron. INVITRAB).

Maximum toelage : 400.000 euro.

Maximum duur : 3 jaar.

Thema 12 : Ontwikkeling van een evaluatiesysteem binnen de intensieve nutsdierensectoren voor diervriendelijke veehouderijsystemen (Acron.

EVALWELF).

Maximum toelage : 100.000 euro.

Maximum duur : 1 jaar.

De aanvragen (zowel de RT-projecten als de RF-intentieverklaringen) moeten gericht zijn aan de Voorzitter van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, op het volgende adres : Dienst « Contractueel Onderzoek » Zelfbestuursstraat 4, 1070 BRUSSEL De uiterste datum voor het indienen van RT-projectvoorstellen en RF- intentieverklaringen is 15 december 2006.

Bijkomende inlichtingen kunnen bekomen worden bij Mevr. D. Vandekerchove (tel : 02-525 09 41 of per e-mail : dominique.vandekerchove@health.fgov.be ).

^
Etaamb.be maakt gebruik van cookies
Etaamb.be gebruikt cookies om uw taalvoorkeur te onthouden en om beter te begrijpen hoe etaamb.be gebruikt wordt.
DoorgaanMeer details
x