Etaamb.openjustice.be
Koninklijk Besluit
gepubliceerd op 09 september 2008

Centrum voor Onderzoek in diergeneeskunde en agrochemie Te begeven betrekking De betrekking van operationeel directeur voor de operationele directie "Interacties en Bewaking" is te begeven bij het Centrum voor Onderzoek in Diergenee Overeenkomstig het koninklijk besluit van 13/04/2008 betreffende de aanduiding en de uitoefening va(...)

bron
federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu
numac
2008024340
pub.
09/09/2008
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU


Centrum voor Onderzoek in diergeneeskunde en agrochemie Te begeven betrekking De betrekking van operationeel directeur voor de operationele directie "Interacties en Bewaking" is te begeven bij het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie.

Overeenkomstig het koninklijk besluit van 13/04/2008 betreffende de aanduiding en de uitoefening van de management-, staf- en leidinggevende functies in de federale wetenschappelijke instellingen zal deze functie worden uitgeoefend in het kader van een mandaat, zijnde een hernieuwbare tijdelijke aanstelling van 6 jaar, zij staat onder het gezag van de algemeen directeur.

Deze betrekking zal worden toegewezen aan een kandidaat die kan worden ingeschreven op de Nederlandse of de Franse taalrol.

De kandidaten moeten de volgende voorwaarden vervullen : -Belg zijn of onderdaan van een staat die deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte of de Zwitserse Confederatie, - de burgerlijke en politieke rechten genieten, - aan de dienstplichtwetten voldaan hebben, - een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking.

Missie van het CODA In het kader van een duurzame en maatschappelijk aanvaardbare landbouw, draagt het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie (CODA) door wetenschappelijk onderzoek, expertadvies en dienstverlening bij tot een pro-actief beleid inzake veilige voedselproductie, dierengezondheid en volksgezondheid op federaal en internationaal niveau.

Kernactiviteiten van het CODA De kernactiviteiten van het CODA bestaan uit beleidsondersteunend wetenschappelijk onderzoek, expertadvies en efficiënte dienstverlening inzake : - Epidemische, endemische en opduikende overdraagbare ziekten bij dieren. - Zoönosen en opduikende infectieziekten die de volksgezondheid bedreigen. - Residuen en contaminanten in het kader van een veilige voedselproductie. - Epidemiologie : surveillance, risico-evaluatie en moleculaire epidemiologie.

Voor meer informatie over de activiteiten van het CODA kan men de website http://www.var.fgov.be consulteren.

Organigram van het CODA Het CODA realiseert zijn wetenschappelijke opdracht in twee sites : - Ukkel waar zich de diergeneeskundige operationele directies en de administratieve diensten bevinden : ? de operationele directie 'Virale ziekten' ? de operationele directie 'Bacteriële ziekten' ? de operationele directie 'Interacties en bewaking' - Tervuren waar zich de operationele directie 'Chemische veiligheid van de voedselketen' bevindt.

Doel van de functie : Door het ontwikkelen van een strategische wetenschappelijke visie, verwezenlijken van de strategische en operationele plannen van het CODA; aldus bijdragen tot de beleidsvoorbereiding, de besluitvorming en de verwezenlijking van de strategische doelstellingen van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Functiecontext : Relaties binnen de operationele directie - leiding geven aan de afdelingshoofden en de projectleiders van zijn operationele directie; - verantwoordelijk zijn voor het kwaliteitssysteem binnen zijn operationele directie.

Relaties binnen het CODA - rapporteert aan de algemeen directeur van het CODA; - neemt deel aan het strategische, operationele en dagelijkse beleid van het CODA als lid van de directieraad; - rapporteert voor zijn operationele directie aan de Wetenschappelijke Raad van het CODA; - werkt samen met de ondersteunende diensten van het CODA voor een efficiënt beheer van zijn operationele directie.

Relaties binnen de FOD - werkt in overleg met de algemeen directeur van het CODA samen met het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) en met de Hoge Gezondheidsraad voor wat betreft de permanente afstemming van de wetenschappelijke programma's, de expertise en dienstverlening van het CODA aan de doelstellingen van FOD en FAVV; - vertegenwoordigt zijn operationele directie en, op vraag, het CODA bij raadgevende instanties bijeengeroepen door de FOD. Relaties binnen de federale overheid - werkt samen met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen en zijn Wetenschappelijk Comité met het oog op de aanpassing van wetenschappelijke programma's, de expertises en de dienstprestaties van zijn operationele directie aan de doelstellingen van de FOD en het FAVV; - werkt samen met het Federaal Agentschap voor de geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG) in het kader van een samenwerkingsovereenkomst met het CODA; - werkt samen met andere FOD's, POD's of openbare instellingen aan projecten die betrekking hebben op de doelstellingen van zijn operationele directie en het CODA. Externe relaties werkt samen met de Belgische en buitenlandse actoren of internationale organisaties die betrokken zijn bij aangelegenheden die het CODA behandelt.

Omvang (medewerkers, budget,...) - aantal medewerkers : ongeveer 40 personen. - globaal jaarlijks budget : 2.700.000 EUR Resultaatgebieden : Permanente resultaatgebieden - Werkt samen met de directieraad aan het uitvoeren van het strategische en operationele plan van het CODA; - ontwikkelt samen met de vorsers van zijn operationele directie een visie over hun rol in de vrijwaring van de volksgezondheid, de voedselveiligheid en de dierengezondheid in overeenstemming met de strategie die werd ontwikkeld door de minister en de voorzitter van het directiecomité van de FOD en de algemeen directeur van het CODA; deze visie houdt ook rekening met de Europese en internationale context; - voorbereiden en coördineren van de acties binnen het CODA : ? de wetenschappelijke ondersteuning van de acties van de FOD, het FAVV en het FAGG; ? het behouden en verder ontplooien van de wetenschappelijke expertise en know-how in het kader van een nationale en Europese erkenning; ? de rol van nationaal referentielaboratorium voor bestrijdings- en actieprogramma's van FOD en FAVV; ? het instandhouden en verder ontwikkelen van het kwaliteitsmanagement; ? analysen en controletaken ter ondersteuning aan de FOD, aan het FAVV en aan het FAGG. - doeltreffend en efficiënt beheren van de toegekende middelen (financieel en personeel) aan de operationele directie - leiden, motiveren, evalueren en begeleiden van de directe medewerkers met het oog op het realiseren van de vooropgestelde doelstellingen - uitbouwen van en instaan voor de interne en externe communicatie van de operationele directie o.m. in het kader van de uitstraling van het CODA op nationaal en internationaal vlak in samenwerking met de Algemeen Directeur van het CODA en met de cel communicatie.

Tijdelijke resultaatgebieden - ontwerp van wetenschappelijk managementplan en een operationeel plan maken binnen de drie maanden na aanstelling; - helpen bij de implementatie van verbeterprojecten in het CODA. Competenties : Functievereisten en functiespecifieke competenties - houder zijn van een einddiploma opgenomen in de lijst van diploma's en studiegetuigschriften die in aanmerking komen voor de toelating tot de rijksbesturen van niveau A, zoals vastgesteld in bijlage 1 van het statuut van het rijkspersoneel. Voor de toepassing van voornoemde bijlage dient te worden begrepen onder " afgevaardigd bestuurder van het Selectiebureau van de Federale Overheid ", de voorzitter van de jury; - houder zijn van een diploma van doctor op proefschrift of wetenschappelijk werk verricht hebben dat met een doctoraatsverhandeling kan vergeleken worden EN - minstens 6 jaar wetenschappelijke ervaring en 6 jaar managementervaring; - interdisciplinaire kennis en ervaring hebben in één of meerdere specifieke domeinen betreffende de veiligheid van de dierlijke gezondheid, de voedselveiligheid, de volksgezondheid en/of het dierlijke welzijn; - kennis, ervaring en expertise hebben in wetenschappelijke materies behandeld binnen de operationele directie namelijk het toezicht en de controle van dierlijke ziekten, de epidemiologie, de besmettelijke pathologie (met inbegrip van de TSE) en de controle van vaccins voor veterinair gebruik. Dit moet blijken uit A1-publicaties; - ervaring hebben in het plannen, coördineren en budgettair beheer van projecten; - kennis van en/of ervaring met moderne managementtechnieken; - ervaring met veranderingsmanagement; - vertrouwd zijn met de vereisten inzake het kwaliteitsmanagement.

Generieke management en leidinggevende competenties - teamwork en projectgroepen stimuleren; - coachen, motiveren en ontwikkelen van medewerkers; - gerichtheid op de burger en de maatschappij; - verantwoordelijkheidszin en initiatief nemen; - analytisch vermogen; - flexibel en vernieuwend denken; - realiseren van doelstellingen; - visie en integrerend vermogen; - samenwerken en uitbouwen van netwerken; - mondelinge en schriftelijke communicatie; - vermogen om te overtuigen en onderhandelen; - doorzettingsvermogen; - loyaliteit en integriteit.

Arbeidsvoorwaarden : Bruto jaarwedde : 66.780,00 euro, te verhogen overeenkomstig de actuele index.

Nadere inlichtingen omtrent deze betrekking kunnen bekomen worden bij dr. Pierre Kerkhofs, algemeen directeur : tel. 02-379 06 00, fax 02-379 04 01 e-mail : piker@var.fgov.be Voorwaarden voor het indienen van kandidaturen : De vereiste diploma's moeten einddiploma's zijn, na ten minste vier jaar studies, uitgereikt door een universiteit, of door één van de instellingen die ermede gelijkgesteld zijn door één van de Gemeenschappen of door een examencommissie die voor het toekennen van de academische graden door de Staat of één van de Gemeenschappen is ingesteld.

In geval van aanwerving van een burger van de Europese Unie, houder van een diploma zoals bedoeld in vorige alinea dat werd uitgereikt door een andere dan een Belgische instelling, zal de Jury van het CODA vooraf de geldigheid van het door de kandidaat voorgelegde diploma nagaan overeenkomstig de statutair vastgestelde procedure.

De kandidaten dienen de voorwaarde inzake nationaliteit te vervullen uiterlijk op de dag waarop de termijn voor het indienen van de kandidaturen eindigt.

Op die datum dienen zij tevens : 1. het vereiste diploma te hebben behaald;bovendien moet de kandidaat die zijn/haar onderwijs niet in het Nederlands, resp. Frans heeft genoten, op dezelfde datum tevens een door het SELOR, Selectiebureau van de Federale Overheid - voorheen Vast Wervingssecretariaat (Bischoffsheimlaan, 15, 1000 Brussel) afgeleverd bewijs van taalkennis hebben behaald waaruit blijkt dat hij/zij de taalkennis bezit die vereist is voor de ambten van niveau A in het taalkader waar de gesolliciteerde betrekking te begeven is; dit bewijs van taalkennis is in dit geval vereist voor het bepalen van de taalrol waarop de kandidaat kan worden ingeschreven; 2. te voldoen aan de voorwaarden gesteld inzake vereiste profiel en vereiste speciale wetenschappelijk geschiktheid. De kandidaturen, met vermelding van de beoogde betrekking, moeten samen met een curriculum vitae, een voor eensluidend verklaard afschrift van het vereiste diploma en een lijst van de eventueel gepubliceerde wetenschappelijke werken binnen de 30 kalenderdagen volgend op de publicatie van dit bericht in het Belgisch Staatsblad per aangetekend schrijven gericht worden aan dhr D. CUYPERS, voorzitter van de Jury van het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie, p/a Groeselenberg 99, 1180 Brussel.

^