Etaamb.openjustice.be
Meertalige weergave van Ministerieel Besluit van 26/03/2007
← Terug naar "Ministerieel besluit houdende de erkenning van voedselkwaliteitsregelingen "
Ministerieel besluit houdende de erkenning van voedselkwaliteitsregelingen Arrêté ministériel portant agrément de régimes de qualité alimentaire
VLAAMSE OVERHEID AUTORITE FLAMANDE
26 MAART 2007. - Ministerieel besluit houdende de erkenning van 26 MARS 2007. - Arrêté ministériel portant agrément de régimes de
voedselkwaliteitsregelingen qualité alimentaire
De Vlaamse minister van Institutionele Hervormingen, Landbouw, Le Ministre flamand des Réformes institutionnelles, de l'Agriculture,
Zeevisserij en Plattelandsbeleid, de la Pêche en mer et de la Ruralité,
Gelet op het decreet van 3 maart 2004 inzake de subsidiëring van meer Vu le décret du 3 mars 2004 relatif au subventionnement de méthodes de
duurzame landbouwproductiemethoden en de erkenning van centra voor production agricole plus durables et à l'agrément de centres pour une
meer duurzame landbouw, gewijzigd bij het decreet van 22 april 2005; agriculture plus durable, modifié par le décret du 22 avril 2005;
Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 27 juli 2004 tot Vu l'arrêté du Gouvernement flamand du 27 juillet 2004 fixant les
bepaling van de bevoegdheden van de leden van de Vlaamse Regering, het attributions des membres du Gouvernement flamand, modifié en dernier
laatst gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 30 juni lieu par l'arrêté du Gouvernement flamand du 30 juin 2006;
2006; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 25 november 2005 Vu l'arrêté du Gouvernement flamand du 25 novembre 2005 relatif à
betreffende de erkenning van voedselkwaliteitsregelingen met l'agrément de régimes de qualité alimentaire en application du
toepassing van Verordening (EG) nr. 1257/1999, inzonderheid op artikel 7; Règlement (CE) n° 1257/1999, notamment l'article 7;
Gelet op het ministerieel besluit van 17 juli 2006 tot samenstelling Vu l'arrêté ministériel du 17 juillet 2006 portant composition du
van het expertencollege, vermeld in artikel 6 van het besluit van de collège d'experts visé à l'article 6 de l'arrêté du Gouvernement
Vlaamse Regering van 25 november 2005 betreffende de erkenning van flamand du 25 novembre 2005 relatif à l'agrément de régimes de qualité
voedselkwaliteitsregelingen met toepassing van Verordening (EG) nr. 1257/1999; alimentaire en application du Règlement (CE) n° 1257/1999;
Overwegende het ministerieel besluit van 17 mei 2006 betreffende de Considérant l'arrêté ministériel du 17 mai 2006 relatif à l'agrément
erkenning van Belpork vzw als centrum voor duurzame landbouw in het de l'ASBL Belpork comme centre pour une agriculture plus durable dans
kader van voedselkwaliteitsregelingen; le cadre des régimes de qualité alimentaire;
Overwegende het ministerieel besluit van 17 mei 2006 betreffende de Considérant l'arrêté ministériel du 17 mai 2006 relatif à l'agrément
erkenning van Belbeef vzw als centrum voor duurzame landbouw in het de l'ASBL Belbeef comme centre pour une agriculture plus durable dans
kader van voedselkwaliteitsregelingen; le cadre des régimes de qualité alimentaire;
Overwegende het ministerieel besluit van 17 mei 2006 betreffende de Considérant l'arrêté ministériel du 17 mai 2006 relatif à l'agrément
erkenning van IKM-Vlaanderen vzw als centrum voor duurzame landbouw in de l'ASBL IKM-vlaanderen comme centre pour une agriculture plus
het kader van voedselkwaliteitsregelingen; durable dans le cadre des régimes de qualité alimentaire;
Overwegende het ministerieel besluit van 17 mei 2006 betreffende de Considérant l'arrêté ministériel du 17 mai 2006 relatif à l'agrément
erkenning van Belplume vzw als centrum voor duurzame landbouw in het de l'ASBL Belplume comme centre pour une agriculture plus durable dans
kader van voedselkwaliteitsregelingen; le cadre des régimes de qualité alimentaire;
Overwegende de indiening van de voedselkwaliteitsregeling « Certus, Considérant l'introduction du régime de qualité alimentaire "Certus,
kwaliteitslabel voor vers varkensvlees » en « Meesterlyck, label de qualité pour viande porcine fraîche" et "Meesterlyck, label
kwaliteitslabel voor vleeswaren op basis van varkensvlees » door de de qualité pour charcuterie à base de viande porcine" par l'ASBL
vzw Belpork, op 17 maart 2006; Belpork, le 17 mars 2006;
Overwegende de indiening van een voedselkwaliteitsregeling « Meritus, Considérant l'introduction du régime de qualité alimentaire "Meritus",
kwaliteitslabel voor rundvlees » door de vzw Belbeef op 17 maart 2006; label de qualité pour viande bovine" par l'ASBL Belbeef le 17 mars 2006;
Overwegende de indiening van een voedselkwaliteitsregeling « IKM, Considérant l'introduction du régime de qualité alimentaire "IKM,
integrale kwaliteitszorg melk » door de VZW IKM-Vlaanderen op 17 maart 2006; gestion intégrale de la qualité du lait" par l'ASBL IKM-Vlaanderen le 17 mars 2006;
Overwegende de indiening van een voedselkwaliteitsregeling « Belplume, Considérant l'introduction du régime de qualité alimentaire
integrale kwaliteitsbeheersing braadkip » door de vzw Belplume op 17 maart 2006 "Belplume", contrôle intégral de la qualité poulet rôti" par l'ASBL Belplume le 17 mars 2006;
Overwegende de adviezen van het expertencollege over de ingediende Considérant les avis du collège des experts concernant les régimes de
voedselkwaliteitsregelingen in kwestie, gegeven op 19 september 2006 qualité alimentaire en question, donnés les 19 septembre 2006 et 3
en 3 oktober 2006, in overeenstemming met artikel 6 van het besluit octobre 2006, conformément à l'article 6 de l'arrêté du Gouvernement
van de Vlaamse Regering van 25 november 2005 betreffende de erkenning flamand du 25 novembre 2005 relatif à l'agrément de régimes de qualité
van voedselkwaliteitsregelingen met toepassing van Verordening (EG) nr. 1257/1999, alimentaire en application du Règlement (CE) n° 1257/1999,
Besluit : Arrête :

Artikel 1.Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

Article 1er.Pour l'application du présent arrêté, on entend par :

1° het besluit : het besluit van de Vlaamse Regering van 25 november 1° l'arrêté : l'arrêté du Gouvernement flamand du 25 novembre 2005
2005 betreffende de erkenning van voedselkwaliteitsregelingen met relatif à l'agrément de régimes de qualité alimentaire en application
toepassing van Verordening (EG) nr.1257/1999; du Règlement (CE) n° 1257/1999;
2° de bevoegde entiteit : het Departement Landbouw en Visserij. 2° l'entité compétente : le Département de l'Agriculture et de la Pêche.

Art. 2.Met toepassing van artikel 7 van het besluit worden de

Art. 2.En application de l'article 7 de l'arrêté, les régimes de

volgende voedselkwaliteitsregelingen erkend : qualité alimentaire suivants sont agréés :
1° Certus, kwaliteitslabel voor vers varkensvlees; 1° Certus, label de qualité pour viande porcine fraîche;
2° Meesterlyck, kwaliteitslabel voor vleeswaren op basis van 2° Meesterlyck, label de qualité pour charcuterie à base de viande
varkensvlees; porcine;
3° Meritus, kwaliteitslabel voor rundvlees; 3° Meritus, label de qualité pour viande bovine;
4° IKM, integrale kwaliteitszorg melk; 4° IKM, gestion intégrale de la qualité du lait;
5° Belplume, integrale kwaliteitsbeheersing braadkip. 5° Belplume, contrôle intégral de la qualité poulet rôti.

Art. 3.Deze erkenning geldt voor zover de erkende

Art. 3.Cet agrément vaut dans la mesure où les régimes de qualité

voedselkwaliteitsregelingen blijven voldoen aan de voorwaarden, alimentaire continuent à répondre aux conditions prévues par le
vermeld in het besluit. présent arrêté.
De erkende centra voor duurzame landbouw zijn ertoe gehouden elke Les centres agréés pour l'agriculture durable sont tenus à communiquer
wijziging van de door hen ingediende voedselkwaliteitsregelingen die sans délai à l'entité compétente toute modification des régimes de
gevolgen heeft voor de erkenning onmiddellijk mee te delen aan de qualité alimentaire introduits par eux qui influe sur l'agrément.
bevoegde entiteit.
Brussel, 26 maart 2007. Bruxelles, le 26 mars 2007.
Y. LETERME Y. LETERME
^