gepubliceerd op 28 augustus 2002
Nationale Plantentuin van België. - Te begeven betrekkingen De betrekking van hoofd van een departement (trap II) is te begeven bij het Departement "Bryofyten-Thallofyten" van de Nationale Plantentuin van België te Meise. De toe(...) Toegangsvoorwaarden : A. Volgende speciale wetenschappelijke geschiktheden bezitten : 1. Ond(...)
MINISTERIE VAN MIDDENSTAND EN LANDBOUW
Nationale Plantentuin van België. - Te begeven betrekkingen (1) De betrekking van hoofd van een departement (trap II) is te begeven bij het Departement "Bryofyten-Thallofyten" van de Nationale Plantentuin van België te Meise. De toegangsvoorwaarden voor deze betrekking worden geregeld bij het koninklijk besluit van 21 april 1965 tot vaststelling van het satuut van het wetenschappelijk personeel der wetenschappelijke inrichtingen van de Staat, laatst gewijzigd bij het koninklijk besluit van 19 april 1999.
Toegangsvoorwaarden : A. Volgende speciale wetenschappelijke geschiktheden bezitten : 1. Ondervinding bezitten in het beheer en de wetenschappelijke exploitatie van herbariumcollecties.2. In staat zijn een technische staf voor collectiebeheer te leiden.3. Een eigen wetenschappelijke activiteit ontplooien in het floristisch, ecologisch of systematisch onderzoek van cryptogamen.Een internationale erkenning opgebouwd hebben door publicaties en aanwezigheden op wetenschappelijke bijeenkomsten. 4. In staat zijn om in deze domeinen projecten te coördineren en een onderzoekseenheid te leiden.5. In staat zijn om de algemene leiding van het gehele departement op zich te nemen, in nauwe samenwerking met het afdelingshoofd. B. De kandidaat, lid van het wetenschappelijk personeel van een wetenschappelijke inrichting van de Staat, moet : 1. - Hetzij houder zijn van een doctorsdiploma dat behaald werd na verdediging in het openbaar van een verhandeling; - hetzij voor de commissie van een wetenschappelijke inrichting van de Staat het bewijs geleverd hebben dat hij, in de tak der wetenschap waarop het ambt betrekking heeft, wetenschappelijk werk heeft verricht dat kan vergeleken worden met een doctoraatsverhandeling. 2. Ten minste de rang B van de wetenschappelijke loopbaan, bereikt hebben. De kandidaat, die geen lid is van het wetenschappelijk personeel van een wetenschappelijke inrichting van de Staat, moet : 1. Houder zijn van een diploma dat behaald werd, na verdediging in het openbaar van een verhandeling, in een Belgische universiteit of in een instelling die ermede gelijkgesteld is door één van de Gemeenschappen of voor een examencommissie die voor het toekennen van de academische graden door de Staat of één van de Gemeenschappen is ingesteld.2. Belg zijn of burger van de Europese Unie;de burgerlijke en politieke rechten genieten; aan de dienstplichtwetten voldaan hebben; een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking. 3. Het bewijs leveren van een wetenschappelijke anciënniteit in de zin van artikel 5 van het statuut, van ten minste twaalf jaar volledige prestaties, waarvan zes te rekenen vanaf het bekomen van het diploma bedoeld in 1. De voorwaarden zijn te vervullen de eerste dag van de maand die volgt op de bekendmaking van het huidig bericht in het Belgisch Staatsblad .
De kandidaturen dienen, samen met een curriculum vitae en de verantwoordingstukken waaruit blijkt dat de kandidaat voldoet aan de voormelde voorwaarden, binnen de vijftien werkdagen volgend op de publicatie van dit bericht in het Belgisch Staatsblad , bij een ter post aangetekend schrijven gericht te worden aan de Directeur-generaal van het Bestuur voor Onderzoek en Ontwikkeling (DG 6), WTC III, 20ste verdieping, Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel.
Inlichtingen, onder andere over het statuut van het wetenschappelijk personeel, kunnen bekomen worden bij de Nationale Plantentuin van België, domein van Bouchout, te Meise (tél : 02-260 09 20 - Fax : 02-260 09 45).
(2) De betrekking van hoofd van een afdeling (trap III) is te begeven bij de Afdeling "Bryologie en Algologie" of bij de Afdelin "Mycologie" van het Departement "Bryofyten-Thallofyten" bij de Nationale Plantentuin van België te Meise. De toegangsvoorwaarden voor deze betrekking worden geregeld bij het koninklijk besluit van 21 april 1965 tot vaststelling van het satuut van het wetenschappelijk personeel der wetenschappelijke inrichtingen van de Staat, laatst gewijzigd bij het koninklijk besluit van 19 april 1999.
Toegangsvoorwaarden : A. Volgende speciale wetenschappelijke geschiktheden bezitten : 1. Ondervinding bezitten in het beheer en de wetenschappelijke exploitatie van herbariumcollecties.2. In staat zijn een technische staf voor collectiebeheer te leiden.3. Een eigen wetenschappelijk activiteit ontplooien in het floristisch, ecologisch of systematisch onderzoek van cryptogamen.4. In staat zijn om in deze domeinen projecten te coördineren en een onderzoekseenheid te leiden, en nauw samen te werken met het departementshoofd. B. De kandidaat, lid van het wetenschappelijk personeel van een wetenschappelijke inrichting van de Staat, moet : 1. - Hetzij houder zijn van een doctorsdiploma dat behaald werd na verdediging in het openbaar van een verhandeling; - hetzij voor de commissie van een wetenschappelijke inrichting van de Staat het bewijs geleverd hebben dat hij, in de tak der wetenschap waarop het ambt betrekking heeft, wetenschappelijk werk heeft verricht dat kan vergeleken worden met een doctoraatsverhandeling. 2. Bevestigd zijn in rang A. De kandidaat, die geen lid is van het wetenschappelijk personeel van een wetenschappelijke inrichting van de Staat, moet : 1. Houder zijn van een diploma dat behaald werd, na verdediging in het openbaar van een verhandeling, in een Belgische universiteit of in een instelling die ermede gelijkgesteld is door één van de Gemeenschappen of voor een examencommissie die voor het toekennen van de academische graden door de Staat of één van de Gemeenschappen is ingesteld.2. Belg zijn of burger van de Europese Unie;de burgerlijke en politieke rechten genieten; aan de dienstplichtwetten voldaan hebben; een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking. 3. Het bewijs leveren van een wetenschappelijke anciënniteit in de zin van artikel 5 van het statuut, van ten minste twaalf jaar volledige prestaties, waarvan zes te rekenen vanaf het bekomen van het diploma bedoeld in 1. De voorwaarden zijn te vervullen de eerste dag van de maand die volgt op de bekendmaking van het huidig bericht in het Belgisch Staatsblad .
De kandidaturen dienen, samen met een curriculum vitae en de verantwoordingstukken waaruit blijkt dat de kandidaat voldoet aan de voormelde voorwaarden, binnen de vijftien werkdagen volgend op de publicatie van dit bericht in het Belgisch Staatsblad , bij een ter post aangetekend schrijven gericht te worden aan de Directeur-generaal van het Bestuur voor Onderzoek en Ontwikkeling (DG 6), WTC III, 20ste verdieping, Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel.
Inlichtingen, onder andere over het statuut van het wetenschappelijk personeel, kunnen bekomen worden bij de Nationale Plantentuin van België, domein van Bouchout, te Meise (tél : 02-260 09 20 - Fax : 02-260 09 45).
(3) De betrekking van hoofd van een afdeling (trap III) is te begeven bij de Afdeling "Museologie en educatie" bij de Nationale Plantentuin van België te Meise. De toegangsvoorwaarden voor deze betrekking worden geregeld bij het koninklijk besluit van 21 april 1965 tot vaststelling van het satuut van het wetenschappelijk personeel der wetenschappelijke inrichtingen van de Staat, laatst gewijzigd bij het koninklijk besluit van 19 april 1999.
Toegangsvoorwaarden : A. Volgende speciale wetenschappelijke geschiktheden bezitten : 1. Ondervinding bezitten in het ontwikkelen van museologische en educatieve projecten gebaseerd op dood en levend plantenmateriaal en zijn wetenschappelijk documentatie.2. In staat zijn een technische staf voor collectiebeheer te leiden. 3. Een erkenning in deze richting opgebouwd hebben door o.a. publicaties en aanwezigheden op wetenschappelijk bijeenkomsten. 4. In staat zijn om in deze domeinen projecten te coördineren en een onderzoekseenheid te leiden. B. De kandidaat, lid van het wetenschappelijk personeel van een wetenschappelijke inrichting van de Staat, moet : 1. - Hetzij houder zijn van een doctorsdiploma dat behaald werd na verdediging in het openbaar van een verhandeling; - hetzij voor de commissie van een wetenschappelijke inrichting van de Staat het bewijs geleverd hebben dat hij, in de tak der wetenschap waarop het ambt betrekking heeft, wetenschappelijk werk heeft verricht dat kan vergeleken worden met een doctoraatsverhandeling. 2. Bevestigd zijn in rang A. De kandidaat, die geen lid is van het wetenschappelijk personeel van een wetenschappelijke inrichting van de Staat, moet : 1. Houder zijn van een diploma dat behaald werd, na verdediging in het openbaar van een verhandeling, in een Belgische universiteit of in een instelling die ermede gelijkgesteld is door één van de Gemeenschappen of voor een examencommissie die voor het toekennen van de academische graden door de Staat of één van de Gemeenschappen is ingesteld.2. Belg zijn of burger van de Europese Unie;de burgerlijke en politieke rechten genieten; aan de dienstplichtwetten voldaan hebben; een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking. 3. Het bewijs leveren van een wetenschappelijke anciënniteit in de zin van artikel 5 van het statuut, van ten minste twaalf jaar volledige prestaties, waarvan zes te rekenen vanaf het bekomen van het diploma bedoeld in 1. De voorwaarden zijn te vervullen de eerste dag van de maand die volgt op de bekendmaking van het huidig bericht in het Belgisch Staatsblad .
De kandidaturen dienen, samen met een curriculum vitae en de verantwoordingstukken waaruit blijkt dat de kandidaat voldoet aan de voormelde voorwaarden, binnen de vijftien werkdagen volgend op de publicatie van dit bericht in het Belgisch Staatsblad , bij een ter post aangetekend schrijven gericht te worden aan de Directeur-generaal van het Bestuur voor Onderzoek en Ontwikkeling (DG 6), WTC III, 20ste verdieping, Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel.
Inlichtingen, onder andere over het statuut van het wetenschappelijk personeel, kunnen bekomen worden bij de Nationale Plantentuin van België, domein van Bouchout, te Meise (tél : 02-260 09 20 - Fax : 02-260 09 45). 12 augustus 2002.
De Directeur generaal, J. BEDORET