← Terug naar "Ministerieel besluit houdende de erkenning van voedselkwaliteitsregelingen "
Ministerieel besluit houdende de erkenning van voedselkwaliteitsregelingen | Arrêté ministériel portant agrément de régimes de qualité alimentaire |
---|---|
VLAAMSE OVERHEID | AUTORITE FLAMANDE |
26 MAART 2007. - Ministerieel besluit houdende de erkenning van | 26 MARS 2007. - Arrêté ministériel portant agrément de régimes de |
voedselkwaliteitsregelingen | qualité alimentaire |
De Vlaamse minister van Institutionele Hervormingen, Landbouw, | Le Ministre flamand des Réformes institutionnelles, de l'Agriculture, |
Zeevisserij en Plattelandsbeleid, | de la Pêche en mer et de la Ruralité, |
Gelet op het decreet van 3 maart 2004 inzake de subsidiëring van meer | Vu le décret du 3 mars 2004 relatif au subventionnement de méthodes de |
duurzame landbouwproductiemethoden en de erkenning van centra voor | production agricole plus durables et à l'agrément de centres pour une |
meer duurzame landbouw, gewijzigd bij het decreet van 22 april 2005; | agriculture plus durable, modifié par le décret du 22 avril 2005; |
Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 27 juli 2004 tot | Vu l'arrêté du Gouvernement flamand du 27 juillet 2004 fixant les |
bepaling van de bevoegdheden van de leden van de Vlaamse Regering, het | attributions des membres du Gouvernement flamand, modifié en dernier |
laatst gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 30 juni | lieu par l'arrêté du Gouvernement flamand du 30 juin 2006; |
2006; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 25 november 2005 | Vu l'arrêté du Gouvernement flamand du 25 novembre 2005 relatif à |
betreffende de erkenning van voedselkwaliteitsregelingen met | l'agrément de régimes de qualité alimentaire en application du |
toepassing van Verordening (EG) nr. 1257/1999, inzonderheid op artikel 7; | Règlement (CE) n° 1257/1999, notamment l'article 7; |
Gelet op het ministerieel besluit van 17 juli 2006 tot samenstelling | Vu l'arrêté ministériel du 17 juillet 2006 portant composition du |
van het expertencollege, vermeld in artikel 6 van het besluit van de | collège d'experts visé à l'article 6 de l'arrêté du Gouvernement |
Vlaamse Regering van 25 november 2005 betreffende de erkenning van | flamand du 25 novembre 2005 relatif à l'agrément de régimes de qualité |
voedselkwaliteitsregelingen met toepassing van Verordening (EG) nr. 1257/1999; | alimentaire en application du Règlement (CE) n° 1257/1999; |
Overwegende het ministerieel besluit van 17 mei 2006 betreffende de | Considérant l'arrêté ministériel du 17 mai 2006 relatif à l'agrément |
erkenning van Belpork vzw als centrum voor duurzame landbouw in het | de l'ASBL Belpork comme centre pour une agriculture plus durable dans |
kader van voedselkwaliteitsregelingen; | le cadre des régimes de qualité alimentaire; |
Overwegende het ministerieel besluit van 17 mei 2006 betreffende de | Considérant l'arrêté ministériel du 17 mai 2006 relatif à l'agrément |
erkenning van Belbeef vzw als centrum voor duurzame landbouw in het | de l'ASBL Belbeef comme centre pour une agriculture plus durable dans |
kader van voedselkwaliteitsregelingen; | le cadre des régimes de qualité alimentaire; |
Overwegende het ministerieel besluit van 17 mei 2006 betreffende de | Considérant l'arrêté ministériel du 17 mai 2006 relatif à l'agrément |
erkenning van IKM-Vlaanderen vzw als centrum voor duurzame landbouw in | de l'ASBL IKM-vlaanderen comme centre pour une agriculture plus |
het kader van voedselkwaliteitsregelingen; | durable dans le cadre des régimes de qualité alimentaire; |
Overwegende het ministerieel besluit van 17 mei 2006 betreffende de | Considérant l'arrêté ministériel du 17 mai 2006 relatif à l'agrément |
erkenning van Belplume vzw als centrum voor duurzame landbouw in het | de l'ASBL Belplume comme centre pour une agriculture plus durable dans |
kader van voedselkwaliteitsregelingen; | le cadre des régimes de qualité alimentaire; |
Overwegende de indiening van de voedselkwaliteitsregeling « Certus, | Considérant l'introduction du régime de qualité alimentaire "Certus, |
kwaliteitslabel voor vers varkensvlees » en « Meesterlyck, | label de qualité pour viande porcine fraîche" et "Meesterlyck, label |
kwaliteitslabel voor vleeswaren op basis van varkensvlees » door de | de qualité pour charcuterie à base de viande porcine" par l'ASBL |
vzw Belpork, op 17 maart 2006; | Belpork, le 17 mars 2006; |
Overwegende de indiening van een voedselkwaliteitsregeling « Meritus, | Considérant l'introduction du régime de qualité alimentaire "Meritus", |
kwaliteitslabel voor rundvlees » door de vzw Belbeef op 17 maart 2006; | label de qualité pour viande bovine" par l'ASBL Belbeef le 17 mars 2006; |
Overwegende de indiening van een voedselkwaliteitsregeling « IKM, | Considérant l'introduction du régime de qualité alimentaire "IKM, |
integrale kwaliteitszorg melk » door de VZW IKM-Vlaanderen op 17 maart 2006; | gestion intégrale de la qualité du lait" par l'ASBL IKM-Vlaanderen le 17 mars 2006; |
Overwegende de indiening van een voedselkwaliteitsregeling « Belplume, | Considérant l'introduction du régime de qualité alimentaire |
integrale kwaliteitsbeheersing braadkip » door de vzw Belplume op 17 maart 2006 | "Belplume", contrôle intégral de la qualité poulet rôti" par l'ASBL Belplume le 17 mars 2006; |
Overwegende de adviezen van het expertencollege over de ingediende | Considérant les avis du collège des experts concernant les régimes de |
voedselkwaliteitsregelingen in kwestie, gegeven op 19 september 2006 | qualité alimentaire en question, donnés les 19 septembre 2006 et 3 |
en 3 oktober 2006, in overeenstemming met artikel 6 van het besluit | octobre 2006, conformément à l'article 6 de l'arrêté du Gouvernement |
van de Vlaamse Regering van 25 november 2005 betreffende de erkenning | flamand du 25 novembre 2005 relatif à l'agrément de régimes de qualité |
van voedselkwaliteitsregelingen met toepassing van Verordening (EG) nr. 1257/1999, | alimentaire en application du Règlement (CE) n° 1257/1999, |
Besluit : | Arrête : |
Artikel 1.Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : |
Article 1er.Pour l'application du présent arrêté, on entend par : |
1° het besluit : het besluit van de Vlaamse Regering van 25 november | 1° l'arrêté : l'arrêté du Gouvernement flamand du 25 novembre 2005 |
2005 betreffende de erkenning van voedselkwaliteitsregelingen met | relatif à l'agrément de régimes de qualité alimentaire en application |
toepassing van Verordening (EG) nr.1257/1999; | du Règlement (CE) n° 1257/1999; |
2° de bevoegde entiteit : het Departement Landbouw en Visserij. | 2° l'entité compétente : le Département de l'Agriculture et de la Pêche. |
Art. 2.Met toepassing van artikel 7 van het besluit worden de |
Art. 2.En application de l'article 7 de l'arrêté, les régimes de |
volgende voedselkwaliteitsregelingen erkend : | qualité alimentaire suivants sont agréés : |
1° Certus, kwaliteitslabel voor vers varkensvlees; | 1° Certus, label de qualité pour viande porcine fraîche; |
2° Meesterlyck, kwaliteitslabel voor vleeswaren op basis van | 2° Meesterlyck, label de qualité pour charcuterie à base de viande |
varkensvlees; | porcine; |
3° Meritus, kwaliteitslabel voor rundvlees; | 3° Meritus, label de qualité pour viande bovine; |
4° IKM, integrale kwaliteitszorg melk; | 4° IKM, gestion intégrale de la qualité du lait; |
5° Belplume, integrale kwaliteitsbeheersing braadkip. | 5° Belplume, contrôle intégral de la qualité poulet rôti. |
Art. 3.Deze erkenning geldt voor zover de erkende |
Art. 3.Cet agrément vaut dans la mesure où les régimes de qualité |
voedselkwaliteitsregelingen blijven voldoen aan de voorwaarden, | alimentaire continuent à répondre aux conditions prévues par le |
vermeld in het besluit. | présent arrêté. |
De erkende centra voor duurzame landbouw zijn ertoe gehouden elke | Les centres agréés pour l'agriculture durable sont tenus à communiquer |
wijziging van de door hen ingediende voedselkwaliteitsregelingen die | sans délai à l'entité compétente toute modification des régimes de |
gevolgen heeft voor de erkenning onmiddellijk mee te delen aan de | qualité alimentaire introduits par eux qui influe sur l'agrément. |
bevoegde entiteit. | |
Brussel, 26 maart 2007. | Bruxelles, le 26 mars 2007. |
Y. LETERME | Y. LETERME |